Σύνθετες συμβουλές αναζήτησης του Google - Αναζήτηση γραφήματος 2.0

01 του 06

Χρησιμοποιήστε την Σύνθετη αναζήτηση του Facebook για να βρείτε όλα τα είδη των πραγμάτων

Screenshot από τον Leslie Walker

Η προηγμένη αναζήτηση στο Facebook είναι περισσότερο μια έννοια από μια λειτουργία. Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο είχε μια αυτόνομη λειτουργία προηγμένης αναζήτησης στις πρώτες ημέρες της ιστορίας του, αλλά κυκλοφόρησε μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται Graph Search στις αρχές του 2013, η οποία ουσιαστικά αντικαθιστά τις παλαιότερες προηγμένες δυνατότητες αναζήτησης με μια ισχυρή νέα μηχανή αναζήτησης.

Για να κάνετε μια σύνθετη αναζήτηση στο Facebook, είναι καλύτερο να εγγραφείτε στη λειτουργία αναζήτησης με γράφημα, αν δεν την έχετε ήδη ενεργοποιήσει και να αρχίσετε να μαθαίνετε πώς λειτουργεί.

Ο "Οδηγός Αναζήτησης Facebook - Εισαγωγή στη Αναζήτηση Γραφημάτων" παρέχει μια επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας του και των τύπων περιεχομένου που μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε με τη λεγόμενη Αναζήτηση Γραφημάτων. Αυτό το άρθρο παρέχει στιγμιότυπα οθόνης και εξηγήσεις για πιο προηγμένους τύπους ερωτήσεων και επιλογές βελτίωσης.

Ανασκόπηση των βασικών στοιχείων

Για να ξεκινήσετε την αναζήτηση, θυμηθείτε ότι μπορείτε να κάνετε κλικ στο λογότυπο του Facebook ή στο όνομά σας στην επάνω αριστερή γωνία και να πληκτρολογήσετε οποιοδήποτε ερώτημα. Μπορείτε να αναζητήσετε άτομα, μέρη και πράγματα που ταιριάζουν σε όλα τα είδη διαφορετικών χαρακτηριστικών ή κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της γεωγραφίας, των ημερομηνιών και των κλικ στο κουμπί "όπως".

Δύο γενικά φίλτρα που πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε είναι "φίλοι" και "αρέσει", καθώς αυτοί αναφέρονται σε συνδέσεις φίλων και χρήση του κουμπιού "όπως" σε όλο το Facebook.

Επίσης, θυμηθείτε, είναι έξυπνο να δώσετε προσοχή στις προτάσεις διατύπωσης που παρουσιάζει το Facebook σε μια αναπτυσσόμενη λίστα όποτε ξεκινάτε να πληκτρολογείτε ένα ερώτημα. Εντάξει, αυτό είναι για τα βασικά, έτοιμο να προχωρήσει;

Παραδείγματα φραγής ερωτημάτων

Ας ξεκινήσουμε με ένα γενικό ερώτημα που δεν περιορίζεται στους φίλους. Μπορείτε να γράψετε "ανθρώπους που ζουν στο Σικάγο, το Ιλλινόις και είναι απλοί και σαν γάτες".

Όταν το έκανα αυτό, το ερώτημα έδειξε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους που ταιριάζουν με την αναζήτηση, έτσι Facebook παρουσίασε δύο προτεινόμενες φράσεις που επεδίωκαν να διευκρινιστούν αν εννοούσα «γάτες» ως ζώο ή «γάτες» ως επιχείρηση. Αυτές οι προτάσεις εμφανίζονται στην παραπάνω εικόνα.

Όταν ανέφερα τον τύπο "ζωικού" τύπου γάτας, το Facebook παρουσίασε μια λίστα με ταιριαστούς χρήστες, με μια κάθετη στοίβα φωτογραφιών προφίλ ανθρώπων που ζουν στο Σικάγο και έχουν κάνει κλικ στο κουμπί όπως στις φωτογραφίες γάτας.

