Πώς να μεταφέρετε μια βιβλιοθήκη iTunes σε έναν νέο υπολογιστή

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρκετά μεγάλες βιβλιοθήκες του iTunes, οι οποίες μπορούν να κάνουν να προσπαθήσουν να μεταφέρουν το iTunes σε έναν νέο υπολογιστή πολύπλοκο.

Με βιβλιοθήκες που έχουν συχνά πάνω από 1.000 άλμπουμ, πολλές πλήρεις εποχές της τηλεόρασης και μερικές ταινίες μεγάλου μήκους, podcasts, audiobooks και πολλά άλλα, οι βιβλιοθήκες του iTunes καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο σκληρό δίσκο. Συνδυάστε το μέγεθος αυτών των βιβλιοθηκών και με τα μεταδεδομένα τους (περιεχόμενο όπως βαθμολογίες, playcounts και τέχνη άλμπουμ ) και χρειάζεστε έναν αποτελεσματικό και περιεκτικό τρόπο για να μεταφέρετε το iTunes ή να το δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε αυτό. Αυτό το άρθρο παρέχει κάποιες λεπτομέρειες για κάθε επιλογή. Η επόμενη σελίδα προσφέρει ένα βήμα προς βήμα στη χρήση αυτών των τεχνικών για τη μεταφορά της βιβλιοθήκης του iTunes.

Χρησιμοποιήστε το iPod Copy ή το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Αν υποθέσουμε ότι επιλέγετε το σωστό λογισμικό, ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να μεταφέρετε μια βιβλιοθήκη iTunes είναι να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό για να αντιγράψετε το iPod ή το iPhone σε έναν νέο υπολογιστή (αν και αυτό λειτουργεί μόνο αν ολόκληρη η βιβλιοθήκη iTunes ταιριάζει στη συσκευή σας). Έχω εξετάσει και ταξινομήσει ορισμένα από αυτά τα προγράμματα αντιγραφής:

Εξωτερικός σκληρός δίσκος

Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι προσφέρουν μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης για χαμηλότερες τιμές από ποτέ. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να πάρετε έναν πολύ μεγάλο εξωτερικό σκληρό δίσκο σε προσιτές τιμές. Αυτή είναι μια άλλη απλή επιλογή για να μετακινήσετε τη βιβλιοθήκη iTunes σε έναν νέο υπολογιστή, ειδικά εάν η βιβλιοθήκη είναι μεγαλύτερη από την χωρητικότητα αποθήκευσης του iPod.

Για να μεταφέρετε μια βιβλιοθήκη iTunes σε έναν νέο υπολογιστή χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική, θα χρειαστείτε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με αρκετό χώρο για να αποθηκεύσετε τη βιβλιοθήκη του iTunes.

  1. Αρχίστε με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της βιβλιοθήκης iTunes στον εξωτερικό σκληρό δίσκο.
  2. Αποσυνδέστε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο από τον πρώτο υπολογιστή.
  3. Συνδέστε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο στον νέο υπολογιστή στον οποίο θέλετε να μεταφέρετε τη βιβλιοθήκη iTunes.
  4. Επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας του iTunes από την εξωτερική μονάδα δίσκου στον νέο υπολογιστή.

Ανάλογα με το μέγεθος της βιβλιοθήκης του iTunes και την ταχύτητα του εξωτερικού σκληρού δίσκου, αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, αλλά είναι αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο. Τα προγράμματα βοηθητικών προγραμμάτων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την τροποποίηση αυτής της διαδικασίας - όπως για παράδειγμα μόνο η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας νέων αρχείων. Μόλις έχετε αυτό το αντίγραφο ασφαλείας, μπορείτε απλά να το αντιγράψετε στον νέο σας υπολογιστή ή στον παλιό σας υπολογιστή, εάν έχετε συντριβή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό δεν είναι το ίδιο με την αποθήκευση και τη χρήση της κύριας βιβλιοθήκης iTunes σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο , αν και αυτή είναι μια χρήσιμη τεχνική για πολύ μεγάλες βιβλιοθήκες. Αυτό είναι μόνο για backup / transfer.

Χρησιμοποιήστε το iTunes Backup Feature

Αυτή η επιλογή λειτουργεί μόνο σε μερικές παλαιότερες εκδόσεις του iTunes. Οι νεότερες εκδόσεις iTunes έχουν καταργήσει αυτήν τη λειτουργία.

Το iTunes προσφέρει ένα ενσωματωμένο εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας το οποίο μπορείτε να βρείτε στο μενού Αρχείο. Απλώς πηγαίνετε File -> Library -> Back Up to Disc.

Αυτή η μέθοδος θα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας (με εξαίρεση τα βιβλία ήχου από την Audible.com) σε CD ή DVD. Το μόνο που χρειάζεστε είναι κενά δίσκοι και κάποια στιγμή.

