Τι σημαίνει να πάει Viral Online;

Εξερευνώντας πώς το περιεχόμενο πηγαίνει ιογενές στον ιστό

Πολλοί άνθρωποι θα σκοτώσουν για να μάθουν τι θα μπορούσε να είναι η «μυστική φόρμουλα» για τη μετάδοση του ιού στο διαδίκτυο. Έχουν γράψει αμέτρητα άρθρα και βιβλία που αξιώνουν να διδάξουν σε οποιονδήποτε πώς να δημιουργήσουν περιεχόμενο ιών που παίρνει μια δική του ζωή μετά την αποστολή του στον online κόσμο.

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν ξέρει τη μυστική φόρμουλα. Και αυτό είναι το είδος της ομορφιάς της online θνησιμότητας. Τα περισσότερα πράγματα πηγαίνουν πραγματικά ιογενή από ατύχημα. Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν μάθει την τέχνη της δημιουργίας ιογενούς περιεχομένου με σκοπό και εκείνοι που έχουν πληρώσει πολλά χρήματα για να το κάνουν για επιχειρήσεις που χρειάζονται αυτό το είδος έκθεσης.

Αν είστε ενεργοί στα κοινωνικά μέσα , είστε σχεδόν υποχρεωμένοι να συναντήσετε ένα κομμάτι του ιικού περιεχομένου σε κάποιο σημείο που έχει μοιραστεί με τους φίλους ή τους οπαδούς σας. Ακολουθεί μια σύντομη ανάλυση του τι σημαίνει "να πάμε ιός" και μερικούς από τους τρόπους που συμβαίνει συνήθως.

Τι σημαίνει "ιός" πραγματικά;

Εξ ορισμού, ο ιός προέρχεται από τη λέξη "ιός", ο οποίος είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή ενός μικρού μολυσματικού παράγοντα που μπορεί να μολύνει όλους τους τύπους οργανισμών. Στο διαδίκτυο, ένα κομμάτι περιεχομένου μπορεί να εξαπλωθεί ακριβώς όπως ένας ιός εάν οι άνθρωποι «μολυνθούν» όταν το δουν. Η λοίμωξη προέρχεται συνήθως από προκλητά συναισθήματα που ωθούν τον θεατή να το μοιραστεί, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους και να συζητούν πώς αισθάνονται.

Σκέψου το. Όταν μοιράζεστε κάτι στο διαδίκτυο, το κάνετε επειδή με συγκίνησε με κάποιο τρόπο, συναισθηματικά. Είτε σας έκανε θλιβερό, ευτυχισμένο, θυμωμένος, έκπληκτος, αηδιασμένος ή οτιδήποτε άλλο - το μοιραστείτε επειδή θέλετε και άλλα άτομα να μοιράζονται αυτά τα συναισθήματα μαζί σας.

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τον όρο "ιό", συχνά σκέφτονται τα ιογενή βίντεο . Αλλά τα βίντεο είναι μόνο μια μορφή περιεχομένου που τείνει να πάει ιό. Αληθινά, οτιδήποτε μπορεί να γίνει ιογενές στο Διαδίκτυο. Είτε πρόκειται για μια φωτογραφία, ένα κινούμενο σχέδιο, ένα άρθρο, ένα quote, ένα tweet, ένα άτομο, ένα ζώο, μια ιδέα, ένα επιχείρημα, ένα κουπόνι, ένα γεγονός ή οτιδήποτε άλλο - έχει την εξουσία να πάει ιογενή, τις μάζες και είναι κοινόχρηστη.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός μετοχών, "likes", "retweets", "reblogs", ή οτιδήποτε άλλο μέτρο αλληλεπίδρασης χρειάζεται να επιτευχθεί για να μπορεί να διεκδικήσει "ιογενή" κατάσταση. Στο YouTube , πολλά βίντεο λαμβάνουν τώρα δεκάδες χιλιάδες προβολές λίγο μετά τη μεταφόρτωσή τους, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν θα έλεγαν ότι είναι αρκετοί για να το θεωρήσουν ιό. Πίσω στην ημέρα, ωστόσο, όταν το YouTube ήταν πολύ μικρότερο και δεν υπήρχαν όσοι χρήστες έσπευσαν βίντεο, δεκάδες χιλιάδες προβολές μπορεί να θεωρούνταν "να πάει ιός".

Είναι όλα σχετικά. Μια διασημότητα στο Twitter μπορεί να πάρει χιλιάδες retweets για tweeting κάτι βαρετό, αλλά αν πάρετε μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες retweets σε ένα tweet όταν είστε συνηθισμένοι να πάρει ίσως 2 ή 3 retweets κατά μέσο όρο, θα μπορούσατε να πείτε ότι tweet σας πήγε ιογενή .

Η ιική δύναμη των κοινωνικών μέσων

Χωρίς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης , θα ήταν πολύ πιο δύσκολο για τα πράγματα να πάνε ιογενή. Πίσω στη δεκαετία του '90, δεν είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο με τον τρόπο που είμαστε τώρα. Οι στενές σχέσεις μεταξύ μας είναι ό, τι ενισχύει τη βιωσιμότητα.

Αυτές τις μέρες, είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι μεταξύ τους σε ιστότοπους όπως το Facebook , το Twitter , το Instagram και άλλοι. Η προηγμένη τεχνολογία και ο σχεδιασμός της πλατφόρμας έχουν κάνει πολύ εύκολο να μοιραστούν τα πράγματα με τους φίλους και τους οπαδούς μας, καθιστώντας το τέλειο περιβάλλον για ένα φαινόμενο κυμαινόμενο σε όλα τα επίπεδα των κοινωνικών μέσων με το τέλειο κομμάτι του μεριζόμενου περιεχομένου.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές μετοχές και το σωστό κοινό για να προκαλέσει μια χιονοστιβάδα που μοιράζεται στο διαδίκτυο. Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσετε μια ιογενή κίνηση, αλλά όταν συμβεί αυτό, μπορεί να πάρει τους πιο τακτικούς ανθρώπους και να τους μετατρέψει σε Διασημότητες Διαδικτύου πρακτικά μια μέρα στην νύχτα αν είναι αρκετά ισχυρό.

Διαφορετικά επίπεδα ιερότητας

Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για το τι χαρακτηρίζει ως "ιογενή". Οι έμποροι τείνουν να το χρησιμοποιούν με διαφορετικό τρόπο που κάνουν οι τακτικοί λαοί. Ενώ οι τακτικοί χρήστες του Διαδικτύου μπορεί να περιγράψουν ένα ιογενές κομμάτι περιεχομένου να είναι κάτι σαν το μουσικό βίντεο Gangnam Style , οι επιχειρηματίες και οι έμποροι θα μπορούσαν να καλέσουν ένα απλό infographic ή να εκπέμπουν μια ιογενή αίσθηση αν αυτό γίνεται κοινόχρηστο αυτόματα μόνο μερικές φορές.

Πώς να πάει πραγματικά Viral

Αυτό είναι το εξαιρετικά δύσκολο, σούπερ μυστηριώδες μέρος. Όπως επισημάνθηκε ήδη, κανείς δεν γνωρίζει τη μυστική συνταγή για να πάει στον ιό. Δεν υπάρχει κανένας γιατί δεν υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε ίσως τις πιθανότητές σας για επιτυχία. Ελέγξτε αυτές τις 10 άκρες για να πάτε στο Viral άρθρο για να δείτε τι μπορείτε να κάνετε αμέσως αν θέλετε ένα κομμάτι του δικού σας περιεχομένου για να πάρετε μια μεγάλη έκθεση σε απευθείας σύνδεση με λίγη προσπάθεια από μέρους σας.

Παρακολουθήστε τα πράγματα που πηγαίνουν ιογενή

Με το ποσό των ουσιών που γίνεται κοινόχρηστο online αυτές τις μέρες, δεν είναι εύκολο να παραμείνετε στην κορυφή των πιο καυτά πράγματα που είναι δεσμευμένα να είναι αξέχαστα για τα επόμενα χρόνια. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες ιογενείς τάσεις, ελέγξτε αυτές τις κορυφαίες τοποθεσίες που ειδικεύονται στην ιχνηλασιμότητα του ιικού περιεχομένου .