Εκτυπωτές Inkjet - Workhorses υψηλής και χαμηλής έντασης, εξαιρετικές φωτογραφίες

Διαψεύδοντας το μύθο ότι οι εκτυπωτές λέιζερ είναι καλύτεροι από τους inkjet

Τα inkjets είναι οι πιο δημοφιλείς εκτυπωτές στον πλανήτη, αν και κάποιοι δεν τους αρέσουν καθόλου. Σήμερα, έρχονται σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη και είναι εξαιρετικοί εκτυπωτές για σχεδόν κάθε εργασία, από την εκτύπωση καταλόγων αγορών μέχρι την παραγωγή αντιγράφων φωτογραφιών, την εκτύπωση μαζικών εγγράφων, την ονομάζετε. Εδώ, μιλάμε για την τεχνολογία γενικά. Για μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά στην τεχνολογία από τη σκοπιά του προϊόντος, πάρτε ένα check out αυτό το άρθρο " Το διαρκές Inkjet " άρθρο, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία κεφαλών εκτύπωσης σε αυτό το About.com " Εναλλακτικά PageWide και PrecisionCore εκτυπωτές κεφαλών εκτύπωσης "άρθρα.

Πώς λειτουργούν

Το όνομα τα λέει όλα. Οι εκτυπωτές Inkjet χρησιμοποιούν κεφαλές εκτύπωσης, οι οποίες περιέχουν μια σειρά ακροφυσίων, για να ψεκάσουν μικροσκοπικά πίδακα μελάνης σε χαρτί για να δημιουργήσουν μια εικόνα. Όσο περισσότερες κουκίδες τοποθετούν στη σελίδα, τόσο υψηλότερη είναι η ανάλυση και η εικόνα είναι πιο δυνατή (σε κάποιο σημείο, υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές ανάλυσης του εκτυπωτή ). Οι σημερινοί εκτυπωτές inkjet μπορούν να εκτυπώσουν σε μέσα από πλάτος πέντε ίντσες μέχρι και πάνω από 22 ίντσες.

Δοχεία μελάνης

Τα περισσότερα Inkjets χρησιμοποιούν δοχεία μελάνης ή κασέτες, αν και η Epson έχει βγει με μια σχετικά νέα τεχνολογία EcoTank που χρησιμοποιεί φιαλίδια επαναπλήρωσης. Μπορούν να υπάρχουν πολλαπλές δεξαμενές μελανιού σε εκτυπωτή inkjet (μερικοί σχεδόν εκτυπωτές φωτογραφικών μηχανών έχουν 12 ή περισσότερους) ή μπορεί να υπάρχει μια μόνο δεξαμενή που περιέχει τόσο έγχρωμες όσο και μαύρες μελάνες. Όταν χρησιμοποιούνται πολλαπλές δεξαμενές, τυπικά υπάρχει μια μαύρη δεξαμενή μόνο για κείμενο και μια άλλη μαύρη δεξαμενή για την εκτύπωση φωτογραφιών. Όσο περισσότερες δεξαμενές υπάρχουν, τόσο μεγαλύτερες είναι οι λεπτές αποχρώσεις στα χρώματα των εκτυπώσεων (οι inkjet υψηλής χωρητικότητας μπορούν να έχουν περισσότερες από πέντε δεξαμενές) και, φυσικά, οι ακριβότερες είναι να χρησιμοποιηθούν, όπως περιγράφεται σε αυτό το άρθρο " Όταν ένα $ 150 Ο εκτυπωτής μπορεί να σας κοστίσει χιλιάδες ".

Μέσα στον εκτυπωτή, ένας μικρός κινητήρας σπρώχνει τις κεφαλές εκτύπωσης σε ολόκληρη τη σελίδα, ενώ το χαρτί τροφοδοτείται από το μηχάνημα. Για βιντεοκασέτες, αυτή η διαδικασία συμβαίνει αρκετά γρήγορα, ενώ αν ορίσετε τον εκτυπωτή σας να εκτυπώσει στη λειτουργία Best, οι κεφαλές εκτύπωσης θα κάνουν πολλαπλές περάσεις στη σελίδα.

PPM

Η ταχύτητα του εκτυπωτή μετράται συνήθως σε σελίδες ανά λεπτό (PPM), αλλά μπορείτε να δείτε πώς αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό μερικές φορές. ο αριθμός των σελίδων που εμφανίζονται σε ένα λεπτό μπορεί να είναι πολύ ή λίγα ανάλογα με το πόσο απότομη θέλετε να είναι το αποτέλεσμα. Εξαρτάται επίσης από το αν εκτυπώνετε μονόχρωμες ή έγχρωμες εικόνες, καθώς και το μέγεθος της εκτυπωμένης εικόνας. Έτσι, πάρτε τους ισχυρισμούς του κατασκευαστή PPM με κόκκο αλατιού. Εκτός αυτού, οι PPM μετριούνται με αρχεία κειμένου που καλύπτουν μόνο περίπου το 5%.

Αναλώσιμα

Οι εκτυπωτές ψεκασμού υψηλής ποιότητας είναι διαθέσιμοι κάτω των $ 100, έτσι φαίνονται σαν φυσικές επιλογές - φθηνές και υψηλής ποιότητας. Αλλά πρέπει επίσης να εξετάσετε τα αναλώσιμα, όπως το κόστος των δεξαμενών μελανιού καθώς και κάθε εξειδικευμένο χαρτί που απαιτείται.

Οι πέντε δεξαμενές του Pixma πρέπει να αντικατασταθούν (μετά από τακτική, καθημερινή χρήση) περίπου μία φορά κάθε δύο μήνες περίπου. Συνήθως κοστίζει περισσότερα από $ 50 για να αντικαταστήσει και τα πέντε - που είναι σχεδόν το ένα τρίτο της τιμής του ίδιου του εκτυπωτή.

Δεν εκτυπώνω πολλές φωτογραφίες ή χρειάζομαι χαρτί υψηλής ποιότητας, οπότε το κόστος χαρτιού μου είναι αρκετά χαμηλό. Αλλά εάν εκτυπώνετε έγγραφα για εργασία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε χαρτί που γίνεται για εκτυπωτές inkjet. Γιατί; Επειδή τα μελάνια βασίζονται στο νερό και ανεξάρτητα από το μέγεθος των ακροφυσίων των κεφαλών εκτύπωσης, το μελάνι θα αιμορραγεί στο χαρτί και η οξύτητα θα χαθεί. Η αγορά 200 φύλλων χαρτιού inkjet μπορεί να σας επαναφέρει άλλα $ 30 περίπου.

Κατώτατη γραμμή: Αν σκοπεύετε να εκτυπώσετε πολλά, ελέγξτε τις τιμές των αναλωσίμων πριν αγοράσετε έναν εκτυπωτή.Αν είστε μετά από ένα ευέλικτο μηχάνημα (εκτυπωτής, σαρωτής και φαξ) και δεν χρειάζεται να εκτυπώνετε συχνά, ένα inkjet είναι μια μεγάλη αξία.