Τι να συμπεριλάβει στο χαρτοφυλάκιο σχεδίασης ιστοσελίδων σας

Γιατί οι σχεδιαστές ιστοσελίδων χρειάζονται έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου και τι πρέπει να συμπεριλάβουν

Αν είστε σχεδιαστές ιστοσελίδων που αναζητούν εργασία, είτε μέσω της απασχόλησης σε μια εταιρεία ή έναν οργανισμό είτε μέσω της πρόσληψης από τους πελάτες για να παρέχουν σχεδιασμό ιστοσελίδων ή εργασίες ανάπτυξης για τα έργα τους, τότε χρειάζεστε ένα ηλεκτρονικό χαρτοφυλάκιο. Ως κάποιος που έχει προσλάβει πολλούς σχεδιαστές ιστοσελίδων κατά τη διάρκεια των ετών, μπορώ να σας πω απολύτως ότι ένας σύνδεσμος σε μια ιστοσελίδα χαρτοφυλακίου είναι το πρώτο πράγμα που αναζητώ σε ένα βιογραφικό σημείωμα.

Είτε είστε ολοκαίνουργιο για τη βιομηχανία είτε ένας έμπειρος βετεράνος, ένας ιστότοπος χαρτοφυλακίου αποτελεί βασικό συστατικό της συνολικής επιτυχίας σας. Η ερώτηση τότε γίνεται αυτό που θα πρέπει να συμπεριλάβετε σε αυτόν τον ιστότοπο για να προσελκύσετε καλύτερα τους πιθανούς εργοδότες και τους πελάτες.

Παραδείγματα της εργασίας σας

Το πιο προφανές πράγμα που πρέπει να συμπεριλάβετε σε μια ιστοσελίδα χαρτοφυλακίου είναι παραδείγματα της δουλειάς σας. Εξετάστε αυτά τα σημεία όταν αποφασίζετε ποια έργα θα προσθέσετε σε αυτή τη συλλογή και ποια να παραλείψετε:

Επεξήγηση της δουλειάς σας

Μια συλλογή που εμφανίζει μόνο στιγμιότυπα οθόνης και συνδέσμους στερείται πλαισίου. Αν δεν προσθέσετε μια εξήγηση για ένα έργο, οι θεατές του ιστότοπού σας δεν θα γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε για ένα έργο ή τον τρόπο που τα λύσατε για αυτόν τον ιστότοπο. Αυτές οι εξηγήσεις δείχνουν τη σκέψη πίσω από τις επιλογές που κάνατε, η οποία είναι εξίσου σημαντική με το τελικό αποτέλεσμα του έργου. Χρησιμοποιώ αυτή την ακριβή προσέγγιση στο δικό μου χαρτοφυλάκιο για να δώσω ένα πλαίσιο σε ό, τι βλέπουν οι άνθρωποι.

Η γραφή σας

Σχετικά με το θέμα της σκέψης, πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων γράφουν επίσης για το έργο τους, όπως έχω κάνει εδώ στο About.com. Η γραφή σας όχι μόνο δείχνει τη σκέψη σας, αλλά δείχνει επίσης την προθυμία να συμβάλει στη βιομηχανία στο σύνολό της, μοιράζοντας ιδέες και τεχνικές. Αυτές οι ηγετικές ιδιότητες μπορούν να είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τους εργοδότες. Αν έχετε ένα blog ή αν γράφετε άρθρα για άλλους ιστότοπους, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει αυτά και στον δικό σας ιστότοπο.

Ιστορικό εργασίας

Το είδος της δουλειάς που κάνατε στο παρελθόν μπορεί να φανεί στη γκαλερί σας, αλλά και μια ιστορία εργασίας είναι επίσης μια καλή ιδέα. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα τυπικό βιογραφικό σημείωμα, είτε διαθέσιμο ως ιστοσελίδα είτε σε μορφή PDF (ή και τα δύο), ή θα μπορούσε απλώς να είναι μια βιο σελίδα για τον εαυτό σας, όπου μιλάτε για αυτό το ιστορικό εργασίας.

Εάν είστε ολοκαίνουργιοι στη βιομηχανία, τότε αυτό το ιστορικό εργασίας δεν πρόκειται να είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να μην είναι καθόλου κατάλληλο, αλλά εξετάστε αν ίσως κάτι άλλο σχετικά με τις εμπειρίες σας και το υπόβαθρο σας μπορεί να είναι σχετικό.

Μια ματιά στην προσωπικότητά σας

Το τελευταίο στοιχείο που πρέπει να εξετάσετε συμπεριλαμβάνοντας στον ιστότοπο του χαρτοφυλακίου σας είναι μια ματιά στην προσωπικότητά σας. Βλέποντας τις τεχνικές δεξιότητές σας που εμφανίζονται στη συλλογή έργων σας και διαβάζοντας μερικές από τις σκέψεις σας στο blog σας είναι και οι δύο σημαντικές, αλλά στο τέλος της ημέρας, οι εργοδότες και οι πελάτες θέλουν να προσλάβουν κάποιον που τους αρέσει και μπορεί να σχετίζεται. Θέλουν να κάνουν μια σύνδεση που ξεπερνά μόνο τη δουλειά.

Αν έχετε χόμπι που είστε παθιασμένοι, βεβαιωθείτε ότι έχουν παρουσία στον ιστότοπό σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο η φωτογραφία που χρησιμοποιείτε σε μια βιο σελίδα ή τις πληροφορίες που προσθέτετε σε αυτό το bio. Αυτές οι προσωπικές πληροφορίες μπορούν να είναι εξίσου σημαντικές με τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με την εργασία, οπότε μην διστάσετε να αφήσετε μερικούς από την προσωπικότητά σας να λάμψουν στον ιστότοπό σας. Ο ιστότοπός σας είναι ο ιστότοπός σας και θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το ποιος είστε, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.

Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard την 1/11/17