Ωστόσο, αν έχετε μια μεγάλη βιβλιοθήκη ή έναν καυστήρα CD και όχι έναν καυστήρα DVD, αυτό θα πάρει πολλά, πολλά CD (ένα CD μπορεί να χωρέσει περίπου 700MB, έτσι μια βιβλιοθήκη iTunes των 15GB απαιτεί περισσότερα από 10 CD). Αυτός μπορεί να μην είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, αφού ενδέχεται να έχετε ήδη σκληρά αντίγραφα των CD στη βιβλιοθήκη σας.

Εάν έχετε έναν καυστήρα DVD, αυτό θα έχει πιο νόημα, καθώς ένα DVD μπορεί να κρατήσει το αντίστοιχο σχεδόν 7 CD, η ίδια βιβλιοθήκη 15GB απαιτεί μόνο 3 ή 4 DVD.

Εάν έχετε μόλις εγγραφή CD, ίσως θελήσετε να επιλέξετε την επιλογή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μόνο των αγορών του iTunes Store ή να δημιουργήσετε πρόσθετα αντίγραφα ασφαλείας - δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας μόνο για νέο περιεχόμενο από την τελευταία δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Βοηθός μετεγκατάστασης (Μόνο για Mac)

Σε ένα Mac, ο ευκολότερος τρόπος για να μεταφέρετε μια βιβλιοθήκη iTunes σε έναν νέο υπολογιστή είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Migration Assistant. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν ρυθμίζετε έναν νέο υπολογιστή ή αφού έχει ήδη γίνει. Ο Βοηθός Μετεγκατάστασης επιχειρεί να αναδημιουργήσει τον παλιό υπολογιστή σας στη νέα, μετακινώντας δεδομένα, ρυθμίσεις και άλλα αρχεία. Δεν είναι 100% τέλεια (έχω διαπιστώσει ότι μερικές φορές έχει προβλήματα με τις μεταφορές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), αλλά μεταφέρει τα περισσότερα αρχεία πολύ καλά και θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο.

Ο Βοηθός εγκατάστασης Mac OS θα σας προσφέρει αυτήν την επιλογή καθώς ρυθμίζετε τον νέο υπολογιστή σας. Εάν δεν το επιλέξετε στη συνέχεια, θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα εντοπίζοντας τον Βοηθό μετεγκατάστασης στο φάκελο Applications (Εφαρμογές), μέσα στο φάκελο Utilities (Βοηθητικά προγράμματα).

Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε ένα καλώδιο Firewire ή Thunderbolt (ανάλογα με το Mac σας) για να συνδέσετε τους δύο υπολογιστές. Αφού το κάνετε αυτό, κάντε επανεκκίνηση του παλιού υπολογιστή και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο "T". Θα δείτε την επανεκκίνηση και θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο Firewire ή Thunderbolt στην οθόνη. Μόλις δείτε αυτό, εκτελέστε τον Βοηθό μετεγκατάστασης στον νέο υπολογιστή και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

iTunes Match

Αν και δεν είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να μεταφέρετε τη βιβλιοθήκη iTunes και δεν θα μεταφέρετε όλους τους τύπους μέσων, το iTunes Match της Apple είναι μια σταθερή επιλογή για τη μετακίνηση μουσικής σε έναν νέο υπολογιστή.

Για να το χρησιμοποιήσετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Εγγραφείτε στο iTunes Match
  2. Η βιβλιοθήκη σας αντιστοιχεί στον λογαριασμό σας iCloud, ανεβάζοντας τα αξεπέραστα τραγούδια (αναμένεται να περάσετε μια ώρα ή δύο σε αυτό το βήμα, ανάλογα με τον αριθμό των τραγουδιών που πρέπει να μεταφορτωθούν)
  3. Όταν ολοκληρωθεί αυτό, μεταβείτε στον νέο υπολογιστή σας, συνδεθείτε στο λογαριασμό iCloud και ανοίξτε το iTunes.
  4. Στο μενού Αποθήκευση (Store) , κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση του αγώνα iTunes
  5. Μια λίστα με τη μουσική στο λογαριασμό iCloud θα μεταφορτωθεί στη νέα βιβλιοθήκη του iTunes. Η μουσική σας δεν έχει μεταφορτωθεί μέχρι το επόμενο βήμα
  6. Ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ για τη λήψη ενός μεγάλου αριθμού τραγουδιών από το iTunes Match.

Και πάλι, το μέγεθος της βιβλιοθήκης σας θα καθορίσει πόσο χρόνο θα πάρει η λήψη της βιβλιοθήκης σας. Αναμείνετε να περάσετε μερικές ώρες εδώ. Τα τραγούδια θα μεταφορτωθούν με τα μεταδεδομένα τους άθικτα - τέχνη άλμπουμ, μετρήσεις παιχνιδιών, βαθμολογίες αστεριών κλπ.

Τα μέσα που δεν μεταφέρονται με αυτήν τη μέθοδο περιλαμβάνουν βίντεο, εφαρμογές και βιβλία και λίστες αναπαραγωγής (αν και τα βίντεο, οι εφαρμογές και τα βιβλία από το iTunes Store μπορούν να μεταφορτωθούν ξανά χρησιμοποιώντας το iCloud .

