Τι είναι ο Emojis; 10 εκπληκτικά γεγονότα που δεν γνωρίζατε

Πράγματα που δεν ξέρατε ποτέ για αυτά τα μικρά εικονίδια smiley σε όλο τον ιστό

Αυτές τις μέρες, η ψηφιακή επικοινωνία ξεπερνά πολύ την πληκτρολόγηση μερικών λέξεων ή προτάσεων και χτυπώντας το Send. Απλά κοιτάξτε γύρω σε οποιοδήποτε δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ή ανοίξτε τα τελευταία SMS σας για να δείτε πόσα χαμογελαστά πρόσωπα, καρδιές, ζώα, τρόφιμα και άλλοι χαρακτήρες με βάση την εικόνα μπορείτε να εντοπίσετε. Αυτά είναι emojis!

Αυτές οι εικονικές μικρές ιαπωνικές εικόνες είναι πιο δημοφιλείς στο διαδίκτυο σήμερα από ποτέ. Υπάρχουν ακόμη και μεταφραστές emoji για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι σημαίνουν.

Δεδομένου ότι οι emojis είναι εδώ για να παραμείνουν εφ 'όσον όλοι συνεχίζουμε να κουβαλάμε και να στέλνουμε μηνύματα από τα smartphones (και τους υπολογιστές), εδώ είναι μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για αυτά τα τρελά, πολύχρωμα μικρά emojis που αποδεικνύουν πόσο πολύ τους αγαπά ο κόσμος.

01 από 09

Από πού έρχεται ο Emojis;

Πιστέψτε το ή όχι, οι emojis υπήρξαν πραγματικά από το 1999 - αλλά δεν είχαν αγκαλιάσει πλήρως τις μάζες μέχρι το 2012 όταν η Apple κυκλοφόρησε το iOS 6.

Το iPhone χρησιμοποιεί γρήγορα έμαθε ότι θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το πληκτρολόγιο emoji στο iOS 6 για να προσθέσουν χαλαρά χαμόγελα και εικονίδια στα μηνύματά τους.

Το κίνημα για το emoji επεκτάθηκε έκτοτε σε τακτική χρήση σε όλα τα είδη ιστότοπων κοινωνικού δικτύου, όπως το Instagram , το Facebook , το Twitter και άλλα.

Η Apple εισήγαγε αργότερα animoji το 2017.

02 του 09

Emoji Tracker Παρακολούθηση όλων των Emojis που χρησιμοποιούνται σε πραγματικό χρόνο στο Twitter

Θέλετε να δείτε πόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο tweeting έξω emoji αμέσως; Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα εργαλείο που ονομάζεται Emoji Tracker, που περιγράφεται ως "ένα πείραμα στην απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο" όλων των emojis που βρέθηκαν στο Twitter.

Ενημερώνει συνεχώς με βάση τις πληροφορίες emoji που τραβά από το Twitter, ώστε να μπορείτε να δείτε τον αριθμό των αριθμών δίπλα σε κάθε αύξηση του emoji ακριβώς μπροστά στα μάτια σας.

03 του 09

Το "Emoji" προστέθηκε ως λέξη στα λεξικά της Οξφόρδης το 2013

Η μανία emoji είχε πιάσει τόσα πολλά από το 2012 και το 2013 ότι προστέθηκε ως μια πραγματική λέξη από το ένα και μόνο Λεξικά της Οξφόρδης τον Αύγουστο του 2013, μαζί με πολλές άλλες περίεργες νέες λέξεις που μπορούσαν να εξηγηθούν μόνο από το διαδίκτυο.

Για να δείτε ποιες άλλες λέξεις έχουν προστεθεί, δείτε αυτή τη λίστα με 10 λέξεις στο διαδίκτυο που μπορείτε να βρείτε στο λεξικό Oxford .

04 του 09

Τα τατουάζ Emoji εμφανίζονται σε περίεργα μέρη

Ποια είναι η τελευταία τάση στην τέχνη τατουάζ; Emoji, φυσικά!

Ο παίκτης μπάσκετ της Ατλάντα Hawks Mike Scott δεν έχει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πολλά emoji τατουάζ στις δύο πλευρές από την εμφάνιση των φωτογραφιών που δημοσιεύτηκε εδώ στο FanSided.

Η Miley Cyrus έχει επίσης μερικά μελάνι που χαρακτηρίζει το θλιβερό emoji γάτα, αν και λίγο πιο διακριτικό, που βρίσκεται στο εσωτερικό του κάτω χείλους της.

