Αναβάθμιση μνήμης Mac Pro 2009 - 2012

Αναβαθμίσεις RAM - Συμβουλές και τεχνάσματα για καλύτερες επιδόσεις

Αναβάθμιση της μνήμης RAM σε ένα Mac Pro 2009, το 2010 ή το 2012 είναι ένα από τα ευκολότερα έργα DIY που μπορείτε να εκτελέσετε σε Mac. Μπορεί επίσης να είναι το πιο ευεργετικό. Με χαμηλές τιμές μνήμης και αναβαθμίσεις RAM εύκολο να εκτελεστούν, αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα έργο που πρέπει να αντιμετωπίσει ο καθένας.

Αλλά πριν προχωρήσετε στην αναβάθμιση της μνήμης Mac σας, είναι σημαντικό να εξετάσετε εάν χρειάζεστε επιπλέον RAM. Δεν έχει σημασία πόσο φθηνή RAM είναι η αγορά μνήμης που δεν χρειάζεστε είναι χάσιμο χρόνου και πόρων. Ευτυχώς, το OS X περιλαμβάνει ένα εύχρηστο βοηθητικό πρόγραμμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την παρακολούθηση της απόδοσης της μνήμης καθώς και για να προσδιορίσετε αν χρειάζεστε επιπλέον μνήμη RAM.

2009 Προδιαγραφή μνήμης Mac Pro

Ο Mac Pro 2009 ήταν ο πρώτος που διέθετε τα FB-DIMMS (Fully Buffered Dual In-Line Memory Modules) και τους τεράστιους απορροφητήρες θερμότητας τους, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στα πρώτα χρόνια των Mac Pros βασισμένων στην Intel.

Το 2009 Mac Pro χρησιμοποιεί τον ακόλουθο τύπο μνήμης RAM αντί:

PC3-8500, 1066 MHz, DDR3 ECC SDRAM UDIMMS

Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό όλα;

2010 και 2012 Προδιαγραφές μνήμης Mac Pro

Οι επαγγελματίες Mac 2010 και 2012 χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές ταχύτητες RAM, ανάλογα με τον τύπο του επεξεργαστή που έχει εγκατασταθεί.

Είναι δυνατή η χρήση της πιο αργής μνήμης PC3-8500 σε επαγγελματίες Mac 6 και 12 πυρήνων. Οι ελεγκτές μνήμης του επεξεργαστή μπορούν να επιβραδύνουν τον ρυθμό ρολογιού ώστε να ταιριάζουν με την πιο αργή μνήμη RAM, αλλά θα λάβετε την καλύτερη απόδοση εάν αντιστοιχίσετε σωστά τους ταχύτερους επεξεργαστές με την ταχύτερη μνήμη RAM.

Μπορείτε να ρωτήσετε γιατί θα σκεφτόσαστε ακόμη και τη χρήση βραδύτερης μνήμης RAM. Αν έχετε αναβαθμίσει έναν ή περισσότερους επεξεργαστές από quad-core σε 6-core, τότε έχετε εγκατεστημένη την πιο αργή μνήμη RAM. Μπορεί να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την πιο αργή μνήμη RAM, αν και συνιστούμε την αναβάθμιση σε ταχύτερη RAM το συντομότερο δυνατό για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αναβάθμιση του επεξεργαστή σας.

Εγκατάσταση μνήμης RAM το 2009, το 2010 και το 2012 Mac Pros

Όταν πρόκειται για τη μνήμη RAM, οι επαγγελματίες Mac 2009, 2010 και 2012 είναι πολύ παρόμοιοι. Η διάταξη της υποδοχής μνήμης και η σύνδεση των υποδοχών με τα κανάλια μνήμης του επεξεργαστή είναι τα ίδια.

