Πώς να αποθηκεύσετε βίντεο από το Facebook

Όπως ένα βίντεο αρκετά για να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας; Ακολουθήστε αυτά τα βήματα

Ένα μεγάλο μέρος της εμπειρίας στο Facebook παρακολουθεί βίντεο στη ροή σας, μερικούς από τους προηγούμενους δίσκους και άλλους που προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο μέσω του Facebook Live . Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, μπορείτε να αποθηκεύσετε βίντεο στο Facebook στο σκληρό σας δίσκο, στο smartphone ή στο tablet σας και να τα δείτε offline όποτε θέλετε.

Αποθήκευση βίντεο από το Facebook χρησιμοποιώντας υπολογιστές γραφείου ή φορητού υπολογιστή

Screenshot από τα Windows

Αν ένα βίντεο εμφανιστεί στο χρονοδιάγραμμά σας στο Facebook μετά τη δημοσίευσή του από έναν φίλο, μέλος της οικογένειας, εταιρεία ή άλλη οντότητα, μπορείτε να το κατεβάσετε ως αρχείο MP4 και να το αποθηκεύσετε τοπικά για μελλοντική χρήση. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να εξαπατήσετε το Facebook να σκεφτεί ότι βλέπετε τον ιστότοπο των κοινωνικών μέσων σε μια κινητή συσκευή, μια ασυνήθιστη αλλά αναγκαία λύση. Τα παρακάτω βήματα θα λειτουργήσουν για την πλειοψηφία των βίντεο FB, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν αρχικά καταγραφεί μέσω του Facebook Live, στα περισσότερα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού.

  1. Αφού πλοηγηθείτε στο βίντεο που θέλετε να κάνετε λήψη, κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε μέσα στη συσκευή αναπαραγωγής.
  2. Θα πρέπει να εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μενού, επικαλύπτοντας την συσκευή αναπαραγωγής βίντεο και προσφέροντας μερικές επιλογές. Επιλέξτε τη διεύθυνση URL Εμφάνιση βίντεο .
  3. Θα εμφανιστεί ένα άλλο αναδυόμενο παράθυρο που περιέχει την άμεση διεύθυνση ή τη διεύθυνση URL για το αντίστοιχο βίντεο. Κάντε κλικ σε αυτήν τη διεύθυνση URL για να την επισημάνετε και να την αντιγράψετε στο πρόχειρο. Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας την επιλογή Αντιγραφή ή χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου που αφορά το λειτουργικό σας σύστημα. όπως CTRL + C σε Windows, Chrome OS και Linux ή COMMAND + C σε macOS.
  4. Επικολλήστε τη διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης, αντικαθιστώντας οποιοδήποτε κείμενο διαμένουν εκεί, κάνοντας δεξί κλικ στο πεδίο επεξεργασίας και επιλέγοντας την επιλογή Επικόλληση από το υπομενού που εμφανίζεται. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες συντομεύσεις πληκτρολογίου για να επικολλήσετε τη νέα διεύθυνση URL: CTRL + V σε Windows, Chrome OS και Linux ή COMMAND + V σε macOS.
  5. Τώρα που η γραμμή διευθύνσεων έχει συμπληρωθεί με τη νέα διεύθυνση URL, θα χρειαστεί να την τροποποιήσετε ελαφρώς αντικαθιστώντας το www με m . Το μπροστινό τμήμα της διεύθυνσης URL πρέπει τώρα να διαβάσει m.facebook.com αντί για το www.facebook.com . Χτυπήστε το πλήκτρο Enter ή Return για να φορτώσετε αυτή τη νέα διεύθυνση.
  6. Το βίντεο πρέπει τώρα να εμφανίζεται σε μια σελίδα βελτιστοποιημένη για κινητά. Κάντε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής.
  7. Μόνο Internet Explorer: Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση για να κατεβάσετε το αρχείο βίντεο στην προεπιλεγμένη τοποθεσία σας.
  8. Με την αναπαραγωγή του βίντεο, κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε μέσα στη συσκευή αναπαραγωγής. Ένα νέο μενού περιβάλλοντος θα εμφανιστεί τώρα, προσφέροντας διαφορετικές επιλογές από εκείνες που δίνονται στο βήμα 2. Επιλέξτε αυτή που έχει επισημανθεί ως Αποθήκευση βίντεο ως .
  9. Επιλέξτε την επιθυμητή τοποθεσία όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο βίντεο και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση ή Άνοιγμα , το οποίο ποικίλλει ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα. Το πλήρες αρχείο βίντεο θα αποθηκευτεί πλέον στον σκληρό σας δίσκο σε μορφή MP4.

