Πώς να επαναφέρετε ένα παγωμένο iPod touch (κάθε μοντέλο)

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το iPod touch, το πρώτο βήμα για να το διορθώσετε είναι ένα από τα πιο εύκολα: επανεκκινήστε το iPod touch.

Μια επανεκκίνηση, που ονομάζεται επίσης επανεκκίνηση ή επαναφορά, μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα. Λειτουργεί ακριβώς όπως την επανεκκίνηση ενός υπολογιστή: κλείνει όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται, καθαρίζει τη μνήμη και ξεκινά τη συσκευή φρέσκια. Θα εκπλαγείτε πόσα προβλήματα μπορεί να επιλύσει αυτό το απλό βήμα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι επαναφοράς. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτό που ταιριάζει με την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να μάθετε τους τρεις τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επαναφέρετε το iPod touch και πώς να κάνετε κάθε ένα από αυτά.

Οι οδηγίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για το 1ο έως 6ο μοντέλο του iPod touch.

Πώς να επανεκκινήσετε το iPod touch

Αν έχετε σταθερά σφάλματα εφαρμογών , η αφή σας είναι παγωμένη ή αντιμετωπίζετε διάφορα άλλα προβλήματα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να την επανεκκινήσετε:

  1. Πατήστε το κουμπί ύπνου / αφύπνισης στην επάνω γωνία του iPod touch μέχρι να εμφανιστεί στην οθ νη μια μπάρα ολίσθησης. Διαβάζει το Slide σε Power Off (οι ακριβείς λέξεις μπορεί να αλλάξουν σε διάφορες εκδόσεις του iOS, αλλά η βασική ιδέα είναι η ίδια)
  2. Αφήστε το κουμπί sleep / awake και μετακινήστε το ρυθμιστικό από τα αριστερά προς τα δεξιά
  3. Το iPod touch θα τερματιστεί. Θα δείτε ένα κλώστη στην οθόνη. Στη συνέχεια, εξαφανίζεται και η οθόνη σβήνει
  4. Όταν το iPod touch είναι απενεργοποιημένο, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο sleep / awake ξανά μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple. Αφήστε το κουμπί και η συσκευή ξεκινά κανονικά.

Πώς να Hard Reset iPod touch

Αν η αφή σας είναι τόσο κλειδωμένη ώστε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις οδηγίες στην τελευταία ενότητα, πρέπει να δοκιμάσετε μια σκληρή επαναφορά. Η Apple καλεί τώρα αυτή την τεχνική μια επανεκκίνηση δύναμης. Πρόκειται για ένα πιο εκτεταμένο είδος επαναφοράς και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις όπου η πρώτη έκδοση δεν λειτουργεί. Για να κάνετε επανεκκίνηση του iPod touch, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κρατήστε ταυτόχρονα το κουμπί home στο μπροστινό μέρος της αφής και το κουμπί sleep / awake στην κορυφή
  2. Συνεχίστε να τα κρατάτε ακόμη και μετά την εμφάνιση του ρυθμιστικού και μην αφήνετε να πάει
  3. Λίγα δευτερόλεπτα μετά από αυτό, η οθόνη αναβοσβήνει και σβήνει. Σε αυτό το σημείο, η επανεκκίνηση του σκληρού reset / δύναμης είναι σε εξέλιξη
  4. Σε άλλα λίγα δευτερόλεπτα, η οθόνη ανάβει ξανά και εμφανίζεται το λογότυπο της Apple
  5. Μόλις συμβεί αυτό, αφήστε τα δύο κουμπιά και αφήστε το iPod touch να τελειώσει εκκίνηση. Θα είστε έτοιμοι να βγείτε πάλι γρήγορα σε χρόνο.

Επαναφέρετε το iPod touch στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Υπάρχει ένα ακόμα είδος επαναφοράς που μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε: μια επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αυτή η επαναφορά δεν επιδιορθώνει μια παγωμένη αφή. Αντ 'αυτού, σας επιτρέπει να επιστρέψετε το iPod touch στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν βγήκε για πρώτη φορά από το κουτί.

Οι εργοστασιακές ρυθμίσεις επαναφοράς χρησιμοποιούνται είτε όταν πρόκειται να πουλήσετε τη συσκευή σας και θέλετε να καταργήσετε τα δεδομένα σας είτε όταν το πρόβλημα με τη συσκευή σας είναι τόσο σοβαρό ώστε δεν έχετε άλλη επιλογή από την έναρξη της λειτουργίας σας. Κατώτατη γραμμή: είναι η τελευταία λύση.

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς να επαναφέρετε το iPod touch στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αυτό το άρθρο αφορά το iPhone, αλλά οι οδηγίες ισχύουν και για το iPod touch.