Τι εκπαίδευση και εμπειρία απαιτείται για να είναι προγραμματιστής Ιστού;

Πώς να γίνετε επαγγελματίας προγραμματιστής ιστού

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε την εκπαίδευση και την απαιτούμενη εμπειρία για να γίνετε επαγγελματίας σχεδιαστής ιστοσελίδων ή προγραμματιστής. Αλλά υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για να αποκτήσετε μια δουλειά ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε την απαιτούμενη εμπειρία για πιο προηγμένες εργασίες.

Βασικές γνώσεις ανάπτυξης ιστοσελίδων που θα χρειαστείτε

  1. HTML
    1. Μερικοί άνθρωποι θα σας πω ότι επειδή τα προγράμματα WYSIWYG είναι τόσο ευρέως διαδεδομένα, δεν χρειάζεται να μάθετε HTML, αλλά αν δεν πρόκειται να παραμείνετε στην επιχείρηση για τον εαυτό σας, τελικά θα συναντήσετε έναν διαχειριστή μίσθωσης ή μια επιχείρηση που σας θέλει για να αποδείξετε ότι γνωρίζετε το HTML. Πέρα από αυτό, το HTML αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του σχεδιασμού ιστοσελίδων και αν γνωρίζετε πώς δημιουργούνται οι ιστοσελίδες , θα είστε καλύτερα στην δουλειά - ακόμη και με έναν επεξεργαστή WYSIWYG.
  2. CSS
    1. Τα φύλλα στυλ Cascading είναι αυτά που κάνουν τις σελίδες σας να φαίνονται καλές. Και ακόμα κι αν προγραμματίζετε να κάνετε περισσότερους προγραμματισμούς στο Web από το Web design, πρέπει να ξέρετε πώς λειτουργεί το CSS. Το περιεχόμενο και οι συμπεριφορές της ιστοσελίδας αλληλεπιδρούν με το CSS για να δημιουργηθεί ο πλήρης σχεδιασμός και το CSS μπορεί να γίνει πολύ περίπλοκο.
  3. Βασικό JavaScript
    1. Οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων δεν μαθαίνουν ποτέ JavaScript και αυτό μπορεί να τους βλάψει στην καριέρα τους. Δεν μπορώ να σας πω πόσο συχνά μου ζητείται να γράψω ένα γρήγορο σενάριο επικύρωσης ή εικόνα ανατροπής. Η γνώση αρκετού κώδικα JavaScript για το μαστίγιο αυτών μου βοήθησε να βελτιώσω απλές τοποθεσίες Web, ενώ περιμέναμε τις πιο περίπλοκες συμπεριφορές διακομιστών που θα χτιστούν.

Λάβετε υπόψη ότι, όταν πρόκειται για γενική εκπαίδευση και εμπειρία, οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες θα θέλουν να έχετε πτυχίο πανεπιστημίου. Οι μικρές εταιρείες δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ, αλλά δεν πληρώνουν πάντα επίσης.

Αλλά αυτό δεν είναι μόνο που πρέπει να μάθετε. Οι εργασίες ανάπτυξης ιστοσελίδων συχνά απαιτούν ή απαιτούν να έχετε άλλη εκπαίδευση και εμπειρία, ανάλογα με το είδος της εργασίας για την οποία υποβάλλετε αίτηση.

Web Designer Εκπαίδευση και εμπειρία

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων πρέπει να εστιάσουν την εκπαίδευσή τους στο σχεδιασμό - γραφικά και διάταξη. Οι περισσότερες εταιρείες που προσλαμβάνουν σχεδιαστές θέλουν ανθρώπους που είναι οπτικά καλλιτεχνικοί. Θα πρέπει να μελετήσετε τη θεωρία και τη σύνθεση των χρωμάτων και να αποκτήσετε πτυχίο στις εικαστικές τέχνες ή στον οπτικό σχεδιασμό.

Εστιάστε την εκπαίδευσή σας στο σχεδιασμό και λιγότερο στη δημιουργία ιστοσελίδων ειδικά. Το θλιβερό γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων έχουν περάσει πολύ περισσότερο χρόνο εκμάθησης HTML και πώς να χρησιμοποιήσουν το Dreamweaver από ό, τι έχουν μάθει τίποτα για το λευκό χώρο και τη δημιουργία ενός σχεδίου που ρέει. Εάν εκπαιδεύεστε σε κλασικές τεχνικές και δεξιότητες σχεδιασμού και στη συνέχεια μάθετε πώς να τις εφαρμόζετε σε ιστοσελίδες, θα ξεχωρίζετε ως σχεδιαστής.

Οι περισσότερες εταιρείες που αναζητούν σχεδιαστές ιστοσελίδων θα θέλουν να δουν ένα χαρτοφυλάκιο ιστότοπων που έχετε σχεδιάσει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει τις φωτογραφίες και τις έγχρωμες εκτυπώσεις των σχεδίων στα οποία εργάσατε - ακόμα κι αν ήταν απλά έργα τάξης ή τοποθεσίες που δημιουργήσατε για τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να έχετε ένα διαφορετικό χαρτοφυλάκιο που να δείχνει κάτι περισσότερο από την πρώτη σελίδα οποιασδήποτε τοποθεσίας και να θυμάστε ότι τα σχέδιά σας δεν θα παραμείνουν σε μια τοποθεσία για πάντα, οπότε κρατήστε τα δικά σας αντίγραφα.

Web Προγραμματισμός Εκπαίδευση και εμπειρία

Οι προγραμματιστές στο Web επικεντρώνονται στη συμπεριφορά των τοποθεσιών Web - πολλές εταιρείες δεν προσλαμβάνουν προγραμματιστές Ιστού συγκεκριμένα, αλλά μάλλον προγραμματιστές λογισμικού που είναι ειδικευμένοι σε μια συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού. Οι πιο συνηθισμένες γλώσσες που χρησιμοποιούνται από εταιρείες στο Διαδίκτυο είναι: PHP, JSP και ASP.

