Χρησιμοποιώντας το Facebook Emojis και Smileys

Προσθέτοντας το Emojis σε ενημερώσεις κατάστασης και σχόλια

Τα smileys του Facebook και τα emojis έχουν γίνει ευκολότερα χρήσιμα με την πάροδο των ετών καθώς το κοινωνικό δίκτυο έχει προσθέσει πιο μενού με δυνατότητα κλικ, που καθιστούν πολύ εύκολο για τους χρήστες να εισάγουν διασκεδαστικά μικρά πρόσωπα, σύμβολα και αντικείμενα χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν κάποιο ειδικό κωδικό.

Στις πρώτες μέρες, τα emoticons του Facebook χρησιμοποιήθηκαν ως επί το πλείστον, αλλά τώρα υπάρχει ένα τεράστιο μενού γεμάτο emojis που μπορείτε να επιλέξετε από την πραγματοποίηση ενημερώσεων κατάστασης, την ανάρτηση σχολίων και την κουβέντα σε ιδιωτικά μηνύματα.

Πώς να προσθέσετε το Facebook Emojis σε μια ενημέρωση κατάστασης

Το Facebook έχει ένα αναπτυσσόμενο μενού για emojis στο πλαίσιο δημοσίευσης κατάστασης.

  1. Ξεκινήστε συνθέτοντας μια νέα ενημέρωση κατάστασης. Κάντε κλικ στο πλαίσιο κειμένου "Δημιουργία Post" και εισαγάγετε ό, τι θέλετε να συμπεριλάβετε στην ενημερωμένη έκδοση ή αφήστε το κενό εάν θέλετε απλώς το emojis.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο μικρού χαρούμενο πρόσωπο στην κάτω δεξιά πλευρά της περιοχής κειμένου για να ανοίξετε ένα νέο μενού.
  3. Επιλέξτε οποιαδήποτε και όλα τα emojis που θέλετε να συμπεριλάβετε στην κατάσταση του Facebook σας. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάθε κατηγορία στο κάτω μέρος αυτού του μενού για να μεταβείτε γρήγορα σε άλλα είδη emojis ή να είστε ελεύθεροι να μετακινηθείτε στην τεράστια λίστα και να πάρετε το χρόνο σας επιλέγοντας τα αγαπημένα σας.
  4. Όταν ολοκληρώσετε την προσθήκη του emojis στο πλαίσιο κειμένου, κάντε ξανά κλικ στο εικονίδιο μικρού χαραγμένου προσώπου για να κλείσετε το μενού.
  5. Συνεχίστε να ενημερώνετε την ανάρτησή σας αν χρειαστεί, προσθέτοντας κείμενο πίσω από ή μπροστά από οποιοδήποτε emoji εάν χρειάζεται να αναδιοργανώσετε την ενημέρωση κατάστασης.
  6. Αν τελειώσετε, χρησιμοποιήστε το κουμπί Post για να δημοσιεύσετε το emojis και το υπόλοιπο της ενημέρωσης κατάστασης για όλους τους φίλους σας στο Facebook για να δείτε.

Σημείωση: Η εφαρμογή Facebook δεν υποστηρίζει emojis, όπως βλέπετε στην έκδοση desktop. Ωστόσο, τα περισσότερα τηλέφωνα έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για το emojis. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο smiley στα αριστερά του πλήκτρου διαστήματος για να ανοίξετε το μενού και να εισαγάγετε ένα emoji από την κινητή συσκευή σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Emojis στα σχόλια του Facebook και στα ιδιωτικά μηνύματα

Το Emojis είναι επίσης προσβάσιμο από την ενότητα σχολίων στο Facebook καθώς και από ιδιωτικά μηνύματα στο Facebook και το Messenger:

