Πώς να κερδίσετε χρήματα με το Πρόγραμμα συνεργατών YouTube

Μετατρέψτε το χόμπι του βίντεο σε μια σοβαρή πλευρική φασαρία ή κερδοφόρα σταδιοδρομία

Για πολλούς δημιουργούς περιεχομένου βίντεο, το Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube τους επέτρεψε να μετατρέψουν ένα χόμπι σε μια κερδοφόρα καριέρα.

Όποιος χτίζει ένα αρκετά μεγάλο ακροατήριο μπορεί να κερδίσει κοινόχρηστα έσοδα από τις διαφημίσεις που προβάλλονται στα βίντεό τους. Όσο περισσότερες προβολές λαμβάνουν τα βίντεό σας, τόσο περισσότερο κερδίζετε.

Φυσικά, το YouTube δεν επιτρέπει σε κανέναν που έχει κανάλι να ξεκινήσει να κερδίζει χρήματα από διαφημίσεις στα βίντεό του. Ακολουθεί τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το Πρόγραμμα συνεργατών YouTube και πώς μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες αποδοχής εάν αποφασίσετε να υποβάλετε αίτηση.

Τι είναι το πρόγραμμα συνεργατών YouTube;

Με απλά λόγια, το Πρόγραμμα συνεργατών του YouTube επιτρέπει στους κατάλληλους χρήστες YouTubers να δημιουργούν έσοδα από το περιεχόμενό τους βίντεο προβάλλοντας διαφημίσεις. Αυτές οι διαφημίσεις μπορεί να έχουν τη μορφή διαφημίσεων preroll που παίζουν πριν από το βίντεο, ένα banner με δυνατότητα κλικ που εμφανίζεται στο κάτω μέρος του βίντεο ή μια τετράγωνη διαφήμιση που εμφανίζεται στη δεξιά στήλη πάνω από άλλα προτεινόμενα βίντεο.

Σχετικά με τις διαφημίσεις συνεργατών YouTube

Εάν το κανάλι σας είναι κατάλληλο και αποδεκτό στο Πρόγραμμα συνεργατών YouTube, μπορείτε να επιλέξετε τους τύπους διαφημίσεων που θέλετε να εμφανίζονται και τα συγκεκριμένα βίντεο που κάνετε ή δεν θέλετε να δημιουργήσετε έσοδα από διαφημίσεις. Το YouTube ανήκει στην Google, συνεπώς οι συνεργάτες κερδίζουν χρήματα μέσω της επίσημης πλατφόρμας διαφήμισης της Google που είναι γνωστή ως Google AdSense .

Όταν ένας θεατής προβάλλει μια διαφήμιση κύλισης ή κάνει κλικ σε μία από τις διαφημίσεις με δυνατότητα κλικ στις οποίες εμφανίζεται το βίντεο ενός Συνεργάτη, ο Συνεργάτης κερδίζει ένα μικρό μερίδιο εσόδων. Είναι λίγα λεπτά ή μερικά δολάρια ανά κλικ. Τα κέρδη θα ποικίλουν και εξαρτώνται από το περιεχόμενο και το ποσό που ένας συγκεκριμένος διαφημιζόμενος του AdSense είναι πρόθυμος να υποβάλει προσφορά για να εμφανίσει τις διαφημίσεις του.

Απαιτήσεις επιλεξιμότητας συνεργατών YouTube

Το YouTube ενημέρωσε τις απαιτήσεις επιλεξιμότητας του Προγράμματος Συνεργατών για το 2018 για να είναι αυστηρότερες λόγω ανησυχιών σχετικά με τις διαφημίσεις που εμφανίζονται σε ακατάλληλα βίντεο. Οποιοσδήποτε χρήστης του YouTube μπορεί να υποβάλει αίτηση για το Πρόγραμμα Συνεργατών, αλλά για να γίνει αποδεκτή, πρέπει να έχετε σαφή αποδεικτικά στοιχεία ότι δημιουργείτε το πρωτότυπο περιεχόμενο σε τακτική βάση, ότι είστε κάτοχος όλων των δικαιωμάτων σε αυτό το περιεχόμενο και ότι τα βίντεό σας παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στη δημοτικότητα.

