Κατηγορίες Ενισχυτών Αυτοκινήτου

Τα ABD των ενισχυτών ισχύος αυτοκινήτου

Όλοι οι ενισχυτές ισχύος εκτελούν ουσιαστικά την ίδια λειτουργία και λειτουργούν με τις ίδιες βασικές αρχές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι κλάσεις ενισχυτών αυτοκινήτων δημιουργούνται ίσες. Ορισμένοι ενισχυτές ταιριάζουν καλύτερα σε συγκεκριμένες χρήσεις από άλλους και ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε ποιος τύπος χρειάζεστε είναι να εξετάσετε την τάξη. Κάθε τάξη αναφέρεται με γράμμα του αλφαβήτου και οριοθετείται αρκετά καθαρά, αν και υπάρχουν επίσης συνδυασμοί και υβρίδια που περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά περισσότερων από μία τάξεων.

Ο Επικεφαλής της Τάξης

Στο πιο βασικό επίπεδο, υπάρχουν μόνο δύο τύποι ενισχυτών ισχύος: αναλογικοί ενισχυτές και ενισχυτές μεταγωγής. Αυτοί οι βασικοί τύποι αναλύονται περαιτέρω σε πάνω από δώδεκα γραμματοσειρές. Ορισμένες από αυτές τις κατηγορίες, όπως το Τ και το Ζ, είναι ιδιόκτητα, τα εμπορικά σήματα και άλλα, όπως τα Α και Β, παράγονται από διάφορους κατασκευαστές.

Από όλες τις διαφορετικές κλάσεις ενισχυτών, υπάρχουν μόνο τέσσερις που χρησιμοποιούνται συνήθως στα συστήματα ήχου αυτοκινήτου και ένας από αυτούς είναι ένας συνδυασμός. Αυτές οι τέσσερις κλάσεις ενισχυτών είναι Α, Β, ΑΒ και Δ.

Κατηγορίες Ενισχυτών Αυτοκινήτου
Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
Κατηγορία Α
  • Καθαρή απόδοση
  • Υψηλή αξιοπιστία
  • Χαμηλή παραμόρφωση
  • Μεγάλο μέγεθος
  • Δημιουργήστε πολύ θερμότητα
Κατηγορία Β
  • Αποτελεσματικός
  • Μικρότερο μέγεθος
  • Δημιουργήστε λιγότερη θερμότητα
  • Χαμηλότερη πιστότητα ήχου
  • Πιθανή παραμόρφωση σήματος
Κατηγορία Α / Β
  • Πιο αποτελεσματική από την κλάση Α
  • Λιγότερη παραμόρφωση από την κλάση Β
  • Λιγότερο αποτελεσματική από την κλάση Β
  • Περισσότερη παραμόρφωση από την κλάση Α
Κατηγορία Δ
  • Εξαιρετικά αποδοτική
  • Παραμόρφωση σε υψηλές συχνότητες

Ενισχυτές αυτοκινήτου κατηγορίας Α

Εξ ορισμού, οι ενισχυτές κατηγορίας Α είναι "πάντα ενεργοί". Αυτοί οι ενισχυτές ομαδοποιούνται λόγω του γεγονότος ότι χρησιμοποιούν εσωτερικά κυκλώματα τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να έχουν πάντοτε ρεύμα που διέρχεται από τα τρανζίστορ εξόδου. Αυτός ο βασικός σχεδιασμός έρχεται με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που καθιστούν τους ενισχυτές κατηγορίας Α κατάλληλους για ορισμένες εφαρμογές και δεν ταιριάζουν σε άλλους.

Το μεγαλύτερο ζήτημα όταν πρόκειται για τους ενισχυτές κατηγορίας Α σε στερεοφωνικές εφαρμογές αυτοκινήτου είναι το μέγεθος.

Ενισχυτές αυτοκινήτου κατηγορίας Β

Σε αντίθεση με τους ενισχυτές κατηγορίας Α, οι ενισχυτές ισχύος κατηγορίας Β είναι ενεργοποιημένοι. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν εσωτερικά κυκλώματα που τους επιτρέπει να «απενεργοποιούν» αποτελεσματικά τα τρανζίστορ εξόδου τους όταν δεν υπάρχει σήμα ήχου για να ενισχυθούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξαιρετικά βελτιωμένη απόδοση, γεγονός που καθιστά τους ενισχυτές κατηγορίας Β κατάλληλους για εφαρμογές αυτοκινήτου ήχου, αλλά και με μειωμένη πιστότητα ήχου.

