Φορητότητα αριθμού: Μπορώ να μεταφέρω τον αριθμό κινητού τηλεφώνου μου;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ασύρματη τοπική φορητότητα αριθμού (WLNP) είναι μια νόμιμα εξουσιοδοτημένη υπηρεσία που επιτρέπει τη μεταφορά ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου από έναν φορέα σε άλλο.

Ιστορία

Η φορητότητα αριθμού για σταθερούς τηλεφωνικούς αριθμούς υπήρχε πριν γίνει για ασύρματους αριθμούς. Τον Ιούλιο του 2002, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) καθόρισε την προθεσμία του Νοεμβρίου 2003 για την εφαρμογή του WLNP. Η Verizon Wireless αντιστάθηκε.

Η FCC ενεργοποίησε το WLNP τον Νοέμβριο του 2003 στις 100 πρώτες μητροπολιτικές στατιστικές περιοχές (MSAs), οι οποίες είναι οι μεγάλες πόλεις στις ΗΠΑ. Το Μάιο του 2004, η FCC έκανε την υπηρεσία ζωντανή στην υπόλοιπη Αμερική

Η FCC το έκανε επίσης έτσι ώστε ένας σταθερός αριθμός μπορεί να μεταφερθεί σε έναν φορέα κινητής τηλεφωνίας.

Ξεπερνώντας τα εμπόδια

Η ασύρματη τοπική φορητότητα αριθμών έχει προχωρήσει πολύ στις ΗΠΑ Η μεταφορά του αριθμού κινητού σας τηλεφώνου από έναν μεταφορέα σε άλλο ήταν πιο περίπλοκη από ό, τι σήμερα.

Ο διακόπτης χρησιμοποιείται επίσης για να διαρκέσει περισσότερο από ό, τι κάνει τώρα. Ενώ η διαδικασία μεταφοράς (ή μεταφοράς ) ενός αριθμού από έναν φορέα σε άλλο αρχικά πήρε εβδομάδες, η FCC ανέθεσε τελικά ότι η μεταφορά πραγματοποιήθηκε εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών .

Ορισμένοι φορείς κινητής τηλεφωνίας (όπως το Verizon Wireless ) χρησιμοποίησαν αυτό το παράθυρο τεσσάρων ημερών για να πείσουν τους πελάτες να μην αλλάξουν. Σε απάντηση, η FCC, τον Μάιο του 2009, άλλαξε την απαίτηση φορητότητας σε μία εργάσιμη ημέρα.

Πώς να ξεκινήσετε μια μεταφορά

Από τα τέλη του 2009, η διαδικασία έχει γίνει πολύ γρήγορη και ανώδυνη. Όταν ενεργοποιείτε νέα υπηρεσία με φορέα κινητής τηλεφωνίας, θα σας ρωτήσω συχνά αν θέλετε να μεταφέρετε τον υπάρχοντα αριθμό σας από άλλον μεταφορέα. Η μεταφορά του αριθμού τηλεφώνου σας είναι δωρεάν.

Αν δεν το ζητήσετε και θέλετε να μεταφέρετε τον προηγούμενο αριθμό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τον νέο σας μεταφορέα πριν να τον εκχωρήσετε. Εάν ζητήσετε μια μεταφορά αριθμού τηλεφώνου, απαιτείται από το νόμο να την χορηγήσει.

Είναι πολύ σημαντικό να μην ακυρώσετε την τρέχουσα υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας μέχρι να μεταφέρετε με επιτυχία τον παλιό αριθμό στον νέο σας μεταφορέα. Εάν ακυρώσετε τον προηγούμενο φορέα σας πριν εγκαταστήσετε μια νέα υπηρεσία αλλού, ο αριθμός που προσπαθείτε να αποθηκεύσετε θα χαθεί.

Για να επιτύχετε μια έγκυρη μεταφορά WLNP, ο φορέας κινητής τηλεφωνίας στον οποίο μεταβαίνετε πρέπει να προσφέρει τοπικές υπηρεσίες στην ίδια περιοχή με τον υπάρχοντα αριθμό τηλεφώνου σας. Ορισμένοι μεταφορείς διαθέτουν ηλεκτρονικά εργαλεία για να ελέγξουν άμεσα την επιλεξιμότητα μεταφοράς (όπως αυτό το εργαλείο AT & T).

Πριν μεταφέρετε, ελέγξτε τη σύμβασή σας

Ενώ ο προηγούμενος φορέας κινητής τηλεφωνίας δεν έχει τη νόμιμη άδεια να αρνηθεί την ύπαρξη έγκυρης αίτησης μεταφοράς, ίσως εξακολουθείτε να δεσμεύεστε σε σύμβαση παροχής υπηρεσιών εκεί.

Αν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει είτε να περιμένετε μέχρι να λήξει η σύμβασή σας είτε να πληρώσετε μια προμήθεια τερματισμού . Αν είστε με έναν προπληρωμένο ασύρματο μεταφορέα χωρίς σύμβαση ή εάν δεν είστε πλέον συμβεβλημένος, είστε ξεκάθαροι να ξεκινήσετε μια μεταφορά.

Συμβουλή αν δεν μεταφέρετε έναν αριθμό

Εάν ενεργοποιείτε νέα υπηρεσία κινητού τηλεφώνου χωρίς αριθμό από τη θύρα από αλλού, δεν χρειάζεται να αποδεχθείτε τον πρώτο αριθμό που σας εκχωρεί ένας υπολογιστής.

Αν και αυτό δεν είναι ένα γνωστό γεγονός, κατά τη στιγμή της δημιουργίας του λογαριασμού μπορείτε να ζητήσετε από τον μεταφορέα σας να περιστρέφεται μέσω πολλών διαθέσιμων αριθμών τηλεφώνου. Δεν υπάρχει καμία χρέωση για να το κάνετε αυτό και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παγιδεύσετε έναν εύκολα αξέχαστο αριθμό.