Δεδομένων των περιορισμών της, η μέθοδος iTunes Match για τη μεταφορά βιβλιοθηκών του iTunes είναι καλύτερη μόνο για άτομα που έχουν σχετικά απλή βιβλιοθήκη μουσικής και δεν χρειάζεται να μεταφέρουν κάτι εκτός από τη μουσική. Αν αυτό είναι εσύ, είναι μια απλή και σχετικά απίστευτη επιλογή.

Συγχώνευση βιβλιοθηκών

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι συγχώνευσης πολλαπλών βιβλιοθηκών iTunes σε μια ενιαία βιβλιοθήκη. Εάν μεταφέρετε μια βιβλιοθήκη iTunes σε έναν νέο υπολογιστή, αυτή είναι βασικά μια μορφή συγχώνευσης βιβλιοθηκών. Ακολουθούν επτά μέθοδοι συγχώνευσης των βιβλιοθηκών του iTunes .

Βασικός οδηγός οδηγιών

  1. Αυτό προϋποθέτει ότι χρησιμοποιείτε Windows (εάν χρησιμοποιείτε Mac και αναβαθμίζετε σε νέο Mac, απλώς χρησιμοποιήστε τον Βοηθό Μετανάστευσης όταν ρυθμίζετε τον νέο υπολογιστή και η μεταφορά θα είναι μια αύρα).
  2. Καθορίστε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να μεταφέρετε τη βιβλιοθήκη του iTunes. Υπάρχουν δύο κύριες επιλογές: χρήση εργαλείων αντιγραφής iPod ή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της βιβλιοθήκης iTunes σε CD ή DVD.
    1. Το λογισμικό αντιγραφής iPod σας επιτρέπει να αντιγράφετε τα περιεχόμενα του iPod ή του iPhone στον νέο υπολογιστή σας, καθιστώντας τον εύκολο τρόπο να μεταφέρετε γρήγορα ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας. Αυτό είναι το καλύτερο στοίχημά σας εάν δεν σας πειράζει να ξοδέψετε μερικά δολάρια στο λογισμικό (πιθανό US $ 15-30) και να έχετε ένα iPod ή iPhone αρκετά μεγάλο για να κρατάτε κάθε στοιχείο από τη βιβλιοθήκη iTunes που θέλετε να μεταφέρετε.
  3. Αν το iPod / iPhone δεν είναι τόσο μεγάλο ή αν δεν θέλετε να μάθετε να χρησιμοποιείτε νέο λογισμικό, αρπάξτε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή μια στοίβα CDR ή DVDR και το προτιμώμενο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων σας. Θυμηθείτε ότι ένα CD περιέχει περίπου 700MB, ενώ ένα DVD περιέχει περίπου 4GB, επομένως μπορεί να χρειαστείτε πολλούς δίσκους για να έχετε τη βιβλιοθήκη σας.
  1. Αν χρησιμοποιείτε λογισμικό αντιγραφής iPod για να μεταφέρετε τη βιβλιοθήκη σας, απλά εγκαταστήστε το iTunes στον νέο σας υπολογιστή, εγκαταστήστε το λογισμικό αντιγραφής iPod και εκτελέστε το. Αυτό θα μεταφέρει τη βιβλιοθήκη σας στον νέο υπολογιστή. Όταν γίνει αυτό και έχετε επιβεβαιώσει ότι έχει μετακινηθεί όλο το περιεχόμενό σας, μεταβείτε στο βήμα 6 παρακάτω.
  2. Εάν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας της βιβλιοθήκης iTunes στο δίσκο, κάντε το. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το iTunes στον νέο σας υπολογιστή. Συνδέστε την εξωτερική μονάδα HD ή τοποθετήστε την πρώτη δισκέτα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε περιεχόμενο στο iTunes με διάφορους τρόπους: ανοίξτε το δίσκο και σύρετε τα αρχεία στο iTunes ή μεταβείτε στο iTunes και επιλέξτε Αρχείο -> Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη και μεταβείτε στα αρχεία του δίσκου σας.
  3. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να έχετε όλη τη μουσική σας στον νέο υπολογιστή σας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε τελειώσει ακόμα.
    1. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποεγκαταστήσει τον παλιό σας υπολογιστή. Επειδή το iTunes σάς περιορίζει σε 5 εξουσιοδοτημένους υπολογιστές για κάποιο περιεχόμενο, δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εξουσιοδότηση σε έναν υπολογιστή που δεν είστε πια διαθέσιμος. Καταργήστε την άδεια του παλιού υπολογιστή μεταβαίνοντας στο Κατάστημα -> Κατάργηση άδειας χρήσης αυτού του υπολογιστή .
    2. Με αυτόν τον τρόπο, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξουσιοδοτήσει τον νέο σας υπολογιστή μέσω του ίδιου μενού.
  1. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ρυθμίσετε το iPod ή το iPhone στον νέο υπολογιστή σας. Μάθετε πώς να συγχρονίζετε iPods και iPhones .
  2. Όταν γίνει αυτό, θα έχετε μεταφέρει με επιτυχία τη βιβλιοθήκη iTunes στον νέο σας υπολογιστή χωρίς να χάσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο.