Πώς να μορφοποιήσετε το C από δίσκο επισκευής συστήματος

Χρησιμοποιήστε ένα δίσκο επισκευής συστήματος για να μορφοποιήσετε τη μονάδα δίσκου C

Ένας τρόπος για τη μορφοποίηση του C είναι η χρήση της εντολής μορφοποίησης από τη Γραμμή εντολών , που είναι προσβάσιμη από έξω από τα Windows μέσω δίσκου επισκευής συστήματος.

Ένας δίσκος επισκευής συστήματος μπορεί να δημιουργηθεί από οποιονδήποτε λειτουργικό υπολογιστή Windows 7 αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μορφοποίηση C ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που βρίσκεται στη μονάδα δίσκου C.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διαμορφώσετε τη μονάδα δίσκου C χρησιμοποιώντας ένα δίσκο επισκευής συστήματος:

Σημείωση: Ο δίσκος επισκευής συστήματος δεν εγκαθιστά τα Windows 7 και δεν θα χρειαστείτε κάποιο κλειδί προϊόντος για να χρησιμοποιήσετε δίσκο επισκευής συστήματος.

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: Θα μπορούσε να διαρκέσει μερικά λεπτά έως και ώρες για να μορφοποιηθεί το C χρησιμοποιώντας δίσκο επισκευής συστήματος

