Πώς να κρατήσετε το τηλέφωνο ή το laptop σας δροσερό

Συμβουλές για την αποφυγή υπερθέρμανσης του φορητού ή του κινητού σας τηλεφώνου

Η θερμότητα είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς όλων των gadgets, συμπεριλαμβανομένων των φορητών υπολογιστών και των smartphones. Οι μπαταρίες γερνούν γρηγορότερα, είναι ζεστές για μεγάλο χρονικό διάστημα και η υπερθέρμανση μπορεί να καταστρέψει άλλα μέρη υλικού , προκαλώντας το πάγωμα του συστήματος ή χειρότερα.

Είναι το laptop ή το τηλέφωνό σας ζεστό; Μήπως είναι πολύ ζεστό συχνά; Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να προστατέψετε το φορητό υπολογιστή ή το smartphone από τον καιρό και την υπερθέρμανση.

01 του 06

Μάθετε αν ο φορητός σας υπολογιστής ή το smartphone βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία

iPhone ζωντανή ζώνη. Melanie Pinola / Apple

Παρόλο που είναι απόλυτα φυσιολογικό να ζεσταίνουν οι υπολογιστές και τα smartphones (χάρη στη θέρμανση της μπαταρίας) υπάρχει φυσικά ένα ανώτερο όριο στο πόσο ζεστό μπορούν να λάβουν αυτές οι συσκευές προτού ξεκινήσουν την υπερθέρμανση.

Η γενική κατευθυντήρια γραμμή για τους φορητούς υπολογιστές είναι να διατηρείται σε λειτουργία κάτω από τους 122 ° F (50 ° C), με λίγο περισσότερο περιθώριο για τους νεότερους επεξεργαστές. Εάν ο φορητός υπολογιστής σας αισθάνεται σαν να τρέχει πολύ ζεστό και έχει αρχίσει να εμφανίζει προβλήματα επιδόσεων, τώρα είναι η ώρα να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο παρακολούθησης της ελεύθερης θερμοκρασίας για να δείτε αν ο φορητός υπολογιστής σας κινδυνεύει από υπερθέρμανση. Θα γνωρίζετε εάν ο φορητός υπολογιστής σας είναι υπερθέρμαντος αν δείτε αυτές τις προειδοποιητικές ενδείξεις .

Ορισμένα smartphones, όπως το HTC Evo 4G, προσφέρουν ενσωματωμένους αισθητήρες θερμοκρασίας που μπορούν να σας ενημερώσουν εάν το τηλέφωνο ή η μπαταρία είναι πολύ ζεστό και πολλά smartphones θα τερματίζονται αυτόματα εάν το τηλέφωνο γίνει πολύ ζεστό.

Η Apple συνιστά μια ιδανική ζώνη θερμοκρασίας από 16 ° έως 22 ° C για τα iPhones να λειτουργούν καλά και περιγράφει θερμοκρασίες περιβάλλοντος υψηλότερες από 35 ° C ως ζημιογόνες θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να καταστρέψουν μόνιμα την χωρητικότητα της μπαταρίας .

Τα MacBooks λειτουργούν καλύτερα αν η θερμοκρασία παραμείνει μεταξύ 50 ° και 95 ° F (10 ° έως 35 ° C).

Για την αποθήκευση του iPhone ή του MacBook μπορείτε να το διατηρήσετε σε θερμοκρασίες μεταξύ -4 ° και 113 ° F (-20 ° έως 45 ° C).

02 του 06

Κρατήστε το φορητό ή το smartphone σας από το άμεσο φως του ήλιου και τα καυτά αυτοκίνητα

Να είστε προσεκτικοί όταν αφήνετε τα gadget σας. Όποιος βρίσκεται σε κλειστό αυτοκίνητο σε μια ζεστή μέρα μπορεί να σας πει ότι παίρνει πραγματικά, πραγματικά ζεστό , και το δέρμα μας δεν είναι το μόνο πράγμα που μισεί ζεστό καιρό.

Εάν αφήσετε το τηλέφωνό σας ή τον υπολογιστή σας σε άμεσο ηλιακό φως ή ψήνοντας σε ένα καυτό αυτοκίνητο, ακουμπώντας ακόμη και μπορεί να κάψει το χέρι σας. Αυξάνεται όταν παίζετε μουσική, πραγματοποιείτε κλήση ή χρεώνετε, καθώς η μπαταρία ήδη επεξεργάζεται έναν ιδρώτα.