Σύμφωνα με το YouTube, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το Πρόγραμμα συνεργατών YouTube αν πληροίτε όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις επιλεξιμότητας:

Μπορείτε να ελέγξετε τις ώρες παρακολούθησης με πρόσβαση στο Studio δημιουργού από το κανάλι σας και κατευθυνθείτε στην καρτέλα του Analytics. Μόλις υποβάλετε αίτηση στο Πρόγραμμα συνεργατών YouTube, η δραστηριότητα του καναλιού σας θα επανεξεταστεί για να διασφαλιστεί ότι το περιεχόμενό σας συμμορφώνεται με τις πολιτικές του προγράμματος, τους όρους παροχής υπηρεσιών και τις οδηγίες της κοινότητας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αίτησης εδώ. Εάν εγκριθεί, το YouTube θα σας ειδοποιήσει. Η όλη διαδικασία εξέτασης μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, ωστόσο μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας πηγαίνοντας στο Studio δημιουργών > Κανάλι > Δημιουργία εσόδων .

Πώς να εργαστείτε για την ικανοποίηση των Προϋποθέσεων Επιλεξιμότητας του Προγράμματος

Δεν υπάρχει απολύτως καμία συντόμευση για να γίνετε αποδεκτοί στο Πρόγραμμα συνεργατών YouTube. Όταν έρχεται κατευθείαν σε αυτό, εξαρτάται από εσάς να βάζετε χρόνο και προσπάθεια για να δημιουργήσετε εξαιρετικό περιεχόμενο και να προωθήσετε το περιεχόμενό σας χρησιμοποιώντας μη-spammy μεθόδους.

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που προσφέρουν τεχνάσματα και απάτες που υπόσχονται να σας πάρουν περισσότερες απόψεις και περισσότερους συνδρομητές στο YouTube, αλλά δεν εμπίπτουν σε αυτά. Το YouTube παραμονεύει από το λογισμικό που φουσκώνει τις προβολές βίντεο και τους χρήστες που συμμετέχουν στο "sub 4 sub" (εγγραφή σε άλλους χρήστες μόνο για να τους πάρουν να εγγραφούν ξανά).

Ακόμη και αν γίνει δεκτό, θα χρειαστεί ακόμα περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να αυξηθεί το εισόδημά σας, προκειμένου να κερδίσετε οτιδήποτε σημαντικό. Στην αρχή, οι περισσότεροι συνεργάτες κερδίζουν μόνο φιστίκια. Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι να αυξήσετε το κανάλι σας και να αποκτήσετε ένα πραγματικό κοινό.

Πριν και μετά την αποδοχή σας στο πρόγραμμα, αυτά είναι τα πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάζετε:

1. Δημιουργήστε μοναδικό περιεχόμενο βίντεο υψηλής ποιότητας

Μερικοί συνεργάτες λένε ότι ο προγραμματισμός της στρατηγικής σας για το περιεχόμενο είναι μια καλή ιδέα, ενώ άλλοι λένε ότι απλά πρέπει να ξεκινήσετε απλά κάνοντας και εκπαιδεύοντας. Ένα μίγμα και των δύο στρατηγικών είναι πιθανώς ιδανικό αφού ένα σχέδιο μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε συνεπείς και εστιασμένοι στον στόχο σας παραμένοντας ανοιχτοί στο πειραματισμό θα εξασφαλίσετε ότι θα εξελιχθεί και θα αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

2. Stick με ένα θέμα και ένα κανονικό χρονοδιάγραμμα αποστολής

Είσαι μουσικός; Ένας επίδοξος σκηνοθέτης; Ένας ιστοχώρος βίντεο; Ένας γραφίστας; Τα θέματα είναι πάντα καλές κατά την εκκίνηση ενός καναλιού YouTube. Χρωματίζει μια σαφή εικόνα στο μυαλό του θεατή για το τι είστε όλοι και τι προσπαθείτε να ολοκληρώσετε. Stick με συνέπεια στο στυλ και την επεξεργασία.