Είναι αληθινοί? Ποιος ξέρει, αλλά σίγουρα κάνει μια αρκετά δήλωση.

05 του 09

Τα νέα Emojis ανακοινώνονται τακτικά

Νέα emojis προστίθενται συνεχώς. Το 2017, η Unicode Consortium ολοκλήρωσε 69 νέα, όπως ένα βαμπίρ, ένα τζίνι, μια γοργόνα και πολλά άλλα.

Εάν η κινητή συσκευή σας εξακολουθεί να εκτελείται σε μια παλαιότερη έκδοση λειτουργικού συστήματος, θα θέλετε να την ενημερώσετε μόλις κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση σε όλα αυτά τα νέα και διασκεδαστικά emojis.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των πιο πρόσφατων emojis εδώ.

06 του 09

Το "πρόσωπο με τα δάκρυα της χαράς" είναι μεταξύ των πιο χρησιμοποιούμενων Emojis

Σύμφωνα με τον Emoji Tracker, οι άνθρωποι αγαπούν σοβαρά να χρησιμοποιούν το πρόσωπο με δάκρυα χαράς για να εκφράσουν το γέλιο τους βλέποντας πως είναι το πιο δημοφιλές emoji που χρησιμοποιείται στο Twitter.

Η κόκκινη καρδιά, τα μάτια της καρδιάς, και οι ροζ καρδιές emojis πέφτουν στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο μέρος, αντίστοιχα, υποδηλώνοντας ότι οι άνθρωποι απολαμβάνουν πραγματικά την αγάπη τους για κάποιον ή κάτι online.

07 του 09

Ένα ντοκιμαντέρ καταγράφει την εμμονή μας με τον Emojis

Το Dissolve.com δημοσίευσε μια δημιουργική ταινία μικρού μήκους με θέμα emojis ως θέμα ντοκιμαντέρ, εμπνευσμένο από το έργο και τη σαφή φωνή του Sir David Attenborough.

Η ταινία είναι λιγότερο από δύο λεπτά, αλλά συνοψίζει την περίεργη και συγκεχυμένη εμμονή μας με το emoji αρκετά καλά. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

08 από 09

Υποστήριξη Emoji για την έκδοση ιστού του Twitter είναι διαθέσιμη

Η χρήση του Twitter σε κινητές συσκευές ήταν πάντα μια μεγάλη υπόθεση, αλλά μέχρι το Twitter να κυκλοφορήσει τελικά την υποστήριξη emoji στην έκδοση του web τον Απρίλιο του 2014, αυτά τα μικρά εικονίδια θα εμφανίζονταν απλά ως κενά πλαίσια, αν επισκεφτήκατε Twitter.com σε φορητό υπολογιστή ή επιτραπέζιος υπολογιστής.

Δεν είναι αρκετά πανομοιότυπα με αυτά που βλέπετε και πληκτρολογείτε στο κινητό, αλλά έρχονται πολύ κοντά και οτιδήποτε είναι καλύτερο από μια δέσμη κουτιών γεμίζοντας το ρεύμα του Twitter σας.

Για την εγγραφή, μπορείτε πλέον να προσθέσετε πληκτρολόγια Emoji στη συσκευή σας Android . Έτσι, οι χρήστες Android δεν χρειάζεται να υποφέρουν από αυτά τα περίεργα τετράγωνα κουτιά.

09 του 09

Το Imoji ήταν μια εφαρμογή που αφήνει τους ανθρώπους να γυρίσουν τους εαυτούς τους σε Emojis

Μια εφαρμογή που ονομάζεται Imoji ξεκίνησε από τη μηχανή αναζήτησης GIF Giphy για δημιουργικά συκώτια emoji. Χρησιμοποιούσε για να επιτρέπει στους ανθρώπους να μετατρέπουν φωτογραφίες του εαυτού τους, των κατοικίδιων ζώων τους ή ακόμα και των αγαπημένων τους διασημοτήτων σε αυτοκόλλητο emojis που θα μπορούσαν να εισάγουν στα μηνύματα κειμένου τους.

Δούλεψε επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν μια φωτογραφία και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν το δάχτυλό τους για να εντοπίσουν την περιοχή που ήθελαν να μετατραπούν σε μια εικόνα με αυτοκόλλητη ετικέτα.

Η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη, δυστυχώς, αλλά ήταν μια τακτοποιημένη ιδέα ενώ κράτησε.