Όλα τα πράγματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε με τα είδη ένδυσης

Τα βήματα και οι θερμίδες είναι μόνο η άκρη του παγόβουνου

Εάν βρίσκεστε στην αγορά για έναν ιχνηλάτη φυσικής κατάστασης, είναι πιθανό ότι ψάχνετε για μια συσκευή που μπορεί να μετρήσει τα σχετικά με τη φυσική κατάσταση στατιστικά στοιχεία, όπως τα βήματα που έχουν ληφθεί και οι θερμίδες καίγονται. Και ενώ αυτές είναι πράγματι χρήσιμες μετρήσεις για να παρακολουθήσετε όταν ψάχνετε να αποκτήσετε τη μορφή με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ίσως να μην συνειδητοποιήσετε πόσα άλλα πράγματα μπορούν να μετρήσουν οι φορητές συσκευές. Ορισμένα από τα πράγματα που μπορούν να μετρήσουν τα smartwatch και οι ιχνηλάτες δραστηριότητας είναι εντελώς παράξενα - όπως η γονιμότητα και ο διαβήτης - ενώ άλλα είναι χρήσιμα για τους περισσότερους καταναλωτές, παρόλο που πιθανότατα δεν τα γνωρίζατε πριν.

Fitness Trackers

Όσον αφορά τα φορητά, υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες συσκευών: συσκευές εντοπισμού γυμναστικής (επίσης γνωστές ως trackers δραστηριότητας και πιο συχνά αναγνωρισμένες με τη μάρκα Fitbit ) και smartwatches. Δεν είναι όλα τα φορέματα που εμπίπτουν σε ένα από αυτά τα δύο κουτιά, αλλά θα επικεντρωθούμε κυρίως σε αυτές τις δύο κατηγορίες για το σκοπό αυτού του άρθρου.

Ας ξεκινήσουμε με μια ματιά σε όλα τα πράγματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε με έναν φορητό υπολογιστή ή ένα clip-on tracker fitness. Σημειώστε ότι αυτή η λίστα δεν περιλαμβάνει απαραιτήτως όλα τα κοκκώδη στατιστικά στοιχεία που θα βρείτε σε πιο εξειδικευμένα αθλητικά wearables. head to this post για περισσότερα σχετικά με τα wearables του γκολφ , και εδώ για το lowdown σε κολύμβηση ειδικά φορούν . Τέλος, ελέγξτε έξω αυτό το post για μια ματιά στα φορέματα που χρησιμοποιούνται από σοβαρούς αθλητές .

Βήματα - Αυτός ίσως είναι εξοικειωμένος με εσάς, καθώς σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή παρακολούθησης δραστηριότητας θα περιλαμβάνει την παρακολούθηση βημάτων. Οι ιχνηλάτες δραστηριότητας (και ορισμένες smartwatches) περιλαμβάνουν επιταχυνσιόμετρα που μπορούν να μετρήσουν την κίνηση σας και, με τη σειρά σας, να σας προσφέρουν στατιστικά στοιχεία όπως τα βήματα ανά ημέρα. Ίσως γνωρίζετε το δημοφιλές σημείο αναφοράς των 10.000 βημάτων ανά ημέρα (ίσο με λίγο λιγότερο από 5 μίλια). σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή παρακολούθησης - ακόμα και το κλιπ Fitbit Zip - μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε την πρόοδό σας για αυτόν τον στόχο ή τους προσωπικούς στόχους που έχετε ορίσει για σας.

Απόσταση που έχει διανυθεί - έχει νόημα μόνο ότι αν μια φορητή συσκευή παρακολουθεί τα βήματα που έχετε κάνει, μπορεί να σας δείξει και τη συνολική απόσταση που ταξιδεύετε. Αυτή η μέτρηση είναι επίσης διαθέσιμη από το επιταχυνσιόμετρο ενός gadget και μπορείτε να το βρείτε σε σχεδόν οποιοδήποτε tracker δραστηριότητας, από μια επιλογή υπο-$ 50, όπως το Xiaomi Mi Band, έως εξειδικευμένα αθλητικά ρολόγια από εμπορικά σήματα όπως το Garmin.

