Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή μορφοποίησης για να γράψετε μηδενικά σε έναν σκληρό δίσκο

Ένας εύκολος τρόπος να γράφετε μηδενικά σε έναν σκληρό δίσκο είναι να μορφοποιήσετε τη μονάδα δίσκου με έναν ειδικό τρόπο χρησιμοποιώντας την εντολή μορφοτύπου από τη Γραμμή εντολών .

Η εντολή μορφοποίησης απέκτησε ικανότητες εγγραφής μηδέν που ξεκινούν στα Windows Vista, οπότε αν έχετε παλαιότερο λειτουργικό σύστημα , δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή μορφοποίησης ως λογισμικό καταστροφής δεδομένων .

Σημείωση: Ένας δίσκος επισκευής συστήματος μπορεί να δημιουργηθεί από οποιονδήποτε λειτουργικό υπολογιστή Windows 7 και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να γράψει μηδενικά σε οποιαδήποτε μονάδα δίσκου χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη εντολή μορφοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της κύριας μονάδας δίσκου, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα Windows που υπάρχει στον υπολογιστή. Ένας δίσκος επισκευής συστήματος δεν εγκαθιστά τα Windows 7 και δεν θα χρειαστείτε κάποιο κλειδί προϊόντος για να χρησιμοποιήσετε δίσκο επισκευής συστήματος.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να γράψετε μηδενικά σε έναν σκληρό δίσκο χρησιμοποιώντας την εντολή μορφοποίησης:

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: Θα μπορούσε να διαρκέσει μερικά λεπτά έως αρκετές ώρες για να γράψετε μηδενικά σε έναν σκληρό δίσκο μέσω της εντολής μορφοποίησης