Πώς να μορφοποιήσετε το C από δίσκο επισκευής συστήματος

  1. Δημιουργήστε ένα δίσκο επισκευής συστήματος στα Windows 7 .
    1. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα χρειαστείτε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή Windows 7 για να δημιουργήσετε ένα δίσκο επισκευής συστήματος.
    2. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι ο υπολογιστής σας με Windows 7. Αν δεν έχετε λειτουργικό υπολογιστή με Windows 7 και βρείτε έναν φίλο που κάνει και δημιουργεί ένα δίσκο επισκευής συστήματος από τον υπολογιστή του.
    3. Σημαντικό Εάν δεν μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο δημιουργίας ενός δίσκου επισκευής συστήματος, τότε δεν θα μπορείτε να μορφοποιήσετε το C με αυτόν τον τρόπο. Για περισσότερες επιλογές, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να μορφοποιήσετε το στοιχείο C.
    4. Σημείωση: Εάν διαθέτετε DVD εγκατάστασης των Windows Vista ή Windows 7, μπορείτε να εκκινήσετε σε αυτήν αντί να δημιουργήσετε δίσκο επισκευής συστήματος. Οι οδηγίες από αυτό το σημείο προς τα εμπρός χρησιμοποιώντας ένα δίσκο ρύθμισης θα είναι λίγο πολύ το ίδιο.
  2. Εκκινήστε το δίσκο επισκευής συστήματος .
    1. Παρακολουθήστε για το Press οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από το CD ή το DVD ... μετά την ενεργοποίηση του υπολογιστή σας και φροντίστε να το κάνετε αυτό. Εάν δεν βλέπετε αυτό το μήνυμα αλλά βλέπετε ότι τα Windows φορτώνουν τα αρχεία ... το μήνυμα είναι επίσης καλό.
  3. Περιμένετε για την φόρτωση των αρχείων ... των Windows . Όταν τελειώσει, θα πρέπει να δείτε ένα πλαίσιο Επιλογές αποκατάστασης συστήματος .
    1. Αλλάξτε οποιαδήποτε μέθοδο εισαγωγής γλώσσας ή πληκτρολογίου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .
    2. Σημαντικό: Μην ανησυχείτε για το μήνυμα "φόρτωση αρχείων" ... τίποτα δεν εγκατασταθεί οπουδήποτε στον υπολογιστή σας. Επιλογές αποκατάστασης συστήματος ξεκινά, αυτό είναι όλο.
  1. Εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο διαλόγου που λέει "Αναζήτηση εγκατάστασης των Windows ..." .
    1. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, θα εξαφανιστεί και θα μεταφερθείτε σε ένα παράθυρο επιλογών αποκατάστασης συστήματος με δύο επιλογές.
    2. Επιλέξτε Χρήση εργαλείων αποκατάστασης που μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε προβλήματα με τα Windows. Επιλέξτε ένα λειτουργικό σύστημα για επισκευή. και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .
    3. Σημείωση: Το λειτουργικό σας σύστημα ενδέχεται να είναι καταχωρημένο ή όχι. Αν χρησιμοποιείτε άλλο λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows XP ή Linux, τίποτα δεν θα εμφανιστεί εδώ - και αυτό είναι εντάξει. Δεν χρειάζεστε ένα συμβατό λειτουργικό σύστημα σε αυτόν τον υπολογιστή για να μορφοποιήσετε το C με αυτόν τον τρόπο.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Γραμμή εντολών από την οθόνη Επιλογές αποκατάστασης συστήματος .
    1. Σημείωση: Αυτή είναι μια πλήρως λειτουργική γραμμή εντολών και περιέχει όλες τις εντολές που αναμένετε να είναι διαθέσιμες από τη γραμμή εντολών σε μια εγκατεστημένη έκδοση των Windows 7.
  3. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα, ακολουθούμενα από Enter :
    1. format c: / fs: NTFS Η εντολή μορφοποίησης που χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο θα διαμορφώσει το C με το σύστημα αρχείων NTFS , το οποίο είναι το συνιστώμενο σύστημα αρχείων για τις περισσότερες εγκαταστάσεις των Windows.
    2. Σημαντικό: Η μονάδα δίσκου στην οποία αποθηκεύονται τα Windows, η οποία είναι συνήθως C, μπορεί στην πραγματικότητα να μην αναγνωριστεί ως μονάδα δίσκου C από τη γραμμή εντολών από δίσκο επισκευής συστήματος ή δίσκο εγκατάστασης. Για παράδειγμα, στις περισσότερες εγκαταστάσεις των Windows 7, η μονάδα δίσκου C αναφέρεται ως μονάδα δίσκου D εδώ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαμορφώσει τη σωστή μονάδα δίσκου!
    3. Σημείωση: Αν θέλετε να μορφοποιήσετε το C χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό σύστημα αρχείων ή με διαφορετικό τρόπο, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την εντολή μορφοποίησης εδώ: Format Command Details .
  1. Εισαγάγετε την ετικέτα τόμου της μονάδας που διαμορφώνετε όταν σας ζητηθεί και στη συνέχεια πατήστε Enter . Στην ετικέτα του όγκου δεν γίνεται διάκριση πεζών χαρακτήρων
    1. Εισαγάγετε την τρέχουσα ετικέτα τόμου για τη μονάδα δίσκου C: Αν δεν γνωρίζετε την ετικέτα τόμου, ακυρώστε τη μορφή χρησιμοποιώντας το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + C και, στη συνέχεια, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εύρεσης της ετικέτας τόμου μιας μονάδας από τη γραμμή εντολών .
    2. Σημείωση: Εάν η μονάδα δίσκου C δεν διαθέτει ετικέτα, κάτι που συμβαίνει συχνά, τότε προφανώς δεν θα σας ζητηθεί να την εισάγετε. Έτσι, αν δεν βλέπετε αυτό το μήνυμα, σημαίνει απλώς ότι η μονάδα δίσκου C δεν έχει όνομα, το οποίο είναι καλό. Απλώς προχωρήστε στο βήμα 8.
  2. Πληκτρολογήστε Y και στη συνέχεια πατήστε Enter όταν σας ζητηθεί η ακόλουθη προειδοποίηση:
    1. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΜΗ ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΣΚΟΥ C: ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ! Συνεχίστε με τη μορφή (Y / N); Πάρτε αυτό σοβαρά! Δεν μπορείτε να αναιρέσετε μια μορφή! Βεβαιωθείτε ότι θέλετε να διαμορφώσετε το C, το οποίο θα καταργήσει το λειτουργικό σας σύστημα και θα αποτρέψει την εκκίνηση του υπολογιστή σας μέχρι να εγκαταστήσετε ένα νέο. Επίσης, όπως αναφέρθηκε στο βήμα 6, βεβαιωθείτε ότι η μονάδα δίσκου C είναι πραγματικά ο δίσκος που νομίζετε ότι είναι.
  3. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η μορφή της μονάδας C σας.
    1. Σημείωση: Η μορφοποίηση μιας μονάδας οποιουδήποτε μεγέθους θα χρειαστεί κάποιο χρόνο. η μορφοποίηση μιας μεγάλης μονάδας δίσκου μπορεί να διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα . Εάν ο δίσκος C σας είναι πολύ μεγάλος, μην ανησυχείτε εάν το ποσοστό που ολοκληρώθηκε δεν φτάνει καν στο 1% για αρκετά δευτερόλεπτα ή ακόμα και για αρκετά λεπτά.
  1. Μετά τη φόρμα, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε μια ετικέτα Volume .
    1. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για τη μονάδα δίσκου ή όχι και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter .
  2. Περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η δημιουργία δομών συστήματος αρχείων .
    1. Μόλις επιστρέψει η ερώτηση, μπορείτε να αφαιρέσετε το δίσκο επισκευής συστήματος και να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας. Δεν χρειάζεται να βγείτε από τη Γραμμή εντολών ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο στο Recovery System.
  3. Αυτό είναι! Μόλις μορφοποιήσατε τη μονάδα δίσκου C.
    1. Σημαντικό: Όπως θα έπρεπε να καταλάβετε από την αρχή, αφαιρείτε ολόκληρο το λειτουργικό σας σύστημα όταν μορφοποιείτε το C. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και προσπαθείτε να εκκινήσετε από το σκληρό σας δίσκο , δεν θα λειτουργήσει επειδή δεν υπάρχει τίποτα άλλο να φορτώνω.
    2. Αυτό που θα πάρετε αντ 'αυτού είναι ότι ένα BOOTMGR λείπει ή αν λείπει ένα μήνυμα λάθους NTLDR , δηλαδή δεν βρέθηκε κανένα λειτουργικό σύστημα.

Πώς να μορφοποιήσετε το C χωρίς δίσκο επισκευής συστήματος

Έχουμε μια λίστα με πολλούς άλλους τρόπους που μπορείτε να διαμορφώσετε τη μονάδα δίσκου C, αν δεν διαθέτετε δίσκο επισκευής συστήματος Windows 7 ή αν προτιμάτε να πάτε σε διαφορετική διαδρομή.

Για παράδειγμα, εάν διανέμετε τον σκληρό δίσκο ή ολόκληρο τον υπολογιστή, μπορείτε να σκουπίσετε τη μονάδα δίσκου με ένα πρόγραμμα καταστροφής δεδομένων για να βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά δύσκολο ή ακόμα και σχεδόν αδύνατο για κάποιον να ανακτήσει τα προσωπικά σας αρχεία .