Δάπεδα αναρριχημένα - Δραστηριότητες παρακολούθησης φορέματα που περιλαμβάνουν ένα υψόμετρο μπορεί να μετρήσει πόσες πτήσεις σκαλοπατιών που ανεβαίνετε και άλλα δεδομένα σχετικά με την ανύψωση. Και αν ζείτε σε μια λοφώδη πόλη, μπορεί να εκπλαγείτε να δείτε πόσο γρήγορα αυτές οι πτήσεις συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια μιας ημέρας!

Οι θερμίδες καίγονται - Ειδικά αν ψάχνετε να χάσετε βάρος, η διατήρηση των καρτελών σχετικά με τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Ευτυχώς, αυτή η μέτρηση είναι ένα ακόμη "stadium-level" γυμναστήριο fitness για ιχνηλάτες γυμναστικής, οπότε θα πρέπει να το βρείτε σε σχεδόν κάθε επιλογή που κάνει το δρόμο της στη λίστα σύγκρισης-αγορών σας.

Ενεργά λεπτά - Οι περισσότερες ζώνες παρακολούθησης δραστηριότητας ή κλιπ θα συγκεντρώνουν επίσης δεδομένα για τα συνολικά ενεργά λεπτά σας σε μια μέρα και θα μπορείτε να δείτε αυτό το stat στην εφαρμογή συνημμένης συσκευής. Για παράδειγμα, με τους ιχνηλάτες Fitbit, μπορείτε να δείτε τα συνολικά σας λεπτά για συγκεκριμένες προπονήσεις (με ημερομηνίες για κάθε μία). Αυτή η μάρκα συσκευών παρακολουθεί επίσης τα ωριαία στατιστικά στοιχεία δραστηριότητάς σας και τη στατική ώρα και περιλαμβάνουν υπενθυμίσεις για να σηκωθούν και να μετακινηθούν όταν είστε καθισμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένες ασκήσεις ή / και δραστηριότητες - Παρακολουθώντας τα πρότυπα στους τρεις άξονες που μετρώνται από τα επιταχυνσιόμετρα, οι ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης μπορούν να προσδιορίσουν τον τύπο δραστηριότητας που ασχολείστε. Για παράδειγμα, με συσκευές Fitbit που υποστηρίζουν τη λειτουργία SmartTrack της εταιρείας, αυτόματα προσδιορίζεται ως ένα από τα ακόλουθα (εάν ισχύει): περπάτημα, τρέξιμο, υπαίθρια ποδηλασία, ελλειπτική και κολύμβηση (αν και μόνο οι συγκεκριμένες συσκευές είναι υδατοστεγές). Επιπλέον, συσκευές όπως το Garmin vivoactive μπορούν να εντοπίσουν ακόμη και λιγότερο καθιερωμένες δραστηριότητες όπως το γκολφ.

Χρόνος νάρκης και ποιότητα ύπνου - Όλοι δεν θέλουν να φορούν έναν ιχνηλάτη δραστηριότητας στο κρεβάτι, αλλά πολλές από αυτές τις φορητές συσκευές έχουν ενσωματωμένη την τεχνολογία παρακολούθησης ύπνου . Συσκευές όπως οι Jawbone UP3, Basis Peak και Theings Activité παρακολουθούν τις κινήσεις σας χρησιμοποιώντας αισθητήρες και αυτά τα δεδομένα μεταφράζονται σε πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά του ύπνου σας κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου. Έτσι, για παράδειγμα, εάν επρόκειτο να ξυπνήσετε συχνά στη μέση της νύχτας, μια φορετή συσκευή θα παρακολουθούσε τις περιόδους όταν καθίσετε επάνω / ανακατεύοντας και να παρακολουθήσετε εκείνα τα χρονικά πλαίσια ως άγρυπνες περιόδους που δεν υπολογίζονται για το σύνολο των νυχτερινών σας περιόδων, ωρα για υπνο. Αυτός ο τρόπος παρακολούθησης του ύπνου ονομάζεται ακτιγραφία και, ενώ δεν είναι ο πιο ακριβής τρόπος μέτρησης των Zs (η μέτρηση των εγκεφαλικών κυμάτων είναι λιγότερο βολική, αλλά πιο ακριβής), μπορεί να σας δώσει κάποια εικόνα για τις συνήθειες σας.

