Μάθετε περισσότερα για τα Έγγραφα Google

Αναβαθμίστε την ταχύτητα με την πιο δημοφιλή τοποθεσία επεξεργασίας κειμένου στο διαδίκτυο

Τα Έγγραφα Google είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα επεξεργασίας κειμένου στο διαδίκτυο. Παρόλο που τα χαρακτηριστικά του δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το Microsoft Word , είναι ένα απλό και αποτελεσματικό πρόγραμμα. Είναι εύκολο να μεταφορτώσετε έγγραφα του Word από τον υπολογιστή σας για να τα επεξεργαστείτε στα Έγγραφα Google. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε έγγραφα από την υπηρεσία ή να τα μοιραστείτε με άλλους. Αυτές οι συμβουλές θα σας προωθήσουν και θα μεταβούν στα Έγγραφα Google.

01 από 05

Εργασία με πρότυπα στα Έγγραφα Google

Τα πρότυπα αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο εξοικονόμησης χρόνου κατά τη δημιουργία νέων εγγράφων στα Έγγραφα Google. Τα πρότυπα είναι επαγγελματικά σχεδιασμένα και περιέχουν κείμενο μορφοποίησης και λέιζερ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε το περιεχόμενο του εγγράφου σας. Θα πάρετε έγγραφα που φαίνονται εξαιρετικά κάθε φορά. Τα πρότυπα εμφανίζονται στην κορυφή της οθόνης των Εγγράφων Google. Επιλέξτε ένα, κάντε τις αλλαγές σας και αποθηκεύστε. Υπάρχει επίσης διαθέσιμο ένα κενό πρότυπο.

02 του 05

Μεταφόρτωση των εγγράφων του Word στα Έγγραφα Google

Μπορείτε να δημιουργήσετε έγγραφα απευθείας στα Έγγραφα Google, αλλά πιθανότατα θα θέλετε επίσης να ανεβάσετε αρχεία επεξεργασίας κειμένου από τον υπολογιστή σας επίσης. Μεταφορτώστε τα αρχεία του Microsoft Word για να τα μοιραστείτε με άλλους ή για να επεξεργαστείτε τα έγγραφά σας εν κινήσει. Τα Έγγραφα Google τα μετατρέπουν αυτόματα για εσάς.

Για να μεταφορτώσετε έγγραφα του Word:

  1. Επιλέξτε το κύριο μενού στην οθόνη "Έγγραφα Google"
  2. Κάντε κλικ στο Drive για να μεταβείτε στην οθόνη του Google Drive.
  3. Σύρετε ένα αρχείο Word στην καρτέλα My Drive.
  4. Κάντε διπλό κλικ στη μικρογραφία του εγγράφου.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα με τα Έγγραφα Google στο επάνω μέρος της οθόνης και επεξεργαστείτε ή εκτυπώστε όπως απαιτείται. Οι αλλαγές αποθηκεύονται αυτόματα.

03 του 05

Κοινή χρήση εγγράφων επεξεργασίας κειμένου μέσω των Εγγράφων Google

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των Εγγράφων Google είναι η δυνατότητα να μοιράζεστε τα έγγραφά σας με άλλους. Μπορείτε να τους παραχωρήσετε δικαιώματα επεξεργασίας ή να περιορίσετε τους άλλους να προβάλλουν μόνο τα έγγραφά σας. Η κοινή χρήση των εγγράφων σας είναι ένα γρήγορο.

  1. Ανοίξτε το έγγραφο που θέλετε να μοιραστείτε στα Έγγραφα Google.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Κοινή χρήση" στο επάνω μέρος της οθόνης.
  3. Εισαγάγετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ατόμων με τα οποία θέλετε να μοιραστείτε το έγγραφο.
  4. Κάντε κλικ στο μολύβι δίπλα σε κάθε όνομα και αναθέστε δικαιώματα, τα οποία περιλαμβάνουν την Επεξεργασία, τη δυνατότητα προβολής και το σχόλιο.
  5. Εισαγάγετε μια προαιρετική σημείωση που συνοδεύει τη σύνδεση με τα άτομα με τα οποία μοιράζεστε το έγγραφο.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Ολοκλήρωση

04 του 05

Αλλαγή των προεπιλεγμένων επιλογών μορφοποίησης για έγγραφα στα Έγγραφα Google

Όπως και άλλα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου, τα Έγγραφα Google εφαρμόζουν συγκεκριμένη προεπιλεγμένη μορφοποίηση στα νέα έγγραφα που δημιουργείτε. Αυτή η μορφοποίηση μπορεί να μην σας απευθύνει έκκληση. Μπορείτε να αλλάξετε τη μορφοποίηση για ολόκληρα έγγραφα ή μεμονωμένα στοιχεία κάνοντας κλικ στο μολύβι στο επάνω μέρος της οθόνης για να εισέλθετε στη λειτουργία επεξεργασίας για το έγγραφό σας.

05 του 05

Λήψη αρχείων από τα Έγγραφα Google

Αφού δημιουργήσετε ένα έγγραφο στα Έγγραφα Google, ίσως να θέλετε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Τα Έγγραφα Google εξάγουν τα έγγραφά σας για χρήση σε προγράμματα επεξεργασίας κειμένου όπως το Microsoft Word και σε άλλες μορφές. Από την οθόνη ανοιχτού εγγράφου:

  1. Επιλέξτε Αρχείο στην κορυφή της οθόνης Google Docs
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη ως.
  3. Επιλέξτε μια μορφή. Οι μορφές περιλαμβάνουν: