Μάθετε σχετικά με τη συνοχή της βάσης δεδομένων και τις επιπτώσεις της στις συναλλαγές

Τα δεδομένα συνάφειας βάσης δεδομένων που εισάγονται στη βάση δεδομένων μόνο με έγκυρα δεδομένα

Η βάση δεδομένων βάσης δεδομένων δηλώνει ότι μόνο έγκυρα δεδομένα θα καταχωρηθούν στη βάση δεδομένων. Εάν εκτελείται μια συναλλαγή που παραβιάζει τους κανόνες συνέπειας της βάσης δεδομένων, ολόκληρη η συναλλαγή θα επαναληφθεί και η βάση δεδομένων θα αποκατασταθεί στην αρχική της κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, αν μια συναλλαγή εκτελείται με επιτυχία, θα πάρει τη βάση δεδομένων από μια κατάσταση που είναι σύμφωνη με τους κανόνες σε μια άλλη κατάσταση που είναι επίσης σύμφωνη με τους κανόνες.

Η συνοχή της βάσης δεδομένων δεν σημαίνει ότι η συναλλαγή είναι σωστή, αλλά μόνο ότι η συναλλαγή δεν παραβίασε τους κανόνες που ορίζονται από το πρόγραμμα. Η συνέπεια της βάσης δεδομένων είναι σημαντική επειδή ρυθμίζει τα δεδομένα που εισέρχονται και απορρίπτει τα δεδομένα που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες.

Παράδειγμα κανόνων συνέπειας στην εργασία

Για παράδειγμα, μια στήλη σε μια βάση δεδομένων μπορεί να έχει μόνο τις τιμές για ένα flip νομισμάτων ως "κεφάλια" ή "ουρές". Αν κάποιος χρήστης προσπαθούσε να βάλει "πλαγίως", οι κανόνες συνέπειας για τη βάση δεδομένων δεν θα το επέτρεπαν.

Μπορεί να έχετε εμπειρία με τους κανόνες συνέπειας σχετικά με την απουσία ενός πεδίου σε μορφή ιστοσελίδας κενή. Όταν ένα άτομο συμπληρώνει μια ηλεκτρονική φόρμα και ξεχάσει να συμπληρώσει έναν από τους απαιτούμενους χώρους, μια τιμή NULL πηγαίνει στη βάση δεδομένων, προκαλώντας την απόρριψη της φόρμας έως ότου ο κενός χώρος περιέχει κάτι.

Η συνέπεια είναι το δεύτερο στάδιο του μοντέλου του ACID (Ατομικότητα, Συνάφεια, Απομόνωση, Ανθεκτικότητα), που είναι ένα σύνολο οδηγιών για την εξασφάλιση της ακρίβειας των συναλλαγών της βάσης δεδομένων.