Πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό;

Δεν θέλετε να καθορίσετε τον υπολογιστή σας τον εαυτό σας; Εδώ είναι οι επιλογές σας

Αν βρεθήκατε εδώ, υποθέτω ότι ο υπολογιστής σας είναι σπασμένος και έχετε ήδη αποφασίσει ότι το να το διορθώσετε μόνοι σας πιθανώς δεν είναι κάτι που θέλετε να κάνετε.

Λοιπόν τι ακολουθεί?

Το μόνο που γνωρίζετε είναι ότι ο υπολογιστής σας πρέπει να σταματήσει να σπάει το συντομότερο δυνατόν, αλλά καλείτε τεχνική υποστήριξη; Το παίρνετε σε μια υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών;

Πριν κάνετε οτιδήποτε , δείτε Απλές διορθώσεις για τα περισσότερα προβλήματα υπολογιστών . Σε αυτό το κομμάτι, μιλάω για λίγα, υπερ-απλά πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει ότι μπορεί να κάνει ακριβώς το τέχνασμα και να σας αφήσει να αποφύγετε να πληρώσετε για μια λύση.

Αν αυτά δεν εξαντλούνται ή δεν ισχύουν για το πρόβλημα, διαβάστε παρακάτω για όλη τη βοήθεια που θα χρειαστεί για να επιδιορθώσετε τον υπολογιστή σας.

Πρώτα πρώτα πράγματα: Μην τον πανικό

Πριν φτάσουμε στις επιλογές σας για να φτιάξουμε τον υπολογιστή σας, θα θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι αισθάνεστε άνετα με την ιδέα να αποκατασταθεί καθόλου.

Μπορεί να είναι μια τρομακτική σκέψη, εμπιστευόμενος τα ανεκτίμητα δεδομένα σας με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε. Πώς ξέρετε εάν τα δεδομένα σας είναι ασφαλή από το να διαγραφούν ή, ίσως ακόμη χειρότερα, από την εξέταση από την τεχνική επισκευής;

Ο χρόνος και το χρήμα είναι επίσης μεγάλοι προβληματισμοί. Γνωρίζοντας πόσο μπορεί να κοστίσει η επισκευή, αν το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που ένας καινούριος υπολογιστής είναι μια καλύτερη ιδέα και πόσο καιρό μπορεί να έχει τον υπολογιστή, είναι ερωτήσεις που ακούω όλη την ώρα.

Ανατρέξτε στην ενότητα Ολοκλήρωση του υπολογιστή σας: Πλήρεις ερωτήσεις για απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, καθώς και πολλά άλλα σχετικά με την επεξεργασία ενός υπολογιστή ή άλλης τεχνολογίας.

Τώρα που αισθάνεστε άνετα με την ιδέα να εμπιστευτείτε κάποιον άλλο με τον υπολογιστή σας ή έχετε πάρει τουλάχιστον προφυλάξεις για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, εδώ είναι οι τρεις κύριες επιλογές που πρέπει να ρυθμίσετε ο υπολογιστής σας:

Επιλογή 1: Ζητήστε από έναν φίλο να το διορθώσει για εσάς

Πολύ συχνά, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ζητήσετε βοήθεια από ένα πιο εξειδικευμένο άτομο στην τεχνολογία στη ζωή σας.

Τα πλεονεκτήματα της απόκτησης ενός tech-smart φίλου για να διορθώσετε το πρόβλημα του υπολογιστή σας είναι ξεκάθαρα: είναι συχνά εντελώς δωρεάν και επίσης συνήθως ο ταχύτερος τρόπος για να επιστρέψετε και να τρέξετε.

Μη νομίζετε ότι γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει; Πιθανότατα. Όλοι φαίνεται να γνωρίζουν κάποιον που είναι "καλός με τους υπολογιστές", και αν το σκεφτείτε, κάποιος σίγουρα έρχεται στο νου.

