Πώς οι εφαρμογές Mac σας κάνουν χρήση του App Nap για εξοικονόμηση ενέργειας

Λαμβάνοντας ένα Nap δεν είναι πάντα η καλύτερη χρήση της ώρας Mac σας

Από τότε που κυκλοφόρησε το OS X Mavericks , ορισμένες από τις εφαρμογές Mac σας έχουν πάρει NAP όταν δεν βλέπετε. Η Apple εισήγαγε το χαρακτηριστικό App Nap για να επιτρέψει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα MacBooks και την καλύτερη απόδοση ισχύος στους υπολογιστές Mac.

Πώς λειτουργεί το App Nap

Το App Nap λειτουργεί αναστέλλοντας μια εφαρμογή όταν το OS X καθορίζει ότι δεν εκτελεί καμία χρήσιμη εργασία. Το λειτουργικό σύστημα εκτελεί αυτή τη μαγεία με την παρακολούθηση για να διαπιστώσει αν οποιαδήποτε εφαρμογή που έχει ανοιχτά παράθυρα στην επιφάνεια εργασίας σας είναι εντελώς κρυμμένη από άλλες ενεργές εφαρμογές.

Αν μια εφαρμογή κρύβεται πίσω από άλλα παράθυρα, το OS X ελέγχει αν η εφαρμογή εκτελεί οποιαδήποτε σημαντική εργασία, όπως τη λήψη αρχείου ή την αναπαραγωγή μουσικής. Αν δεν κάνει κάτι που το OS σκέφτεται ότι είναι σημαντικό, το App Nap θα προσληφθεί και η εφαρμογή θα τεθεί σε κατάσταση αναστολής.

Αυτό επιτρέπει στο Mac να εξοικονομεί ενέργεια, γεγονός που επιμηκύνει το χρόνο που θα διαρκέσει η μπαταρία σας πριν να χρειαστεί επαναφόρτιση ή, εάν είστε συνδεδεμένοι σε μια πηγή ενέργειας, αυξάνει την αποδοτικότητα της χρήσης ενέργειας από το Mac σας.

Γιατί το App Nap μπορεί να μην είναι πάντα το καλύτερο πράγμα

Τις περισσότερες φορές, το App Nap μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη λειτουργία ενός MacBook όταν λειτουργεί μακριά από μια πηγή ενέργειας. ακόμη και Mac της επιφάνειας εργασίας μπορεί να δει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας με το App Nap. Αλλά μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, ανάλογα με τις εφαρμογές που αναγκάζονται να κοιμηθούν.

Το λειτουργικό σύστημα προσπαθεί να μην παρεμβαίνει σε εφαρμογές που εξακολουθούν να εκτελούν εργασίες στο παρασκήνιο, αλλά μερικές φορές βρήκα μία από τις εφαρμογές μου να κοιμάται όταν περίμενα να λειτουργήσει, παρατείνοντας έτσι μια εργασία που έπρεπε να ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι εφαρμογές που έλαβαν NAP απέτυχαν να ανταποκριθούν σε μια εισαγωγή που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν, όπως ένα εσωτερικό χρονιστή που λέει σε μια εφαρμογή να εκτελεί μια εργασία κάθε x αριθμό λεπτών.

Ευτυχώς, υπάρχουν δύο τρόποι για τον έλεγχο της λειτουργίας App Nap.

Έλεγχος της λειτουργίας App Nap

Πριν να δούμε πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το App Nap, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι δεν είναι γνωστές όλες οι εφαρμογές. Ορισμένες εφαρμογές δεν μπορούν να ελεγχθούν από το App Nap, ούτε θα απαντήσουν στις εντολές ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του App Nap. Ευτυχώς, είναι εύκολο να καταλάβετε ποιες εφαρμογές είναι γνωστές στο App Nap και ποιοι δεν είναι.

Απενεργοποιήστε ή ενεργοποιήστε την εφαρμογή Nap σε μια βάση εφαρμογής ανά εφαρμογή

Το App Nap είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή στο OS X, αλλά υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να απενεργοποιήσετε το App Nap για μια μεμονωμένη εφαρμογή.

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και περιηγηθείτε στην εφαρμογή που θέλετε να απενεργοποιήσετε από το napping. θα είναι συνήθως στο φάκελο / εφαρμογές σας.
  2. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή και επιλέξτε Λήψη πληροφοριών από το αναδυόμενο μενού.
  3. Βεβαιωθείτε ότι έχει επεκταθεί η περιοχή Γενικά στο παράθυρο Λήψη πληροφοριών. (Κάντε κλικ στο βελάκι δίπλα στη λέξη Γενικά, ώστε να δείχνει προς τα κάτω.)
  4. Αν υπάρχει ένα πλαίσιο ελέγχου Prevent App App, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κουτάκι στο κουτί για να αποφύγετε την ύπνωση ή να αφαιρέσετε ένα σημάδι επιλογής για να επιτρέψετε το ύπνο. Εάν δεν υπάρχει πλαίσιο ελέγχου, τότε η εφαρμογή δεν γνωρίζει το App App.
  5. Θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση μιας εφαρμογής αν αλλάξατε το πλαίσιο ελέγχου App Nap κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Απενεργοποιήστε την εφαρμογή App Nap System-Wide

Το App Nap μπορεί να απενεργοποιηθεί σε ολόκληρο το σύστημά σας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τους χρήστες υπολογιστών Mac ή αυτούς που αφήνουν πάντα το MacBook συνδεδεμένο. Υπό αυτές τις συνθήκες, το App Nap δεν είναι ένα κρίσιμο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας και ίσως προτιμάτε να επιτρέπετε σε εφαρμογές να εκτελούν διαδικασίες παρασκηνίου ανά πάσα στιγμή.

  1. Εκκινήστε τον τερματικό, που βρίσκεται στο φάκελο / Applications / Utilities.
  2. Στο παράθυρο του τερματικού που ανοίγει, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:
    1. προεπιλογές γράψτε NSGlobalDomain NSAppSleepDisabled -bool ΝΑΙ
    2. Σημείωση : Μπορείτε να κάνετε τριπλό κλικ στην παραπάνω γραμμή κειμένου για να επιλέξετε ολόκληρη την εντολή. Στη συνέχεια, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε την εντολή στο παράθυρο του τερματικού.
  3. Πατήστε Enter ή Return, ανάλογα με το πληκτρολόγιό σας. Η εντολή θα εκτελεστεί, αν και δεν θα εμφανιστεί κανένα μήνυμα σχετικά με την κατάσταση της εντολής στο παράθυρο του τερματικού.

Όταν απενεργοποιείτε το σύστημα App Nap σε ολόκληρη την περιοχή, δεν τοποθετείτε τα σημάδια ελέγχου στα πλαίσια ελέγχου Prevent App Nap; απλώς απενεργοποιείτε τη λειτουργία σε ολόκληρο το σύστημα. Οι εφαρμογές που θα ανταποκρίνονταν στο χαρακτηριστικό App Nap θα συνεχίσουν να το κάνουν, εάν ενεργοποιήσετε ξανά το χαρακτηριστικό App Nap σε ολόκληρο το σύστημα.

Ενεργοποιήστε την εφαρμογή App Nap System-Wide

Εάν δοκιμάσατε μερικά από τα άλλα κόλπα του Terminal , πιθανότατα έχετε μαντέψει ήδη ότι η εντολή για να απενεργοποιήσετε το App Nap μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μια μικρή αλλαγή για να ενεργοποιηθεί το σύστημα χαρακτηριστικών για το napping.

  1. Για να ενεργοποιήσετε το σύστημα Nap Apps, απλά εισάγετε την εντολή Terminal:
    1. προεπιλογές γράψτε NSGlobalDomain NSAppSleepDisabled -bool ΟΧΙ
    2. Σημείωση : Για άλλη μια φορά, μπορείτε να κάνετε τριπλό κλικ στην παραπάνω γραμμή κειμένου για να την επιλέξετε και στη συνέχεια να αντιγράψετε / επικολλήσετε την εντολή στο τερματικό.
  2. Πατήστε Enter ή Return στο πληκτρολόγιό σας και θα εκτελεστεί η εντολή.

Η χρήση της παγκόσμιας εντολής ενεργοποίησης της εφαρμογής App Nap δεν αντικαθιστά τις ρυθμίσεις App App των επιμέρους εφαρμογών. απλώς μετατρέπει την υπηρεσία σε όλο το σύστημα. Κάθε εφαρμογή μπορεί ακόμα να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ξεχωριστά.