Μικρόφωνα συμπυκνωτή έναντι δυναμικών μικροφώνων: Ποια είναι η διαφορά;

Είτε σχεδιάζετε να δημιουργήσετε ένα podcast / newscast , να εγγράψετε μουσική ή να διασκεδάσετε μια βραδιά καραόκε στο σπίτι , ένα αξιόπιστο μικρόφωνο παίζει καθοριστικό ρόλο. Παρόλο που τα περισσότερα μικρόφωνα παραμένουν σε μια γνωστή μορφή - είναι σαν να χειρίζεστε έναν φακό, εκτός από το ότι το τέλος της επιχείρησης καταγράφει ήχο αντί να φωτίζει - μπορείτε να βρείτε αυτά που παρουσιάζουν λίγο περισσότερη δημιουργικότητα με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Και όπως συμβαίνει με πολλούς άλλους τύπους σύγχρονης τεχνολογίας, τα μικρόφωνα μπορούν να παρουσιάσουν μια ποικιλία από σπεσιαλιτέ και χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Τα μικρόφωνα πωλούνται σε ένα ευρύ φάσμα τιμών. Τα προσιτά μοντέλα μπορούν να διατεθούν για λιγότερο από 50 δολάρια ΗΠΑ, ενώ τα ακριβά (συχνά θεωρούνται για επαγγελματική χρήση) αυτά μπορούν να ανέλθουν στα χιλιάδες δολάρια. Μερικά κοινά παραδείγματα μικροφώνων:

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά που μπορείτε να επιλέξετε, σχεδόν κάθε μικρόφωνο θα πέσει σε έναν από τους δύο βασικούς τύπους: δυναμικό και συμπυκνωμένο. Το άλλο, λιγότερο κοινό είδος που μπορείτε να αντιμετωπίσετε είναι το μικρόφωνο με κορδέλα. Παρόλο που το καθένα είναι ένας μετατροπέας που εκτελεί το παρόμοιο καθήκον λήψης και λήψης ήχου, οι μέθοδοι δημιουργίας ηλεκτρονικών σημάτων εξόδου είναι αρκετά διαφορετικές.

Ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες / καταστάσεις εγγραφής, μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή από την άλλη. Το πράγμα είναι, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείτε στους διαφορετικούς τύπους, απλά κοιτάζοντας τους. Έτσι λοιπόν, τι πρέπει να γνωρίζετε.

01 από 03

Δυναμικά Μικρόφωνα

Τα περισσότερα δυναμικά μικρόφωνα λειτουργούν παθητικά και δεν απαιτούν εξωτερική πηγή τροφοδοσίας. WilshireImages / Getty Images

Συνήθως μπορείτε να αναφέρετε τη λειτουργία των δυναμικών μικροφώνων σε εκείνη ενός παραδοσιακού (δηλαδή παθητικού) ηχείου , αλλά αντίστροφα. Έτσι, με ένα παραδοσιακό ηχείο, το ηχητικό σήμα ταξιδεύει από την πηγή μέχρι το πηνίο φωνής, το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα κώνο (επίσης γνωστό ως διάφραγμα). Όταν η ηλεκτρική ενέργεια (το ηχητικό σήμα) φτάσει στο πηνίο, δημιουργείται ένα μαγνητικό πεδίο (αρχή ηλεκτρομαγνήτη), το οποίο στη συνέχεια αλληλεπιδρά με τον μόνιμο μαγνήτη που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το πηνίο. Η διακύμανση της ενέργειας αναγκάζει τα μαγνητικά πεδία να προσελκύσουν και να απωθήσουν, αναγκάζοντας τον προσαρτημένο κώνο να δονείται πέρα ​​δώθε, πράγμα που παράγει τα ηχητικά κύματα που μπορούμε να ακούσουμε.

Έτσι, σε αντίστροφο, ένα δυναμικό μικρόφωνο λαμβάνει την ηχητική πίεση, η οποία δονείται στον κώνο και προκαλεί την αλληλεπίδραση των μαγνητικών πεδίων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού σήματος. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των δυναμικών μικροφώνων είναι ότι μπορούν να λειτουργούν παθητικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την ανάγκη οποιασδήποτε εξωτερικής ισχύος, καθώς το ρεύμα που δημιουργεί το σήμα εξόδου παράγεται μέσω της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ενεργά δυναμικά μικρόφωνα - συνήθως υψηλότερης ποιότητας και δαπανών - που απαιτούν ενέργεια για να λειτουργήσουν. Έτσι ελέγχετε πρώτα τις προδιαγραφές του προϊόντος πρώτα.