Εδώ είναι πώς

  1. Δεδομένου ότι μπορείτε να γράφετε μηδενικά σε έναν σκληρό δίσκο με την εντολή μορφοποίησης τόσο από τα Windows 7 και τα Windows Vista όσο και από το εξωτερικό του λειτουργικού συστήματος, έχω δημιουργήσει δύο τρόπους για να προχωρήσετε σε αυτές τις οδηγίες:
      • Ξεκινήστε στο Βήμα 2 αν θέλετε να γράψετε μηδενικά στον κύριο οδηγό, συνήθως C, οποιουδήποτε λειτουργικού συστήματος των Windows Ή εάν θέλετε να γράψετε μηδενικά σε οποιαδήποτε μονάδα δίσκου σε έναν υπολογιστή με Windows XP ή παλαιότερα.
  2. Ξεκινήστε από το Βήμα 7 εάν χρειάζεται να γράψετε μηδενικά σε μια μονάδα δίσκου διαφορετική από την κύρια μονάδα δίσκου στα Windows Vista ή νεότερη έκδοση. Θα χρειαστεί να έχετε ανοιχτό και έτοιμο ένα παράθυρο γραμμής εντολών .
  3. Δημιουργήστε ένα δίσκο επισκευής συστήματος στα Windows 7 .
    1. Όπως ανέφερα προηγουμένως, θα χρειαστείτε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή Windows 7 για να δημιουργήσετε δίσκο επισκευής συστήματος. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι ο υπολογιστής σας με Windows 7. Εάν δεν διαθέτετε υπολογιστή με Windows 7, βρείτε έναν φίλο που κάνει και δημιουργήστε ένα δίσκο επισκευής συστήματος από τον υπολογιστή του.
    2. Αν δεν έχετε ήδη ή δεν μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο δημιουργίας ενός δίσκου επισκευής συστήματος, τότε δεν θα μπορείτε να γράφετε μηδενικά σε μια μονάδα δίσκου με αυτόν τον τρόπο. Ανατρέξτε στη λίστα προγραμμάτων μου για το δωρεάν λογισμικό καταστροφής δεδομένων για περισσότερες επιλογές.
    3. Σημείωση: Εάν διαθέτετε DVD εγκατάστασης των Windows Vista ή Windows 7, μπορείτε να εκκινήσετε σε αυτό αντί να δημιουργήσετε δίσκο επισκευής συστήματος. Οι οδηγίες από αυτό το σημείο προς τα εμπρός χρησιμοποιώντας ένα δίσκο ρύθμισης θα είναι γενικά οι ίδιες.
  1. Εκκίνηση από το δίσκο επισκευής συστήματος .
    1. Παρακολουθήστε για το Press οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από CD ή DVD ... μετά την ενεργοποίηση του υπολογιστή σας και βεβαιωθείτε ότι το κάνετε αυτό. Εάν δεν βλέπετε αυτό το μήνυμα αλλά βλέπετε ότι τα Windows φορτώνουν τα αρχεία ... το μήνυμα είναι ωραία.
  2. Περιμένετε για την φόρτωση των αρχείων ... των Windows . Όταν τελειώσει, θα πρέπει να δείτε ένα πλαίσιο Επιλογές αποκατάστασης συστήματος .
    1. Αλλάξτε οποιαδήποτε μέθοδο εισαγωγής γλώσσας ή πληκτρολογίου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .
    2. Σημαντικό: Μην ανησυχείτε για το μήνυμα "φόρτωση αρχείων" ... τίποτα δεν εγκατασταθεί οπουδήποτε στον υπολογιστή σας. Επιλογές αποκατάστασης συστήματος μόλις ξεκινά, η οποία απαιτείται για να φτάσετε στη Γραμμή εντολών και τελικά να γράψετε μηδενικά στον σκληρό σας δίσκο.
  3. Εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο διαλόγου που λέει "Αναζήτηση εγκατάστασης των Windows ..." .
    1. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, θα εξαφανιστεί και θα μεταφερθείτε σε ένα παράθυρο επιλογών αποκατάστασης συστήματος με δύο επιλογές.
    2. Επιλέξτε Χρήση εργαλείων αποκατάστασης που μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε προβλήματα με τα Windows. Επιλέξτε ένα λειτουργικό σύστημα για επισκευή. και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .
    3. Σημείωση: Το λειτουργικό σας σύστημα ενδέχεται να είναι καταχωρημένο ή όχι. Αν χρησιμοποιείτε άλλο λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows XP ή Linux, τίποτα δεν θα εμφανιστεί εδώ - και αυτό είναι εντάξει. Δεν χρειάζεστε ένα συμβατό λειτουργικό σύστημα σε αυτόν τον υπολογιστή για να γράψετε μηδενικά πάνω στα δεδομένα του σκληρού δίσκου.
  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Γραμμή εντολών από την οθόνη Επιλογές αποκατάστασης συστήματος .
    1. Σημείωση: Αυτή είναι μια πλήρως λειτουργική έκδοση της Γραμμής εντολών και περιέχει τις περισσότερες από τις εντολές που αναμένετε να είναι διαθέσιμες από τη Γραμμή εντολών σε μια εγκατεστημένη έκδοση των Windows 7. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει την εντολή μορφοποίησης.
  2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα, ακολουθούμενα από Enter :
    1. Το σχήμα e: / fs: NTFS / p: 2 Η εντολή μορφοποίησης που χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο θα διαμορφώσει τη μονάδα E με το σύστημα αρχείων NTFS και θα γράψει μηδενικά σε κάθε τομέα της μονάδας δύο φορές. Εάν μορφοποιείτε μια διαφορετική μονάδα δίσκου, αλλάξτε το ε σε οποιοδήποτε από τα γράμματα της μονάδας δίσκου που χρειάζεστε.