Η κύρια διαφορά κατά την εγκατάσταση μνήμης RAM είναι ο επεξεργαστής. Τα μοντέλα ενός επεξεργαστή έχουν ένα δίσκο επεξεργαστή με ένα μόνο μεγάλο ψύκτη θερμότητας και ένα σετ 4 θυρίδων μνήμης (εικ. 2). Τα μοντέλα διπλού επεξεργαστή διαθέτουν δίσκο επεξεργαστή με δύο μεγάλες ψύκτρας θερμότητας και 8 υποδοχές μνήμης (εικ. 3). Οι 8 υποδοχές μνήμης ομαδοποιούνται σε ομάδες των τεσσάρων. κάθε ομάδα βρίσκεται δίπλα στον επεξεργαστή της.

Δεν δημιουργούνται ίσες όλες οι υποδοχές μνήμης. Οι επεξεργαστές στο Mac Pro περιλαμβάνουν το καθένα τρία κανάλια μνήμης, τα οποία είναι ενσύρματα στις υποδοχές μνήμης τους στην παρακάτω διαμόρφωση.

Μοντέλο ενός επεξεργαστή

Μοντέλο διπλού επεξεργαστή

Οι υποδοχές 3 και 4, καθώς και οι σχισμές 7 και 8, μοιράζονται ένα κανάλι μνήμης. Η καλύτερη απόδοση μνήμης επιτυγχάνεται όταν η θέση 4 (μοντέλο ενός επεξεργαστή) ή οι υποδοχές 4 και 8 (μοντέλο διπλού επεξεργαστή) δεν καταλαμβάνονται. Μην τοποθετήσετε τη δεύτερη από τις συνδεδεμένες υποδοχές μνήμης, επιτρέπετε σε κάθε μονάδα μνήμης να συνδεθεί στο δικό της αποκλειστικό κανάλι μνήμης.

Εάν επιλέξετε να συμπληρώσετε τις τελευταίες υποδοχές μνήμης, μπορεί να μειώσετε τη βέλτιστη απόδοση μνήμης, αλλά μόνο όταν έχετε πρόσβαση στη μνήμη στις κοινές υποδοχές.

Περιορισμοί μνήμης

Επισήμως, η Apple αναφέρει ότι οι Mac Pros 2009, 2010 και 2012 υποστηρίζουν 16 GB μνήμης RAM στα μοντέλα τετραπλού πυρήνα και 32 GB μνήμης RAM στις εκδόσεις των 8 πυρήνων. Αλλά αυτή η επίσημη υποστήριξη βασίζεται στο μέγεθος των ενοτήτων RAM που ήταν διαθέσιμα όταν κυκλοφόρησε το πρώτο Mac Pro για το 2009. Με τα διαθέσιμα μεγέθη δομοστοιχείων, μπορείτε στην πραγματικότητα να εγκαταστήσετε έως και 48 GB μνήμης RAM στο μοντέλο τετραπλού πυρήνα και μέχρι 96 GB μνήμης RAM στην έκδοση 8 πυρήνων.

Οι μονάδες μνήμης για το Mac Pro διατίθενται σε μεγέθη 2 GB, 4 GB, 8 GB και 16 GB. Αν επιλέξετε τις μονάδες των 16 GB, μπορείτε να συμπληρώσετε μόνο τις τρεις πρώτες υποδοχές μνήμης. Επιπλέον, δεν μπορείτε να αναμίξετε μονάδες διαφορετικών μεγεθών. αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μονάδες 16 GB, πρέπει να είναι 16 GB.

Προτιμώμενος πληθυσμός θυρίδας μνήμης για Mac Pro με έναν επεξεργαστή

Προτιμώμενος πληθυσμός υποδοχής μνήμης για επεξεργαστή Mac Pro διπλού επεξεργαστή

Παρατηρήστε ότι στις παραπάνω διαμορφώσεις, οι υποδοχές 4 και 8 είναι οι τελευταίες που πρέπει να συμπληρωθούν, εξασφαλίζοντας την καλύτερη συνολική απόδοση μνήμης.

Οδηγίες αναβάθμισης μνήμης

Πηγές μνήμης

Το Memory for Mac Pros είναι διαθέσιμο από πολλές πηγές τρίτων. Αυτά με τα οποία συνδέω εδώ αντιπροσωπεύουν μόνο μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές και παρατίθενται με αλφαβητική σειρά.

Δημοσιεύθηκε: 7/16/2013

Ενημερώθηκε: 7/22/2015