Το Facebook ρώτησε επίσης αν ήθελα να δουν ανθρώπους που είχαν αρέσει "Γάτες και σκυλιά", την ταινία. Και αν έκανα κλικ στο κουμπί "δείτε περισσότερα", πρόσφερε το "West Chicago" ως επιλογή βελτίωσης.

Κάντε κλικ στο κουμπί "NEXT" παρακάτω για να δείτε τη λίστα των πρόσθετων φίλτρων που εμφανίζεται συνήθως στο Facebook για αναζητήσεις ατόμων όπως αυτή.

02 του 06

Facebook Αναζήτηση ατόμων - Εύρεση ατόμων και φίλων στο Facebook 2.0

Screenshot από τον Leslie Walker

Σύνθετα φίλτρα αναζήτησης για λάτρεις της γάτας του Σικάγο

Η εκτέλεση μιας προηγμένης αναζήτησης στο Facebook όπως "άνθρωποι που ζουν στο Σικάγο, το Ιλλινόις και είναι απλοί και σαν γάτες" μπορεί να παράγει τόσα πολλά αποτελέσματα που θα πρέπει να τελειοποιήσετε το ερώτημα αν θέλετε να δείτε οποιεσδήποτε σημαντικά αποτελέσματα.

Η παραπάνω εικόνα δείχνει το τυπικό πλαίσιο φιλτραρίσματος αναζήτησης ατόμων που είναι διαθέσιμο στη σελίδα αποτελεσμάτων για κάθε ερώτημα που αφορά άτομα. Έχω διαπιστώσει ότι χρησιμοποιώντας αυτό το κουτί είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιορίσετε μια αναζήτηση ανθρώπων στο Facebook.

Όπως μπορείτε να δείτε, το κουτί σας επιτρέπει να βελτιώσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης των ανθρώπων Facebook κατά φύλο, εργοδότη, πατρίδα, εργοδότη και ούτω καθεξής.

Κάθε ένα από αυτά τα φίλτρα έχει πρόσθετες υποκατηγορίες που μπορείτε να επιλέξετε. Για παράδειγμα, στο πεδίο "φίλοι", μπορείτε να επιλέξετε ένα από αυτά:

Εντάξει, ας δούμε ένα εντελώς διαφορετικό παράδειγμα, αυτό που αφορά την Paula Deen και τα εστιατόρια. Θα μας επιτρέψει να διερευνήσουμε τον κάδο περιεχομένου και το κουμπί "όπως".

Κάντε κλικ στο κουμπί "NEXT" για ένα νέο παράδειγμα.

03 του 06

Αναζήτηση στο Facebook για εστιατόρια Οι φίλοι σας όπως

Screenshot από τον Leslie Walker

Εντάξει, ας δοκιμάσουμε μια προηγμένη αναζήτηση στο Facebook με εστιατόρια. Πείτε ότι είστε fan του Paula Deen και αρχίζετε να πληκτρολογείτε ένα ερώτημα που λέει κάτι γενικό: "εστιατόρια που αρέσουν οι άνθρωποι που τους αρέσει η Paula Deen ..."

Το Facebook μπορεί να σας ζητήσει να είστε ακριβέστεροι, αφού υπάρχουν τόσα πολλά εστιατόρια που άρεσαν οι οπαδοί της Paula Deen.

Μπορεί να σας προτείνουμε να δείτε τα Savannah, εστιατόρια της Γεωργίας, στην περιοχή Deen. Επίσης, πιθανόν να προσφέρει προτάσεις για τύπους ερωτημάτων εστιατορίων που μπορεί να χειριστεί, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Μπορεί να τα ταξινομήσει κατά δημοτικότητα, όπως η ασιατική, αμερικανική, μεξικάνικη και ούτω καθεξής.

Αν δακτυλογραφήσατε μια γενικότερη φράση, αφήνοντας έναν σύνδεσμο όπως "από" και απλά είπε "εστιατόρια όπως οι φίλοι Paula Deen", θα προσφέρει πιο ακριβείς εκδόσεις αυτού του ερωτήματος, όπως εστιατόρια ...

Έχετε την ιδέα.

Στη συνέχεια, ας διερευνήσουμε γενικότερες αναζητήσεις βάσει της γεωγραφίας, της θρησκείας και των πολιτικών απόψεων. κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" παρακάτω για να δείτε παραδείγματα.

