Προσαρμογείς κασέτας αυτοκινήτου

Legacy Tech που συνεχίζει να είναι ισχυρή

Οι προσαρμογείς ταινίας κασέτας είναι έξυπνες μικρές συσκευές που είναι διαμορφωμένες σαν μικρές κασέτες στο εξωτερικό, αλλά οι εσωτερικές λειτουργίες είναι τελείως διαφορετικές. Ενώ οι συμπαγείς κασέτες διαθέτουν δύο συνδεδεμένα καρούλια μαγνητικής ταινίας, στα οποία μπορούν να καταγραφούν και να αποθηκευτούν ηχητικά (ή άλλα) δεδομένα, οι προσαρμογείς της κασέτας αυτοκινήτου περιέχουν μαγνητικούς επαγωγείς και μια σειρά γραναζιών που τους επιτρέπουν να ξεγελάσουν τα κασετόφια να σκέφτονται ότι είναι πραγματική συμφωνία. Αυτοί οι προσαρμογείς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της λειτουργικότητας οποιασδήποτε κεφαλής στο κατάστρωμα για την αναπαραγωγή CD, MP3 ήχου ήχου από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη πηγή.

Διανομή με ταινία

Οι συμπαγείς κασέτες χρησιμοποιούν μαγνητική ταινία ως μέσο αποθήκευσης. Ένα στοιχείο γνωστό ως "κεφαλή εγγραφής" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γράψει (και να ξαναγράψει) δεδομένα στην ταινία και ένα στοιχείο γνωστό ως "κεφαλή ανάγνωσης" χρησιμοποιείται από μια κασέτα για να μεταφράσει τα δεδομένα αυτά πίσω στη μουσική ή άλλο ακουστικό περιεχόμενο .

Οι προσαρμογείς ταινίας κασέτας μπαίνουν στην κεφαλή ανάγνωσης στο κασετόφωνό σας, αλλά το κάνουν χωρίς μαγνητική ταινία. Αντί της κασέτας με κασέτα, κάθε προσαρμογέας κασέτας έχει ενσωματωμένο επαγωγέα και κάποιο είδος βύσματος εισόδου ήχου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η είσοδος ήχου παίρνει τη μορφή ενός τυπικού μίνι βύσματος 3,5 mm που μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε CD player, MP3 player ή άλλη παρόμοια συσκευή.

Όταν η είσοδος ήχου συνδέεται με μια συσκευή αναπαραγωγής CD ή άλλη πηγή ήχου, μεταφέρει σήμα στον επαγωγέα μέσα στον προσαρμογέα της κασέτας. Ο επαγωγέας, ο οποίος λειτουργεί σαν μια κεφαλή εγγραφής, παράγει ένα μαγνητικό πεδίο που αντιστοιχεί στο σήμα δεδομένων από το CD player ή άλλη συσκευή ήχου. Το σήμα αυτό διαβάζεται στη συνέχεια από το κασετόφωνο, το οποίο ουσιαστικά δεν μπορεί να πει τη διαφορά μεταξύ της μαγνητικής ταινίας και του πεδίου που παράγεται από τον πηνίο. Αυτό επιτρέπει στη μονάδα κεφαλής να αναπαράγει το ηχητικό σήμα ακριβώς σαν να έπαιζε στην πραγματικότητα μια κασέτα.

Ξεφορτωθείτε την κύρια μονάδα

Τα κασετόφωνα και οι συμπαγείς κασέτες διαθέτουν ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει σε ένα κασετόφωνο να σταματήσει είτε την αναπαραγωγή είτε να αντιστρέψει την αναπαραγωγή όταν έχει φτάσει στο τέλος μιας κασέτας. Εφόσον οι προσαρμογείς ταινίας κασέτας δεν έχουν κασέτα, πρέπει να περιλαμβάνουν ένα μηχανισμό για την αποτελεσματική αποτυχία μιας μονάδας κεφαλής σε ποτέ να σταματήσει ή να αντιστρέψει. Αυτό επιτυγχάνεται συνήθως με μια σειρά εργαλείων και κάποιο είδος εξαρτήματος τροχού που προσομοιώνει αποτελεσματικά μια ταινία συνεχούς λειτουργίας. Όταν ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί σωστά, η μονάδα κεφαλής θα αντιμετωπίσει τον προσαρμογέα της κασέτας ως μια ταινία κασέτας που δεν τελειώνει ποτέ.

Εναλλακτικές λύσεις προσαρμογέα κασετοφώνου αυτοκινήτου

Τα τραπεζογραμμάτια δεν είναι τόσο συνηθισμένα όσο ήταν κάποτε, και οι προσαρμογείς κασέτας αυτοκινήτου είναι αντίστοιχα δύσκολο να βρεθούν. Εξακολουθούν να είναι ευρέως διαθέσιμα, αλλά υπάρχουν ορισμένες βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε το δικό σας με μια παλιά κασέτα κασέτα και λιγότερο από πέντε δολάρια αξίας ανταλλακτικών και παλαιών εξαρτημάτων που ίσως έχετε ήδη γύρω από το σπίτι.

Άλλες κοινές εναλλακτικές λύσεις για τους προσαρμογείς της κασέτας αυτοκινήτου, οι οποίες χρησιμοποιούνται συνήθως όταν μια μονάδα κεφαλής δεν διαθέτει κασετόφωνο, περιλαμβάνουν:

Οι πομποί και οι διαμορφωτές FM είναι σχεδόν καθολικοί, επειδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σχεδόν οποιαδήποτε μονάδα κεφαλής που περιλαμβάνει ραδιόφωνο FM. Οι βοηθητικές εισόδους είναι ευκολότερες στη χρήση, αλλά τυπικά έρχονται είτε με μονάδα κεφαλής είτε όχι - δεν είναι συνήθως κάτι που μπορείτε να προσθέσετε στη συνέχεια ως προσαρμογέας κασέτας αυτοκινήτου ή πομπός FM. Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις από τις οποίες μπορείτε να προσθέσετε μια βοηθητική είσοδο σε μια κεντρική μονάδα, αλλά δεν είναι μια επιλογή που πρέπει να περιμένετε να έχετε. Στην ίδια αυτή σημείωση, μερικές μονάδες κεφαλής είναι επίσης επεκτάσιμες επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιδιόκτητα καλώδια για να συνδέσετε συμβατές βοηθητικές μονάδες όπως CD player ή CD changer.