Τα 6 καλύτερα προγράμματα λογισμικού εικονικής μηχανής

Οι εικονικές μηχανές σάς επιτρέπουν να εξομοιώσετε πρόσθετα λειτουργικά συστήματα στο δικό τους παράθυρο, απευθείας από τον υπάρχοντα υπολογιστή σας. Η ομορφιά του λογισμικού VM είναι ότι μπορείτε να εκτελέσετε μια παράθεση των Windows στο macOS ή το αντίστροφο, καθώς και έναν αριθμό άλλων διαφορετικών συνδυασμών OS που περιλαμβάνουν Chrome OS, Linux, Solaris και πολλά άλλα.

Όταν χρησιμοποιείτε λογισμικό VM βασισμένο σε εφαρμογές, γνωστό και ως υποεπιλογέα, το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας αναφέρεται συνήθως ως ο κεντρικός υπολογιστής. Το δευτερεύον λειτουργικό σύστημα που εκτελείται εντός της διασύνδεσης VM ονομάζεται συχνά επισκέπτης.

Ενώ ορισμένα λειτουργικά συστήματα επισκεπτών όπως τα Windows απαιτούν την αγορά ενός πρόσθετου κλειδιού άδειας χρήσης, άλλα διατίθενται δωρεάν. Αυτό περιλαμβάνει τις περισσότερες διανομές Linux καθώς και macOS, υποθέτοντας ότι τρέχετε σε υλικό Mac από το 2009 ή αργότερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εκτέλεση macOS σε μια εικονική μηχανή σε μη Mac υλικό, όπως ένας υπολογιστής με Windows, είναι μερικές φορές δυνατή με αρκετές από τις λύσεις λογισμικού που αναφέρονται παρακάτω, συμπεριλαμβανομένου του VirtualBox της Oracle. Ωστόσο, το macOS προορίζεται μόνο να τρέχει σε υλικό της Apple και να κάνει διαφορετικά μπορεί όχι μόνο να αποτελεί παραβίαση της άδειας χρήσης macOS, αλλά η εμπειρία του χρήστη είναι συνήθως αργή, buggy και εντελώς απρόβλεπτη.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες διαθέσιμες λύσεις για εικονικές μηχανές, καθένα από τα οποία προσφέρει τα δικά τους μοναδικά σύνολα χαρακτηριστικών και τη συμβατότητα πλατφόρμας.

01 του 06

VMware Workstation

Screenshot από τα Windows

Με σχεδόν είκοσι χρόνια στην αγορά, το VMware Workstation θεωρείται συχνά ως το βιομηχανικό πρότυπο όταν πρόκειται για εφαρμογές εικονικών μηχανών - με το ισχυρό σύνολο λειτουργιών του που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων virtualization.

Το VMware Workstation επιτρέπει προηγμένες λύσεις 3D υποστηρίζοντας DirectX 10 και OpenGL 3.3, εξαλείφοντας την υποβάθμιση εικόνας και βίντεο μέσα στα VM σας ακόμα και όταν εκτελείτε εφαρμογές γραφικών. Το λογισμικό επιτρέπει ανοικτά πρότυπα εικονικής μηχανής, παρέχοντας τη δυνατότητα δημιουργίας και εκτέλεσης VM από ανταγωνιστικούς προμηθευτές εντός του προϊόντος VMware.

Οι προηγμένες δυνατότητες δικτύωσης της παρέχουν τη δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης περίπλοκων εικονικών δικτύων για VM, ενώ οι ολοκληρωμένες τοπολογίες των κέντρων δεδομένων μπορούν να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν όταν το VMware είναι ενσωματωμένο σε εργαλεία τρίτων - ουσιαστικά εξομοιώνει μια ολόκληρη επιχείρηση DC .

Τα στιγμιότυπα του VMware σάς επιτρέπουν να ορίσετε διάφορα σημεία επαναφοράς για έλεγχο και το σύστημα κλωνοποίησης του κάνει την ανάπτυξη πολλαπλών παρουσιών ενός παρόμοιου VM ένα αεράκι - επιτρέποντάς σας να επιλέγετε μεταξύ πλήρως απομονωμένων διπλών ή συνδεδεμένων κλώνων που βασίζονται εν μέρει στο πρωτότυπο σε μια προσπάθεια να αποθηκεύσετε ένα αξιοσημείωτο μέγεθος χώρου στο σκληρό δίσκο.

Το πακέτο ενσωματώνεται επίσης με την vSphere, τη πλατφόρμα που βασίζεται σε νέφος της VMware, με αποτέλεσμα την εύκολη διαχείριση όλων των VM στο κέντρο δεδομένων της εταιρείας σας από το τοπικό σας μηχάνημα.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις της εφαρμογής, Workstation Player και Workstation Pro, οι οποίες διατίθενται δωρεάν.

Ο Παίκτης σάς επιτρέπει να δημιουργείτε νέα VM και υποστηρίζει πάνω από 200 λειτουργικά συστήματα επισκεπτών. Επιτρέπει επίσης την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ host και guest και διαθέτει όλα τα γραφικά πλεονεκτήματα που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και υποστήριξη για οθόνες 4K .

Όταν η ελεύθερη έκδοση υπολείπεται, ως επί το πλείστον, είναι όταν πρόκειται για την προηγμένη λειτουργικότητα του VMware, όπως η εκτέλεση περισσότερων από ένα VM κάθε φορά και η πρόσβαση σε πολλές από τις προαναφερθείσες δυνατότητες όπως η κλωνοποίηση, τα στιγμιότυπα και η πολύπλοκη δικτύωση.

Για αυτές τις δυνατότητες, καθώς και για τη δημιουργία και διαχείριση κρυπτογραφημένων εικονικών μηχανών, θα χρειαστεί να αγοράσετε το VMware Workstation Pro. Το Workstation Player επίσης περιορίζεται από την εμπορική χρήση, επομένως οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό Workstation αναμένεται να αγοράσουν μία ή περισσότερες άδειες Pro εάν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή πέρα ​​από τη δοκιμαστική περίοδο.

Η αναβάθμιση από το Player σε Pro με το χαμηλότερο επίπεδο υποστήριξης που περιλαμβάνεται θα σας κοστίσει $ 99.99, με άλλα πακέτα διαθέσιμα σε εκείνους που αγοράζουν δέκα ή περισσότερες άδειες.

Συμβατό με τις ακόλουθες πλατφόρμες φιλοξενίας:

02 του 06

VMware Fusion

VMware, Inc.

Σας έφερε από τους ίδιους ανθρώπους που δημιούργησαν το VMware Workstation για Linux και Windows, τις θύρες Fusion που είναι βασικά η ίδια εμπειρία που προσφέρει το Workstation στην πλατφόρμα Mac.

Σε αντίθεση με το VMware Workstation, η βασική έκδοση του λογισμικού είναι δωρεάν και προορίζεται για προσωπική χρήση μόνο όταν το Fusion Pro μπορεί να αγοραστεί για επιχειρηματικούς σκοπούς ή άτομα που χρειάζονται πρόσβαση στα προηγμένα σύνολα χαρακτηριστικών.

Έχει κάποια λειτουργικότητα ειδικά για Mac, όπως υποστήριξη για οθόνες iMac 5K καθώς και μικτές διαμορφώσεις αμφιβληστροειδούς και μη αμφιβληστροειδούς. Η λειτουργία σύντηξης περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία Unity, η οποία αποκρύπτει τη διεπαφή επιφάνειας εργασίας των Windows και σας επιτρέπει να εκτελείτε και να εκτελείτε εφαρμογές Windows απευθείας από τη βάση σας σαν να ήταν εγγενή στο macOS.

Τόσο οι δωρεάν όσο και οι πληρωμένες εκδόσεις του Fusion παρέχουν επίσης την επιλογή εκτέλεσης των Windows από το διαμέρισμα Boot Camp ως επισκέψιμο στιγμιότυπο VM, εξαλείφοντας την ανάγκη για επανεκκίνηση όταν θέλετε να μεταβείτε μπροστά και πίσω.

Συμβατό με τις ακόλουθες πλατφόρμες φιλοξενίας:

03 του 06

Oracle VM VirtualBox

Screenshot από τα Windows

Πρώτα κυκλοφόρησε το 2007, αυτός ο hypervisor ανοικτού κώδικα είναι διαθέσιμος τόσο για οικιακή όσο και για επιχειρησιακή χρήση χωρίς χρέωση, σύμφωνα με την άδεια GPLv2.

Το VirtualBox υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα λειτουργικών συστημάτων επισκεπτών, μια λίστα που περιλαμβάνει όλες τις εκδόσεις των Windows που κυμαίνονται από XP έως 10 καθώς και τα Windows NT και Server 2003. Σας επιτρέπει να τρέχετε VMs με Linux 2.4 και παραπάνω, Solaris και OpenSolaris εκτός από OpenBSD. Σας δίνεται ακόμη η δυνατότητα να γυρίσετε το ρολόι και να εκτελέσετε το OS / 2 ή το DOS / Windows 3.1, είτε για νοσταλγικούς σκοπούς είτε για να παίξετε μερικά από τα παλιά σας αγαπημένα όπως το Wasteland ή το Pool of Radiance στο εγγενές τους περιβάλλον.

