Εισαγωγή των απεικονιστών στο Word

Τι ακριβώς είναι οι εκθέτες; Είναι απλά μικροσκοπικά γράμματα ή αριθμοί (επάνω) που χρησιμοποιούνται μετά από έναν αριθμό για να δείξουν ότι έχουν αυξηθεί σε μια συγκεκριμένη δύναμη. Με άλλα λόγια, οι εκθέτες μας λένε πόσες φορές ο αριθμός έχει πολλαπλασιαστεί από τον εαυτό του (5 x 5 x 5 = 125.) Το Microsoft Word σάς επιτρέπει να εισάγετε εκθέτες με μερικούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορούν να εισαχθούν ως σύμβολα, μορφοποιημένο κείμενο μέσω του πλαισίου διαλόγου Γραμματοσειρά ή μέσω του Editor εξισώσεων. Θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε κάθε μέθοδο.

Χρησιμοποιώντας τα σύμβολα για την τοποθέτηση εκθετών

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στην καρτέλα Σύμβολο, που βρίσκεται στην κορδέλα στην κορυφή του Microsoft Word 2007 και επάνω. Κάντε κλικ στα Σύμβολα και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Περισσότερα Σύμβολα" για να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού. Εάν χρησιμοποιείτε το Word 2003 ή παλαιότερα, μεταβείτε στην επιλογή "Εισαγωγή" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Σύμβολο".

Στη συνέχεια, θα θέλετε να επιλέξετε τη γραμματοσειρά του εκθέτη. Τις περισσότερες φορές, θα είναι ακριβώς το ίδιο με τους υπόλοιπους αριθμούς και κείμενο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε απλά να το αφήσετε ως "κανονικό κείμενο". Εάν θέλετε να είναι διαφορετική η γραμματοσειρά του εκθέτη, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο το αναπτυσσόμενο μενού γραμματοσειράς και κάντε κλικ στο δεξί κάτω βέλος για να επιλέξετε μια γραμματοσειρά από το μενού.

Σημείωση: Κάθε γραμματοσειρά δεν περιλαμβάνει δείγματα , επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια γραμματοσειρά για τον εκθέτη σας που κάνει.

Το επόμενο βήμα είναι να εισαγάγετε τον επιθυμητό εκθέτη. Το μενού εμφάνισης χαρακτήρων μπορεί να σας δείξει επιλογές για τους εκθέτες ή μπορείτε να επιλέξετε από το αναπτυσσόμενο μενού με τίτλο "Subset". Εδώ θα δείτε επιλογές για το "Latin-1 Supplement" ή "Superscripts and Subscripts". ως "1", "2", "3" και "n." Επιλέξτε απλά αυτό που θέλετε.

Για να εισαγάγετε τον επιλεγμένο σας εκθέτη, μεταβείτε στην καρτέλα Σύμβολο και κάντε κλικ στο "Εισαγωγή". Ο επιλεγμένος εκθέτης πρέπει να εμφανίζεται όπου ο κώδικά σας βρίσκεται στο κείμενο. Αν χρησιμοποιείτε το Word 2007 και επάνω, ο επιλεγμένος εκθέτης θα είναι πλέον ορατός στο πλαίσιο Πρόσφατα χρησιμοποιημένα σύμβολα στο κάτω μέρος του αναδυόμενου μενού συμβόλων, ώστε να μπορείτε να το επιλέξετε εκεί την επόμενη φορά.

Μια συντόμευση πληκτρολογίου σάς επιτρέπει να εισαγάγετε εκθέτες. Μετά την επιλογή του επιθυμητού εκθέτη, θα εμφανιστεί η συντόμευση πληκτρολογίου "Alt" + (γράμμα ή τετραψήφιος κωδικός) στο αναδυόμενο μενού Σύμβολο. Έτσι, αν πιέσετε και κρατήσετε πατημένο το "Alt" και τον κωδικό, ο εκθέτης θα εισαχθεί ακριβώς έτσι! Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ή να επεξεργαστείτε τις δικές σας συντομεύσεις πληκτρολογίου μέσω του πλήκτρου Συντομεύσεων. Ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις του Microsoft Word δεν υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία.

Χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου γραμματοσειρών για να εισαγάγετε εκθέτες

Το παράθυρο διαλόγου Γραμματοσειρά είναι εξαιρετικό επειδή σας επιτρέπει να τροποποιήσετε τη γραμματοσειρά και το μέγεθος του κειμένου, καθώς και τη μορφοποίηση του κειμένου.