Όπως συμβαίνει με τα παραδοσιακά ηχεία, τα δυναμικά μικρόφωνα είναι εξαιρετικά στο χειρισμό μεγάλων όγκων με δοκιμασμένη και αληθινή τεχνολογία. Όχι μόνο τα δυναμικά μικρόφωνα είναι συνήθως λιγότερο δαπανηρά (αλλά όχι πάντα) για την κατασκευή (που συχνά τα καθιστούν πιο προσιτά), αλλά τα ηλεκτρονικά εσωτερικά τείνουν να είναι πιο τραχιά από τα αντίστοιχα συμπυκνωτή τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να πάρουν ένα χτύπημα και να χειριστούν μια σταγόνα - ιδανικό για να κρατάτε ενεργά στα χέρια και να το αφήνετε τοποθετημένο σε σταθερό περίπτερο. Αλλά λάβετε υπόψη ότι η συνολική ανθεκτικότητα προέρχεται από την ποιοτική κατασκευή. απλά επειδή ένα μικρόφωνο είναι δυναμικό δεν εγγυάται ότι είναι χτισμένο για να διαρκέσει, πόσο μάλλον ξεπεράσει ένα συμπυκνωμένο μικρόφωνο.

Τα δυναμικά μικρόφωνα δεν είναι τόσο ευαίσθητα - ως επί το πλείστον, αφού υπάρχουν μερικά ακριβά μοντέλα που μπορούν να αποδώσουν απίστευτα αποτελέσματα - ως πυκνωτικά μικρόφωνα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο βάρος των μαγνητών και του πηνίου, το οποίο εμποδίζει πόσο γρήγορα ο κώνος μπορεί να ανταποκριθεί στα ηχητικά κύματα (ειδικά στις υψηλές συχνότητες, αφού δεν έχουν τη δύναμη να μετακινήσουν τη μάζα του διαφράγματος). Ενώ σίγουρα ένα μειονέκτημα, ανάλογα, δεν είναι πάντα κακό. Η μικρότερη ευαισθησία και μια πιο περιορισμένη απόκριση υψηλής συχνότητας σημαίνει γενικά λιγότερες λεπτομέρειες που καταγράφονται στις ηχογραφήσεις, αλλά περιλαμβάνει και τους περιβαλλοντικούς / ανεπιθύμητους ήχους.

Έτσι, εάν θέλετε να αποκόψετε το μεγαλύτερο μέρος του περιβαλλοντικού θορύβου και του περιβάλλοντος θορύβου γύρω σας κατά την εγγραφή, μπορεί να είναι το δυναμικό μικρόφωνο. Επίσης, η σχετικά βραδύτερη απόκριση του κώνου κάνει τα δυναμικά μικρόφωνα αρκετά έμπειρα στη λήψη ισχυρών ήχων χαμηλής συχνότητας, όπως τύμπανα, μπάσο κιθάρας, τσέλο και ούτω καθεξής. Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα χειρισμού μεγάλων όγκων, τα δυναμικά μικρόφωνα τείνουν να είναι η προτιμώμενη επιλογή για ζωντανή ηχογράφηση παρά για ηχογράφηση στούντιο. Πάνω από όλα αυτά, η χαμηλότερη ευαισθησία σημαίνει ότι τα δυναμικά μικρόφωνα είναι καλύτερα στην αντίσταση στους βρόχους ανατροφοδότησης ήχου.

Ωστόσο, πολλά δυναμικά μικρόφωνα μπορούν να προσθέσουν λίγο ακούσιο χρωματισμό (μερικές φορές αναφέρεται ως ζεστασιά) σε ήχους που καταγράφονται. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να είναι σημαντικό ή ελάχιστο, ανάλογα με το σήμα και / ή την ποιότητα του ίδιου του μικροφώνου. Κάποιος μπορεί να μην παρατηρεί ή να φροντίζει, εκτός και αν η ακρίβεια του ήχου είναι υψίστης σημασίας. Αλλά σε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις, ένα συμπυκνωμένο μικρόφωνο μπορεί να είναι η προτιμώμενη επιλογή.

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

02 του 03

Μικρόφωνα συμπυκνωτή

Τα μικρόφωνα συμπυκνωτών τείνουν να είναι εξαιρετικά ακριβή, ιδανικά για εγγραφές υψηλής πιστότητας. μουσική / Getty Images

