Πώς να λύσετε κοινά προβλήματα με το Nintendo Switch

Κρατήστε το διακόπτη Nintendo σας να τρέχει ομαλά

Η απελευθέρωση του Nintendo Switch ήταν εξαιρετικά ομαλή σε σύγκριση με μερικές από τις καταστροφές που έχουμε δει στο παρελθόν, αλλά δεν ήταν χωρίς λίγα ζητήματα. Αυτό το άρθρο θα σας μεταφέρει σε αυτό που πρέπει να κάνετε αν αντιμετωπίσετε μερικά από αυτά τα προβλήματα και να περάσετε μερικά από τα άλλα κοινά θέματα που οι παίκτες βιώνουν με το Nintendo Switch.

Η Αριστερά Joy Con εμπειρία προβλήματα σύνδεσης

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πρώτοι υιοθετητές του διακόπτη Nintendo Switch είναι ένα λεπτό αριστερό Joy Con. Το Joy Con λειτουργεί κανονικά τις περισσότερες φορές, αλλά αποσυνδέεται για μερικά δευτερόλεπτα. Και αυτό είναι μια μεγάλη υπόθεση. Δεν θέλετε το μισό από τον ελεγκτή σας να σκοτωθεί στη μέση ενός αγώνα.

Αυτό το ζήτημα μπορεί να θεραπευθεί εν μέρει μόνοι σας. Συμβαίνει συχνότερα όταν εμποδίζεται η οπτική επαφή ανάμεσα στο Joy Con και το Nintendo Switch, μετακινώντας έτσι την αποβάθρα του Switch σε σημείο όπου αυτό είναι απίθανο, μπορεί να θεραπεύσει το πρόβλημα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αλλά αυτό μπορεί να είναι πρακτικό για μερικούς ανθρώπους και ας το αντιμετωπίσουμε, αν αντιμετωπίζατε κακό πρόβλημα με την αριστερή Joy Con, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αναδιάταξη του δωματίου ως προσωρινή αποτύπωση μέχρι να μπορέσετε να το στείλετε για επισκευές.

Η Nintendo έχει αναγνωρίσει μια «παραλλαγή της κατασκευής» ως τη ρίζα του προβλήματος και έχει ένα πρόγραμμα για την αποστολή του Joy Con σας για να επιδιορθωθεί γρήγορα και να αποσταλεί πίσω σε σας. Επικοινωνήστε με την υποστήριξη της Nintendo για να επωφεληθείτε από αυτό το πρόγραμμα.

Το τεύχος Dead Pixel του Switch του Nintendo

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με νεκρά εικονοστοιχεία, δεν θα είστε σίγουροι από τη διακήρυξη της Nintendo ότι τα νεκρά pixel αποτελούν πρόβλημα με τις οθόνες LCD και δεν θεωρούνται ελάττωμα. Και σε κάποιο σημείο, η Nintendo είναι σωστή. Οι οθόνες LCD είχαν πρόβλημα με νεκρά εικονοστοιχεία για χρόνια.

Τα νεκρά εικονοστοιχεία είναι εικονοστοιχεία που παραμένουν μαύρα όταν η οθόνη είναι ενεργοποιημένη ή που παραμένουν στο ίδιο χρώμα όταν πρέπει να έχουν αλλάξει σε διαφορετικό χρώμα. Στην ουσία, είναι pixels που κολλάνε σε ένα χρώμα. Πρόκειται για ένα πρόβλημα με τις οθόνες LCD, επειδή κάθε μεμονωμένο εικονοστοιχείο λειτουργεί από μόνο του και έτσι οποιοδήποτε συγκεκριμένο εικονοστοιχείο μπορεί να έχει αποτυχία.

Μια προτεινόμενη λύση από τις ημέρες των οθονών LCD είναι να πιέσετε την οθόνη στην περιοχή που έχει το πρόβλημα, με την ελπίδα να την επανατοποθετήσετε αρκετά για να απομακρυνθεί το πρόβλημα. Είναι μια κακή ιδέα να πιέσετε πάρα πολύ σκληρά σε μια οθόνη αφής, αλλά η εφαρμογή λίγης πίεσης μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να καθαρίσετε την οθόνη του Switch σας για να δείτε αν αυτό βοηθά την κατάσταση.

Αν υπάρχουν αρκετά νεκρά pixel για να είναι πολύ αισθητά, μπορείτε να δοκιμάσετε να επιστρέψετε τη μονάδα. Παρόλο που η Nintendo μπορεί να μην παραδεχτεί λάθη, τα μεμονωμένα καταστήματα ενδέχεται να επιστρέψουν, εφόσον βρίσκεστε εντός του χρονικού πλαισίου για την πολιτική επιστροφής του καταστήματος.

Ο διακόπτης Nintendo δεν έχει ενεργοποιηθεί ή είναι παγωμένος

Ο συνηθέστερος λόγος για τον οποίο ο διακόπτης δεν ενεργοποιείται είναι μια αποστραγγισμένη μπαταρία, η οποία μπορεί να λυθεί απλά αφήνοντάς την να καθίσει στην αποβάθρα αρκετά και να πάρει αρκετή φόρτιση για να ενεργοποιήσει ξανά . Ωστόσο, εάν ο διακόπτης σας βρίσκεται στην αποβάθρα για μεγάλο χρονικό διάστημα και εξακολουθεί να μην ενεργοποιείται, μπορεί στην πραγματικότητα να καταψυχθεί με μαύρη οθόνη ή να καταψυχθεί σε λειτουργία αναστολής.

Μπορείτε να κάνετε μια σκληρή επαναφορά στο διακόπτη Nintendo κρατώντας πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας για 12 δευτερόλεπτα. Αν η οθόνη είναι σκοτεινή, ίσως θελήσετε να την κρατήσετε για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα για να είστε σίγουροι. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μετά την ενεργοποίηση του κουμπιού τροφοδοσίας για να επιτρέψετε την απενεργοποίηση του διακόπτη και, στη συνέχεια, πατήστε ξανά το κουμπί λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε ξανά τη λειτουργία. (Το τελευταίο αυτό βήμα μπορεί εύκολα να ξεχαστεί αν ο διακόπτης παγώσει με σκοτεινή οθόνη. Κρατάμε το κουμπί για να τον επαναφέρουμε και στη συνέχεια περιμένουμε να ξυπνήσει, ξεχνώντας ότι τον έχουμε απενεργοποιήσει μόνο.)

Ο διακόπτης της Nintendo δεν χρεώθηκε

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με το διακόπτη είναι η αδυναμία φόρτισης μέσω μιας μπαταρίας. Ο διακόπτης παίρνει περισσότερη τάση από ό, τι κάποια πακέτα μπαταριών μπορεί να χειριστεί, οπότε χρησιμοποιώντας μια μπαταρία μπορεί να μην λειτουργούν τόσο καλά όσο φορτίζοντας ένα smartphone ή tablet. Θα θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καλώδιο φόρτισης USB-C σε USB-C . Ορισμένες μπαταρίες μπορούν να παράγουν αρκετή ισχύ, αλλά χωρίς το σωστό καλώδιο, ο διακόπτης δεν θα φορτίζεται αρκετά γρήγορα.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη φόρτιση του διακόπτη Nintendo στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι φορτίζετε μέσω του μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος και όχι με ένα καλώδιο USB συνδεδεμένο σε έναν υπολογιστή. Αυτό θα ήταν καλό για το smartphone σας, αλλά δεν θα το κάνει για το διακόπτη. Εάν χρησιμοποιείτε το μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος και δεν φορτίζει τον διακόπτη, δοκιμάστε να το φορτίσετε χρησιμοποιώντας διαφορετική πρίζα από άλλο δωμάτιο. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, προσπαθήστε να εκτελέσετε τη σκληρή επαναφορά που εξηγείται παραπάνω για να δείτε εάν πρόκειται για πρόβλημα με την ίδια την κονσόλα. Εάν και οι δύο αποτύχουν, μπορεί να χρειαστείτε ένα νέο μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος για την αποβάθρα.

Ο Διακόπτης Nintendo δεν έγινε συνδεδεμένος στο Internet

Εάν είχατε στο παρελθόν το Switch σας στο Internet χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά ξαφνικά, φωνάζει για τους διακομιστές DNS, υπάρχει μια εύκολη λύση. Πρέπει να επαναφέρετε τον διακόπτη. Μπορείτε να το κάνετε κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να εμφανιστεί ένα μενού. Επιλέξτε Ρυθμίσεις τροφοδοσίας και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση για να επανεκκινήσετε τον διακόπτη. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για να πραγματοποιήσετε μια σκληρή επαναφορά, αλλά είναι καλύτερα να κάνετε επανεκκίνηση από το μενού όταν μπορείτε.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα σύνδεσης στο Internet, μπορείτε να περπατήσετε ξανά στις ρυθμίσεις δικτύου μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις συστήματος (το εικονίδιο με το γρανάζι στην αρχική οθόνη), επιλέγοντας Internet και, στη συνέχεια, πατώντας στις Ρυθμίσεις Internet. Αυτό θα αναζητήσει διαθέσιμα δίκτυα WI-Fi. Μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε τη δύναμη της σύνδεσης Wi-Fi μετακινώντας το Switch πιο κοντά στον δρομολογητή σας. Διαβάστε περισσότερα για την ενίσχυση του σήματος Wi-Fi .

Ο διακόπτης Nintendo δεν αναγνωρίζει μια κασέτα παιχνιδιών

Εάν ο διακόπτης δεν αναγνωρίσει αμέσως μια νέα κασέτα παιχνιδιού που έχει εισαχθεί στη θύρα, μην πανικοβληθείτε. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να βγάλετε την κασέτα και, στη συνέχεια, να την τοποθετήσετε ξανά. Αν αυτό δεν κάνει το τέχνασμα, βάλτε σε μια άλλη κασέτα παιχνιδιού, περιμένετε να το αναγνωρίσει ο διακόπτης και, στη συνέχεια, αντικαταστήστε το δοχείο με το πρωτότυπο. Τις περισσότερες φορές, αυτό θα θεραπεύσει το πρόβλημα. Αν όχι, δοκιμάστε τη σκληρή επαναφορά που εξηγείται παραπάνω.

Ο διακόπτης Kickstand On My Nintendo έσπασε!

Το kickstand στο πίσω μέρος του διακόπτη είναι πραγματικά χτισμένο έτσι ώστε να είναι εύκολο να ξεσπάσει. Και αυτό είναι καλό! Το kickstand θα σβήσει εάν εφαρμοστεί υπερβολική πίεση για να σας εξοικονομήσει εάν κατά λάθος προσπαθήσετε να αποβάλετε το διακόπτη Nintendo όταν το kickstand είναι έξω. Αυτό σας εξοικονομεί από την πραγματική σπάσιμο της kickstand σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα πρέπει να είστε σε θέση να ανοίξετε το kickstand πίσω στη θέση του.