Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Amazon Prime με την Apple TV;

Αυτό το άρθρο γράφτηκε με την Apple TV 2ης και 3ης γενιάς. Έκτοτε, η Apple κυκλοφόρησε την 4η γενιά της Apple TV και της Apple TV 4K, οι οποίες υποστηρίζουν και τις εφαρμογές τρίτων. Στα τέλη του 2017, η Amazon κυκλοφόρησε μια εφαρμογή Prime για την Apple TV . Οι συνδρομητές μπορούν τώρα να προβάλλουν όλα τα Amazon Prime στις τηλεοράσεις τους Apple με την εφαρμογή αυτή.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να φέρετε το σύμπαν της ροής ψυχαγωγίας στο σαλόνι σας είναι να αγοράσετε μια Apple TV. Με μια Apple TV, μπορείτε να μεταδώσετε μουσική με την Apple Music ή την Pandora , να παρακολουθήσετε βίντεο από το YouTube και να παρακολουθήσετε σειρές καλωδιακών προγραμμάτων υψηλής ποιότητας με το HBO Go και Showtime Anytime.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από τρεις από τις σημαντικότερες υπηρεσίες βίντεο συνεχούς ροής: iTunes, Netflix και Hulu. Αλλά υπάρχει ένας τέταρτος σημαντικός παίκτης - το Amazon Prime Video - και δεν υπάρχει προεγκατεστημένη εφαρμογή στην Apple TV για αυτό. Αυτό σημαίνει ότι η Prime και η Apple TV δεν μπορούν να συνεργαστούν;

Από αυτή τη γραφή, ναι - με μια εξαίρεση που θα εξηγήσω στο κάτω μέρος αυτού του άρθρου.

Apple Επιλέγει τις εφαρμογές Apple TV

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τον αποκλεισμό του Πρωθυπουργού. Η λήψη εφαρμογών στην Apple TV δεν είναι η ίδια με τη λήψη μιας εφαρμογής iPhone στο App Store. Για εφαρμογές iPhone, εφόσον οι προγραμματιστές συμμορφώνονται με τους κανόνες της Apple, μπορούν να αισθάνονται αρκετά σίγουροι ότι οι εφαρμογές τους θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες. Όχι τόσο για την Apple TV.

Δεν υπάρχει επίσημη διαδικασία ανάπτυξης και υποβολής εφαρμογών για τις εφαρμογές της Apple TV. Στην πραγματικότητα, η ακριβής διαδικασία που πηγαίνει στην απόκτηση μιας εφαρμογής στην Apple TV είναι κάπως μυστηριώδης - η Apple δεν το έκανε ποτέ δημόσια (έχοντας μια εφαρμογή iPhone ή iPad που παρουσιάζει ποιοτικό περιβάλλον χρήστη και υποδομή ροής επαρκή για να υποστηρίξει μεγάλο αριθμό των χρηστών που στέλνουν πολλά βίντεο είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά όχι η μόνη απαίτηση).

Αντίθετα, φαίνεται ότι η Apple συνεργάζεται με επιλεγμένους συνεργάτες, πιθανώς συνεργάτες που προσφέρουν περιεχόμενο που η Apple σκέφτεται να απολαμβάνουν οι χρήστες της, να δημιουργούν εφαρμογές Apple TV και να τις εκτοξεύουν στη συσκευή.

Οι χρήστες δεν μπορούν να εγκαταστήσουν τις εφαρμογές

Είναι λογικό ότι η Amazon πιθανότατα θα ήθελε να έχει μια εφαρμογή Prime Instant Video στην Apple TV, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερους συνδρομητές, πωλήσεις και ενοικιάσεις. Αλλά ακόμα κι αν η Amazon έκανε μια εφαρμογή App για την Apple TV, δεν υπάρχει τρόπος για τους χρήστες να εγκαταστήσουν τις δικές τους εφαρμογές στην Apple TV (αν και το μοντέλο δεύτερης γενιάς, που τρέχει ορισμένες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, μπορεί να είναι jailbroken ). Δεδομένου ότι, αν η Amazon εμφανίζεται στην Apple TV είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια της Apple.

Γιατί δεν υπάρχει καμία εφαρμογή Amazon Prime για Apple TV;

Καλή ερώτηση. Οποιαδήποτε απάντηση θα ήταν η κερδοσκοπία, αφού ούτε η Apple ούτε η Amazon δημοσίευσαν επίσημη δήλωση επί του θέματος. Η κερδοσκοπία αν και μπορεί να είναι, έρχεται με μια απάντηση δεν είναι πολύ δύσκολο: η Apple πιθανώς δεν θέλει τον ανταγωνισμό.

Η Netflix και η Hulu ανταγωνίζονται με το iTunes Store, σίγουρα, αλλά η διάθεσή τους στην Apple TV κάνει τη συσκευή πιο χρήσιμη και κατά συνέπεια μια πιο ελκυστική αγορά. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την αγορά μιας συσκευής βίντεο συνεχούς ροής που δεν υποστηρίζει αυτές τις υπηρεσίες. Το Amazon Prime είναι λιγότερο σημαντικό.

Η γενική στρατηγική της Apple είναι να χρησιμοποιεί περιεχόμενο για να οδηγεί τις πωλήσεις των συσκευών της. Καμία από τις υπηρεσίες αυτές δεν πωλεί υλικό. Amazon, με τη μορφή δισκίων Kindle πυρκαγιάς και Fire TV set-top box και ροής ραβδί. Ενώ η Apple βλέπει την αξία της παροχής πλούσιου περιεχομένου στις πλατφόρμες της, μπορεί να μην θέλει να βοηθήσει έναν ανταγωνιστή υλικού να επεκτείνει την πελατειακή του βάση.

Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια σκληρή γραμμή για την Apple να πάρει (ή η "τυπική κλειστή Apple" αφήγηση), αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple απέχει πολύ από μόνη της σε αυτήν την πολιτική. Δεν μπορείτε να νοικιάσετε ή να αγοράσετε ταινίες από το iTunes στην τηλεόραση Kindle Fire ή Fire της Amazon ή σε συσκευές Android από την Google.

Μια λύση: AirPlay Mirroring

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει μια επίσημη εφαρμογή, υπάρχει ένας τρόπος να παρακολουθήσετε Prime Instant Video στην Apple TV σας: AirPlay Mirroring .

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες iPhone ή iPad να μεταδίδουν οτιδήποτε εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής τους στην Apple TV (αν υποθέσουμε ότι βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi). Έτσι, αν παρακολουθείτε Prime στο iPhone σας, μπορείτε να το στείλετε στην Apple TV και να το απολαύσετε στην HDTV σας. Δείτε πώς:

  1. Ξεκινήστε κατεβάζοντας την εφαρμογή Amazon Instant Video (αυτές οι οδηγίες υποθέτουν ότι έχετε ήδη μια συνδρομή Prime).
  2. Βρείτε την ταινία ή την τηλεοπτική εκπομπή που θέλετε να παρακολουθήσετε.
  3. Ανοίξτε το Κέντρο ελέγχου .
  4. Αγγίξτε την κάτοψη οθόνης .
  5. Πατήστε Apple TV .
  6. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε κωδικό πρόσβασης για την Apple TV. Αν ναι, εισάγετε το.
  7. Η οθόνη της συσκευής σας θα πρέπει να εμφανίζεται στην Apple TV σας. Πατήστε το παιχνίδι και αρχίστε να απολαμβάνετε το βίντεό σας.