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε το macOS σε ένα VM χρησιμοποιώντας το VirtualBox, παρόλο που αυτό θα λειτουργήσει μόνο εάν το λειτουργικό σύστημα κεντρικού υπολογιστή σας είναι επίσης σε Mac. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Apple δεν επιτρέπει στο λειτουργικό της σύστημα να λειτουργήσει σε μη-Apple hardware. Αυτό συμβαίνει με μια τυπική εγκατάσταση macOS και ισχύει επίσης και όταν εκτελείται το λειτουργικό σύστημα μέσα σε μια λύση VM.

Το VirtualBox υποστηρίζει την δυνατότητα να τρέχει ταυτόχρονα πολλαπλά παράθυρα επισκεπτών και παρέχει επίσης ένα επίπεδο φορητότητας όπου ένα VM που δημιουργείται σε έναν κεντρικό υπολογιστή μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε ένα άλλο που μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικό λειτουργικό σύστημα.

Έχει την τάση να τρέχει αρκετά καλά σε παλαιότερο υλικό, αναγνωρίζει τις περισσότερες συσκευές USB και προσφέρει μια χρήσιμη βιβλιοθήκη προσθήκες Guest που είναι διαθέσιμες δωρεάν και είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Αυτές οι προστιθέμενες λειτουργίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα μεταφοράς αρχείων και περιεχομένων στο πρόχειρο μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων φιλοξενίας και επισκεπτών, τρισδιάστατη εικονικοποίηση και άλλη πρόσθετη υποστήριξη βίντεο για την ανακούφιση πολλών συνηθισμένων προβλημάτων με οπτικά σε VM.

Ο ιστότοπος του προϊόντος παρέχει αρκετά χρήσιμα και εύχρηστα μαθήματα μαζί με ένα σύνολο προκατασκευασμένων εικονικών μηχανών, προσαρμοσμένων στις ανάγκες ανάπτυξης.

Διαθέτοντας μια συνεχώς διευρυνόμενη κοινότητα προγραμματιστών, η οποία δημοσιεύει νέες εκδόσεις σε μια κάπως τακτική βάση και ένα ενεργό φόρουμ χρηστών με σχεδόν 100.000 εγγεγραμμένα μέλη, το ιστορικό του VirtualBox εγγυάται ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται και να χρησιμεύει ως μακροπρόθεσμη λύση VM.

Συμβατό με τις ακόλουθες πλατφόρμες φιλοξενίας:

04 του 06

Parallels Desktop

Parallels International

Ένα μακροχρόνιο αγαπημένο των Mac ενθουσιώδεις που χρειάζεται περιστασιακά να τρέχουν τα Windows, η Parallels παρέχει τη δυνατότητα να τρέχουν άψογα τις εφαρμογές των Windows και Mac δίπλα-δίπλα.

Με βάση την κύρια χρήση σας για Windows, είτε πρόκειται για σχεδιασμό, ανάπτυξη, gameplay ή κάτι άλλο, το Parallels βελτιστοποιεί τους πόρους του συστήματος και του υλικού για μια εμπειρία των Windows που συχνά αισθάνεται σαν να βρίσκεστε σε έναν πραγματικό υπολογιστή.

Το Parallels προσφέρει τα περισσότερα χαρακτηριστικά που θα περιμένατε σε ένα προϊόν VM με πληρωμή, καθώς και πολλά ειδικά για το Mac όπως το να μπορείτε να ανοίξετε ιστότοπους στο IE ή Edge απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης Safari και τις ειδοποιήσεις των Windows που εμφανίζονται στο Κέντρο ειδοποιήσεων Mac . Τα αρχεία μπορούν να σύρονται γρήγορα μεταξύ των δύο λειτουργικών συστημάτων, καθώς και όλο το περιεχόμενο του προχείρου. Περιλαμβάνεται επίσης με το Parallels είναι αφιερωμένο χώρο αποθήκευσης νέφους που μπορεί να μοιραστεί σε MacOS και Windows.

Μια κοινή παρανόηση σχετικά με το Parallels είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για Windows σε επισκέπτη VM, ενώ στην πραγματικότητα σας επιτρέπει να τρέχετε το Chrome OS, το Linux και ακόμη και μια δεύτερη παρουσία του macOS.

