Πώς να εκτυπώσετε από ένα iPhone χρησιμοποιώντας AirPrint

Προσθέστε έναν εκτυπωτή στο iPhone σας με αυτά τα εύκολα βήματα

Όταν το iPhone χρησιμοποιήθηκε κυρίως για επικοινωνία, παιχνίδια, μουσική και ταινίες, τα χαρακτηριστικά όπως η εκτύπωση δεν είχαν πολύ μεγάλη σημασία. Όμως, καθώς το iPhone έχει γίνει ένα επιχειρηματικό εργαλείο σημαντικό για πολλές εταιρείες και ανθρώπους, οι παραδοσιακές επιχειρηματικές λειτουργίες - όπως η εκτύπωση - έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία.

Η λύση της Apple για εκτύπωση από το iPhone και το iPod touch είναι μια τεχνολογία που ονομάζεται AirPrint . Δεδομένου ότι το iPhone δεν διαθέτει θύρα USB , δεν μπορεί να συνδεθεί με εκτυπωτές με καλώδια όπως επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή. Αντ 'αυτού, η AirPrint είναι μια ασύρματη τεχνολογία που χρησιμοποιεί Wi-Fi και συμβατούς εκτυπωτές για να σας επιτρέψει να εκτυπώσετε από το iPhone.

Απαιτήσεις για τη χρήση του Airprint

Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirPrint

Υποθέτοντας ότι ικανοποιήσατε τις παραπάνω απαιτήσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPrint:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή από την οποία θέλετε να εκτυπώσετε.
  2. Ανοίξτε ή δημιουργήστε το έγγραφο (ή τη φωτογραφία, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κ.λπ.) που θέλετε να εκτυπώσετε.
  3. Αγγίξτε το πλαίσιο δράσης (το τετράγωνο με το βέλος να βγαίνει από την κορυφή). αυτό είναι συχνά στο κάτω μέρος των εφαρμογών, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί σε άλλες τοποθεσίες, ανάλογα με την εφαρμογή. Στην ενσωματωμένη εφαρμογή iOS Mail, πατήστε το βέλος που βλέπει προς τα αριστερά (δεν υπάρχει πλαίσιο δράσης σε αυτή την εφαρμογή).
  4. Στο μενού που εμφανίζεται, αναζητήστε το εικονίδιο Print (αν δεν το βλέπετε, δοκιμάστε να μετακινηθείτε από τα δεξιά προς τα αριστερά για να αποκαλύψετε περισσότερα στοιχεία μενού. Εάν εξακολουθείτε να μην το βλέπετε, η εφαρμογή ενδέχεται να μην υποστηρίζει την εκτύπωση). Πατήστε Εκτύπωση.
  5. Στην οθόνη Επιλογές εκτυπωτή, επιλέξτε τον εκτυπωτή που θέλετε να εκτυπώσετε το έγγραφό σας.
  6. Αγγίξτε τα κουμπιά + και - για να ορίσετε τον αριθμό των αντιγράφων που θέλετε να εκτυπώσετε.
  7. Ανάλογα με τις λειτουργίες του εκτυπωτή, ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως η εκτύπωση διπλής όψης. Ρυθμίστε τα ως θέλετε.
  8. Όταν τελειώσετε με αυτές τις επιλογές, πατήστε Εκτύπωση .

Σε αυτό το σημείο, το iPhone σας θα στείλει το έγγραφο στον εκτυπωτή και, πολύ γρήγορα, θα εκτυπωθεί και θα σας περιμένει στον εκτυπωτή.

Ενσωματωμένες εφαρμογές iOS που υποστηρίζουν το AirPrint

Οι ακόλουθες εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί από την Apple και είναι προ-φορτωμένες στο iPhone και το iPod touch υποστηρίζουν AirPrint: