Χρήση ιστοσελίδων με το Excel

Χρησιμοποιήστε δεδομένα από ηλεκτρονικούς πίνακες μέσα στο Microsoft Excel

Ένα ελάχιστα γνωστό χαρακτηριστικό του Excel είναι η ικανότητά του να εισάγει ιστοσελίδες . Αυτό σημαίνει ότι αν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε δεδομένα σε έναν ιστότοπο, είναι εύκολο να το μετατρέψετε σε υπολογιστικό φύλλο Excel αν η ιστοσελίδα έχει ρυθμιστεί σωστά. Αυτή η δυνατότητα εισαγωγής σας βοηθά να αναλύετε δεδομένα Web χρησιμοποιώντας τους γνωστούς τύπους και διεπαφές του Excel.

Αποσυναρμολόγηση δεδομένων

Το Excel είναι μια εφαρμογή υπολογιστικού φύλλου βελτιστοποιημένη για την αξιολόγηση πληροφοριών σε ένα δισδιάστατο πλέγμα. Έτσι, αν πρόκειται να εισαγάγετε δεδομένα από μια ιστοσελίδα στο Excel, η καλύτερη μορφή είναι ως πίνακας. Το Excel θα εισαγάγει κάθε πίνακα σε μια ιστοσελίδα, ακριβώς συγκεκριμένους πίνακες ή ακόμα και όλο το κείμενο της σελίδας - αν και τα δομημένα δεδομένα είναι λιγότερο, τόσο περισσότερο η προκύπτουσα εισαγωγή θα απαιτήσει αναδιάρθρωση πριν να μπορέσετε να εργαστείτε με αυτήν.

Εισάγετε τα δεδομένα

Αφού εντοπίσετε τον ιστότοπο που περιέχει τις πληροφορίες που χρειάζεστε, εισαγάγετε τα δεδομένα στο Excel.

  1. Ανοίξτε το Excel.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Δεδομένα και επιλέξτε Από το Web στην ομάδα λήψης & μετασχηματισμού δεδομένων .
  3. Στο παράθυρο διαλόγου επιλέξτε Βασικά και πληκτρολογήστε ή επικολλήστε τη διεύθυνση URL στο πλαίσιο. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  4. Στο πλαίσιο Navigator , επιλέξτε τους πίνακες που θέλετε να εισαγάγετε. Το Excel προσπαθεί να απομονώσει τα μπλοκ περιεχομένου (κείμενο, πίνακες, γραφικά) αν ξέρει πώς να τα αναλύσει. Για να εισαγάγετε περισσότερα από ένα στοιχεία δεδομένων, βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο είναι επιλεγμένο για Επιλογή πολλών στοιχείων.
  5. Κάντε κλικ σε έναν πίνακα για εισαγωγή από το πλαίσιο πλοήγησης . Στην δεξιά πλευρά του πλαισίου εμφανίζεται μια προεπισκόπηση. Αν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, πατήστε το κουμπί Φόρτωση .
  6. Το Excel φορτώνει τον πίνακα σε μια νέα καρτέλα στο βιβλίο εργασίας.

Επεξεργασία δεδομένων πριν την εισαγωγή

Εάν το σύνολο δεδομένων που θέλετε είναι πολύ μεγάλο ή δεν έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες σας, να το τροποποιήσετε στον Επεξεργαστή ερωτημάτων πριν φορτώσετε τα δεδομένα από τον ιστότοπο στο Excel.

Στο πλαίσιο Πλοηγός , επιλέξτε Επεξεργασία αντί για Φόρτωση. Το Excel θα φορτώσει τον πίνακα στον επεξεργαστή ερωτήματος αντί του υπολογιστικού φύλλου. Αυτό το εργαλείο ανοίγει τον πίνακα σε ένα εξειδικευμένο πλαίσιο που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε το ερώτημα, να διαλέξετε ή να αφαιρέσετε στήλες στον πίνακα, να διατηρήσετε ή να αφαιρέσετε σειρές από τον πίνακα, να ταξινομήσετε, να διαχωρίσετε στήλες, να ομαδοποιήσετε και να αντικαταστήσετε τιμές, να συνδυάσετε τον πίνακα με άλλες πηγές δεδομένων και ρυθμίστε τις παραμέτρους του ίδιου του πίνακα.

Ο Επεξεργαστής ερωτημάτων προσφέρει προηγμένες λειτουργίες που μοιάζουν περισσότερο με περιβάλλον βάσης δεδομένων (όπως η Microsoft Access) από τα γνωστά εργαλεία υπολογιστικού φύλλου του Excel.

Εργασία με δεδομένα που έχουν εισαχθεί

Μετά τη φόρτωση των δεδομένων Web στο Excel, θα έχετε πρόσβαση στην κορδέλα εργαλείων ερωτήματος. Αυτό το νέο σύνολο εντολών υποστηρίζει την επεξεργασία δεδομένων-πηγής (μέσω του Επεξεργαστή ερωτημάτων), ανανεώνοντας την αρχική προέλευση δεδομένων, συγχωνεύοντας και προσκολλώντας με άλλα ερωτήματα στο βιβλίο εργασίας και μοιράζοντας τα αποξεσμένα δεδομένα με άλλους χρήστες του Excel.

Σκέψεις

Το Excel υποστηρίζει την απόξεση κειμένου από ιστότοπους, όχι μόνο από πίνακες. Αυτή η δυνατότητα είναι χρήσιμη όταν χρειάζεται να εισαγάγετε πληροφορίες που αναλύονται χρήσιμα σε φόρμα υπολογιστικού φύλλου αλλά δεν είναι δομημένες όπως πίνακες δεδομένων - για παράδειγμα, λίστες διευθύνσεων. Το Excel θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εισαγάγει τα δεδομένα Web όπως είναι, αλλά όσο λιγότερο δομημένα είναι τα δεδομένα του Web, τόσο πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να κάνετε πολλές μορφοποιήσεις στο Excel για την προετοιμασία των δεδομένων για ανάλυση.