Αποθήκευση βίντεο που δημοσιεύσατε στο Facebook

Getty Images (Tim Robberts # 117845363)

Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη των βίντεο που δημοσιεύσατε στο Facebook. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει όταν διαγράψετε ή χάσετε κατά λάθος το αρχικό αρχείο βίντεο.

  1. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το σύνδεσμο Περισσότερα , που βρίσκεται στην κεφαλίδα της κύριας σελίδας προφίλ σας στο Facebook στην ίδια σειρά με τις επιλογές Φίλοι και Φωτογραφίες . Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στο Βίντεο .
  2. Στην ενότητα Βίντεο θα πρέπει να υπάρχει μια ενότητα που να φέρει την ένδειξη Τα βίντεό σας , η οποία θα περιλαμβάνει το καθένα που έχετε μεταφορτώσει στο Facebook στο παρελθόν. Τοποθετήστε το δρομέα του ποντικιού πάνω από το βίντεο που θέλετε να αποθηκεύσετε τοπικά.
  3. Ένα μικρό εικονίδιο που μοιάζει με ένα μολύβι θα πρέπει να εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία της μικρογραφίας του βίντεο. Όταν κάνετε κλικ, θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε είτε την επιλογή Λήψη SD είτε Λήψη HD από αυτό το μενού για να επαναλάβετε το βίντεο ως MP4, με την επιλεγμένη επιλογή να υπαγορεύει εάν το αρχείο θα είναι σε ανάλυση τυπικής ευκρίνειας ή υψηλής ανάλυσης (αν υπάρχει).

Αποθήκευση βίντεο από το Facebook σε συσκευές Android ή iOS

Στιγμιότυπο οθόνης από iOS

Η αποθήκευση βίντεο από το Facebook είναι δυνατή και σε smartphones και tablet Android και iOS. Ωστόσο, τα βήματα για την ανάκτηση αυτών των αρχείων είναι πολύ διαφορετικά από αυτά σε έναν υπολογιστή.

Το φιλικό για το Facebook, διαθέσιμο δωρεάν στο App Store και το Google Play, προσθέτει μια σειρά από νέες λειτουργίες στην εμπειρία FB-μία είναι η δυνατότητα αποθήκευσης βίντεο στο τηλέφωνο ή το tablet σας.

Android
Αφού εντοπίσετε το βίντεο που θέλετε να αποθηκεύσετε στη συσκευή σας Android, πατήστε στο κουμπί αναπαραγωγής. Καθώς το βίντεο αρχίζει να αναπαράγεται, ένα κουμπί με τίτλο Λήψη θα εμφανιστεί στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Επιλέξτε αυτό το κουμπί για να αποθηκεύσετε το βίντεο στην γκαλερί πολυμέσων Android. Θα σας ζητηθεί να δώσετε φιλική πρόσβαση στις φωτογραφίες, τα μέσα και τα αρχεία σας, μια απαραίτητη ενέργεια εάν θέλετε να ολοκληρώσετε τη λήψη.

iOS (iPad, iPhone, iPod touch)
Το φιλικό μέρος τοποθετεί ένα προσαρμοσμένο κουμπί στα δεξιά του Share όταν μια ανάρτηση στο Facebook περιέχει ένα βίντεο. Αυτό το κουμπί, που αντιπροσωπεύεται από ένα σύννεφο με ένα βέλος κάτω στο προσκήνιο, παρουσιάζει ένα μενού με αρκετές επιλογές όταν πατήσετε.

Για να αποθηκεύσετε το βίντεο ως τοπικό αρχείο στη συσκευή σας, επιλέξτε Λήψη βίντεο σε ρολό κάμερας . Θα χρειαστεί να παραχωρήσετε φιλική πρόσβαση στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία λήψης.