Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις μηχανές αναζήτησης

Τι είναι μια μηχανή αναζήτησης; Και πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης;

Μια μηχανή αναζήτησης είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού που αναζητά ιστότοπους με βάση τις λέξεις που ορίζετε ως όρους αναζήτησης. Οι μηχανές αναζήτησης αναζητούν τις δικές τους βάσεις δεδομένων για να βρουν αυτό που ψάχνετε.

Είναι οι Μηχανές Αναζήτησης και οι Κατάλογοι το ίδιο;

Οι μηχανές αναζήτησης και οι κατάλογοι Ιστού δεν είναι τα ίδια. αν και ο όρος "μηχανή αναζήτησης" χρησιμοποιείται συχνά εναλλακτικά. Μερικές φορές, οι άνθρωποι μπερδεύουν ακόμη και τα προγράμματα περιήγησης ιστού με μηχανές αναζήτησης. (Συμβουλή: Αυτά είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα!)

Οι μηχανές αναζήτησης δημιουργούν αυτόματα λίστες ιστότοπων χρησιμοποιώντας αράχνες που "ανιχνεύουν" τις ιστοσελίδες, ευρετηρίζουν τις πληροφορίες τους και ακολουθούν άριστα τις συνδέσεις του ιστότοπου σε άλλες σελίδες. Οι αράχνες επιστρέφουν σε ήδη ανιχνευμένους ιστότοπους με αρκετά τακτική βάση για να ελέγχουν για ενημερώσεις ή αλλαγές και ό, τι βρίσκουν αυτές οι αράχνες πηγαίνει στη βάση δεδομένων μηχανών αναζήτησης.

Κατανόηση των ανιχνευτών αναζήτησης

Μια αράχνη, επίσης γνωστή ως ρομπότ ή ανιχνευτής, είναι στην πραγματικότητα απλώς ένα πρόγραμμα που ακολουθεί ή "ανιχνεύει", συνδέσεις σε όλο το Internet, αρπάζοντας περιεχόμενο από τοποθεσίες και προσθέτοντάς το σε ευρετήρια μηχανών αναζήτησης .

Οι αράχνες μπορούν μόνο να ακολουθήσουν συνδέσμους από τη μια σελίδα στην άλλη και από μια τοποθεσία στην άλλη. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι συνδέσεις με τον ιστότοπό σας (εισερχόμενες συνδέσεις) είναι τόσο σημαντικές. Οι σύνδεσμοι στον ιστότοπό σας από άλλες ιστοσελίδες θα δώσουν στη μηχανή αναζήτησης αράχνες περισσότερη «τροφή» για να μασήσουν. Όσες περισσότερες φορές βρίσκουν συνδέσμους στον ιστότοπό σας, περισσότερες φορές θα σταματούν και θα επισκέπτονται. Η Google βασίζεται ιδιαίτερα στις αράχνες της για να δημιουργήσει τον τεράστιο δείκτη τους.

Οι αράχνες βρίσκουν ιστοσελίδες ακολουθώντας συνδέσμους από άλλες ιστοσελίδες, αλλά οι χρήστες μπορούν επίσης να υποβάλουν ιστοσελίδες απευθείας σε μια μηχανή αναζήτησης ή κατάλογο και να ζητήσουν επίσκεψη από τις αράχνες τους. Στην πραγματικότητα, είναι καλή ιδέα να υποβάλετε χειροκίνητα τον ιστότοπό σας σε έναν κατάλογο επεξεργασμένο από ανθρώπους όπως το Yahoo και συνήθως οι αράχνες από άλλες μηχανές αναζήτησης (όπως το Google) θα το βρουν και θα το προσθέσουν στη βάση δεδομένων τους.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να υποβάλλετε τη διεύθυνση URL σας απευθείας στις διάφορες μηχανές αναζήτησης. αλλά οι μηχανές που βασίζονται σε αράχνη θα πάρουν συνήθως τον ιστότοπό σας ανεξάρτητα από το αν το έχετε υποβάλει ή όχι σε μια μηχανή αναζήτησης. Πολύ περισσότερα σχετικά με την υποβολή μηχανών αναζήτησης μπορεί να βρεθεί στο άρθρο μας: Δωρεάν Υποβολή μηχανών αναζήτησης: Έξι θέσεις μπορείτε να υποβάλετε το site σας δωρεάν . Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ιστότοποι συλλαμβάνονται αυτόματα μετά τη δημοσίευση από τις μηχανές αναζήτησης, αλλά η χειρωνακτική υποβολή εξακολουθεί να εφαρμόζεται.

Πώς αναζητούν οι μηχανές αναζήτησης;

Σημείωση: οι μηχανές αναζήτησης δεν είναι απλές. Περιλαμβάνουν απίστευτα λεπτομερείς διαδικασίες και μεθοδολογίες και ενημερώνονται συνεχώς. Αυτό είναι ένα γυμνό οστά ματιά στο πώς οι μηχανές αναζήτησης εργάζονται για να ανακτήσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης σας. Όλες οι μηχανές αναζήτησης περνούν από αυτή τη βασική διαδικασία κατά τη διεξαγωγή των διαδικασιών αναζήτησης, αλλά επειδή υπάρχουν διαφορές στις μηχανές αναζήτησης, υπάρχουν διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με τον κινητήρα που χρησιμοποιείτε.

  1. Ο ερευνητής πληκτρολογεί ένα ερώτημα σε μια μηχανή αναζήτησης.
  2. Το λογισμικό μηχανών αναζήτησης διαχωρίζει γρήγορα κυριολεκτικά εκατομμύρια σελίδες στη βάση δεδομένων του για να βρει αντιστοιχίες σε αυτό το ερώτημα.
  3. Τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης ταξινομούνται κατά σειρά συσχέτισης.

Παραδείγματα μηχανών αναζήτησης

Υπάρχουν TON από μεγάλες μηχανές αναζήτησης εκεί έξω για να διαλέξετε. Όποια και αν είναι η ανάγκη αναζήτησης σας, θα βρείτε μια μηχανή αναζήτησης για να την αντιμετωπίσετε.