Οι βασικές αρχές της σύνταξης

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή:

Ο σκοπός της σύνταξης είναι να εμφανίσετε το σχέδιό σας ως δισδιάστατη (2D) αναπαράσταση σε ένα φύλλο χαρτιού. Επειδή ενδέχεται να έχετε πρόβλημα με την τοποθέτηση ενός εμπορικού κέντρου μήκους 500 ποδών στο τραπέζι σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια αναλογία μεταξύ του πραγματικού μεγέθους της δομής σας και μιας μικρότερης διάστασης στο φύλλο. Αυτό αναφέρεται ως "κλίμακα".

Γενικά, μια ίντσα - ή τμήμα μιας ίντσας - χρησιμοποιείται για τη μέτρηση στη σελίδα σας και εξισώνεται με ένα πραγματικό μέγεθος κόσμου. Για παράδειγμα, μια κοινή αρχιτεκτονική κλίμακα είναι 1/4 "= 1'-0". Αυτό διαβάζεται ως εξής: "το ένα τέταρτο της ίντσας ισούται με ένα πόδι ". Εάν το μπροστινό τοίχωμα της κατασκευής σας έχει μήκος 20 ποδιών, η γραμμή που αντιπροσωπεύει το πρόσωπο στην σελίδα σας θα είναι 5 ίντσες (20 x 0,25 = 5). ταιριάζουν μαζί στον πραγματικό κόσμο.

Οι διαφορετικές βιομηχανίες σχεδιασμού χρησιμοποιούν διαφορετικές τυποποιημένες κλίμακες. Όταν εργάζεστε με σχέδια πολιτικού μηχανικού, οι κλίμακες είναι σε μορφή πλήρους ίντσας, δηλαδή (1 "= 50 '), ενώ τα αρχιτεκτονικά και μηχανικά σχέδια γίνονται πιο συχνά σε κλασματική μορφή (1/2" = 1'-0 "). μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε μονάδα γραμμικού μέτρου: πόδια, ίντσες, μέτρα, χιλιόμετρα, μίλια, ακόμα και έτη φωτός, εάν συμβεί να σχεδιάζετε το δικό σας Death Star. ολόκληρο το σχέδιο.

Διαστασιολόγηση

Ενώ είναι σημαντικό να σχεδιάζετε αντικείμενα σε ένα έγγραφο σχεδιασμού για να το κάνετε κλίμακα, δεν είναι πραγματικά εφικτό να περιμένετε από τους ανθρώπους να μετρήσουν κάθε απόσταση στο σχέδιό σας με έναν κυβερνήτη. Αντ 'αυτού, είναι συνηθισμένο να παρέχετε γραφικές σημειώσεις στο σχέδιό σας που να δείχνουν το μήκος όλων των κατασκευασμένων αντικειμένων. Τέτοιες σημειώσεις αναφέρονται ως "διαστάσεις".

Οι διαστάσεις παρέχουν τις πιο βασικές πληροφορίες από τις οποίες θα κατασκευαστεί το έργο σας. Πώς διαστασιολογείτε το σχέδιό σας εξαρτάται, πάλι, από τη βιομηχανία σχεδιασμού σας. Στην αρχιτεκτονική, οι διαστάσεις είναι συνήθως γραμμικές και σχεδιάζονται ως γραμμή, με την διάσταση γραμμένη σε πόδια / ίντσες πάνω από αυτήν. Οι περισσότερες διαστάσεις έχουν σημάδια "τικ" σε κάθε άκρο για να δείξουν πού ξεκινά ή τελειώνει. Στη μηχανική εργασία, οι διαστάσεις είναι συχνά κυκλικές, παρουσιάζουν ακτινική απόσταση, διαμέτρους κυκλικών εξαρτημάτων κλπ. Ενώ η αστική εργασία τείνει να χρησιμοποιεί περισσότερες γωνιακές σημειώσεις.

Σχόλιο

Ο σχολιασμός προσθέτει κείμενο στο σχέδιό σας για να καλέσει συγκεκριμένα στοιχεία που απαιτούν πρόσθετες εξηγήσεις. Για παράδειγμα, σε ένα σχέδιο τοποθεσίας για μια νέα υποδιαίρεση, θα πρέπει να επισημάνετε τους δρόμους, τις γραμμές κοινής ωφελείας και να προσθέσετε αριθμούς παρτίδας και μπλοκ στο σχέδιο, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής.