Μπορείτε να αναφέρετε τη λειτουργία των μικροφώνων συμπυκνωτή σε εκείνη ενός ηλεκτροστατικού ηχείου, αλλά αντίστροφα. Έτσι με ένα ηλεκτροστατικό ηχείο, ένα λεπτό διάφραγμα αιωρείται ανάμεσα σε δύο πλέγματα (επίσης γνωστά ως στάτορες), τα οποία συνδέονται με παροχή τάσης. Το διάφραγμα κατασκευάζεται με ηλεκτρικά αγώγιμα υλικά έτσι ώστε να μπορεί να συγκρατεί ένα σταθερό φορτίο και να αλληλεπιδρά με τα δίκτυα (να προσελκύει και να απωθείται μέσω ηλεκτρομαγνητικών πεδίων). Τα σήματα ήχου (με τη μορφή ηλεκτρικού ρεύματος) αναλογικής αντοχής αλλά αντίθετης πολικότητας αποστέλλονται σε κάθε πλέγμα - εάν ένα πλέγμα πιέζει το διάφραγμα, το άλλο πλέγμα τραβάει με την ίδια δύναμη. Καθώς τα πλέγματα κυμαίνονται από τις μεταβολές της τάσης, το διάφραγμα κινείται μπρος-πίσω, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα ηχητικά κύματα που ακούμε. Σε αντίθεση με τα δυναμικά μικρόφωνα, οι συμπυκνωτές δεν έχουν μαγνήτες.

Έτσι, σε αντίστροφη μέτρηση, ένα μικρόφωνο συμπυκνωτή συλλέγει την ηχητική πίεση, η οποία κινεί την απόσταση του διαφράγματος σε σχέση με το πλέγμα (γνωστό ως οπίσθια πλάκα για μικρόφωνα). Αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων έχει ως αποτέλεσμα αλλαγές στο ρεύμα, το οποίο μεταφράζεται στο σήμα εξόδου ήχου. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η σταθερή φόρτιση στο διάφραγμα διατηρείται από έναν πυκνωτή, πράγμα που σημαίνει ότι τα μικρόφωνα με συμπυκνωτή απαιτούν εξωτερική (επίσης γνωστή ως φάντασμα) ισχύ για λειτουργία (π.χ. μέσω μπαταριών ή καλωδίων). Η ισχύς είναι επίσης απαραίτητη για το κύκλωμα ενίσχυσης του μικροφώνου - οι αλλαγές στο ρεύμα είναι πολύ μικρές για να καταχωρηθούν από τον συνδεδεμένο εξοπλισμό, εκτός εάν υπάρχει και ενσωματωμένος ενισχυτής.

Όπως συμβαίνει με τα ηλεκτροστατικά ηχεία, τα σημαντικά πλεονεκτήματα των συμπυκνωτών μικροφώνων είναι η ενισχυμένη ευαισθησία και η απόκριση. Με το σχεδιασμό, το λεπτό διάφραγμα είναι ικανό να αντιδρά γρήγορα στις ελαφρές και / ή απομακρυσμένες πιέσεις των μετακινούμενων ηχητικών κυμάτων. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο τα μικρόφωνα με συμπυκνωτή είναι εξαιρετικά ακριβή και έμπειρα στο να καταγράφουν τις λεπτές λεπτότητες με καθαρή σαφήνεια, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για εγγραφές υψηλής πιστότητας - ειδικά για φωνητικά ή / και υψηλότερες σειρές συχνοτήτων. Και εξαιτίας του πώς τα ηλεκτρονικά έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν, τα μικρόφωνα συμπυκνωτών μπορούν να βρεθούν σε μια ευρύτερη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών από τα δυναμικά μικρόφωνα.

Αν και η αυξημένη ευαισθησία μπορεί να φανεί φανταστική, υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα. Τα μικρόφωνα συμπυκνωτή υπόκεινται σε παραμόρφωση, όπως όταν επιχειρείτε να εγγράψετε πολύ δυνατά όργανα ή ήχους. Είναι επίσης πιο ευαίσθητα στην ηχητική ανατροφοδότηση - αυτό συμβαίνει όταν ο ήχος που λαμβάνεται από το μικρόφωνο περνάει μέσα από ένα ηχείο και παίρνει ξαναγυρίστηκε από το μικρόφωνο σε συνεχή βρόχο (με αποτέλεσμα αυτά τα αυτιά-piercing κροταλίες). Μπορούν επίσης να πάρουν τον ανεπιθύμητο θόρυβο, ειδικά αν δεν είστε σε ένα πολύ ήσυχο ή ηχομονωμένο δωμάτιο. Για παράδειγμα, ένα μικρόφωνο συμπυκνωτή μπορεί να μην είναι το καλύτερο για χρήση σε μια υπαίθρια συνέντευξη / ηχογράφηση όταν υπάρχει αέρας, βροχή ή πόλη / φύση / άνθρωποι ακούγονται στο παρασκήνιο. Αν και τέτοιοι θόρυβοι μπορούν να αφαιρεθούν με λογισμικό για την επεξεργασία μουσικής και ηχογραφήσεων , απαιτεί αυτό το επιπλέον βήμα.

