Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα "BOOTMGR Missing"

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για σφάλματα BOOTMGR στα Windows 10, 8, 7 και Vista

Υπάρχουν διάφορα πιθανά αίτια για τα σφάλματα BOOTMGR , συμπεριλαμβανομένου του συνηθέστερου μηνύματος λάθους "BOOTMGR".

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τα σφάλματα BOOTMGR είναι τα κατεστραμμένα και εσφαλμένα ρυθμισμένα αρχεία , τα προβλήματα αναβάθμισης του σκληρού δίσκου και του λειτουργικού συστήματος , οι κατεστραμμένοι τομείς σκληρού δίσκου, το ξεπερασμένο BIOS και τα κατεστραμμένα ή χαλαρά καλώδια διασύνδεσης σκληρού δίσκου .

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να δείτε τα σφάλματα BOOTMGR είναι αν ο υπολογιστής σας προσπαθεί να εκκινήσει από μια μονάδα σκληρού δίσκου ή μια μονάδα flash που δεν έχει διαμορφωθεί σωστά για να εκκινήσει. Με άλλα λόγια, προσπαθεί να εκκινήσει από μια μη εκκίνηση πηγή. Αυτό ισχύει και για τα μέσα σε μια μονάδα οπτικού δίσκου ή δισκέτας από την οποία προσπαθείτε να εκκινήσετε.

Υπάρχουν λίγοι τρόποι με τους οποίους το σφάλμα "BOOTMGR is missing" ενδέχεται να εμφανιστεί στον υπολογιστή σας, με το πρώτο σφάλμα που ανέφερα να είναι το πιο συνηθισμένο:

Το BOOTMGR λείπει Πατήστε Ctrl Alt Del για επανεκκίνηση BOOTMGR λείπει Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για επανεκκίνηση Δεν βρέθηκε BOOTMGR

Το σφάλμα "BOOTMGR is missing" εμφανίζεται λίγο μετά την ενεργοποίηση του υπολογιστή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτόματης δοκιμής (POST) . Τα Windows αρχικά άρχισαν να φορτώνονται μόνο όταν εμφανιστεί το μήνυμα σφάλματος BOOTMGR.

Τα θέματα BOOTMGR ισχύουν μόνο για τα λειτουργικά συστήματα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista .

Τα Windows XP δεν χρησιμοποιούν το BOOTMGR. Η ισοδύναμη συνάρτηση στα Windows XP είναι το NTLDR , το οποίο παράγει το NTLDR, λείπει σφάλμα όταν υπάρχει ένα παρόμοιο πρόβλημα.