04 του 06

Facebook Σύνθετη αναζήτηση ανά πόλη, ανά θρησκεία, από την πολιτική

Screenshot από τον Leslie Walker

Η αναζήτηση γραφήματος στο Facebook διευκολύνει την αναζήτηση ανά πόλη, επειδή μια ισχυρή παράμετρος αναζήτησης για άτομα στο κοινωνικό δίκτυο περιλαμβάνει τη γεωγραφία.

Μπορείτε να βρείτε τους φίλους του Facebook ανά πόλη χρησιμοποιώντας είτε την πόλη όπου ζουν σήμερα είτε την πατρίδα τους. Και τα δύο είναι παραδείγματα δομημένων δεδομένων Facebook αποθηκεύει για τους χρήστες, καθιστώντας εύκολη την αναζήτηση.

Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση στο Facebook ανά πόλη για άτομα που δεν γνωρίζετε και βάσει των ρυθμίσεων απορρήτου κάθε ατόμου, δείτε μια λίστα ανθρώπων που ζουν σε συγκεκριμένες πόλεις που χρησιμοποιούν το Facebook με τις οποίες δεν είστε φίλοι.

Ξεκίνησα με μια γενική αναζήτηση στα "Άτομα που ζουν στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια" και με βοήθησε με ειλικρίνεια: "Τα αποτελέσματά σας περιλαμβάνουν άτομα που έζησαν στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια ανά πάσα στιγμή. Λος Άντζελες, κατοίκους της Καλιφόρνια Όπως διατύπωσα την ερώτηση με διαφορετικούς τρόπους, ρώτησα επίσης αν ήθελα ανθρώπους που ζουν στο LA ή ανθρώπους που ζουν κοντά στο LA

Το κουμπί "δείτε περισσότερα" με ώθησε να ελέγξω για τους "φίλους μου" που ζουν στο Λος Άντζελες, έκανα κλικ σε αυτή την επιλογή και έριξα μια λίστα με τους 14 φίλους μου που ζουν σήμερα στο ή κοντά στο Λος Άντζελες μαζί με μια λίστα παρακάτω αυτό των φίλων φίλων που ζουν εκεί.

Σύνθετα φίλτρα αναζήτησης ατόμων Facebook

Το κιβώτιο φίλτρου για την περαιτέρω εξάπλωση των "αποτελεσμάτων αναζήτησης ανθρώπων" είναι ακόμη πιο προσβάσιμο μέσω μιας μικρής ορθογώνιας καρτέλας ή ετικέτας στα δεξιά, συνήθως επικαλυμμένων στα αποτελέσματα της οπτικής αναζήτησης. Αυτό που λέει η ετικέτα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της αναζήτησης. σε αυτή την περίπτωση είπε "14 Φίλοι" δεδομένου ότι αυτό είναι πόσες αγώνες είχα. Αλλά συνήθως έχει τρεις μικροσκοπικές οριζόντιες ράβδους. Όταν κάνετε κλικ σε εκείνη την μικρή ετικέτα, το πλαίσιο φίλτρου ανοίγει με πολλές περισσότερες επιλογές για τη μείωση (ή τη διεύρυνση) της αναζήτησής σας.

Το φίλτρο ανθρώπων προσφέρει όλα τα είδη βασικών και προηγμένων βελτιώσεων. Κατατάσσονται σε κατηγορίες όπως "Σχέσεις & Οικογένεια, Εργασία και Εκπαίδευση, Αγαπημένα και ενδιαφέροντα, Φωτογραφίες και Βίντεο" και ούτω καθεξής.