Στην πραγματικότητα, στοίχημα κάπου στην εκτεταμένη οικογένειά σας είναι ένας "go-to gal / guy" που πάντα φαίνεται να έχει την απάντηση στην ερώτηση του υπολογιστή σας. Ο 12χρονος στο δρόμο μάλλον αξίζει να το ζητήσετε!

Αν είστε αρκετά τυχεροί για να έχετε αυτόν τον φίλο κοντά, έχετε μεγάλη τύχη. Αν όχι, και το πρόβλημα δεν είναι πολύ σοβαρό, θα μπορούσε να το διορθώσει εξ αποστάσεως. Υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα απομακρυσμένης πρόσβασης που ο φίλος σας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να μπει στον υπολογιστή σας χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι σας.

Παρόλο που είναι ακόμα καλό να λάβετε βοήθεια από έναν φίλο, αν ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένος, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τον φίλο σας, ώστε να μην κάνουν τίποτα που μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση. Αν ο φίλος σας φτάσει σε αυτό το σημείο στην αντιμετώπιση προβλημάτων τους, τότε η επιλογή 2 είναι πιθανώς ένας καλύτερος τρόπος να πάτε.

Τέλος, επειδή σίγουρα θέλετε να κρατήσετε συσκέψεις φίλων και οικογενειών χωρίς συγκρούσεις στο μέλλον, ρίξτε μια ματιά στην " Πώς να περιγράψετε το πρόβλημά σας σε έναν επαγγελματία επισκευαστή ηλεκτρονικών υπολογιστών" για μερικές χρήσιμες συμβουλές. Παρόλο που δεν είστε ειδικός, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τον υπολογιστή σας ομαλό.

Επιλογή 2: Καλέστε την τεχνική υποστήριξη

Εάν είστε "τυχεροί" αρκετοί για να αντιμετωπίσετε ένα θέμα νωρίς στην ιδιοκτησία σας στον υπολογιστή σας, τότε μπορεί να δικαιούστε δωρεάν τεχνική υποστήριξη ως μέρος της εγγύησης σας, μέχρι και συμπεριλαμβανομένου ενός υπολογιστή αντικατάστασης.

Οι περισσότεροι υπολογιστές έρχονται με εγγύηση τουλάχιστον ενός έτους, αλλά ο υπολογιστής σας μπορεί να έφτασε περισσότερο ή ίσως να έχετε αγοράσει μια εκτεταμένη εγγύηση κατά την αγορά του υπολογιστή σας.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες υπολογιστών δεν γνωρίζουν ποια είδη προβλημάτων καλύπτονται από τις εγγυήσεις τους, ούτε όταν τελειώνει η εγγύηση. Εάν δεν είστε σίγουροι και δεν μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία της εγγύησης, βρείτε τον αριθμό τηλεφώνου του κατασκευαστή του υπολογιστή σας και τηλεφωνήστε για να μάθετε.

Η υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης του κατασκευαστή του υπολογιστή σας ενδέχεται να εξακολουθεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσει ακόμα και αν ο υπολογιστής σας δεν είναι εγγεγραμμένος, αλλά αυτή η βοήθεια θα σας κοστίσει πιθανώς ένα υψηλό ωριαίο τέλος. Σε αυτήν την περίπτωση, συχνά είναι φθηνότερο και πιο εύκολο να προσληφθεί ανεξάρτητη βοήθεια: Επιλογή 3.

Διαβάστε την Τεχνική Υποστήριξη πριν καλέσετε. Ετοιμάζοντας και γνωρίζοντας πώς να επικοινωνήσετε με το πρόβλημα που έχει ο υπολογιστής σας, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε χρόνο, να επαναλάβετε κλήσεις και ακόμα και χρήματα.

Η τεχνική υποστήριξη ξεκινάει συνήθως με συνομιλία μέσω τηλεφώνου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε την εργασία αντιμετώπισης προβλημάτων από το χέρι-υπολογιστή, κατόπιν αιτήματος του τεχνικού στο άλλο άκρο της γραμμής. Προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν μαζί στο τηλέφωνο συνήθως έχουν ως αποτέλεσμα να αποστέλλετε τον υπολογιστή εκτός λειτουργίας για αρκετές εβδομάδες. Εάν είστε τυχεροί, ένα τοπικό εξουσιοδοτημένο κέντρο εξυπηρέτησης είναι μια άλλη επιλογή.

