Οι πέντε καλύτερες ηλεκτρονικές απάτες και πώς να τις αποφύγετε

Έχουμε συναντήσει όλοι περιεχόμενο που φαίνεται καλό να είναι αληθινό στα ταξίδια surfing στο Web. Πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτό που εξετάζετε είναι η πραγματική συμφωνία; Εάν ανησυχείτε για την ασφάλειά σας στον Ιστό (και ποιος δεν είναι), τότε θα θέλετε να μάθετε πώς να εντοπίζετε τα απομιμήσεις, τα φωνητικά και τα εντελώς ανόητα προτού να πάρετε το μπαμπόα. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στις πέντε κορυφαίες ηλεκτρονικές απάτες και τι μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι δεν θα πιαστείτε στην παγίδα.

Το Freebie

Πείτε ότι έρχεστε σε έναν ιστότοπο που σας υπόσχεται έναν δωρεάν υπολογιστή εάν απαντήσετε μόνο μερικές γρήγορες ερωτήσεις και παραιτηθείτε από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση κατοικίας σας. Εδώ είναι το catch: όχι μόνο πρέπει να επιλέξετε ένα τόνο σκιερή διαφήμιση, έχετε επίσης εγκαταλείψει το πιο πολύτιμο πλεονέκτημα σας στον Ιστό - την ιδιωτικότητά σας. Ετοιμαστείτε για έναν τόνο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, ενοχλητικές διαφημίσεις και κρύες κλήσεις. μετά από όλα, τους δώσατε την άδειά σας. Και αυτός ο υπολογιστής; Δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί.

Πώς να κτυπήσει αυτή τη σε απευθείας σύνδεση απάτη : Ας το παραδεχτούμε, κανείς δεν πρόκειται να σας δώσει έναν ελεύθερο υπολογιστή ή άλλο στοιχείο υψηλού εισιτηρίου χωρίς να πάρει κάτι σε αντάλλαγμα. Την επόμενη φορά, χρησιμοποιήστε το BugMeNot για να εγγραφείτε ανώνυμα ή δοκιμάστε έναν ανώνυμο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .

Ο κρυμμένος ιός

Λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με ένα δημοφιλές γεγονός, ένα ειδησεογραφικό στοιχείο, τις διακοπές, κλπ. Που σας ζητά να κάνετε κλικ σε ένα βίντεο ή ένα συνημμένο για να δείτε κάτι πραγματικά θεαματικό. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο και πέντε λεπτά αργότερα ο υπολογιστής σας ξεκινάει με περίεργο τρόπο, αρχίζουν να εμφανίζονται δυσοίωνα μηνύματα και το χειρότερο από όλα, το περιεχόμενο που έχετε αποθηκεύσει ξεκινά ή εξαφανίζεται. Έχετε μόλις εισαγάγει έναν ιό στο σύστημά σας.

Πώς να κερδίσετε αυτή την ηλεκτρονική απάτη: Υπάρχουν πολλές, πολλές απάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας δίνουν τις συνδέσεις με όλα τα είδη των σπουδαίων πραγμάτων στον Ιστό και μερικές φορές αυτά τα μηνύματα αποστέλλονται από κάποιον που εμπιστεύεστε, το σύστημα του οποίου δυστυχώς έχει ήδη μολυνθεί. Ωστόσο, αυτά τα κλικ μπορεί να σας κοστίζουν. Όχι μόνο μπορείτε να μολύνετε τον υπολογιστή σας με κάποιο αρκετά ενοχλητικό adware, αλλά διατρέχετε επίσης τον κίνδυνο να κατεβάσετε άσχημους ιούς που μπορεί να καταστρέψουν κυριολεκτικά το μηχάνημά σας. Την επόμενη φορά που θα λάβετε κάτι που έχει έναν σύνδεσμο σε κάτι στο διαδίκτυο που μπορεί να σας ενδιαφέρει, ελέγξτε την εξαιρετική τοποθεσία του Urban Legends και αναζητήστε ψεύτικες φάρσες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα θέλετε επίσης να χρησιμοποιήσετε δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς που μπορεί να σαρώσει τον υπολογιστή σας και να απαλλαγείτε από κακόβουλο λογισμικό.

Τρελές εικόνες, αποσπάσματα και ιστορίες που είναι πολύ καλές να είναι αληθινές

Μια εικόνα ενός εκπληκτικού τσουνάμι; Μια φωτογραφία του μεγαλύτερου σκύλου στον κόσμο; Αποσπάσματα από τον Αβραάμ Λίνκολν που ακούγονται περίεργα σύγχρονα; Είναι στο διαδίκτυο, έτσι πρέπει να είναι νόμιμες, έτσι;

Πώς να κερδίσετε αυτή την ηλεκτρονική απάτη : Υπάρχουν πολλές εικόνες, περιεχόμενο και ιστορίες στον ιστό που δεν είναι πραγματικές. Όλοι έχουμε το δώρο της κοινής λογικής και είναι επιτακτική ανάγκη να το χρησιμοποιήσουμε όταν βλέπουμε περιεχόμενο που φαίνεται υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό σε απευθείας σύνδεση. Βεβαιωθείτε ότι προτού περάσετε κάτι σε άλλους ανθρώπους ότι έχετε επαληθεύσει τα γεγονότα με αξιόπιστες πηγές - όπως αυτές που βρίσκονται σε αυτόν τον κατάλογο των καλύτερων ιστοτόπων αναφοράς .