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις των παραλλαγών Parallels, κάθε μία από τις οποίες είναι κατάλληλη για ένα συγκεκριμένο κοινό. Η βασική έκδοση απευθύνεται σε όσους μεταβαίνουν από υπολογιστή σε υπολογιστή Mac για πρώτη φορά, καθώς και στον καθημερινό χρήστη που έχει ανάγκη να χρησιμοποιεί τακτικά τις εφαρμογές των Windows. Περιέχει το βασικό σύνολο εργαλείων μαζί με 8GB VRAM και 4 vCPUs για κάθε επισκέπτη VM και κοστίζει ένα εφάπαξ τέλος $ 79.99.

Η Pro Edition, που απευθύνεται σε προγραμματιστές λογισμικού, δοκιμαστές και άλλους χρήστες ενέργειας, ενσωματώνεται με το Microsoft Visual Studio εκτός από άλλα γνωστά εργαλεία Dev και QA όπως Jenkins. Παρέχεται ηλεκτρονική υποστήριξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφώνου, καθώς και προηγμένα εργαλεία δικτύωσης και η δυνατότητα χρήσης επιχειρηματικών υπηρεσιών cloud. Με ένα φοβερό vRAM 64GB και 16 vCPUs για κάθε VM, το Parallels Desktop Pro Edition είναι διαθέσιμο για $ 99,99 το χρόνο.

Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό είναι το Business Edition, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω μαζί με τα κεντρικά εργαλεία διαχείρισης και διαχείρισης και ένα πλήκτρο άδειας πολλαπλών λειτουργιών που σας επιτρέπει να αναπτύξετε και να ελέγξετε παραλλαγές παραλλήλων σε ολόκληρα τμήματα και οργανισμούς. Το συνολικό κόστος του Parallels Desktop Business Edition εξαρτάται από τον αριθμό των αδειών χρήσης που χρειάζεστε.

Συμβατό με τις ακόλουθες πλατφόρμες φιλοξενίας:

05 του 06

QEMU

QEMU.org

Το QEMU είναι συχνά ο hypervisor της επιλογής για τους χρήστες του Linux, με βάση την τιμή μηδενικού δολαρίου και τα εργαλεία εξομοίωσης πλήρους συστήματος που είναι εύκολο στη χρήση. Ο εξομοιωτής ανοιχτού κώδικα προσομοιώνει μια εντυπωσιακή σειρά περιφερειακών υλικού, χρησιμοποιώντας δυναμική μετάφραση για ιδανική απόδοση.

Η εκτέλεση εικονικών μηχανών KVM όταν χρησιμοποιείτε το QEMU ως virtualizer μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικά απόδοση στο επίπεδο του κατάλληλου υλικού, καθιστώντας σχεδόν ξεχάσετε ότι χρησιμοποιείτε ένα VM.

Τα δικαιώματα διαχειριστή απαιτούνται μόνο σε ορισμένα σενάρια με QEMU, όπως όταν χρειάζεστε πρόσβαση στις συσκευές USB σας μέσα από ένα VM επισκέπτη. Αυτό είναι κάπως σπάνιο με αυτό το είδος λογισμικού, προσθέτοντας κάποια ευελιξία στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Προσαρμοσμένες δομές του QEMU έχουν επίσης δημιουργηθεί για τα macOS και τα Windows, αν και η πλειονότητα της βάσης χρηστών τους έχει την τάση να έχουν Linux πλαίσια ως υποδοχής τους.

Συμβατό με τις ακόλουθες πλατφόρμες φιλοξενίας:

06 του 06

Εικονικές μηχανές που βασίζονται σε σύννεφα

Getty Images (εμπλουτίστε τις εικόνες # 542725799)

Μέχρι τώρα έχουμε συζητήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των εικονικών μηχανών που βασίζονται σε εφαρμογές σε πολλές πλατφόρμες. Όπως και με τις περισσότερες άλλες τεχνολογίες, πολλές γνωστές εταιρείες όπως το Amazon, η Google και η Microsoft έχουν υιοθετήσει την έννοια των VM και παρουσιών κοντέινερ στο cloud, επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε πρόσβαση από απόσταση σε εικονικές μηχανές που φιλοξενούνται στους δικούς τους εξυπηρετητές.

Κάποιοι πραγματικά χρεώνουν το λεπτό, επιτρέποντάς σας να πληρώνετε μόνο για το χρόνο που χρειάζεστε, ενώ άλλοι επιτρέπουν να σχεδιάζονται, να δημιουργούνται και να φιλοξενούνται δίκτυα πλήρους κλίμακας σε διακομιστές που βασίζονται σε σύννεφο.