Συμβουλή: Εάν αντιμετωπίζετε ένα σημαντικό πρόβλημα με τον υπολογιστή σας πολύ σύντομα μετά την αγορά του, ζητώντας να αντικατασταθεί πλήρως ο υπολογιστής είναι συχνά μια καλή ιδέα. Χωρίς σημαντικά δεδομένα για να ανησυχείτε για την εξοικονόμηση, είναι συχνά πιο εύκολο για όλους τους εμπλεκόμενους να το ανταλλάξουν.

Επιλογή 3: Μίσθωση υπηρεσίας επιδιόρθωσης υπολογιστών

Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, είναι η επιλογή να προσλάβετε μια ανεξάρτητη υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Όλες οι πόλεις του κόσμου, και ακόμη και οι περισσότερες μικρότερες πόλεις, έχουν περισσότερες από μία επιλογές όταν πρόκειται για υπηρεσίες επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δυστυχώς, πολλές επιλογές δεν κάνουν ευκολότερη την επιλογή - το αντίθετο.

Δείτε πώς να αποφασίσετε πού να πάρετε τον υπολογιστή σας για επισκευή για πολλά βοηθήματα να υπολογίσετε ποια υπηρεσία θα είναι καλύτερη για εσάς. Υπάρχουν πραγματικά πολλά πράγματα που πρέπει να εξεταστούν.

Επίσης, πριν από τη δέσμευση, να είστε βέβαιος να εξετάσει τις σημαντικές ερωτήσεις μας για να ζητήσει από μια υπηρεσία επισκευής υπολογιστών . Εκεί θα βρείτε τις ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε και τις απαντήσεις που πρέπει να λάβετε.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ στην επιδιόρθωση ηλεκτρονικών υπολογιστών ως επιλογή. Όταν προσλαμβάνετε μια ηλεκτρονική υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, συνήθως ξεκινάτε με μια τηλεφωνική κλήση και τελικά επιτρέπετε στην υπηρεσία να συνδεθεί από απόσταση στον υπολογιστή σας, ώστε να μπορέσει να διορθώσει το πρόβλημα.

Δείτε την ηλεκτρονική επισκευή υπολογιστή μια καλή επιλογή; για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες, οι οποίες συνήθως κοστίζουν λιγότερο από το να φτάνουν οι υπολογιστές σας σε ένα τοπικό κατάστημα.

Δυστυχώς, επειδή η απομακρυσμένη πρόσβαση είναι ένα τόσο μεγάλο μέρος αυτού του τύπου υπηρεσίας fix-it του υπολογιστή, είναι συνήθως μόνο μια καλή ιδέα εάν το ζήτημα του υπολογιστή που έχετε δεν επηρεάζει την ικανότητά σας να συνδεθείτε στο Internet ή αν, προφανώς, το πρόβλημα δεν σχετίζεται με το υλικό.

Δεν είστε ακόμα βέβαιοι τι να κάνετε;

Ας ελπίσουμε ότι όλα όσα έχετε διαβάσει σε αυτό το σημείο ήταν χρήσιμα και έχετε μια σαφή πορεία προς τα εμπρός για να φτιάξετε τον υπολογιστή σας σταθερό.

Αν όχι, ειδικά αν είστε ακόμα νευρικοί σχετικά με κάποια πτυχή του να επιδιορθώσετε τον υπολογιστή σας ή εάν σκέφτεστε τώρα να θελήσετε να τον δώσετε μόνος σου, παρακαλούμε να ξέρετε ότι είστε ευπρόσδεκτοι να με ρωτήσετε για συμβουλές .

Δείτε τη σελίδα μου για την παροχή περισσότερης βοήθειας για περισσότερα σχετικά με την επικοινωνία με με για βοήθεια, την εξεύρεση μου στα κοινωνικά δίκτυα και πολλά άλλα.