Ενισχυτές αυτοκινήτου κατηγορίας ΑΒ

Αυτοί οι ενισχυτές είναι ουσιαστικά ένα υβρίδιο των παραδοσιακών τάξεων ενισχυτή Α και Β. Παρόλο που τα τρανζίστορ τους έχουν πάντα ρεύμα που διέρχεται από αυτά, χρησιμοποιούν κυκλώματα που μπορούν να μειώσουν την ποσότητα ρεύματος όταν δεν υπάρχει σήμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν πολύ υψηλότερο βαθμό απόδοσης από τους καθαρούς ενισχυτές τάξης Α χωρίς τόσο παραμόρφωση όσο ο ενισχυτής κατηγορίας Β. Λόγω αυτών των πλεονεκτημάτων, οι ενισχυτές ισχύος κατηγορίας ΑΒ είναι οι συνηθέστερα χρησιμοποιούμενοι ενισχυτές πλήρους εμβέλειας σε συστήματα ήχου αυτοκινήτου.

Ενισχυτές αυτοκινήτου κατηγορίας Δ

Οι ενισχυτές κατηγορίας Α, Β και ΑΒ είναι όλα τα παραδείγματα τάξεων αναλογικού ενισχυτή, γεγονός που καθιστά την κλάση D την μόνη κατηγορία "switched" ενισχυτή που χρησιμοποιείται συνήθως σε συστήματα ήχου αυτοκινήτου. Σε αντίθεση με τις κλάσεις Α, Β και ΑΒ, οι ενισχυτές τάξης Δ λειτουργούν με την άμεση ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του ρεύματος στα τρανζίστορ.

Αυτό δημιουργεί αποτελεσματικά ένα σήμα εξόδου με μεταγωγή ή παλμούς που αντιστοιχεί στο αναλογικό σήμα εισόδου.

Ενώ οι ενισχυτές αυτοκινήτου κατηγορίας D είναι εξαιρετικά αποδοτικοί, η μέθοδος μεταγωγής / παλμού οδηγεί σε μια ορισμένη ποσότητα παραμόρφωσης στις υψηλότερες συχνότητες. Αυτό συχνά αφαιρείται από ένα φίλτρο χαμηλής διέλευσης, καθώς οι χαμηλότερες συχνότητες δεν υποφέρουν από την ίδια παραμόρφωση. Πολλοί ενισχυτές μονοφωνικών υπογούφερ είναι κατηγορίας D, αλλά τα οφέλη μεγέθους και ισχύος τους καθιστούν μία από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες ενισχυτών για ηχεία πλήρους φάσματος .

Πέρα από Α, Β και Δ

Οι περισσότεροι ενισχυτές ήχου αυτοκινήτου είναι είτε A / B είτε D, αλλά υπάρχουν και παραλλαγές αυτών των δύο κύριων τύπων.

Αυτές οι άλλες κατηγορίες ενισχυτών τυπικά επιλέγουν και επιλέγουν χαρακτηριστικά από τους κύριους τύπους ενισχυτών σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την απόδοση χωρίς να θυσιάσουν πάρα πολλά σε αντάλλαγμα.

Για παράδειγμα, με τον ίδιο τρόπο, ότι οι ενισχυτές ΑΒ συνδυάζουν τα σχέδια των Α και Β, οι ενισχυτές τάξης BD έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν λιγότερη παραμόρφωση σε υψηλές συχνότητες από τους ενισχυτές κατηγορίας D με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από την κλάση Β.

Ποια κατηγορία ενισχυτή πρέπει να επιλέξετε;

Με την εισαγωγή των bD, GH και άλλων τύπων ενισχυτών, η επιλογή της σωστής κατηγορίας μπορεί να φαίνεται πολύ πιο πολύπλοκη από ποτέ. Αν θέλετε απλά έναν καλό ήχο, χωρίς να πάρετε πάρα πολύ βαθιά, ο βασικός κανόνας είναι ότι οι ενισχυτές A / B είναι οι καλύτεροι για πλήρες εύρος και τα περισσότερα ηχεία, ενώ οι ενισχυτές κατηγορίας D είναι καλύτεροι στην οδήγηση υπογούφερ. Μπορείτε να το καταστήσετε πολύ πιο περίπλοκο από αυτό, αν θέλετε, αλλά παραμένοντας σε αυτό το βασικό σχέδιο θα σας βάλει στο σωστό δρόμο.