Πώς να αποκλείσετε μια ιστοσελίδα από την εκτύπωση με CSS

Οι ιστοσελίδες προορίζονται να προβληθούν σε μια οθόνη . Παρόλο που υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία πιθανών συσκευών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή ενός ιστότοπου (επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, tablet, τηλέφωνα, φορητά, τηλεοράσεις κ.λπ.), όλα περιλαμβάνουν μια οθόνη κάποιου είδους. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος που κάποιος μπορεί να δει τον ιστότοπό σας, έναν τρόπο που δεν περιλαμβάνει οθόνη. Αναφερόμαστε σε μια φυσική εκτύπωση από τις ιστοσελίδες σας.

Πριν από χρόνια, θα διαπιστώσετε ότι οι χρήστες ιστοσελίδων εκτύπωσης ήταν ένα αρκετά κοινό σενάριο. Θυμάμαστε τη συνάντηση με πολλούς πελάτες που ήταν νέοι στο διαδίκτυο και αισθανόμουν πιο άνετα την ανασκόπηση τυπωμένων σελίδων του ιστότοπου. Στη συνέχεια μας έδωσαν ανατροφοδότηση και επεξεργασίες σε αυτά τα κομμάτια χαρτιού αντί να κοιτάξουμε την οθόνη για να συζητήσουμε τον ιστότοπο. Καθώς οι άνθρωποι έχουν γίνει πιο άνετοι με τις οθόνες στη ζωή τους και καθώς αυτές οι οθόνες έχουν πολλαπλασιαστεί πολλές φορές, έχουμε δει λιγότερους και λιγότερους ανθρώπους που προσπαθούν να εκτυπώσουν ιστοσελίδες σε χαρτί, αλλά εξακολουθεί να συμβαίνει. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε αυτό το φαινόμενο όταν σχεδιάζετε τον ιστοχώρο σας. Θέλετε οι χρήστες να εκτυπώσουν τις ιστοσελίδες σας; Ίσως δεν το κάνετε. Αν συμβαίνει αυτό, έχετε κάποιες επιλογές.

Πώς να αποκλείσετε μια ιστοσελίδα από την εκτύπωση με CSS

Είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε το CSS για να εμποδίσετε τους ανθρώπους να εκτυπώνουν τις ιστοσελίδες σας. Απλά πρέπει να δημιουργήσετε ένα φύλλο στυλ 1 γραμμής με το όνομα "print.css" που περιλαμβάνει την ακόλουθη γραμμή CSS.

σώμα {εμφάνιση: κανένας; }}

Αυτό το στυλ θα μετατρέψει το στοιχείο "σώμα" των σελίδων σας στο να μην εμφανίζεται - και αφού τα πάντα στις σελίδες σας είναι παιδί του στοιχείου του σώματος, αυτό σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστεί ολόκληρη η σελίδα / τοποθεσία.

Μόλις έχετε το φύλλο στυλ "print.css", θα το φορτώσετε στην HTML ως φύλλο στυλ εκτύπωσης. Εδώ είναι πώς θα το κάνετε αυτό - απλά προσθέστε την ακόλουθη γραμμή στο στοιχείο "head" στις σελίδες σας HTML.

Το σημαντικό μέρος της παραπάνω γραμμής εμφανίζεται με έντονα γράμματα - ότι πρόκειται για φύλλο στυλ εκτύπωσης. Αυτές οι πληροφορίες ενημερώνουν το πρόγραμμα περιήγησης ότι αν αυτή η ιστοσελίδα έχει ρυθμιστεί να εκτυπώσει, να χρησιμοποιήσει αυτό το φύλλο στυλ αντί για οποιοδήποτε προεπιλεγμένο φύλλο στυλ που χρησιμοποιούν οι σελίδες για προβολή στην οθόνη. Καθώς οι σελίδες μεταβαίνουν σε αυτό το φύλλο "print.css", το στυλ που δεν εμφανίζει ολόκληρη τη σελίδα θα κτυπήσει και όλα όσα θα εκτυπώσουν θα είναι κενή σελίδα.

Αποκλεισμός μίας σελίδας κάθε φορά

Εάν δεν χρειάζεται να αποκλείσετε πολλές σελίδες στον ιστότοπό σας, μπορείτε να αποκλείσετε την εκτύπωση σε μια σελίδα ανά σελίδα με τα παρακάτω στυλ που έχουν επικολληθεί στο κεφάλι της HTML σας.