Καρδιακός ρυθμός - Ειδικά εάν είστε δρομέας, ίσως να ενδιαφέρεστε να κρατάτε καρτέλες στο καρδιακό σας ρυθμό - και οι δύο ρυθμοί ανάπαυσης ανά λεπτό και ο ρυθμός σας όταν είστε στο μέσο της προπόνησης. Όλοι οι ιχνηλάτες δραστηριότητας δεν περιλαμβάνουν αυτή τη λειτουργία, αλλά μερικές από αυτές, από το Samsung Gear Fit 2 έως το Garmin vivosmart HR. Σημειώστε ότι οι ενσωματωμένοι ιχνηλάτες καρδιακού ρυθμού στις ζώνες γυμναστικής δεν πιστεύεται ευρέως ότι είναι τόσο ακριβείς όσο οι ανιχνευτές καρδιακού ρυθμού ιμάντα θώρακος, οπότε αν χρειάζεστε τις πιο ακριβείς μετρήσεις, ίσως θελήσετε να εξετάσετε αυτήν την τελευταία επιλογή.

Βαθμός φυσικής κατάστασης - Στη συσκευή Charge 2 , το Fitbit προσφέρει μια δυνατότητα μέτρησης των επιπέδων ικανότητας σας σε σύγκριση με άλλα άτομα της ίδιας ηλικίας και φύλου σας. Αυτή η βαθμολογία "fitness cardio" είναι ένα μέτρο της καρδιαγγειακής σας ικανότητας που βασίζεται στο VO2 max (η μέγιστη ποσότητα οξυγόνου που μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα σας όταν εργάζεστε στην υψηλότερη ένταση) και βρίσκεται κάτω από το τμήμα καρδιακού ρυθμού της Εφαρμογή Fitbit. Θα πέσετε σε μία από τις διάφορες κατηγορίες, από φτωχούς έως εξαιρετικούς.

Διαδρομές προπόνησης και ρυθμός - Ορισμένα φορητά είδη - γενικά τα πιο εξελιγμένα και επομένως ακριβότερα, περιλαμβάνουν ενσωματωμένο GPS για τη χαρτογράφηση των διαδρομών, των περιπάτων, των jogs και άλλων μορφών προπόνησής σας. Το ενσωματωμένο GPS προσφέρεται επίσης για την εμφάνιση του ρυθμού σας, χωρίζοντας την απόσταση σε πραγματικό χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους αθλητές που προπονούνται για έναν αγώνα.

Smartwatches

Σε αντίθεση με τους ιχνηλάτες γυμναστικής, οι smartwatches εστιάζουν στην άμεση ειδοποίηση του smartphone για τον καρπό σας, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε με μια ματιά πληροφορίες όπως εισερχόμενα κείμενα, κλήσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - ακόμα και επερχόμενα ημερολογιακά συμβάντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν μερικές μετρήσεις δραστηριότητας. Δεδομένου ότι εξήγησα τις ιδιαιτερότητες του κάθε trackable stat παραπάνω, κάτω απλά θα τρέξω γρήγορα μέσα από τις διάφορες μετρήσεις που μπορούν να εντοπιστούν μέσω smartwatch. Όπως θα δείτε, αν ενδιαφέρεστε μόνο για τις πιο βασικές μετρήσεις παρακολούθησης δραστηριότητας, ένα smartwatch θα μπορούσε να τραβήξει πολύ διπλά καθήκοντα και να εξαλείψει την ανάγκη σας να αγοράσετε μια ξεχωριστή συσκευή όπως μια Fitbit.

Βήματα - Τα περισσότερα smartwatches περιλαμβάνουν ένα επιταχυνσιόμετρο για την παρακολούθηση βασικών μετρήσεων δραστηριότητας, όπως τα βήματα που έχουν ληφθεί.