  1. Κάντε κλικ στο εσωτερικό του πλαισίου σχολίων όπου θέλετε να τοποθετήσετε το emoji.
  2. Χρησιμοποιήστε το εικονίδιο μικρού χαμόγελου προσώπου στα δεξιά του πλαισίου σχολίων για να ανοίξετε το μενού emoji.
  3. Επιλέξτε ένα ή περισσότερα emojis και θα εισαχθούν αμέσως στο πλαίσιο κειμένου.
  4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο ξανά για να κλείσετε το μενού και να ολοκληρώσετε τη σύνταξη του σχολίου. Μπορείτε να προσθέσετε κείμενο οπουδήποτε θέλετε, είτε πριν είτε μετά από το emojis, ή να παραλείψετε να χρησιμοποιήσετε το κείμενο συνολικά.
  5. Δημοσιεύστε το σχόλιο κανονικά χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Enter .

Αν χρησιμοποιείτε το Messenger στον υπολογιστή σας ή έχετε ανοιχτό μήνυμα στο Facebook, το μενού emodi βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πλαίσιο κειμένου.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Messenger στο τηλέφωνό σας ή το tablet σας ; Μπορείτε να φτάσετε στο μενού του emoji σχεδόν με τον ίδιο τρόπο:

  1. Πατήστε για να ανοίξετε τη συνομιλία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή για να ξεκινήσετε μια ολοκαίνουργια.
  2. Επιλέξτε το εικονίδιο μικρού χαμόγελου προσώπου στα δεξιά του πλαισίου κειμένου.
  3. Στο νέο μενού που εμφανίζεται κάτω από το πλαίσιο κειμένου, μεταβείτε στην καρτέλα Emoji .
  4. Επιλέξτε ένα emoji ή επιλέξτε πολλά από αυτά συνεχίζοντας να τα αγγίξετε χωρίς να αφήσετε το μενού.
  5. Αγγίξτε πάλι το χαμόγελο για να κλείσετε το μενού και να συνεχίσετε να επεξεργάζεστε το μήνυμά σας.
  6. Χτυπήστε το κουμπί αποστολής για να στείλετε το μήνυμα με emojis.

Άλλες επιλογές κοινής χρήσης εικόνων

Όταν δημοσιεύετε μια ενημέρωση κατάστασης στο Facebook, υπάρχουν αρκετά μεγάλα μενού αντικειμένων ακριβώς κάτω από το μενού κειμένου και emoji που μπορεί να σας ενδιαφέρει και εσείς.

Οι περισσότερες από αυτές τις επιλογές δεν έχουν καμία σχέση με το emojis και σας επιτρέπουν να κάνετε πράγματα όπως ετικέτες φίλους στη θέση, να ξεκινήσετε μια δημοσκόπηση, να κάνετε check in σε μια κοντινή τοποθεσία και πολλά άλλα.

Ωστόσο, αν θέλετε να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία αντί για ένα μικρό εικονίδιο που μοιάζει με emoticon, χρησιμοποιήστε το κουμπί Photo / Video για να το κάνετε αυτό. Παρομοίως, οι επιλογές GIF και αυτοκόλλητου είναι χρήσιμες εάν θέλετε να προσθέσετε αυτές στην ενημερωμένη έκδοση της κατάστασής σας αντί για ένα emoji ή ακόμα και σε συνδυασμό με ένα emoji.

Όπως έχετε διαβάσει παραπάνω, η εφαρμογή Facebook δεν προσφέρει ένα μενού emoji όπως η έκδοση για το desktop της ιστοσελίδας. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για κινητά στο Facebook, εντοπίστε την επιλογή Αίσθημα / Δραστηριότητα / Αυτοκόλλητο κάτω από το πλαίσιο κειμένου κατάστασης ή το εικονίδιο χαμόγελου δίπλα στο πλαίσιο κειμένου σχολίων, για να εισαγάγετε αυτά τα είδη εικονιδίων και εικόνων, εάν η συσκευή σας δεν υποστηρίζει το εικονίδιο ακολουθείτε.