Το πρόβλημα με την υπερθέρμανση Laptops

Κίνδυνοι και λόγοι για τους οποίους οι φορητοί υπολογιστές υπερθερμαίνονται

Οι φορητοί υπολογιστές δυστυχώς είναι επιρρεπείς σε υπερθέρμανση. Σε αντίθεση με τους επιτραπέζιους υπολογιστές, τα εξαρτήματα υλικού ενός φορητού υπολογιστή βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους με ελάχιστο χώρο για κίνηση του αέρα.

Επιπλέον, καθώς ο υπολογιστής μεγαλώνει, τα εξαρτήματα λειτουργούν λιγότερο αποτελεσματικά και μπορούν να υπερθερμανθούν ευκολότερα. Επίσης με το χρόνο είναι το ατυχές γεγονός ότι το εσωτερικό της θήκης συλλέγει τη σκόνη και άλλα συντρίμμια από το περιβάλλον, τα οποία αν αφεθούν ακάθαρτα, μπορούν να αναγκάσουν τον ανεμιστήρα και τα άλλα μέρη να δουλέψουν.

Η τρέχουσα τάση προς τη μικρογράφηση - γεμίζοντας τους ταχύτερους επεξεργαστές σε ολοένα και μικρότερες περιπτώσεις - αυξάνει επίσης τις δυνατότητες υπερβολικής θέρμανσης των φορητών υπολογιστών. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με τη νανοηλεκτρονική προβλέπουν ότι αν αυτό συνεχιστεί, οι φορητοί υπολογιστές θα είναι τόσο ζεστοί όσο ο ήλιος σε μια δεκαετία ή δύο.

Με άλλα λόγια, τα ζεστά φορητούς υπολογιστές αποτελούν πραγματικό πρόβλημα!

Κίνδυνοι της υπερθέρμανσης των φορητών υπολογιστών

Ακόμα κι αν δεν λειτουργεί σε 6.000 βαθμούς Κελσίου, αν το laptop σας υπερθερμανθεί, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές τόσο στο σώμα σας όσο και στο εσωτερικό υλικό.

Ένα φορητό υπολογιστή που είναι πολύ ζεστό μπορεί πραγματικά να σας καεί. Η Sony υπενθύμισε χιλιάδες φορητούς υπολογιστές VAIO λόγω πιθανών κινδύνων καύσης. Υπάρχουν επίσης κάποιες ενδείξεις ότι η εργασία με ένα ζεστό φορητό υπολογιστή στην αγκαλιά σας, όπου σχεδιάστηκε να είναι, μπορεί να προκαλέσει δυνητική ανδρική υπογονιμότητα.

Όσον αφορά την ίδια τη συσκευή, η λειτουργία ενός φορητού υπολογιστή σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες οδηγεί σε αποτυχημένα εξαρτήματα υλικού ( κάρτες γραφικών , μητρικές πλακέτες , μονάδες μνήμης , σκληρούς δίσκους και άλλα που είναι επιρρεπή σε ζημιές) και μειώνει τη διάρκεια ζωής του υπολογιστή σας. Μπορεί επίσης να είναι ένας κίνδυνος πυρκαγιάς. οι ελαττωματικοί φορητοί υπολογιστές έχουν πραγματικά κάψει τα σπίτια.

Σημάδια υπερθέρμανσης του φορητού υπολογιστή

Λοιπόν, ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα φορητό υπολογιστή με υπερθέρμανση και ένα που είναι λίγο ζεστό; Τι γίνεται με τη χρήση φορητού υπολογιστή όταν είναι ζεστό έξω - είναι εντάξει; Είναι σημαντικό σε κάθε σενάριο να παρακολουθείτε προσεκτικά τι ζεστό φορητό υπολογιστή φαίνεται και αισθάνεται σαν.

Εάν ο φορητός υπολογιστής σας αισθάνεται ζεστός και παρουσιάζει κάποιο από τα παρακάτω προβλήματα, πιθανόν να είναι υπερθέρμανση ή να φτάσει εκεί:

Εάν ο φορητός σας υπολογιστής υπερθερμαίνεται, προχωρήστε αμέσως για να κρυώσετε το φορητό σας υπολογιστή και να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές από υπερθέρμανση.

Σημείωση: Μερικά από αυτά τα σήματα δείχνουν απλά αργό ή ξεπερασμένο λογισμικό. Για παράδειγμα, ένας υπολογιστής που έχει προβλήματα με την εκτέλεση συγκεκριμένων εφαρμογών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι πολύ ζεστό, ειδικά εάν δεν αισθάνεται ούτε ζεστό στην αφή.

Πώς να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία του φορητού υπολογιστή σας

Εάν ο φορητός υπολογιστής σας είναι απλά ζεστός, μάθετε αν λειτουργεί πολύ ζεστό χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν πρόγραμμα για να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία του φορητού υπολογιστή και να βρείτε τη βέλτιστη θερμοκρασία του .

Ορισμένα εργαλεία πληροφοριών συστήματος υποστηρίζουν επίσης τις μετρήσεις θερμοκρασίας. Σε αυτό το σημείωμα, έχοντας ένα από αυτά τα προγράμματα στον υπολογιστή σας έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα να σας αφήσει να ελέγξετε άλλα στατιστικά στοιχεία για τον υπολογιστή σας και όχι μόνο τη θερμοκρασία των εσωτερικών εξαρτημάτων.

Τι να κάνετε όταν ένα Laptop παίρνει πολύ ζεστό

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε έναν φορητό υπολογιστή με υπερθέρμανση. Ακολουθούν μερικές προτάσεις: