Πώς να δημιουργήσετε καλύτερες βιογραφικές σελίδες για τον προσωπικό σας ιστότοπο

Συμβουλές για τη βελτίωση των ιστοσελίδων που αφορούν λεπτομερώς τους ανθρώπους της εταιρείας σας

Ένα κοινό πρότυπο που βρίσκεται σε όλες σχεδόν τις ιστοσελίδες είναι "βιο-σελίδες" για τους υπαλλήλους της εταιρείας αυτής. Σε πολύ μεγάλες εταιρείες με εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες υπαλλήλους, αυτές οι βιογραφικές σελίδες περιορίζονται πιθανώς μόνο στην ομάδα διαχείρισης ή το διοικητικό συμβούλιο για τον οργανισμό αυτό. Για τις μικρότερες εταιρείες με λίγες μόνο εργαζόμενους, οι ιστοσελίδες τους περιλαμβάνουν συχνά βιογραφικές σελίδες για κάθε εργαζόμενο.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής σας ή πόσες βιολογικές σελίδες περιέχει ο ιστότοπός σας, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε αυτές τις σελίδες και να τις καταστήσετε όσο πιο αποτελεσματικές μπορείτε.

Πάρτε μια καλή εικόνα

Πρώτα απ 'όλα, οι βιολογικές σελίδες του ιστότοπού σας πρέπει να περιέχουν μια ποιοτική φωτογραφία του ατόμου για τον οποίο προορίζεται η σελίδα. Αυτό σημαίνει μια φωτογραφία που δεν είναι μόνο ένα κατάλληλο μέγεθος και ανάλυση με βάση τη διάταξη της σελίδας που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά και μια εικόνα που πραγματικά φαίνεται καλή. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια προφανής δήλωση, αλλά να ρίξετε μια ματιά σε μερικές από τις φωτογραφίες που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, ακόμα και οι καθιερωμένοι επαγγελματίες, και θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι τόσο προφανές όσο φαίνεται.

Οι περιστασιακές λήψεις που λαμβάνονται σε μια εκδήλωση όπου άλλα άτομα στη φωτογραφία πρέπει να περικοπούν, δεν είναι ποτέ κατάλληλα για χρήση στη βιολογική σελίδα σας. Οι περιστασιακές φωτογραφίες μπορεί μερικές φορές να είναι κατάλληλες σε έναν ιστότοπο, εφόσον εξακολουθούν να φαίνονται καλές και έχουν υψηλή ποιότητα, αλλά κάθε εικόνα που απαιτεί από έναν σχεδιαστή να προσεγγίσει προσεκτικά το άτομο δίπλα σας από την εικόνα είναι ένα από το οποίο πρέπει να προχωρήσετε.

Να θυμάστε ότι όταν κάποιος επισκέπτεται μια βιολογική σελίδα για να μάθει περισσότερα για κάποιον, το πρώτο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να δούμε τη φωτογραφία σε αυτή τη σελίδα ώστε να μπορέσει να βάλει ένα πρόσωπο στο όνομα. Εάν η φωτογραφία αυτή είναι αντιεπαγγελματική και κακή ποιότητα, πρόκειται αμέσως να στείλει ένα αρνητικό μήνυμα στο άτομο που βλέπει τη σελίδα.

Λεπτομέρειες σχετικών πληροφοριών

Μια βιο σελίδα θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικές με την επιχείρηση και, ακόμα πιο σημαντικό, με τους ανθρώπους που θα επισκέπτονται τη συγκεκριμένη σελίδα. Μην ανησυχείτε για το να είσαι μετριοπαθής σε αυτές τις σελίδες - αυτό είναι ένα μέρος όπου θα πρέπει να αναφέρετε με υπερηφάνεια όλα τα βραβεία, τα βραβεία και τα επιτεύγματα που έχει λάβει κάποιος. Οι άνθρωποι που βλέπουν αυτήν τη σελίδα είναι πιθανόν αυτοί που σκέφτονται να συνεργαστούν με την εταιρεία σας και με αυτόν τον υπάλληλο, οπότε μην νιώθετε ντροπιά να φανεί κάποιο φως σε αυτόν τον υπάλληλο και στη μεγάλη δουλειά που κάνουν.

Προσθέστε κάποια προσωπικότητα

Ενώ τα επαγγελματικά προσόντα και τα επιτεύγματα ενός ατόμου πρέπει να συμπεριληφθούν απολύτως σε μια βιο σελίδα, δεν πρέπει να σταματήσετε μόνο σε επαγγελματικές πληροφορίες. Προσθέστε μερικά προσωπικά στοιχεία στη σελίδα για να βοηθήσετε να εξισορροπήσετε όλο το επιχειρηματικό περιεχόμενο.

Η προσθήκη κάποιας προσωπικότητας σε μια βιολογική σελίδα βοηθά να παρουσιάσει το θέμα ως κάτι περισσότερο από έναν υπάλληλο της εταιρείας. Χρωματίζει μια εικόνα τους ως πραγματικό πρόσωπο. Η προσθήκη πληροφοριών σχετικά με τα χόμπι ή τα ενδιαφέροντα κάποιου είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να κάνετε μια σύνδεση με άλλους. Για παράδειγμα, η δική μου σελίδα βιογραφικού στην ιστοσελίδα της εταιρείας μου αναφέρει ότι μου αρέσει να περπατώ και δείχνει μια εικόνα από μένα που το έκανα στην Ισλανδία. Με τα χρόνια, συνάντησα πολλούς ανθρώπους που το έχω διαβάσει στη σελίδα μου και με ρώτησαν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Αυτό μου επέτρεψε να έχω μια σύνδεση με τους ανθρώπους και να έχουν σπουδαίες συνομιλίες που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την επιχείρηση που έχουμε μπροστά μας. Από τη στιγμή που θα καταλήξουμε στη δουλειά, η σχέση που έχουμε είναι ήδη ισχυρότερη λόγω της σύνδεσης που έχουμε κάνει - μια σύνδεση που δεν θα ήταν εφικτή αν δεν συμπεριλάμβανα κάποια προσωπικά στοιχεία στην ιστοσελίδα μας.

Τώρα, πολλοί άνθρωποι θα διαμαρτυρηθούν κατά της προσθήκης τυχόν προσωπικών πληροφοριών στη βιολογική σελίδα ενός ιστότοπου, επειδή θεωρούν ότι είναι ακατάλληλη. Υπάρχουν, ασφαλώς, θέματα που μπορεί να μην είναι κατάλληλα για μια βιο σελίδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μοιράζονται προσωπικά στοιχεία. Θυμηθείτε, οι άνθρωποι θέλουν να συνεργαστούν με άλλους ανθρώπους τους οποίους τους αρέσει και με τους οποίους μπορούν να απευθύνονται. Μπορείτε να κάνετε τα βήματα για να επιτύχετε αυτό το επίπεδο άνεσης προσθέτοντας κάποια προσωπικότητα στο περιεχόμενο βιογραφικών σελίδων του ιστότοπού σας.

Μια σημαντική σημείωση - σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται άβολα να μοιράζονται πάρα πολλές ιδιωτικές λεπτομέρειες. Κάποτε είχα έναν συνάδελφο εργαζόμενο που ήταν απρόθυμος να προσθέσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την οικογένειά του στην ιστοσελίδα. Αυτό είναι εντάξει. Κανείς δεν πρέπει να αναγκαστεί να συμπεριλάβει οποιαδήποτε πληροφορία ότι είναι άβολα έχοντας σε απευθείας σύνδεση. Συνεργαστείτε με αυτούς τους ανθρώπους για να βρείτε πληροφορίες ότι είναι εντάξει με την κοινή χρήση στη βιολογική τους σελίδα.

Συμπεριλάβετε τους κατάλληλους συνδέσμους

Εκτός από τα είδη πληροφοριών που καλύπτονται ήδη, οι σελίδες βιογραφικών θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν συνδέσμους που θα ήταν χρήσιμοι για όσους ελπίζουν να μάθουν περισσότερα για το συγκεκριμένο άτομο. Αυτοί οι σύνδεσμοι θα μπορούσαν να είναι σε προφίλ κοινωνικών μέσων, όπως το Linkedin, ή θα μπορούσαν να είναι σε άλλα μέρη του Ιστού. Για παράδειγμα, εάν ένας υπάλληλος είναι σχεδιαστής που διατηρεί έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου ή κάποιον που δημοσιεύει ένα blog, οι σύνδεσμοι αυτοί έχουν νόημα να προσθέσουν στη βιολογική τους σελίδα. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με άλλες σελίδες στον δικό σας ιστότοπο - όπως τα άρθρα στον ιστότοπο που έχει δημιουργήσει κάποιος.

Βεβαιωθείτε ότι είναι φιλικοί προς το κινητό

Μια τελική συμβουλή για καλύτερες βιολογικές σελίδες - βεβαιωθείτε ότι είναι φιλικές προς κινητά .

Πολλές φορές, θα συναντήσετε κάποιον σε μια εκδήλωση δικτύωσης και θα ανταλλάξετε επαγγελματικές κάρτες. Αυτό το άτομο μπορεί να σε κοιτάξει σύντομα για να μάθει περισσότερα για το άτομο που μόλις γνώρισε και μπορεί να το κάνει χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή που μεταφέρουν μαζί του ανά πάσα στιγμή - το τηλέφωνό του. Εάν ο ιστότοπός σας και οι βιογραφικές σελίδες αυτού του ιστότοπου δεν δουλεύουν καλά σε αυτό το τηλέφωνο, θα έχετε την κακή εντύπωση στην καλύτερη περίπτωση και θα χάσετε εντελώς το συμφέρον του ατόμου.

Οι ιστοσελίδες σήμερα θα πρέπει να αναπτυχθούν για να λειτουργήσουν καλά σε ένα ευρύ φάσμα μεγεθών και συσκευών οθόνης , πιθανώς χρησιμοποιώντας μια ανταποκρινόμενη προσέγγιση ή, ίσως, ακόμη και μια προσαρμοστική ιστοσελίδα . Ανεξάρτητα από τις ακριβείς τεχνικές ανάπτυξης που χρησιμοποιούνται στον ιστότοπο, εάν θέλετε οι χρήστες να βλέπουν τις βιολογικές σελίδες σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θέτετε εμπόδιο σε αυτό. Ένα από αυτά τα εμπόδια είναι μια κακή κινητή εμπειρία, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι πράγματι φιλικός προς το κινητό. Οι επισκέπτες σας, καθώς και το Google, θα σας ευχαριστήσουν γι 'αυτό !