Η ηλεκτροστατική τεχνολογία μέσα στα μικρόφωνα συμπυκνωτών τείνει να τα κάνει πιο εύθραυστα και ακριβότερα (συχνότερα αλλά όχι πάντα) από τα δυναμικά μικρόφωνα. Σε αντίθεση με τον ισχυρό μηχανισμό μαγνητών και πηνίων δυναμικών μικροφώνων, τα λεπτά διαφράγματα στους συμπυκνωτές είναι ευαίσθητα και μπορούν να καταλήξουν εύκολα σχισμένα ή κατεστραμμένα λόγω υπερβολικών επιπέδων ηχητικής πίεσης (SPL) ή σωματικής κρούσης. Θέλετε σίγουρα να τα χειριστείτε με προσοχή, ειδικά εάν ένα μικρόφωνο συμπυκνωτή αντικατάστασης μπορεί να σας κοστίσει αρκετά εκατοντάδες (ή περισσότερα) δολάρια. Έχετε δει κάποιος να κάνει μια μικρή πτώση στη σκηνή; Πιθανότατα ήταν ένα δυναμικό μικρόφωνο και όχι ένας συμπυκνωτής.

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

03 του 03

Η απόφαση μεταξύ των δυναμικών και των συμπυκνωτών μικροφώνων

Και τα δύο πυκνωτικά και δυναμικά μικρόφωνα διατίθενται σε όλα τα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. FierceAbin / Getty Images

Αν και οι δύο τύποι παρουσιάζουν ισχυρές δυνάμεις που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας τους, υπάρχουν και άλλες πτυχές που πρέπει να εξετάσετε εάν ψάχνετε για ένα νέο ή μικρόφωνο αντικατάστασης. Πολλά μικρόφωνα έχουν σχεδιαστεί με συγκεκριμένη χρήση, οπότε είναι καλύτερο να ταιριάζει με τις ανάγκες. Μπορεί να θέλετε ένα μικρόφωνο που είναι εξειδικευμένο για: εγγραφή γενικού σκοπού, ζωντανές παραστάσεις / εκδηλώσεις / εκπομπές, συστήματα PA, συνεντεύξεις, ηχογράφηση στούντιο, φωνητικά, ακουστικά όργανα, ηλεκτρικά όργανα, όργανα υψηλής συχνότητας, , βελτιωμένη / προσαρμοσμένη απόκριση συχνότητας, podcasting / newscasting κ.ο.κ. Μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές επιλογές είτε με δυναμικά είτε με συμπυκνωτή μικρόφωνα στις πολλές μάρκες.

Επίσης, ορισμένα χαρακτηριστικά και προδιαγραφές μπορούν να οδηγήσουν σε ένα είδος να είναι πιο κατάλληλο από το άλλο (και αντίστροφα). Για παράδειγμα, τα μικρόφωνα με διαφράγματα μεγαλύτερου μεγέθους τείνουν να είναι πιο ακριβή / ευαίσθητα από αυτά με μικρότερα διαφράγματα (το μέγεθος δεν μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις). Αλλά ένα μεγαλύτερο διάφραγμα σημαίνει ένα μικρόφωνο μεγαλύτερου μεγέθους, το οποίο θα πάρει περισσότερο χώρο αποθήκευσης σε σακούλες ή τσέπες. Ορισμένα μικρόφωνα (οποιουδήποτε είδους) έχουν σχεδιαστεί με εύκολη τοποθέτηση στο μυαλό, ενώ άλλα μπορούν να είναι λίγο πιο εξειδικευμένα. Έτσι, μπορεί να υπάρξουν πολλές συμφωνίες με ό, τι επιλέγετε.

Τα μικρόφωνα έχουν επίσης διαφορετικό δυναμικό εύρος απόκρισης συχνότητας (ελέγξτε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή), γεγονός που μπορεί να κάνει έναν τύπο καλύτερο από τον άλλο, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο προορίζονται να χρησιμοποιηθούν. Μερικοί σχεδιάζονται επίσης για να αντιμετωπίζουν τις καταγραφές φυσικά / ουδέτερα, ενώ άλλοι προσθέτουν βελτίωση - αυτό μπορεί να είναι με τη μορφή του χρωματισμού ή / και του αντιληπτού μεγέθους του ήχου - στη συνολική απεικόνιση. Άλλες προδιαγραφές για σύγκριση και εξέταση είναι: λόγος σήματος προς θόρυβο , μέγιστο επίπεδο ηχητικής πίεσης (ήχος εισόδου), συνολική αρμονική παραμόρφωση , πολικό μοτίβο και ευαισθησία. Στο τέλος, το σωστό μικρόφωνο θα είναι αυτό που ακούγεται καλύτερα στα αυτιά σας, ενώ ικανοποιεί τις ανάγκες σας για χρήση.

Τα δυναμικά μικρόφωνα είναι τα καλύτερα για:

Τα μικρόφωνα συμπυκνωτών είναι τα καλύτερα για: