Τι είναι το Google Fiber;

Και τι γίνεται με το Webpass; Είναι το ίδιο με το Google Fiber;

Το Google Fiber είναι μια σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο παρόμοια-αν και σημαντικά ταχύτερη - με προσφορές από Comcast Xfinity, AT & T U-verse, Time Warner Cable, Verizon FIOS και άλλους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου.

Ανήκει και λειτουργεί από το Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, το Google Fiber ανακοινώθηκε το 2010 και ξεκίνησε την αρχική της εκτόξευση το 2012, ένα χρόνο μετά την επιλογή του Kansas City ως επίσημη θέση εκτόξευσης. Μια μικρή δοκιμαστική επέκταση κοντά στο Palo Alto ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει στο Kansas City.

Γιατί να πάρετε ενθουσιασμένοι για το Google Fiber; Είναι μια μεγάλη διαπραγμάτευση;

Το Google Fiber προσφέρει Internet ως ταχύτητα 1 gigabit ανά δευτερόλεπτο (1 Gbps). Για λόγους σύγκρισης, το μέσο νοικοκυριό στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει σύνδεση στο Internet μόλις 20 megabits ανά δευτερόλεπτο (20 Mbps). Το Internet υψηλής ταχύτητας αυτές τις μέρες κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 25 και 75 Mbps, με μερικές προσφορές που υπερβαίνουν τα 100 Mbps.

Μια σύνδεση 1 Gbps είναι δύσκολο να φανταστεί καν, ακόμη και αν εργάζεστε στην τεχνολογία για μερικές δεκαετίες, έτσι τι ακριβώς μπορεί να κάνει; Κινούμαστε αργά από βίντεο 1080p σε βίντεο 4K , το οποίο είναι εξαιρετικό από άποψη ποιότητας. Αλλά σε 1080p, μια ταινία όπως Guardians του Galaxy Vol 2 χρειάζεται μόνο περίπου 5 gigabytes (GB) σε μέγεθος αρχείου. Η έκδοση 4K καταλαμβάνει ένα επιβλητικό 60 GB. Θα χρειαζόταν η μέση σύνδεση στο Internet για 7 ώρες για να κατεβάσετε την έκδοση 4K της ταινίας εάν αυτή κατέβαινε με τη βέλτιστη ταχύτητα.

Θα πάρει το Google Fiber λιγότερο από 10 λεπτά.

Αυτό είναι θεωρητικά, βέβαια. Στην πράξη, εταιρείες όπως το Amazon, η Apple ή η Google θα περιορίσουν σημαντικά αυτή την ταχύτητα, ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική συγκράτηση των ιστότοπων τους, αλλά η μεγαλύτερη ταχύτητα σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε δεκάδες συνδέσεις που εκτελούνται πολύ πιο γρήγορα από το μέσο νοικοκυριό. Ενώ τα 20 Gbps που αντιπροσωπεύουν τη μέση σύνδεση μπορούν να μεταδώσουν μια ταινία 4K, δεν θα μπορούσαν να μεταδώσουν περισσότερα από ένα κάθε φορά. Με το Google Fiber, θα μπορούσατε να προβάλλετε 60 ταινίες με ποιότητα 4K και να έχετε ακόμα αρκετό εύρος ζώνης. Καθώς οι ταινίες, τα παιχνίδια και οι εφαρμογές μας μεγαλώνουν και μεγαλώνουν, θα χρειαστεί μεγαλύτερο εύρος ζώνης.

