Δωρεάν Εργαλεία Ήχου για Επεξεργασία ηχογραφήσεων μουσικής και ήχου

Γρήγορη επεξεργασία αρχείων μουσικής και ήχου με αυτά τα δωρεάν εργαλεία

Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που πρέπει να έχετε όταν εργάζεστε με αρχεία ήχου είναι φυσικά το λογισμικό επεξεργασίας ήχου . Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ αυτόν τον τύπο προγράμματος πριν, τότε είναι λίγο σαν να έχετε έναν επεξεργαστή κειμένου ή επεξεργαστή κειμένου, μόνο για ήχο. Θα γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να έχετε ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας που μπορεί να λειτουργήσει με έγγραφα και αρχεία κειμένου. Έτσι, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Αλλά, αν έχετε ακούσει μόνο ψηφιακή μουσική ή audiobooks για παράδειγμα, τότε ίσως να νομίζετε ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί πραγματικά ένα εργαλείο όπως αυτό. Ωστόσο, έχοντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου στο χέρι μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο.

Εάν έχετε μια συλλογή από ψηφιακά αρχεία ήχου όπως τα τραγούδια που έχουν ληφθεί από διαφορετικές πηγές, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι κάποια τραγούδια θα χρειαστούν λίγο επεξεργασίες για να τα βελτιώσουν. Το ίδιο ισχύει και για αρχεία όπως ζωντανές ηχογραφήσεις, ηχητικά εφέ κτλ.

Ένας επεξεργαστής ήχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κόψει, να αντιγράψει και να επικολλήσει τμήματα ήχου για να σας επιτρέψει να χειριστείτε το αρχείο ήχου όπως θέλετε. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για:

Το λογισμικό επεξεργασίας ήχου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει ζωή στη μουσική σας βελτιώνοντας τις λεπτομέρειες ήχου. Αυτό συνεπάγεται την αύξηση / μείωση ορισμένων ζωνών συχνοτήτων και φιλτραρίσματος ήχου. Η προσθήκη εφέ όπως η αντήχηση μπορεί επίσης να βελτιώσει σημαντικά τα άψυχα κομμάτια ήχου.

01 από 05

Audacity (Windows / Mac / Linux)

© Audacity Logo

Audacity είναι ίσως ο πιο δημοφιλής ελεύθερος επεξεργαστής ήχου υπάρχει.

Ο λόγος για τη δημοτικότητά του είναι τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά επεξεργασίας που συνοδεύει και το ποσό των plug-in που μπορούν να μεταφορτωθούν, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα.

Εκτός από την δυνατότητα επεξεργασίας αρχείων ήχου, το Audacity μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συσκευή καταγραφής πολλαπλών κομματιών. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν θέλετε να εγγράψετε ζωντανό ήχο ή να μετατρέψετε αρχεία βινυλίου και κασέτες σε ψηφιακό ήχο.

Είναι συμβατό με ένα ευρύ φάσμα μορφών ήχου που περιλαμβάνει MP3, WAV, AIFF και OGG Vorbis. Περισσότερο "

02 του 05

Wavosaur (Windows)

Wavosaur συντάκτης ήχου. Εικόνα © Wavosaur

Αυτός ο συμπαγής δωρεάν επεξεργαστής ήχου και συσκευή εγγραφής δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί για να ξεκινήσετε. Λειτουργεί ως φορητή εφαρμογή και είναι συμβατή με όλες τις εκδόσεις των Windows από τα 98 προς τα πάνω.

Διαθέτει ένα καλό σύνολο εργαλείων για την επεξεργασία ψηφιακών αρχείων ήχου. Υπάρχουν πολλά χρήσιμα εφέ που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και μπορούν να χειριστούν μορφές ήχου όπως MP3, WAV, OGG, aif, aiff, wavpack, au / snd, raw binary, Amiga 8svx & 16svx, ADPCM Dialogic vox και Akai S1000.

Αν έχετε ήδη ένα σύνολο plugin VST, τότε θα σας ενδιέφερε να μάθετε ότι το Wavosaur είναι επίσης συμβατό με VST. Περισσότερο "

03 του 05

Επεξεργαστής ήχου Wavepad (Windows / Mac)

Κύρια οθόνη του Wavepad. Εικόνα © NCH Software

Το Wavepad Sound Editor είναι ένα πλούσιο σε χαρακτηριστικά πρόγραμμα που υποστηρίζει μια καλή επιλογή μορφών αρχείων. Αυτά περιλαμβάνουν MP3, WMA, WAV, FLAC, OGG, πραγματικό ήχο και πολλά άλλα.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη μείωση του θορύβου, την αφαίρεση κλικ / ποπ και την προσθήκη εφέ όπως echo και reverb. Τέλος, ο επεξεργαστής Wavepad Sound Editor έρχεται επίσης με ένα CD burner για να διευκολύνει την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας μόλις υποβληθούν σε επεξεργασία.

Το πρόγραμμα διαθέτει όλα τα γνωστά εργαλεία για να επεξεργαστείτε τα αρχεία ήχου (κόψτε, αντιγράψτε και επικολλήστε) και να χρησιμοποιήσετε επίσης τα πρόσθετα VST (μόνο για Windows) για να επεκτείνετε τις δυνατότητές του - είναι διαθέσιμα μόνο αν αναβαθμίσετε την έκδοση Master. Περισσότερο "

04 του 05

WaveShop (Windows)

Κύριο παράθυρο του WaveShop. Εικόνα © WaveShop

Αν ψάχνετε για ένα πρόγραμμα που κάνει λίγο-τέλεια επεξεργασία τότε Waveshop θα μπορούσε να είναι η εφαρμογή για σας. Η διασύνδεση του προγράμματος είναι καθαρή, καλά σχεδιασμένη και ιδανική για γρήγορη επεξεργασία των ήχων σας.

Υποστηρίζει τις περισσότερες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των AAC, MP3, FLAC, Ogg / Vorbis, και έρχεται με μια σειρά προηγμένων εργαλείων. Περισσότερο "

05 του 05

Power Sound Editor δωρεάν

Κύρια οθόνη επεξεργαστή ήχου ισχύος. Εικόνα © PowerSE ΣΙΑ Ε.Π.Ε.

Αυτός είναι ένας πολύ ωραίο πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου που έχει πολλή λειτουργικότητα πάρα πολύ. Μπορεί να λειτουργήσει με μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μορφών αρχείων και έχει μια καλή σειρά επιπτώσεων.

Υπάρχουν μερικά μοναδικά εργαλεία μείωσης θορύβου, όπως μείωση φωνής, η οποία είναι πολύ χρήσιμη για τον καθαρισμό εγγραφών φωνής.

Το μόνο μειονέκτημα αυτού του προγράμματος είναι ότι η δωρεάν έκδοση σάς επιτρέπει μόνο να αποθηκεύσετε τα επεξεργασμένα αρχεία σας ως Wavs - αλλά σας επιτρέπει να μετατρέψετε στη συνέχεια. Η αναβάθμιση στην έκδοση Deluxe απομακρύνει αυτή τη διαδικασία σε δύο βήματα και ξεκλειδώνει πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης για αυτό το πρόγραμμα περιέχει επίσης λογισμικό τρίτων κατασκευαστών. Έτσι, εάν δεν θέλετε αυτό να είναι εγκατεστημένο στο σύστημά σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ στο κουμπί παραίτησης για κάθε ένα από αυτά. Περισσότερο "