Πρώτον, θα πρέπει να επισημάνετε το κείμενο που θα περιλαμβάνει τον εκθέτη. Στη συνέχεια, θα πρέπει να μεταβείτε στο πλαίσιο διαλόγου Γραμματοσειρά χρησιμοποιώντας τη κορδέλα. Μεταβείτε στην επιλογή "Αρχική σελίδα" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Γραμματοσειρά" και κάντε κλικ στο δεξί κάτω βέλος που δείχνει διαγώνια. Αν έχετε το Word 2003 ή παλιότερη έκδοση, μεταβείτε στη "Μορφή" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Γραμματοσειρά". Εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο προεπισκόπησης, στο οποίο εμφανίζεται το κείμενο που επισημαίνεται.

Στο παράθυρο προεπισκόπησης, μεταβείτε στην ενότητα με τίτλο "Εφέ" και επιλέξτε το πλαίσιο "Superscript". Αυτό θα μετατρέψει το κείμενο προεπισκόπησης σε εκθέτες. Πατήστε "OK" για να κλείσετε την προεπισκόπηση και να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αυτό δεν απαιτεί πρώτα να πληκτρολογήσετε το κείμενο που θέλετε να αντικατασταθεί. Απλά πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου "Γραμματοσειρά", να επιλέξετε "Superscript", να πατήσετε "OK" και να πληκτρολογήσετε το κείμενό σας (το οποίο θα εμφανιστεί υπερχαρακτηρισμένο.) Απλά αφαιρέστε το "Superscript" αφού ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση αυτού του κειμένου.

Χρησιμοποιώντας το διάλογο γραμματοσειράς είναι ωραίο για μαθηματικές εξισώσεις που απαιτούν εκθέτες, καθώς και επιστημονικές εξισώσεις που δείχνουν ιονικά φορτία και χημικά σύμβολα.

Χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή εξισώσεων για να εισαγάγετε εκθέτες Μέθοδος 1

Σημείωση: Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο για το Microsoft Word 2007 και αργότερα.

Το πρώτο βήμα είναι να ανοίξετε τον επεξεργαστή εξισώσεων πηγαίνοντας στο "Insert", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Symbols", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Equation". Στη συνέχεια, επιλέξτε "Insert New Equation" από το αναπτυσσόμενο μενού. Λάβετε υπόψη ότι ο επεξεργαστής εξισώσεων είναι προσβάσιμος μόνο σε μορφές Word .docx ή .dotx, οι οποίες βασίζονται σε XML.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή "Σχεδίαση" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Δομές" και επιλέξτε μια επιλογή σεναρίου (το κουμπί επιλογών έχει οριστεί με "e" που έχει τεθεί σε ισχύ "x"). και Superscripts ", καθώς και" Κοινά υποσημεία και κορυφαία αρχεία ".

Επιλέξτε την πρώτη επιλογή "Subscripts and Superscripts", η οποία είναι ένα μεγαλύτερο ορθογώνιο με διακεκομμένες γραμμές σε συνδυασμό με ένα μικρότερο ορθογώνιο που τέθηκε προς τα δεξιά. Στο έγγραφό σας θα πρέπει να εμφανιστεί ένα πεδίο εξισώσεων γεμάτο με δύο παρόμοια πλαίσια.

Τότε πρέπει να βάλετε τις μεταβλητές σας. Εισαγάγετε την τιμή βάσης στο μεγαλύτερο ορθογώνιο (τα γράμματα εμφανίζονται με πλάγια γράμματα από προεπιλογή.) Στη συνέχεια, εισαγάγετε την τιμή για τον εκθέτη στο μικρότερο ορθογώνιο. Μια συντόμευση πληκτρολογίου για να γίνει αυτό είναι να πληκτρολογήσετε την τιμή βάσης, στη συνέχεια "^" και στη συνέχεια την τιμή του εκθέτη. Πατήστε "Enter" για να κλείσετε το πεδίο εξισώσεων και θα δείτε το δείκτη σας. Εάν χρησιμοποιείτε το Word 2007 ή νεότερη έκδοση, οι εξισώσεις αναγνωρίζονται ως κείμενο με ειδική μαθηματική γραμματοσειρά.

Χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή εξισώσεων για να εισαγάγετε εκθέτες Μέθοδος 2

Σημείωση: Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο για το Microsoft Word 2007 και αργότερα.

Πρώτα, πηγαίνετε στο "Εισαγωγή", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Αντικείμενο", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Δημιουργία νέου" και επιλέξτε "Microsoft Equation 3.0" για να ανοίξετε τον επεξεργαστή εξισώσεων. Στο κάτω μέρος της γραμμής εργαλείων Εξίσωσης, θα δείτε το κουμπί Exponent. Κάντε κλικ σε αυτό και εισαγάγετε την τιμή της βάσης και του εκθέτη.

Σημείωση: Το Word 2003 αναγνωρίζει τις εξισώσεις ως αντικείμενα, όχι ως κείμενο. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να τροποποιήσετε τη γραμματοσειρά, το μέγεθος του σημείου, τη μορφή και τη θέση.