Βεβαιωθείτε ότι το laptop ή το κινητό σας είναι απενεργοποιημένο σε αυτές τις περιοχές καύσης και προσπαθήστε να τις χρησιμοποιήσετε μόνο στη πιο δροσερή σκιά. Μια επιλογή είναι να το καλύψετε με ένα πουκάμισο ή να καθίσετε μαζί του κάτω από ένα δέντρο. Εάν βρίσκεστε σε ένα αυτοκίνητο, προσπαθήστε να δείξετε την έξοδο του κλιματισμού προς τη γενική του κατεύθυνση.

03 του 06

Περιμένετε να χρησιμοποιήσετε το φορητό σας φορητό υπολογιστή ή το smartphone

Όταν μετακινείτε από μια ζεστή περιοχή σε μια πιο ήπια, περιμένετε μέχρι να κρυώσει λίγο ο υπολογιστής σας ή το smartphone (επιστρέφοντας σε κανονική θερμοκρασία δωματίου) προτού τον ενεργοποιήσετε ξανά.

Αυτό ισχύει και όταν βγάζετε το φορητό σας υπολογιστή από τη θήκη του, όπου μπορεί να έχει παγιδευτεί σε θερμότητα.

04 του 06

Απενεργοποιήστε τις πιο έντονες εφαρμογές μπαταρίας

Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές και τις πιο πλούσιες σε μπαταρίες εφαρμογές . Όχι μόνο οι λειτουργίες όπως το GPS και το 3G / 4G ή ο υψηλότερος φόρος φωτεινότητας οθόνης, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή ή του smartphone σας, κάνουν τη μπαταρία σας πιο ζεστή.

Ομοίως, χρησιμοποιήστε τη συσκευή σας με τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας (π.χ. "εξοικονόμηση ενέργειας") για να χρησιμοποιήσετε αυτόματα λιγότερη μπαταρία και να μειώσετε τη θερμότητα της μπαταρίας.

Ορισμένες συσκευές έχουν αυτό που ονομάζεται λειτουργία αεροπλάνου που μπορεί να σταματήσει αμέσως τη μετάδοση σε όλα τα ραδιόφωνα, πράγμα που σημαίνει ότι θα απενεργοποιήσει το Wi-Fi, το GPS και την κυψελοειδή σύνδεση σας. Παρόλο που αυτό σημαίνει ότι δεν θα λάβετε τηλεφωνήματα και πρόσβαση στο διαδίκτυο, σίγουρα θα σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τόσα μπαταρία και θα έχετε χρόνο για να κρυώσει.

05 του 06

Χρησιμοποιήστε μια βάση ψύξης

Μια βάση ψύξης για φορητούς υπολογιστές είναι μια μεγάλη επένδυση. Αυτοί οι τύποι όχι μόνο αντλούν θερμότητα μακριά από το φορητό σας υπολογιστή αλλά και τοποθετούν τον φορητό σας υπολογιστή εργονομικά.

Τοποθετήστε το φορητό υπολογιστή σας σε μια βάση ψύξης εάν είναι πολύ ζεστό. Δεν είναι πραγματικά μεγάλη υπόθεση εάν χρησιμοποιείτε ήδη το φορητό υπολογιστή σας σε ένα γραφείο επειδή η βάση ψύξης απλά αλλάζει τη θέση της, η οποία δεν θα πρέπει να είναι πολύ διαφορετική από αυτή που συνηθίζετε.

06 του 06

Τερματίστε τον φορητό ή το Smartphone όταν δεν χρησιμοποιείτε

Όταν είναι πραγματικά καυτό, ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας, διατηρώντας την ισχύ όταν χρειάζεται πραγματικά να τη χρησιμοποιήσετε.

Ορισμένες συσκευές θα σβήνουν αυτόματα όταν είναι πολύ ζεστές, οπότε έχει πλήρη αίσθηση ότι η απενεργοποίηση της τροφοδοσίας σε όλα τα εξαρτήματα είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να κρυώσει το τηλέφωνο ή το φορητό υπολογιστή.

Μετά από 15 λεπτά σε ένα πιο δροσερό χώρο, μπορείτε να το επαναφέρετε με ασφάλεια και να το χρησιμοποιήσετε κανονικά.