Απόσταση που διανύθηκε - Δίπλα με βήματα που ελήφθησαν. τα περισσότερα smartwatches θα παρακολουθήσουν την απόσταση που έχετε ταξιδέψει, καθώς πρόκειται για μια σχετικά τυπική μέτρηση δραστηριότητας που δεν απαιτεί πιο εξειδικευμένο αισθητήρα.

Οι θερμίδες καίγονται - Όλα τα μοντέλα της Apple Watch παρακολουθούν τις θερμίδες που καίγονται και οι χρήστες μπορούν να δουν αυτά τα δεδομένα μέσω της εφαρμογής Υγεία. Οι περισσότεροι smartwatches θα πρέπει να είναι σε θέση να παρακολουθήσουν αυτό stat και την εμφάνιση με την προϋπόθεση ότι έχετε τη σωστή εφαρμογή, δεδομένου ότι η παρακολούθηση θερμίδων που καίγονται απαιτεί ένα φορητό με ένα επιταχυνσιόμετρο.

Καρδιακός ρυθμός - Διατίθεται σε συσκευές όπως το Apple Watch Series 1, το Apple Watch Series 2, το ρολόι Huawei, το Motorola Moto 360 Sport.

Θέση GPS - Διατίθεται σε gadgets όπως το Samsung Gear S3, το Apple Watch Series 2, το Motorola Moto 360 Sport και αμέτρητα ρολόγια που τρέχουν από μάρκες όπως η Garmin.

Εξειδικευμένα είδη υγιεινής

Ενώ οι δύο προηγούμενες ενότητες θα είναι οι πιο ενδιαφέρουσες εάν ψωνίζετε για ένα φορητό πολλαπλών χρήσεων, εάν έχετε μετρητά για ανταλλακτικά ή είστε απλά περίεργοι για το τι άλλο μπορεί να φορέσει ένα φορετό, αυτό το τμήμα είναι για σας. Αυτές οι πιο περίπλοκες και πιο εξειδικευμένες συσκευές υπερβαίνουν τις τυπικές μετρήσεις δραστηριότητας για να αντιμετωπίσουν διάφορες πτυχές της υγείας και της ευεξίας.

Κίνδυνος διαβήτη - Κάποια μέρα στο μη απομακρυσμένο μέλλον, θα μπορούσαμε να δούμε εμπορικά διαθέσιμα φορέματα που μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης του χρήστη. Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε ένα ζευγάρι κάλτσες παρακολούθησης της θερμοκρασίας από τη μάρκα SirenCare. Αυτά τα φορέματα προορίζονται για την πρόληψη των διαβητικών έλκους ποδιών με την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του ποδιού.

Γονιμότητα - Εκείνοι που θέλουν να συλλάβουν θα βρουν εξειδικευμένα φορητά που διατίθενται στο εμπόριο προς αυτούς. Ένα παράδειγμα είναι το Ava, ένα βραχιόλι που παρακολουθεί τη γονιμότητα με τη μέτρηση της θερμοκρασίας του δέρματος, του ρυθμού αναπνοής και της απώλειας θερμότητας.

Έκθεση στον ήλιο - Για όσους από εμάς είναι συνεχώς τρομακτικοί όταν θυμόμαστε να εφαρμόζουμε ή / και εφαρμόζουμε ξανά αντηλιακό, υπάρχουν αρκετά φορητά αντικείμενα που ανιχνεύουν την υπεριώδη ακτινοβολία και μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατευτείτε. Για παράδειγμα, το βραχιόλι του Ιουνίου στοχεύει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, μετρώντας την έκθεση σε επιβλαβείς ακτίνες, εκτός από την εμφάνιση του τρέχοντος δείκτη UV σε πραγματικό χρόνο.

Συμπέρασμα

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται τις συσκευές Fitbits και Jawbone που παρακολουθούν βήματα και θερμίδες, όταν σκεφτόμαστε τα φορητά, το γεγονός είναι ότι οι ιχνηλάτες δραστηριότητας και οι smartwatches ξεπερνούν σημαντικά αυτά τα βασικά στατιστικά στοιχεία. Είτε θέλετε να αποκτήσετε σχήμα είτε θέλετε να παρακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο ζήτημα σχετικό με την ευεξία, υπάρχουν πιθανότητες να έχετε ένα gadget για εσάς.