Ταξινόμηση ατόμων με πολιτικές ή θρησκευτικές απόψεις;

Αυτά τα φίλτρα είναι πολύ κοκκώδη, και μερικά είναι δυνητικά αμφιλεγόμενα. Σας επιτρέπουν, για παράδειγμα, να ταξινομείτε τους ανθρώπους ανάλογα με την ηλικία τους, τις θρησκευτικές απόψεις τους (βουδιστές, καθολικούς, χριστιανούς, ινδουιστές, εβραίους, μουσουλμάνους και προτεσταντές) και πολιτικές απόψεις (Συντηρητικός Δημοκρατικός, Φιλελεύθερος; Μπορείτε ακόμη να καθορίσετε ποιες γλώσσες μιλούν. Ορισμένα φίλτρα εισέρχονται σε πολύ προσωπικές περιοχές και συνεπώς έχουν επιπτώσεις στην ιδιωτική ζωή που ανησυχούν πολλούς ανθρώπους.

Η παραπάνω εικόνα, για παράδειγμα, δείχνει τις επιλογές θρησκευτικών απόψεων στο πλαίσιο φίλτρου αναζήτησης. Είναι παρόμοιο με το κουτί των πολιτικών απόψεων.

Το φίλτρο των πολιτικών απόψεων, μαζί με την ικανότητα να ψάχνουν για τον "αγαπημένο" Barack Obama και τον Mitt Romney, μου επέτρεψαν να ταξινομήσω τους φίλους μου σε εκείνους που ευνοούσαν το δημοκρατικό ή ρεπουμπλικανικό κόμμα, τουλάχιστον γύρω από τις εκλογές του 2012. Αυτό ήταν κάτι καινούργιο για μένα - δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο πριν - μια δέσμη προφίλ των φίλων μου ταξινομημένη κατά πολιτικές απόψεις.

Επεκτείνετε την αναζήτησή σας με άλλους τρόπους

Στην αναζήτηση των LA μου, η περιοχή "επέκταση αυτής της αναζήτησης" στο κάτω μέρος του πλαισίου φίλτρου υποδεικνύει ότι θα ήθελα να διευρύνω την αναζήτησή μου για να δω "φωτογραφίες αυτών των ανθρώπων" ή "φίλοι αυτών των ανθρώπων" ή " 'Εχετε δουλέψει.'

Μια αξιοσημείωτη ποικιλία επιλογών αναζήτησης, πράγματι. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να δείτε περισσότερα παραδείγματα αναζήτησης, αυτή τη φορά που αφορούν εφαρμογές και ποιος τα χρησιμοποιεί.

05 του 06

Εύρεση φωτογραφιών στο Facebook Πολλοί φίλοι σας αρέσουν ή σχολιάζουν

Σχολιασμένο στιγμιότυπο από τη Leslie Walker

Μια από τις αγαπημένες μου αναζητήσεις στο Facebook είναι αρκετά απλή: "Φωτογραφίες που μου άρεσε."

Παρά όλη την ώρα που έχω ξοδέψει στο Facebook, έχω κάνει κλικ στο κουμπί "Όπως" σε λιγότερο από 100 φωτογραφίες. Προφανώς με μετέφεραν, γι 'αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό να επιστρέψω και να τα κοιτάω ξανά.

Το κουμπί "βελτιώστε αυτή την αναζήτηση" μου επέτρεψε επίσης να αλλάξω το ερώτημά μου εύκολα για να δω όλες τις φωτογραφίες που τους άρεσαν οι φίλοι μου (υπό την προϋπόθεση ότι οι ρυθμίσεις απορρήτου το επέτρεψαν.) Αυτό, βεβαίως, έδειξε την ένταση των αποτελεσμάτων, 1.000 φωτογραφίες.

Ο μετρητής των αποτελεσμάτων αναζήτησης του Facebook φαίνεται να σταματά στα 1.000. όταν τα αποτελέσματά σας υπερβαίνουν αυτό το ποσό, δεν θα σας πω πόσα περισσότερα υπάρχουν, απλώς ότι υπάρχουν περισσότερα από 1.000. Τουλάχιστον, αυτό συνέβη σε όλες τις δοκιμές μου.