Θα θελήσετε επίσης να είστε όσο το δυνατόν πιο συνεπείς με τη μεταφόρτωση βίντεο. Αν σκοπεύετε να ανεβάσετε ένα νέο βίντεο μία φορά την εβδομάδα τα Σάββατα, κολλήστε με αυτό. Η κοινότητα του YouTube αγαπάει τη συνέπεια και θα μάθει να περιμένει νέα βίντεο από εσάς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αποστολής που κρατάτε.

3. Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά στους τίτλους βίντεο, τις περιγραφές και τις ετικέτες

Όταν ανεβάζετε ένα βίντεο στο YouTube, θα αυξήσετε την πιθανότητα εμφάνισής σας στα αποτελέσματα αναζήτησης χρησιμοποιώντας καλές λέξεις-κλειδιά στον τίτλο, την περιγραφή και τις ετικέτες. Πριν μεταφορτώσετε, δημιουργήστε μια λίστα λέξεων-κλειδιών που πιστεύετε ότι σχετίζονται με το βίντεό σας και οποιεσδήποτε λέξεις-κλειδιά ή φράσεις που σχετίζονται με το τι μπορεί να ψάξει το κοινό-στόχος σας.

Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε τη δική σας μικρογραφία βίντεο YouTube για να κάνετε τα βίντεό σας πιο οπτικά ελκυστικά και, κατά συνέπεια, πιο πιθανό να κάνετε κλικ και να τα παρακολουθήσετε.

4. Engage με το ακροατήριό σας.

Το YouTube είναι τεχνικά ένα κοινωνικό δίκτυο, οπότε σίγουρα θα πρέπει να δίνετε προσοχή στη δραστηριότητα των θεατών σας - συμπεριλαμβανομένων όλων, από τα βίντεό σας με τις περισσότερες προβολές, μέχρι την απαρίθμηση thumbs up / thumbs down που λαμβάνει κάθε βίντεο.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να προσεγγίσετε το ακροατήριό σας είναι να ζητήσετε από τους θεατές σας ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενό σας και να τους πείτε να αφήσουν την απάντησή τους στα σχόλια. Μπορεί να έχετε μερικά άχρηστα σχόλια, αλλά όσοι ενδιαφέρονται για το περιεχόμενό σας και θέλουν να δουν περισσότερα, θα σας αφήσουν σχόλια που μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά πολύτιμα για εσάς και τη στρατηγική δημιουργίας περιεχομένου βίντεο.

5. Δίκτυο με άλλους χρήστες YouTubers

Πιστέψτε το ή όχι, η δικτύωση μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. Αυτό δεν σημαίνει ένα σχήμα "sub 4 sub". Αυτό σημαίνει σκληρή δουλειά που συνδέεται με άλλους δημιουργούς περιεχομένου και προάγει το περιεχόμενο του άλλου μέσω των συμπαθειών, των σχολίων και μάλιστα με πρωταγωνιστές στο βίντεο του άλλου.

Αν ακολουθήσετε κάποιον από τους μεγάλους YouTubers, γνωρίζετε ότι σχεδόν όλοι τους συνδέουν μεταξύ τους, και έτσι τείνουν να προσελκύουν περισσότερους συνδρομητές. Ακόμα και αν δεν είστε ακόμα στα μεγάλα πρωταθλήματα, μπορείτε ακόμα να πετύχετε καλά καθιστώντας το σημείο να αλληλεπιδράσετε συχνά με άλλους YouTubers που θαυμάζετε.