Πώς να ρυθμίσετε το Apple AirPort Express

01 από 04

Εισαγωγή στη ρύθμιση του σταθμού βάσης AirPort Express

image copyright Apple Inc.

Ο σταθμός βάσης Apple AirPort Express σάς επιτρέπει να μοιράζεστε ασύρματα συσκευές όπως ηχεία ή εκτυπωτές με έναν υπολογιστή. Οι δυνατότητες για δροσερά τεχνολογικά έργα που εισάγει είναι συναρπαστικά. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το Airport Express, μπορείτε να συνδέσετε ηχεία σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας σε μια βιβλιοθήκη του iTunes για να δημιουργήσετε ένα ασύρματο δίκτυο οικιακής μουσικής . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το AirPrint για ασύρματη αποστολή εργασιών εκτύπωσης σε εκτυπωτές σε άλλους χώρους.

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, εάν θέλετε να κάνετε κοινή χρήση δεδομένων από το Mac σας ασύρματα, το AirPort Express το κάνει να συμβαίνει με μια πρίζα και μια μικρή διαμόρφωση. Δείτε πώς.

Ξεκινήστε συνδέοντας το AirPort Express σε μια ηλεκτρική πρίζα στο δωμάτιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, μεταβείτε στον υπολογιστή σας και, αν δεν έχετε ήδη εγκαταστήσει το λογισμικό AirPort Utility, εγκαταστήστε το από το CD που συνοδεύει το AirPort Εκφράστε ή κατεβάστε το από την ιστοσελίδα της Apple. Το λογισμικό AirPort Utility έρχεται προ-φορτωμένο στο Mac OS X 10.9 (Mavericks) και υψηλότερο.

02 από 04

Εγκαταστήστε και / ή εκκινήστε το βοηθητικό πρόγραμμα AirPort

  1. Μόλις εγκατασταθεί το βοηθητικό πρόγραμμα AirPort, ξεκινήστε το πρόγραμμα.
  2. Όταν ξεκινήσει, θα δείτε τον νέο σταθμό βάσης που εμφανίζεται στα αριστερά. Βεβαιωθείτε ότι είναι επισημασμένο. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  3. Στα πεδία που εμφανίζονται στο παράθυρο, δώστε στο AirPort Express ένα όνομα (για παράδειγμα, βρίσκεται στο γραφείο του σπιτιού σας, ίσως να το ονομάσετε "γραφείο" ή "κρεβατοκάμαρα" αν αυτό συμβαίνει) και έναν κωδικό πρόσβασης που θα θυμάστε ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση αργότερα.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .

03 του 04

Επιλέξτε Airport Type Express Connection

  1. Στη συνέχεια, θα ερωτηθείτε αν συνδέετε το AirPort Express σε υπάρχον δίκτυο (επιλέξτε αυτό εάν έχετε ήδη ένα δίκτυο Wi-Fi), αντικαθιστώντας ένα άλλο (αν ξεφορτωθείτε το παλιό σας δίκτυο) ή σύνδεση μέσω Ethernet.

    Για τους σκοπούς αυτού του σεμιναρίου, πρόκειται να υποθέσω ότι έχετε ήδη ένα ασύρματο δίκτυο και ότι αυτό είναι μόνο μια προσθήκη σε αυτό. Επιλέξτε αυτή την επιλογή και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  2. Θα δείτε μια λίστα με τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα στην περιοχή σας. Επιλέξτε τη δική σας για να προσθέσετε το AirPort Express στο. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  3. Όταν οι αποθηκευμένες ρυθμίσεις αποθηκευτούν, το AirPort Express θα ξεκινήσει ξανά.
  4. Όταν επανεκκινηθεί, το AirPort Express θα εμφανιστεί στο παράθυρο του βοηθητικού προγράμματος AirPort με το νέο όνομα που του δώσατε και θα είναι έτοιμο για χρήση.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το AirPort και τον τρόπο χρήσης του, ελέγξτε:

04 του 04

Αντιμετώπιση προβλημάτων AirPort Express

image copyright Apple Inc.

Ο σταθμός βάσης του Airport Express της Apple είναι μια καταπληκτική προσθήκη στο iTunes. Σας επιτρέπει να μεταδώσετε μουσική από τη βιβλιοθήκη iTunes σε ηχεία σε όλο το σπίτι σας ή να εκτυπώσετε ασύρματα. Αλλά τι συμβαίνει όταν κάτι πάει στραβά; Ακολουθούν μερικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων της AirPort Express:

Εάν το Airport Express εξαφανίστηκε από τη λίστα ομιλητών στο iTunes, δοκιμάστε τα εξής:

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με το AirPort Express. Εάν δεν είναι, ενταχθούν στο δίκτυο.
  2. Εάν ο υπολογιστής σας και το AirPort Express βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο, δοκιμάστε να τερματίσετε το iTunes και να το επανεκκινήσετε.

    Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes και, αν όχι, να το εγκαταστήσετε .
  3. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, αποσυνδέστε το AirPort Express και συνδέστε το ξανά. Περιμένετε να γίνει επανεκκίνηση (όταν το φως του γίνει πράσινο, έχει επανεκκινηθεί και συνδεθεί στο δίκτυο Wi-Fi). Μπορεί να χρειαστεί να κλείσετε και να επανεκκινήσετε το iTunes.
  4. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να επαναφέρετε το AirPort Express. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πατώντας το κουμπί επαναφοράς στο κάτω μέρος της συσκευής. Είναι το μικρό, μαλακό πλαστικό, γκρι κουμπί. Αυτό μπορεί να απαιτεί ένα συνδετήρα ή άλλο στοιχείο με ένα μικρό σημείο. Κρατήστε το κουμπί για περίπου ένα δευτερόλεπτο, έως ότου η λυχνία αναβοσβήνει με πορτοκαλί χρώμα.

    Αυτό επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης του σταθμού βάσης, ώστε να μπορείτε να το ρυθμίσετε ξανά χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα AirPort.
  5. Αν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε μια σκληρή επαναφορά. Αυτό διαγράφει όλα τα δεδομένα από το AirPort Express και σας επιτρέπει να το ρυθμίσετε ξανά από το μηδέν χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα AirPort. Αυτό είναι ένα βήμα που πρέπει να ακολουθήσουμε μετά την αποτυχία όλων των άλλων.

    Για να το κάνετε αυτό, κρατήστε πατημένο το κουμπί επαναφοράς για 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, ρυθμίστε ξανά τον σταθμό βάσης.