Ψεύτικες ιστοσελίδες που υπόσχονται ψεύτικες υπηρεσίες

Πιστέψτε το ή όχι, δεν θα βρείτε πάντα ακριβείς πληροφορίες στον Ιστό. Στην πραγματικότητα, μπορεί να συναντήσετε έναν ιστότοπο ο οποίος υπόσχεται να προσφέρει εκπληκτικές υπηρεσίες δωρεάν: όπως ένας ιστότοπος που προσφέρει αναζήτηση για αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης ή ένας ιστότοπος που υπόσχεται δωρεάν χρήματα σε αντάλλαγμα για τα προσωπικά σας στοιχεία.

Πώς να κερδίσετε αυτή την ηλεκτρονική απάτη: Αν συναντήσετε έναν ιστότοπο που υπόσχεται κάτι που είναι πιθανόν αδύνατο να παραδοθεί, πιθανότατα θα συναντήσετε έναν ιστότοπο που προσπαθεί να σας εξαπατήσει κάπως. Χρησιμοποιήστε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αξιολογήσετε μια πηγή ιστού για να σας κρατήσουμε σε ίσια και στενή.

Επιπλέον, μία από τις πιο συνηθισμένες ηλεκτρονικές απάτες χρεώνει τους ανθρώπους με τέλη για να βρουν πληροφορίες σχετικά με άλλους ανθρώπους στο διαδίκτυο. Αυτές οι απάτες κυνηγούν ευάλωτους ανθρώπους που είναι απελπισμένοι για να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους αγαπημένους τους και να επωφεληθούν από τη νοοτροπία τους για να τους χρεώσουν γελοία ποσά χρημάτων. Διαβάστε Θα έπρεπε να πληρώσω για να βρω άτομα online; να καταλάβετε γιατί δεν πρέπει ποτέ να πληρώσετε για αυτές τις πληροφορίες.

Κουπόνια και κουπόνια για εκπληκτικές προσφορές

Ένα κουπόνι για ένα δωρεάν γεύμα Applebee; Τι γίνεται με ένα κουπόνι για ένα δωρεάν αντίγραφο των Windows Vista, ένα ποδήλατο βουνού, ή ίσως ακόμα και ένα αυτοκίνητο; Ναι, ίσως έχετε δει όλα αυτά και περισσότερα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή στον Ιστό, αλλά είναι πραγματικά;

Πώς να κτυπήσει αυτή τη σε απευθείας σύνδεση απάτη: Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι που μπορείτε να ελέγξετε για να δείτε αν το κουπόνι είναι στην πραγματικότητα για πραγματική. Ο καλύτερος τρόπος να καταλάβετε αυτό είναι απλά να χρησιμοποιήσετε την κοινή λογική σας: αν φαίνεται πολύ καλό για να είναι αλήθεια, είναι πιθανότατα. Οτιδήποτε από τις ελεύθερες διακοπές της Disneyland μέχρι τα δωρεάν αντίγραφα του τελευταίου λειτουργικού συστήματος της Microsoft έχει προσφερθεί σε αυτές τις ηλεκτρονικές απάτες κουπονιών και δυστυχώς οι άνθρωποι πέφτουν συνεχώς για αυτούς. Ανεξάρτητα από το πόσο δελεαστικό μπορεί να είναι να κάνετε κλικ σε αυτό το κουπόνι ή να προσφέρετε και να επωφεληθείτε από αυτή την εκπληκτική συμφωνία, αντισταθείτε στην επιθυμία να το κάνετε αυτό. όλοι αυτοί οι απατεώνες κάνουν είναι η συλλογή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των προσωπικών σας πληροφοριών, προκειμένου να σας τραβήξει περισσότερο στην παγίδα τους.

Η κοινή λογική είναι η καλύτερη άμυνα

Οι απάτες, οι ψευδαισθήσεις και τα ηλεκτρονικά κόλπα θα συνεχίσουν να είναι όσο το Web είναι και, δυστυχώς, συνεχίζουν να γίνονται όλο και πιο εξελιγμένα. Ωστόσο, παρόλο που η τεχνολογία πίσω από αυτές τις απάτες εξελίσσεται, η κοινή λογική εξακολουθεί να κερδίζει την ημέρα. Χρησιμοποιώντας τις συμβουλές και τα κόλπα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο μαζί με το δώρο της κοινής λογικής, καταλαβαίνω οι ερευνητές στο Web θα είναι σε θέση να αποφύγουν αυτές τις κοινές παγίδες στο διαδίκτυο.