Πώς να διορθώσετε το BOOTMGR λείπει & # 39; Λάθη

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή . Το σφάλμα BOOTMGR θα μπορούσε να είναι ένα σφάλμα.
  2. Ελέγξτε τις μονάδες οπτικού δίσκου, τις θύρες USB και τις μονάδες δισκέτας για μέσα. Συχνά, το σφάλμα "BOOTMGR is Missing" θα εμφανιστεί αν ο υπολογιστής σας προσπαθεί να εκκινήσει σε μη εκκινήσιμο δίσκο, εξωτερική μονάδα δίσκου ή δισκέτα.
    1. Σημείωση: Εάν διαπιστώσετε ότι αυτή είναι η αιτία του προβλήματός σας και αυτό συμβαίνει τακτικά, ίσως να θέλετε να αλλάξετε τη σειρά εκκίνησης στο BIOS, ώστε ο σκληρός δίσκος να εμφανίζεται ως η πρώτη συσκευή εκκίνησης.
  3. Ελέγξτε την ακολουθία εκκίνησης στο BIOS και βεβαιωθείτε ότι έχει καταχωρηθεί πρώτα ο σωστός σκληρός δίσκος ή άλλη εκκινήσιμη συσκευή, υποθέτοντας ότι έχετε περισσότερες από μία μονάδες δίσκου. Εάν η λάθος μονάδα δίσκου παρατίθεται πρώτα, θα μπορούσατε να δείτε σφάλματα BOOTMGR.
    1. Ξέρω ότι το είδος του χτύπησε σε αυτό το βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων παραπάνω, αλλά ήθελα να καλέσω συγκεκριμένα ότι μπορεί να έχετε λάθος σκληρό δίσκο, δεδομένου ότι πολλά συστήματα BIOS / UEFI σας επιτρέπουν να καθορίσετε ένα συγκεκριμένο σκληρό δίσκο για να εκκινήσετε πρώτα.
  4. Επανατοποθετήστε όλα τα εσωτερικά δεδομένα και τα καλώδια τροφοδοσίας . Τα μηνύματα σφάλματος BOOTMGR μπορεί να προκληθούν από μη συνδεδεμένα, χαλαρά ή κακή λειτουργία καλώδια τροφοδοσίας ή ελεγκτή.
    1. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το καλώδιο PATA ή SATA εάν υποψιάζεστε ότι ενδέχεται να είναι ελαττωματικό.
  1. Εκτελέστε μια επιδιόρθωση εκκίνησης των Windows . Αυτός ο τύπος εγκατάστασης θα πρέπει να αντικαθιστά όλα τα αρχεία που λείπουν ή έχουν καταστραφεί, συμπεριλαμβανομένου του BOOTMGR.
    1. Παρόλο που μια Επισκευή εκκίνησης είναι μια κοινή λύση για προβλήματα BOOTMGR, μην ανησυχείτε αν δεν διορθώσει το πρόβλημά σας. Απλά συνεχίστε την αντιμετώπιση προβλημάτων - κάτι θα λειτουργήσει.
  2. Γράψτε έναν νέο τομέα εκκίνησης διαμερισμάτων στο διαμέρισμα του συστήματος των Windows για να διορθώσετε τυχόν ζημιά, πρόβλημα διαμόρφωσης ή άλλες ζημιές.
    1. Ο τομέας εκκίνησης του διαμερίσματος είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη διαδικασία εκκίνησης, οπότε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό, θα δείτε προβλήματα όπως τα σφάλματα "BOOTMGR Missing".
  3. Επαναδημιουργήστε τα δεδομένα διαμόρφωσης εκκίνησης (BCD) . Παρόμοια με τον τομέα εκκίνησης διαμερίσματος, ένα κατεστραμμένο ή εσφαλμένα διαμορφωμένο BCD θα μπορούσε να προκαλέσει μηνύματα λάθους BOOTMGR.
    1. Σημαντικό: Τα παρακάτω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων είναι πολύ λιγότερο πιθανό να σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα BOOTMGR. Εάν έχετε παραλείψει οποιαδήποτε από τις παραπάνω ιδέες τότε μπορεί να έχετε παραβλέψει μια πολύ πιθανή λύση σε αυτό το πρόβλημα!
  4. Ελέγξτε τη ρύθμιση του σκληρού δίσκου και άλλων μονάδων δίσκου στο BIOS και βεβαιωθείτε ότι είναι σωστές. Η ρύθμιση παραμέτρων του BIOS λέει στον υπολογιστή πώς να χρησιμοποιήσει μια μονάδα δίσκου, έτσι λανθασμένες ρυθμίσεις μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα όπως τα σφάλματα BOOTMGR.
    1. Σημείωση: Υπάρχει συνήθως μια ρύθμιση αυτόματης ρύθμισης στο BIOS για διαμορφώσεις σκληρού δίσκου και οπτικών μονάδων, οι οποίες είναι συνήθως ένα ασφαλές στοίχημα αν δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε.
  1. Ενημερώστε το BIOS της μητρικής σας πλατφόρμας. Μια παλιά έκδοση BIOS μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει το σφάλμα "BOOTMGR is Missing".
  2. Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Αυτός ο τύπος εγκατάστασης θα αφαιρέσει εντελώς τα Windows από τον υπολογιστή σας και θα το εγκαταστήσει ξανά από την αρχή. Ενώ αυτό σχεδόν σίγουρα θα λύσει οποιαδήποτε σφάλματα BOOTMGR, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία λόγω του γεγονότος ότι όλα τα δεδομένα σας πρέπει να υποστηρίζονται και στη συνέχεια να αποκαθίστανται αργότερα.
    1. Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας για να τα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, παρακαλώ καταλάβετε ότι θα τα χάσετε όλα εάν συνεχίσετε με μια καθαρή εγκατάσταση των Windows!
  3. Επανατοποθετήστε τη μονάδα σκληρού δίσκου και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε ένα νέο αντίγραφο των Windows . Εάν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει, συμπεριλαμβανομένης της καθαρής εγκατάστασης από το τελευταίο βήμα, πιθανότατα αντιμετωπίζετε πρόβλημα υλικού με το σκληρό σας δίσκο.

Δεν θέλετε να το διορθώσετε μόνοι σας;

Αν όχι, δεν ενδιαφέρεστε να καθορίσετε τον εαυτό σας αυτό το πρόβλημα BOOTMGR, δείτε Πώς μπορώ να καθορίσω τον υπολογιστή μου; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τα βήματα που έχετε ήδη λάβει για την επίλυση του προβλήματος "BOOTMGR Missing".