Ένα σημαντικό μέρος της σχολιασμού ενός σχεδίου χρησιμοποιεί ένα συνεχές μέγεθος σε όλα τα παρόμοια αντικείμενα. Αν έχετε αρκετούς δρόμους με ετικέτα, είναι σημαντικό ότι κάθε ένα από αυτά είναι ετικέτα με ένα κείμενο του ίδιου ύψους ή όχι μόνο το σχέδιό σας θα φαίνεται αντιεπαγγελματικό. μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση όταν οι άνθρωποι εξισώνουν μεγαλύτερο μέγεθος με μεγαλύτερη σημασία για μια συγκεκριμένη σχολιασμό.

Μια τυποποιημένη μέθοδος σύνταξης κειμένου σχεδίων αναπτύχθηκε κατά τις ημέρες χειροκίνητης σύνταξης, χρησιμοποιώντας πρότυπα γράμματα που ονομάζονται Leroy Lettering Sets. Το βασικό ύψος του κειμένου Leroy ξεκινά με ένα τυπικό ύψος 0,1 "και ονομάζεται γραμματοσειρά" L100 ". Καθώς το ύψος σχολιασμού σας ανεβαίνει / μειώνεται σε 0,01" αυξήσεις, η τιμή "L" αλλάζει όπως φαίνεται παρακάτω:

L60 = 0,06 "
L80 = 0,08 "
L100 = 0,1 "
L120 = 0,12 "
L140 = 0,14 "

Οι γραμματοσειρές Leroy εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε σύγχρονα συστήματα CAD . η μόνη διαφορά είναι ότι το ύψος Leroy πολλαπλασιάζεται με την κλίμακα σχεδίασης για να υπολογιστεί το τελικό ύψος έντυπου κειμένου. Για παράδειγμα, αν θέλετε ο σχολιασμός σας να εκτυπωθεί ως L100 σε σχέδιο 1 "= 30 ', πολλαπλασιάστε το μέγεθος Leroy (0,1) με την κλίμακα (30) και αποκτήστε ένα ύψος (3), οπότε χρειάζεται η σημείωση να σχεδιάσετε σε 3 μονάδες σε ύψος για να εκτυπώσετε στο ύψος 0,01 "στο τελικό σας σχέδιο.

Σχεδίαση, ανύψωση και διατομές

Τα έγγραφα κατασκευής είναι γραφικές παραστάσεις αντικειμένων πραγματικού κόσμου, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε πολλαπλές προβολές ενός σχεδίου για να δείξετε σε άλλους τι συμβαίνει. Συνήθως, τα έγγραφα κατασκευής κάνουν χρήση των προβολών Plan, Elevation και Sectional:

Σχέδια: εξετάζοντας το σχέδιο από την κορυφή προς τα κάτω (εναέρια άποψη). Αυτό δείχνει τη γραμμική αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των αντικειμένων του έργου και περιλαμβάνει λεπτομερείς διαστάσεις και εκτενές σχολιασμό, προκειμένου να προσανατολιστούν όλα τα στοιχεία που πρέπει να κατασκευαστούν στο πλαίσιο του έργου. Τα στοιχεία που εμφανίζονται στο σχέδιο διαφέρουν από την πειθαρχία στην πειθαρχία.

Ανυψώσεις: κοιτάζοντας το σχέδιο από την πλευρά (τα). Οι ανυψώσεις χρησιμοποιούνται κυρίως στην αρχιτεκτονική και στη μηχανική εργασία. Παρουσιάζουν μια κλιμακωτή κάθετη όψη του σχεδίου σαν να στέκεστε ακριβώς μπροστά του. Αυτό επιτρέπει στον οικοδόμο να δει πως αντικείμενα όπως τα παράθυρα, οι πόρτες κ.λπ. πρέπει να βρίσκονται σε σχέση μεταξύ τους

Ενότητες: μπορείτε να δείτε ένα σχέδιο σαν να είχε κοπεί στα μισά. Αυτό σας επιτρέπει να καλέσετε λεπτομερώς μεμονωμένα δομικά στοιχεία του σχεδιασμού και να δείξετε ακριβείς μεθόδους κατασκευής και υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Εκεί έχετε τα βασικά στοιχεία για να γίνετε συγγραφέας. Σίγουρα, αυτό είναι απλά μια απλή εισαγωγή, αλλά αν διατηρήσετε αυτές τις έννοιες σταθερά κατά νου, ό, τι μαθαίνετε από εδώ και έξω θα σας κάνει πολύ πιο νόημα για εσάς. Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους και μην διστάσετε να με αφήσετε ερωτήσεις!