Οι προγραμματιστές Ιστού κάνουν καλύτερα όταν αποκτούν πτυχίο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πέραν του χρόνου, υπήρχε η δυνατότητα να αποκτήσετε μια θέση προγραμματισμού στο Web χωρίς πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών, αλλά το επίπεδο προγραμματισμού που απαιτείται για τις περισσότερες ιστοσελίδες της επιχείρησης απαιτεί επαγγελματίες υπολογιστών υψηλής εξειδίκευσης.

Μην εστιάζετε σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού. Οι πιθανότητες είναι, μέχρι να τελειώσετε το σχολείο, ότι η γλώσσα θα είναι "έξω" και κάτι εντελώς διαφορετικό θα είναι "μέσα". Οι εταιρείες ακολουθούν μανίες ακριβώς όπως και κάθε άλλη βιομηχανία και οι προγραμματιστές Ιστού πρέπει να γνωρίζουν τι είναι ζεστό και όχι. Είναι καλύτερα να μάθετε πώς να μαθαίνετε γλώσσες προγραμματισμού και στη συνέχεια να σαρώτε τις εργασίες 6 μήνες περίπου πριν αρχίσετε να εργάζεστε για να μάθετε σε ποια γλώσσα θα πρέπει να εστιάσετε για να προσληφθείτε. Μερικά καλά στοιχήματα τώρα είναι: ASP, JSP και Ruby. Η PHP είναι δημοφιλής στις μικρότερες εταιρείες, αλλά έχει πολλά θέματα ασφάλειας.

Παραγωγή και εμπειρία του Παραγωγού Ιστού

Οι παραγωγοί Ιστού δημιουργούν και διαχειρίζονται το περιεχόμενο για τοποθεσίες Web. Οι καλύτεροι παραγωγοί Ιστού έχουν μια ισχυρή κατανόηση του μάρκετινγκ και της PR και μπορούν να γράψουν πολύ καλά. Οι εταιρείες συχνά προσλαμβάνουν κατασκευαστές Ιστού που δουλεύουν καλά με άλλους ανθρώπους, καθώς συχνά λειτουργούν ως διαμεσολαβητές μεταξύ σχεδιαστών ιστοσελίδων, προγραμματιστών και της υπόλοιπης εταιρείας.

Οι παραγωγοί Ιστού θα πρέπει να έχουν κάποιο είδος πτυχίου φιλελεύθερων τεχνών - αυτό που δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το γεγονός ότι πετύχατε ένα πρόγραμμα με πολλές απαιτήσεις γραφής. Ένα βαθμό μάρκετινγκ ή δημοσίων σχέσεων δεν θα έβλαπτε, αλλά συχνά θα σας ζητηθεί να επικεντρωθείτε περισσότερο στο μάρκετινγκ και λιγότερο στην ανάπτυξη ιστού, αν αυτό είναι το επίκεντρο σας.

Οι εργασίες παραγωγής ιστού συχνά έχουν τους πιο ποικίλους τίτλους. Ίσως να είστε κάτοχος περιεχομένου στο Web, επεξεργαστής ιστού, συγγραφέας ιστού, διαχειριστής ιστού, αντιγραφέας ή κάτι εντελώς διαφορετικό. Εάν έχετε καλές δεξιότητες γραφής και δεν αισθάνεστε να αποκτήσετε πτυχίο στον προγραμματισμό ή το σχεδιασμό, αυτό μπορεί να είναι μια μεγάλη είσοδος στον τομέα ανάπτυξης Ιστού.

Αποκτήστε εμπειρία ανάπτυξης ιστού

Θυμηθείτε ότι κανείς δεν ξεκινά να παραδίδει ένα εντελώς κενό σχιστόλιθο και είπε "εδώ είναι $ 1 εκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή του ιστοτόπου μας". Ο καθένας ξεκινά από κάτω. Και το κάτω μέρος για την ανάπτυξη Ιστού μπορεί να είναι πραγματικά βαρετό - συντήρηση.

Αν έχετε δημιουργήσει μόνο ιστότοπους για τους φίλους και την οικογένειά σας, μπορείτε ακόμα να αποκτήσετε εργασία σε έναν ιστότοπο δημιουργίας εταιρειών - αλλά είναι πιθανό ότι θα είναι πολύ κατώτερη θέση. Εκεί ξεκινά ο καθένας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συνδέσεις για τον καθορισμό του χρόνου και διορθώστε τα τυπογραφικά λάθη για να μάθετε όσο μπορείτε. Κάθε σχεδιαστής και προγραμματιστής για μια τοποθεσία Web είναι διαφορετικός και αν προσπαθήσετε να μάθετε κάτι από όλα αυτά.

Μην φοβάστε να προτείνετε αλλαγές και σχεδιαστικές λύσεις - ακόμα κι αν είστε κατώτεροι στην ομάδα. Εάν οι ιδέες σας γίνονται αποδεκτές, χρησιμοποιήστε τις στο χαρτοφυλάκιό σας. Εάν δεν είναι, αποθηκεύστε τους στο φάκελο ιδεών σχεδιασμού και προσπαθήστε να μάθετε γιατί απορρίφθηκε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτές τις κριτικές για να βελτιώσετε το επόμενο σχέδιο ή πρόγραμμα. Κάθε φορά που ανοίγετε το Dreamweaver για να επεξεργαστείτε μια ιστοσελίδα, σκεφτείτε το ως μια ευκαιρία να μάθετε περισσότερα και να βελτιώσετε τις ικανότητές σας.