Μπορείτε να κάνετε πολύ πιο συγκεκριμένες αναζητήσεις φωτογραφιών παρόμοιες με το παραπάνω παράδειγμα, στο οποίο έψαχνα για φωτογραφίες που έκαναν οι φίλοι μου σε ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία. Η εικόνα φόντου εμφανίζει φωτογραφίες που αντιστοιχούσαν στο ερώτημά μου και το πλαίσιο φίλτρου εμφανίστηκε στα δεξιά αφού έκανα κλικ στις μικρές οριζόντιες ράβδους που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Είχα τη διασκέδαση να παίζω με αυτό χρησιμοποιώντας το κιβώτιο φίλτρων (που φαίνεται στα δεξιά), χρησιμοποιώντας τα φίλτρα "σχολιάστηκε" και "άρεσε" για να δείτε ποιοι από τους φίλους μου είχαν σχολιάσει και τι είπαν.

(Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναζητήσεις φωτογραφιών είναι διαθέσιμες στην Εισαγωγή στην Αναζήτηση στο Facebook. Δείτε επίσης τον βασικό Οδηγό φωτογραφιών Facebook για γενικές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση εικόνων στο κοινωνικό δίκτυο.)

Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" παρακάτω για να δείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αναζητήσετε εφαρμογές Facebook που χρησιμοποιούν οι φίλοι σας.

06 του 06

Το Facebook κάνει χρήση των φίλων σας

Screenshot από τον Leslie Walker

Μια άλλη ενδιαφέρουσα αναζήτηση στο Facebook που μπορείτε να εκτελέσετε είναι "Εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι φίλοι μου".

Η προηγμένη αναζήτηση του Facebook θα φτιάξει μια λίστα εφαρμογών με τα εικονίδια τους, με τη σειρά της δημοτικότητας με τους φίλους σας, ή ποιες από αυτές χρησιμοποιούνται περισσότερο από τους φίλους σας.

Κάτω από το όνομα κάθε εφαρμογής, θα αναφέρει τα ονόματα μερικών φίλων που την χρησιμοποιούν, μαζί με το συνολικό αριθμό των φίλων σας που την χρησιμοποιούν.

Κάτω από τα ονόματα του φίλου σας, θα εμφανίζονται μερικές άλλες συνδέσεις που σας επιτρέπουν να εκτελέσετε επιπλέον, σχετικές αναζητήσεις. Αυτά υπογραμμίζονται με κόκκινο χρώμα στην παραπάνω εικόνα.

Κάνοντας κλικ στην επιλογή "Άτομα" θα εμφανιστεί μια λίστα με πολλά άτομα που χρησιμοποιούν αυτή την εφαρμογή, χωρίς να περιορίζονται απαραίτητα στους φίλους σας. Αυτό το είδος είναι ανατριχιαστικό, αλλά αν δεν έχετε περιορίσει τις ρυθμίσεις απορρήτου για τη χρήση αυτής της συγκεκριμένης εφαρμογής, θα μπορούσατε να εμφανιστείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης σε οποιονδήποτε τρέχει μια τέτοια αναζήτηση.

Κάνοντας κλικ στο "παρόμοιο" είναι λιγότερο ανατριχιαστικό και πιο χρήσιμο. θα εμφανίσει μια λίστα με άλλες εφαρμογές παρόμοιες με αυτή.

Επίσης, η διασκέδαση χρησιμοποιεί την Αναζήτηση γραφήματος για να βρει τους φίλους που χρησιμοποιούν οι φίλοι του Facebook. Η αναζήτηση εφαρμογών στο Facebook είναι μια ισχυρή δυνατότητα της νέας μηχανής αναζήτησης. Ακολουθούν μερικά συγκεκριμένα ερωτήματα που μπορεί να προτείνει το Facebook σχετικά με τις εφαρμογές, εάν πληκτρολογείτε εφαρμογές και φίλους στη γραμμή αναζήτησης, εκτός από την πιο προφανή, "εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι φίλοι μου" :

Όπως πάντα, οι προτεινόμενες αναζητήσεις πιθανόν να ποικίλλουν ανάλογα με τις προσωπικές σας συνδέσεις, τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σας στο Facebook.

Αυτό είναι για αυτό το σεμινάριο. Πηγαίνετε τώρα να εξερευνήσετε τη μπλε γραμμή αναζήτησης. Καλή διασκέδαση και προσπαθήστε να μην πάρετε πολύ creeped έξω.

Περισσότερα πόροι αναζήτησης του Facebook