Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook

Η αλλαγή ή η ενημέρωση του κωδικού πρόσβασής σας στο Facebook είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζετε

Η έλευση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έχει φέρει ακόμα περισσότερες προκλήσεις για να θυμόμαστε τους κωδικούς πρόσβασης. Πριν από όλα όσα χρειάζεστε για να απομνημονεύσετε ήταν το PIN του ATM σας, και ίσως ο κωδικός πρόσβασης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή στο λογαριασμό φωνητικού ταχυδρομείου.

Σήμερα, ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς έχουν λογαριασμό στο Facebook και τουλάχιστον δύο ή τρεις λογαριασμούς κοινωνικών μέσων, πράγμα που σημαίνει ακόμα περισσότερους κωδικούς πρόσβασης για απομνημόνευση.

Αυτό που το χειροτερεύει είναι η ατέρμονη συζήτηση για το αν θα αλλάζετε τον κωδικό σας τακτικά ή θα κολλήσετε σε έναν κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς χρηστών, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα. Λοιπόν, δεν είναι όλοι εξίσου προικισμένοι με τη δυνατότητα να απομνημονεύσουν ένα πλήθος κωδικών πρόσβασης για κάθε λογαριασμό, αλλά υπάρχουν τρόποι να το πετύχετε για να είστε ασφαλείς και τα δεδομένα σας μακριά από κλέφτες ταυτότητας.

Με πάνω από δύο δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, το Facebook είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και χρησιμοποιημένους ιστότοπους κοινωνικών μέσων στον κόσμο και απαιτεί μόνο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν κωδικό πρόσβασης για την εγκατάσταση. Αλλά όπως και οι περισσότερες υπηρεσίες, ξεχνώντας τον κωδικό πρόσβασης σας κλειδώνει από το λογαριασμό.

Είτε πρόκειται για λόγους ασφαλείας, είτε απλά ξέχασε, αυτός ο γρήγορος οδηγός θα σας δείξει πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook.

Πρώτα βήματα

Προτού αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι πρόσβασης στο Facebook. Το πρώτο είναι μέσω του ιστότοπου, τον οποίο μπορείτε να ανοίξετε από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στην επιφάνεια εργασίας, το smartphone ή τη συσκευή tablet. Ένας άλλος τρόπος είναι η χρήση της εφαρμογής Facebook, η οποία είναι διαθέσιμη για λήψη σε πλατφόρμες Android ή iOS .

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook όταν συνδεθείτε

Εάν έχει περάσει πολύς καιρός από τη στιγμή που αλλάξατε τον κωδικό πρόσβασής σας και θέλετε ένα ισχυρότερο, είναι δυνατή η πραγματοποίηση αλλαγών του κωδικού πρόσβασης στο Facebook ενώ είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας.

Για λόγους ασφαλείας, το Facebook συνιστά επίσης οι χρήστες του να αλλάζουν συχνά τους κωδικούς τους, ειδικά αν εντοπιστεί παραβίαση ασφαλείας ή υπάρχει κάποια ασυνήθιστη δραστηριότητα στο λογαριασμό σας.

Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook όταν είστε συνδεδεμένοι:

  1. Στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας σας, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  2. Στο αριστερό παράθυρο του παραθύρου Ρυθμίσεις , κάντε κλικ στην επιλογή Ασφάλεια και σύνδεση.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Σύνδεση και κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή κωδικού πρόσβασης .
  4. Πληκτρολογήστε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας αν το ξέρετε.
  5. Πληκτρολογήστε τον νέο κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια πληκτρολογήστε ξανά για επιβεβαίωση. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών .

Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τον κωδικό πρόσβασής σας - ίσως το έχετε αποθηκεύσει, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το εισάγετε κάθε φορά που συνδέεστε - αλλά θέλετε να το αλλάξετε κατά τη σύνδεση στο λογαριασμό σας:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης στην ενότητα Αλλαγή κωδικού πρόσβασης .
  2. Στη συνέχεια, επιλέξτε πώς θέλετε να λάβετε τον κωδικό επαναφοράς .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια . Το Facebook θα στείλει έναν κωδικό επαναφοράς στον αριθμό τηλεφώνου σας μέσω SMS ή έναν σύνδεσμο επαναφοράς στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Χρησιμοποιήστε αυτόν το σύνδεσμο και ακολουθήστε τις υποδείξεις για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook όταν βγαίνετε εκτός σύνδεσης

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook.

Εάν αποσυνδεθείτε και δεν μπορείτε να θυμηθείτε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook, μην ανησυχείτε. Εφόσον βρίσκεστε στη σελίδα σύνδεσης, μπορείτε ακόμα να κάνετε την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στο Facebook. Για να γινει αυτο:

  1. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Ξεχασμένος λογαριασμός που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το χώρο που συνήθως πληκτρολογείτε στον κωδικό πρόσβασής σας.
  2. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον αριθμό τηλεφώνου σας για να αναζητήσετε το λογαριασμό σας
  3. Επιλέξτε εάν θέλετε ο κωδικός επαναφοράς να αποσταλεί στον αριθμό τηλεφώνου σας μέσω SMS ή ως σύνδεσμος μέσω της διεύθυνσής σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  4. Αφού λάβετε είτε τον κωδικό επαναφοράς είτε τον σύνδεσμο, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχετε για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook.

Γράψτε τον νέο κωδικό πρόσβασής σας κάπου που μπορείτε εύκολα να το βρείτε μόνο σε περίπτωση που ξεχάσετε πάλι.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook, επειδή έχετε φθάσει σε ένα όριο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μόνο το Facebook σάς επιτρέπει να κάνετε έναν περιορισμένο αριθμό αιτημάτων αλλαγής κωδικού κάθε μέρα, ώστε να διατηρείτε ασφαλές το λογαριασμό σας. Δοκιμάστε ξανά μετά από 24 ώρες.