Γιατί η Google προωθεί το Google Fiber;

Ενώ η Google δεν έχει ποτέ ανοίξει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική τους για το Google Fiber, οι περισσότεροι ειδικοί της βιομηχανίας πιστεύουν ότι η Google χρησιμοποιεί την υπηρεσία για να ωθήσει άλλους παροχείς όπως η Comcast και η Time Warner να παρέχουν υψηλότερες συνδέσεις με το εύρος ζώνης moreso από ό, τι πραγματικά ανταγωνίζονται εναντίον τους. Τι είναι καλό για το Διαδίκτυο είναι καλό για την Google, και ταχύτερες ευρυζωνικές ταχύτητες σημαίνει ταχύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι το αλφάβητο δεν αναζητά άμεσο κέρδος από το Google Fiber. Ενώ οι νέες κυκλοφορίες σε νέες πόλεις σταμάτησαν το 2016, το Google Fiber ξεκίνησε σε τρεις νέες πόλεις το 2017, συμπεριλαμβανομένης μίας προγενέστερης πόλης. Η ανάπτυξη του Google Fiber παραμένει αργή, αλλά μια σημαντική βελτίωση στην εγκατάσταση του 2017 προέρχεται από μια τεχνική τοποθέτησης ινών που ονομάζεται ρηχή φλούδα, η οποία επιτρέπει στην ίνα να τοποθετηθεί μέσα σε μια μικρή τρύπα στο σκυρόδεμα, το οποίο κατόπιν γεμίζεται με ένα ειδικό εποξικό. Η τοποθέτηση του καλωδίου οπτικών ινών σε μια περιοχή τόσο μεγάλη όσο μια πόλη είναι το πιο χρονοβόρο μέρος της εκτόξευσης, επομένως οποιαδήποτε αύξηση στην ταχύτητα τοποθέτησης του καλωδίου είναι καλή είδηση ​​για τους χρήστες που περιμένουν το Google Fiber.

Τι είναι η Webpass;

Το Webpass είναι μια ενσύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο χωρίς τα καλώδια που απευθύνονται κυρίως σε κτίρια κατοικιών υψηλής απόδοσης όπως διαμερίσματα και εμπορικά κτίρια. Ακούγεται παράξενο μέχρι να καταλάβετε πώς λειτουργεί, πράγμα που είναι πραγματικά δροσερό. Η Webpass χρησιμοποιεί μια κεραία στην οροφή του κτιρίου για να λάβει μια ασύρματη σύνδεση στο Internet, αλλά το ίδιο το κτίριο είναι στην πραγματικότητα ενσύρματη.

Βασικά, ενεργεί όπως ακριβώς και κάθε άλλη υπηρεσία στο διαδίκτυο ως προς τον τελικό χρήστη (δηλ. Εσύ!) Και ενώ δεν είναι τόσο γρήγορο όσο το Google Fiber, είναι πραγματικά αρκετά γρήγορο με εύρος ζώνης που κυμαίνεται από 100 Mbps μέχρι 500 Mbps, η οποία είναι περίπου η μισή ταχύτητα του Google Fiber ή 25 φορές ταχύτερη από τη μέση ταχύτητα internet στις ΗΠΑ

Το Google Fiber αγόρασε το Webpass το 2016. Η εξαγορά ακολούθησε μια περίοδο κατά την οποία το Google Fiber είχε σταματήσει την εγκατάσταση, προκαλώντας κερδοσκοπία ότι η Google θα έριχνε το Google Fiber. Αφού αγόρασε το Webpass, το Google Fiber επανέλαβε τη μετάβαση σε νέες πόλεις.

Πού είναι διαθέσιμο το Google Fiber; Μπορώ να το πάρω?

Μετά από μια δοκιμαστική εκτόξευση κοντά στο Palo Alto, η πρώτη επίσημη πόλη του Google Fiber ήταν το Kansas City. Η υπηρεσία έχει επεκταθεί σε Austin, Atlanta, Salt Lake City, Λούισβιλ και Σαν Αντόνιο μεταξύ άλλων περιοχών σε όλη τη χώρα. Το Webpass βασίζεται στο San Fransisco και εξυπηρετεί το Σιάτλ, το Ντένβερ, το Σικάγο, τη Βοστώνη, το Μαϊάμι, το Όκλαντ, το Σαν Ντιέγκο και άλλες περιοχές.

Ελέγξτε το χάρτη κάλυψης για να δείτε πού προσφέρονται τα Google Fiber και Webpass, συμπεριλαμβανομένων πιθανών πόλεων που ενδέχεται να έχουν αυτές τις υπηρεσίες στο εγγύς μέλλον.