Επισκόπηση του Garmin Connect

Η τελευταία έκδοση του Garmin Connect παρέχει μια σειρά δωρεάν υπηρεσιών

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία επισκόπηση της υπηρεσίας δωρεάν σύνδεσης της υπηρεσίας σύνδεσης του Garmin Connect και η Garmin έχει επεκταθεί και βελτιωθεί συνεχώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Πρόσφατες προσθήκες περιλαμβάνουν την παρακολούθηση προσωπικών αρχείων, τη δημιουργία στόχων και τα γραφήματα στόχων και τη δυνατότητα δημιουργίας μαθημάτων σε έναν χάρτη στον υπολογιστή σας και τη μεταφόρτωσή τους στη συσκευή GPS του Garmin.

Η καρδιά της υπηρεσίας Connect είναι η ίδια με αυτή που υπήρχε από την αρχή: ένας πολύ βολικός τρόπος για να καταγράψετε και να χαρτογραφήσετε τις βόλτες σας, να τρέξετε ή να περπατήσετε σε έναν χάρτη (και να μοιραστείτε το χάρτη με φίλους, αν το επιθυμείτε) πολύ ακριβή καταγραφή των δραστηριοτήτων σας για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή απλά για διασκέδαση.

Απλώς ολοκληρώστε μια προπόνηση ή μια κούρσα χρησιμοποιώντας μια συσκευή όπως το Garmin Edge 810 για ποδηλασία ή το Garmin Forerunner 10 για τρέξιμο και συνδέστε τη συσκευή σας μέσω καλωδίου USB (ή στην περίπτωση ορισμένων συσκευών, όπως το ασύρματα δεδομένα μεταφοράς Edge 810 μέσω σύνδεσης Bluetooth smartphone) και να μεταφορτώσετε τα δεδομένα σας.

Με πολύ λίγη προσπάθεια από την πλευρά σας (ποτέ δεν τήρησα ημερολόγια κατάρτισης χαρτιού επειδή ήταν πάρα πολύ δουλειά), θα έχετε μια πληθώρα από όμορφα εμφανίζονται, οργανωμένα και αποθηκευμένα δεδομένα. Παρουσιάζετε έναν χάρτη μεγέθυνσης κόκκινων γραμμών της διαδρομής ή της διαδρομής σας (χάρτη ή δορυφορική προβολή) και στατιστικά στοιχεία που περιλαμβάνουν ακριβή απόσταση, χρόνο, μέση ταχύτητα, καύσεις θερμίδων, κέρδος ανύψωσης και μέση θερμοκρασία. Παίρνετε επίσης παραμέτρους χρόνου και ταχύτητας, συμπεριλαμβανομένης της μέσης ταχύτητας, της μέγιστης ταχύτητας και της ταχύτητας κίνησης.

Αν φοράτε ένα ασύρματο σύστημα παρακολούθησης της καρδιακής συχνότητας του Garmin κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, παρουσιάζονται επίσης στατιστικά στοιχεία μέσου και μέγιστου καρδιακού ρυθμού. Ένα εξαιρετικό σύνολο γραφημάτων σας δείχνει την ταχύτητα, το προφίλ ανύψωσης, το γράφημα καρδιακού ρυθμού, εάν χρειάζεται, και ένα γράφημα θερμοκρασίας. Μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιαδήποτε διαδρομή ως "μάθημα" για να μοιραστείτε.

Πιο πρόσφατες προσθήκες στον πίνακα ελέγχου Connect είναι η προσωπική παρακολούθηση αρχείων και η δημιουργία γραφικών στο στόχο. Οι PR σας εμφανίζονται σε γραμμωτούς χαρακτήρες και για ποδηλασία, περιλαμβάνουν ταχύτερες 40K, μεγαλύτερες διαδρομές με ανύψωση και μεγαλύτερη διαδρομή. Οι εκτελούμενες PR περιλαμβάνουν 5K, 10K, μισό μαραθώνιο, μαραθώνιο και μακρύτερο τρέξιμο.

Η καρτέλα "Αναλύστε" στο Connect παρουσιάζει μια διασύνδεση που μοιάζει με υπολογιστικό φύλλο, η οποία καθορίζει όλα τα στατιστικά σας στοιχεία για όποια χρονική περίοδο επιλέγετε. Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε εύκολα με αύξουσα ή φθίνουσα σειρά οποιοδήποτε από τα στατιστικά στοιχεία. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε συνοπτικές αναφορές που μπορούν να εξαχθούν σε ένα υπολογιστικό φύλλο, εάν το επιθυμείτε.

Στην καρτέλα "Σχέδιο", η επιλογή μενού "Ημερολόγιο" εμφανίζει τις καταγεγραμμένες και τις μελλοντικές σας δραστηριότητες κάθε μήνα, συμπεριλαμβανομένων των στόχων και των στατιστικών στόχων, καθώς και των εβδομαδιαίων στατιστικών στοιχείων.

Η επιλογή μενού "Μαθήματα" εμφανίζει όλα τα αποθηκευμένα μαθήματα. Επίσης προπονήσεις, στόχους και εκπαιδευτικά σχέδια.

Η καρτέλα "Εξερεύνηση" περιλαμβάνει τρόπους αναζήτησης βάσει προσώπου, ομάδας, μαθήματος, δραστηριότητας και σχεδίου κατάρτισης. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τις βόλτες και τα στατιστικά στοιχεία της ομάδας ποδηλασίας της ομάδας Garmin.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη λειτουργία "Μαθήματα", την οποία η Garmin έχει αναβαθμίσει σε ένα πλήρες σχέδιο σχεδιασμού διαδρομής, αποθήκευσης διαδρομής και διακίνησης δρομολογίων. Τα μαθήματα σάς παρουσιάζουν μια λεπτομερή διασύνδεση χάρτη (αντλεί τα δεδομένα από τους Χάρτες Bing) συμπεριλαμβανομένων δρόμων και ορισμένων μονοπατιών σε χάρτη ή δορυφορική άποψη. Για να δημιουργήσετε ένα μάθημα, απλά κάντε κλικ στο σημείο εκκίνησης και, στη συνέχεια, συνεχίστε να κάνετε κλικ κατά μήκος της διαδρομής. Το βοηθητικό πρόγραμμα μαθημάτων θα παρακολουθεί αυτόματα τους δρόμους ενώ θα σας δείξει απόσταση σε πραγματικό χρόνο καθώς συσσωρεύεται. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε μια off-road πορεία αποεπιλέγοντας "stay on roads". Η δημιουργία μαθημάτων έχει εξελιχθεί σε ένα εργαλείο με το καλύτερο της κατηγορίας, και ακόμα καλύτερα, τα μαθήματα μεταφέρονται εύκολα στη συσκευή σας Garmin για οδηγίες προς τα πίσω. Τα μαθήματα μπορούν επίσης να μοιραστούν με e-mail ή με κοινωνικά μέσα. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε και να ανεβάσετε στα μαθήματά σας συσκευές που δημιουργήθηκαν από άλλους.

Συνολικά, το Garmin Connect είναι ένα καταπληκτικό δωρεάν συμπλήρωμα στη χρήση των συσκευών GPS της Garmin και προσθέτει πληθώρα πληροφοριών και ενδιαφέρουσες επιλογές διαχείρισης δεδομένων για casual και σοβαρούς αθλητές.