Ένας οδηγός για το Google Fuchsia

Το Fuchsia είναι ένα νέο λειτουργικό σύστημα από την Google που θα μπορούσε να αντικαταστήσει μία φορά το Chrome και το Android. Με τη Fuchsia, δεν θα χρειαστεί ποτέ να μάθετε πολλά λειτουργικά συστήματα, ούτε να αντιμετωπίζετε τις ιδιαιτερότητες της μεταφοράς δεδομένων και υπηρεσιών σε διάφορες συσκευές.

Όπως έχει σχεδιαστεί, η Fuchsia λειτουργεί εξίσου καλά με φορητούς υπολογιστές, tablet, smartphones, "έξυπνες" συσκευές όπως έναν θερμοστάτη Nest, για παράδειγμα, ακόμα και συστήματα ενημέρωσης αυτοκινήτου. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Google είναι σφιχτή για αυτό το δυνητικά επαναστατικό λειτουργικό σύστημα.

Τι είναι το Google Fuchsia

Αν και ακόμα νωρίς, υπάρχουν ήδη τέσσερις αξιοσημείωτες πτυχές στη Φούξια:

  1. Είναι ένα λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε οποιαδήποτε συσκευή. Σε αντίθεση με τα iOS και Mac OS ή το Android και το Chrome, το Google Fuchsia θα λειτουργούσε ομοίως σε φορητό υπολογιστή, tablet, smartphone ή έξυπνη συσκευή. Η οθόνη μπορεί να χειριστεί χρησιμοποιώντας οθόνη αφής, trackpad ή πληκτρολόγιο.
  2. Η Fuchsia θα υποστηρίξει εφαρμογές, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η καθαρή, απογυμνωμένη UI της είναι επί του παρόντος επικεντρωμένη σε όλα τα πράγματα της Google. Αυτό σημαίνει όχι μόνο αναζήτηση και χάρτες, για παράδειγμα, αλλά οι υπηρεσίες Google Now και Google Βοηθός-υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί για να σας γνωρίζουν και να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες προτού να πρέπει να ρωτήσετε.
  3. Η Fuchsia υποστηρίζει ήδη το multitasking, το οποίο κυκλοφόρησε μόνο στο Android το 2016. Η Fuchsia υποστηρίζει επίσης εφαρμογές, οι οποίες είναι γραμμένες με το λογισμικό ανάπτυξης λογισμικού Flutter SDK της εταιρείας. Ακριβώς όπως οι εφαρμογές Android, οι εφαρμογές της Fuchsia θα ακολουθούσαν τις οδηγίες διεπαφής "Σχεδιασμός Υλικού" της Google.
  4. Η Fuchsia είναι 100% Google. Σε αντίθεση με το Chrome και το Android, που βασίζονται σε πυρήνες Linux, το Fuchsia βασίζεται στον πυρήνα της Google, Zircon. Ένας πυρήνας είναι ο πυρήνας ενός λειτουργικού συστήματος.

Το Δυναμικό της Google Fuchsia

Αυτή τη στιγμή, η Φούξια είναι περισσότερο υποσχόμενη από την πραγματικότητα. Η Google δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα το νέο λειτουργικό σύστημα. Αντίθετα, ανακαλύφθηκε ότι μετά τη δημοσίευση του κώδικα από τον γίγαντα της μηχανής αναζήτησης στο GitHub στα τέλη του 2016.

Τούτου λεχθέντος, η υπόσχεση της Fuchsia είναι τεράστια: ένα λειτουργικό σύστημα που τρέχει σε οποιαδήποτε συσκευή και το οποίο είναι πλήρως εξατομικευμένο σε αυτόν τον χρήστη - χάρη στην οικεία γνώση της Google για όλους μας. Η κατοχή της Fuchsia στο φορητό σας υπολογιστή και το smartphone μπορεί να προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα για την εναλλαγή μεταξύ του Chrome και του Android, αυτό είναι προφανές. Τώρα όμως φανταστείτε ένα δισκίο στην καφετέρια, που τρέχει και στην Fuchsia και που ήδη γνωρίζει τις προτιμήσεις σας και τις αντιπαθεί. Πάρα πολλές μπύρες; Πάρτε μέσα σε αυτό το μηχάνημα οδήγησης Uber, και η οθόνη του, που τρέχει σε Fuchsia, καλεί εκείνη την ταινία το έκανε μόνο στο μισό δρόμο μέσω χθες το βράδυ στην τηλεόραση σας στο σπίτι. Δεν υπάρχει τίποτα νέο για να μάθετε και δεν υπάρχουν επιπλέον βήματα για την ανάκτηση των δεδομένων σας. Θεωρητικά, οποιαδήποτε οθόνη στον κόσμο είναι δική σας, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα.

Αν είστε προγραμματιστής, η ευκαιρία να αποκτήσετε την εφαρμογή σας σε οποιαδήποτε οθόνη και να προσφέρετε προσωπικές υπηρεσίες σε κάθε χρήστη, όλοι χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα, είναι τεράστια. Δισεκατομμύρια χρήστες μπορούν να υποστηριχθούν χρησιμοποιώντας μια ενιαία πλατφόρμα. Δεν χρειάζεστε πλέον πολλούς ειδικούς για πολλά λειτουργικά συστήματα. Επιπλέον, με την πλήρη έλεγχο του Google από το λειτουργικό σύστημα, θεωρητικά ο γίγαντας της μηχανής αναζήτησης θα πρέπει να είναι σε θέση να προωθήσει τις ενημερώσεις σε οποιαδήποτε συσκευή Fuchsia. Σε αντίθεση με το Android, για παράδειγμα, όπου ένας φορέας ή κατασκευαστής συσκευών δεν μπορεί ποτέ να ενημερώσει το λειτουργικό σύστημα.

Δεν είστε έτοιμοι για πρωτεύουσα ώρα

Αν και βελτιστοποιημένο για πιο καινούργιους, ισχυρότερους επεξεργαστές, η Fuchsia δεν είναι ακόμη έτοιμη για γενική χρήση και πιθανότατα δεν θα είναι για λίγα χρόνια. Μόλις τον περασμένο Μάιο, η VP της μηχανικής για το Android Dave Burke χαρακτήρισε το Fuchsia "ένα πειραματικό πρόγραμμα πρώιμης φάσης και μόνο τις τελευταίες εβδομάδες οι τεχνικοί μπόρεσαν να πάρουν τον κώδικα στο Pixelbook της Google . το ενδιαφέρον του προγραμματιστή Θέλετε να το δοκιμάσετε μόνοι σας Μπορείτε να τραβήξετε τον κώδικα στο fuchsia.googlesource.com, όπου αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε υπό αδειοδότηση ανοιχτού κώδικα.