Δημιουργία ασφαλών αγορών από τα παιδιά

Θα δώσετε μια πιστωτική κάρτα σε ένα 3χρονο;

Οι περισσότεροι γονείς χαίρονται ευχάριστα τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τα iPhones τους για να παίξουν ένα παιχνίδι ξανά και ξανά. Τους κρατάει κατειλημένους για λίγο, έτσι ώστε η μαμά ή ο μπαμπάς μπορεί να έχει μερικές στιγμές στιγμής ειρήνης και ηρεμίας. Τα παιδιά δεν θέλουν να δώσουν στους γονείς το iPhone τους πίσω που οδηγεί πολλούς γονείς να αγοράζουν τα παιδιά τους το δικό τους iPod Touch ή iPad.

Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν δικές τους πιστωτικές κάρτες, οπότε η μαμά ή / και ο μπαμπάς θα πρέπει είτε να δημιουργήσουν ένα νέο λογαριασμό iTunes χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα είτε να προσθέσουν το iPod / iPad του παιδιού στον υπάρχοντα λογαριασμό τους, ώστε να μπορούν να αγοράζουν εφαρμογές, μουσική , και βίντεο για τα παιδιά τους. Από εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.

Καταχωρίστε την αγορά εντός εφαρμογής. Πολλοί προγραμματιστές, ειδικά οι προγραμματιστές παιχνιδιών, έχουν υιοθετήσει το μοντέλο τιμολόγησης της εφαρμογής "Freemium". Το Freemium ουσιαστικά σημαίνει ότι δίνουν δωρεάν την εφαρμογή τους, αλλά χρεώνουν πραγματικά χρήματα για πρόσβαση σε πρόσθετο περιεχόμενο μέσα στην εφαρμογή.

Το πρόσθετο περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο μέσω των αγορών εντός εφαρμογής μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως νέες ενδυμασίες για έναν χαρακτήρα στο παιχνίδι, εικονικές πιστώσεις για την αγορά αντικειμένων στο παιχνίδι (πολύτιμοι λίθοι, εγκεφάλες, μάρκες κλπ.), Ειδικές ικανότητες για χαρακτήρες παιχνιδιών, στην ελεύθερη έκδοση του παιχνιδιού ή τη δυνατότητα να παρακάμψετε ένα επίπεδο που μπορεί να είναι δύσκολο (π.χ. Ο αετός στα θυμωμένα πουλιά).

Ορισμένα παιχνίδια είναι εξαιρετικά περιορισμένα, εκτός και αν αγοραστεί το πρόσθετο περιεχόμενο. Οι εφαρμογές Freemium χρησιμοποιούν τον μηχανισμό αγοράς iTunes In-app για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας αγοράς, ώστε να είναι εύκολο για τους χρήστες να αγοράζουν αντικείμενα χωρίς να βγουν από το παιχνίδι και να μεταβούν στο iTunes App Store.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι αν οι γονείς δεν είναι επιμελείς και εγκαθιστούν περιορισμούς στην αγορά εφαρμογών στο iPhone, το iPod ή το iPad, τότε το μικρό Johnny θα μπορούσε να καταθέσει τις μεγαλύτερες χρεώσεις πιστωτικών καρτών χωρίς οι γονείς να το ανακαλύψουν μέχρι να λάβουν το μηνιαίο λογαριασμό τους.

Ένας στενός συγγενής μου ανακάλυψε αυτό το επίπονο μάθημα όταν έλαβε ένα νομοσχέδιο που περιελάμβανε αγορές άνω των 500 δολαρίων που πραγματοποίησε ένας 4χρονος συγγενής.

Τα παιδιά μπορεί να μην συνειδητοποιούν ακόμη και τι κάνουν, όπως συνέβη με τον 4χρονο συγγενή που δεν μπορούσε να διαβάσει, αλλά μπόρεσε να κάνει τις αγορές εντός εφαρμογής ανεξάρτητα. Τα παιδιά απλά πιέζουν τα κουμπιά και μπορούν να φυσήσουν μέσα σε πολλά χρήματα σε μια βιασύνη κάνοντας αυτές τις αγορές εντός εφαρμογής.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τα παιδιά σας να κάνουν μη εξουσιοδοτημένες αγορές εντός εφαρμογής από το iPhone, το iPod Touch ή το iPad;

Μπορείτε να περιορίσετε τα παιδιά σας να πραγματοποιούν αγορές εντός εφαρμογής, ενεργοποιώντας τα γονικά στοιχεία ελέγχου iPhone και απενεργοποιώντας τη λειτουργία αγοράς εντός εφαρμογής. Δείτε πώς:

1. Αγγίξτε το εικονίδιο "Ρυθμίσεις" (το ένα με τα γκρίζα γρανάζια πάνω σε αυτό) στη συσκευή σας iOS

2. Αγγίξτε την επιλογή "Γενικά" στην οθόνη που ανοίγει αφού αγγίξετε το εικονίδιο "Ρυθμίσεις".

3. Αγγίξτε το "Enable Restrictions" από το επάνω μέρος της οθόνης.

4. Δημιουργήστε έναν τετραψήφιο κωδικό για να αποτρέψετε το παιδί σας από την απενεργοποίηση των περιορισμών που πρόκειται να ορίσετε. Βεβαιωθείτε ότι θυμάστε αυτόν τον κώδικα. Πληκτρολογήστε τον κωδικό σας για δεύτερη φορά για να την επιβεβαιώσετε.

5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα "Επιτρεπόμενο περιεχόμενο" προς το κάτω μέρος της σελίδας "Περιορισμοί" και γυρίστε το διακόπτη "Αγορές εντός εφαρμογής" στη θέση "OFF".

Επιπλέον, μπορεί επίσης να θέλετε να αλλάξετε την επιλογή "Απαίτηση κωδικού πρόσβασης" από "15 λεπτά" σε "Αμέσως". Αυτό διασφαλίζει ότι κάθε προσπάθεια αγοράς που απαιτείται απαιτεί επιβεβαίωση κωδικού πρόσβασης. Εάν έχει ρυθμιστεί σε 15 λεπτά, τότε πρέπει να εισαγάγετε μόνο τον κωδικό πρόσβασής σας μία φορά, οποιαδήποτε πρόσθετη αγορά εντός χρονικού πλαισίου 15 λεπτών χρησιμοποιεί τον προσωρινά αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης. Το παιδί σας θα μπορούσε να αναβαθμίσει πολλές αγορές εφαρμογών σε 15 λεπτά γι 'αυτό προτείνουμε να το ορίσετε σε "Άμεσα".

Υπάρχουν πρόσθετοι γονικοί έλεγχοι για τον περιορισμό της πρόσβασης σε ώριμο περιεχόμενο, αποτρέποντας την εγκατάσταση και / ή τη διαγραφή των εφαρμογών. Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με την ενεργοποίηση των γονικών ελέγχων για συσκευές iOS για περισσότερες λεπτομέρειες.