    2. Σημαντικό: Ένα μόνο πέρασμα μηδενικών σε ένα σκληρό δίσκο θα πρέπει να εμποδίζει όλα τα προγράμματα ανάκτησης αρχείων που βασίζονται στο λογισμικό από την εξαγωγή πληροφοριών από τη μονάδα, την οποία η εντολή μορφοποίησης στα Windows 7 και Vista κάνει από προεπιλογή. Ωστόσο, μου αρέσει να κάνω δύο περάσματα μέσω αυτής της μεθόδου μόνο για να είμαι ασφαλής. Ακόμα καλύτερα, εάν θέλετε να προστατευθείτε από πιο επεμβατικούς τρόπους ανάκτησης δεδομένων, επιλέξτε ένα πραγματικό πρόγραμμα καταστροφής δεδομένων με πιο προηγμένες επιλογές.
    3. Σημείωση: Αν θέλετε να μορφοποιήσετε χρησιμοποιώντας διαφορετικό σύστημα αρχείων ή με διαφορετικό τρόπο, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την εντολή μορφοποίησης εδώ: Μορφοποίηση στοιχείων εντολών .
  1. Εισαγάγετε την ετικέτα τόμου της μονάδας που διαμορφώνετε όταν σας ζητηθεί και στη συνέχεια πατήστε Enter . Στην ετικέτα του όγκου δεν γίνεται διάκριση πεζών χαρακτήρων
    1. Εισαγάγετε την τρέχουσα ετικέτα τόμου για τη μονάδα δίσκου E: Εάν δεν γνωρίζετε την ετικέτα τόμου, ακυρώστε τη μορφή χρησιμοποιώντας το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + C και, στη συνέχεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να βρείτε την ετικέτα τόμου μιας μονάδας από τη γραμμή εντολών .
    2. Σημείωση: Εάν η μονάδα που διαμορφώνετε δεν διαθέτει ετικέτα τότε, λογικά, δεν θα σας ζητηθεί να την πληκτρολογήσετε. Επομένως, εάν δεν βλέπετε αυτό το μήνυμα, αυτό σημαίνει ότι η μονάδα που διαμορφώνετε δεν έχει όνομα, κάτι που είναι καλό. Απλώς προχωρήστε στο βήμα 9.
  2. Πληκτρολογήστε Y και στη συνέχεια πατήστε Enter όταν σας ζητηθεί η ακόλουθη προειδοποίηση:
    1. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΜΗ ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΣΚΟΥ E: ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ! Συνεχίστε με τη μορφή (Y / N); Προειδοποίηση: Δεν μπορείτε να αναιρέσετε μια μορφή! Βεβαιωθείτε ότι θέλετε να διαμορφώσετε και να διαγράψετε μόνιμα αυτή τη μονάδα! Αν διαμορφώνετε την κύρια μονάδα δίσκου σας, θα καταργήσετε το λειτουργικό σας σύστημα και ο υπολογιστής σας δεν θα λειτουργήσει ξανά μέχρι να εγκαταστήσετε ένα νέο.
  3. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρμα.
    1. Σημείωση: Η μορφοποίηση μιας μονάδας οποιουδήποτε μεγέθους μπορεί να διαρκέσει πολύ. Η διαμόρφωση μιας μεγάλης μονάδας δίσκου μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό . Η μορφοποίηση μιας μεγάλης μονάδας δίσκου με πολλαπλά περάσματα μηδενισμού εγγραφής μπορεί να διαρκέσει πολύ, πολύ καιρό .
    2. Εάν η μονάδα που διαμορφώνετε είναι πολύ μεγάλη ή / και έχετε επιλέξει να πραγματοποιήσετε πολλές εγγραφές μηδέν, μην ανησυχείτε εάν το ποσοστό που ολοκληρώθηκε δεν φτάνει ούτε το 1% για αρκετά δευτερόλεπτα ή ακόμα και για αρκετά λεπτά.
  1. Μετά τη φόρμα, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε μια ετικέτα Volume .
    1. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για τη μονάδα δίσκου ή όχι και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter .
  2. Περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η δημιουργία δομών συστήματος αρχείων .
  3. Μόλις εμφανιστεί η ερώτηση, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε οποιαδήποτε άλλη διαμέριση αυτού του φυσικού σκληρού δίσκου.
    1. Δεν μπορείτε να θεωρήσετε ότι τα δεδομένα σε ολόκληρο φυσικό σκληρό δίσκο καταστράφηκαν, εκτός αν διαμορφώσετε όλες τις μονάδες στο δίσκο χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.
  4. Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε το δίσκο επισκευής συστήματος και να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας.
    1. Αν έχετε χρησιμοποιήσει την εντολή μορφοποίησης από τα Windows, απλώς κλείστε τη γραμμή εντολών.
  5. Αυτό είναι - απλά χρησιμοποιήσατε την εντολή μορφοποίησης ως βασικό εργαλείο καταστροφής δεδομένων! Δεν υπάρχει πλέον καμία πληροφορία που να βρίσκεται στη μονάδα σκληρού δίσκου από ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων .
    1. Σημαντικό: Αν προσπαθήσετε να εκκινήσετε μια μονάδα δίσκου από την οποία έχετε διαγράψει όλες τις πληροφορίες, δεν θα λειτουργήσει επειδή δεν υπάρχει πλέον τίποτα για φόρτωση. Τι θα πάρετε αντ 'αυτού είναι ένα μήνυμα "BOOTMGR λείπει" ή ένα " μήνυμα λάθους NTLDR" , πράγμα που σημαίνει ότι δεν βρέθηκε κανένα λειτουργικό σύστημα.