Κατανόηση των διαφορών μεταξύ του Kerning και του Tracking

Η διόρθωση και η παρακολούθηση είναι δύο σχετικοί και συχνά συγκεχυμένοι τυπογραφικοί όροι . Και οι δύο αφορούν την προσαρμογή του χώρου μεταξύ των χαρακτήρων του τύπου.

Το Kerning είναι επιλεκτικό γράμματα

Kerning είναι η ρύθμιση του χώρου μεταξύ ζευγών γραμμάτων. Μερικά ζευγάρια γράμματα δημιουργούν αμήχανους χώρους . Ο Kerning προσθέτει ή αφαιρεί το διάστημα ανάμεσα στα γράμματα για να δημιουργήσει κείμενο ελκυστικό για το βλέμμα και ευανάγνωστο κείμενο.

Οι πληροφορίες πυρήνα για πολλά ζεύγη συνηθισμένων χαρακτήρων ενσωματώνονται στις πιο ποιοτικές γραμματοσειρές. Ορισμένα προγράμματα λογισμικού χρησιμοποιούν αυτά τα ενσωματωμένα πινάκια πυρήνα για να εφαρμόσουν την αυτόματη μεταγλώττιση στο κείμενο. Κάθε εφαρμογή παρέχει ποικίλες ποσότητες υποστήριξης για ενσωματωμένες πληροφορίες πυρήνα και μπορεί να υποστηρίζει μόνο δεδομένα τύπου 1 ή μόνο TrueType.

Οπουδήποτε από 50 έως 1000 ή περισσότερα ζεύγη kerning μπορεί να οριστεί για οποιαδήποτε γραμματοσειρά. Μια χούφτα από τα χιλιάδες πιθανά ζεύγη ζεύξης είναι Ay, AW, KO και wa.

Οι επικεφαλίδες συνήθως επωφελούνται από την πύκνωση και το κείμενο που έχει οριστεί σε όλα τα καπάκια απαιτεί σχεδόν πάντοτε τον πυρήνα για την καλύτερη εμφάνιση. Ανάλογα με τη γραμματοσειρά και τους πραγματικούς χαρακτήρες που χρησιμοποιούνται, ο αυτόματος διαχωρισμός χωρίς χειροκίνητη παρέμβαση μπορεί να επαρκεί για τις περισσότερες εκδόσεις.

Η παρακολούθηση είναι συνολική

Η παρακολούθηση διαφέρει από την ακύρωση σε αυτήν την παρακολούθηση είναι η προσαρμογή του χώρου για ομάδες γραμμάτων και ολόκληρα μπλοκ κειμένου. Χρησιμοποιήστε την παρακολούθηση για να αλλάξετε τη συνολική εμφάνιση και την αναγνωσιμότητα του κειμένου, καθιστώντας τον πιο ανοικτό και ευάερο ή πιο πυκνό.

Μπορείτε να εφαρμόσετε την παρακολούθηση σε όλα τα κείμενα ή σε επιλεγμένα τμήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιλεκτική παρακολούθηση για να πιέσετε περισσότερους χαρακτήρες σε μια γραμμή για να εξοικονομήσετε χώρο ή να αποτρέψετε μερικές λέξεις από τη μεταφορά σε άλλη σελίδα ή στήλη κειμένου.

Η παρακολούθηση συχνά αλλάζει τελείες γραμμών και συντομεύει γραμμές κειμένου. Η παρακολούθηση μπορεί να προσαρμοστεί περαιτέρω σε μεμονωμένες γραμμές ή λέξεις για να βελτιωθεί η συλλαβισμός και οι απολήξεις των γραμμών.

Η παρακολούθηση δεν πρέπει να αντικαταστήσει την προσεκτική τοποθέτηση του αντιγράφου. Χρησιμοποιήστε προσεκτικά τις ρυθμίσεις παρακολούθησης και αποφύγετε τις ακραίες αλλαγές στην παρακολούθηση (χαλαρή ή κανονική παρακολούθηση που ακολουθείται από μια γραμμή ή δύο από πολύ στενή παρακολούθηση, για παράδειγμα) μέσα στην ίδια παράγραφο ή παρακείμενες παραγράφους.

Προσαρμοσμένη κένωση

Εκτός από τις τυπικές μεθόδους αντιστοίχισης και παρακολούθησης που εντοπίζονται στο λογισμικό επεξεργασίας κειμένου και στο λογισμικό επιτραπέζιων εκδόσεων, ορισμένα προγράμματα επιτρέπουν πρόσθετες προσαρμογές. Για παράδειγμα, το QuarkXPress επιτρέπει στον χρήστη να επεξεργαστεί τους πίνακες πύκνωσης. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να βελτιώσει τις πληροφορίες πυρήνα σε μια γραμματοσειρά ή να προσθέσει νέα ζεύγη ζεύξης έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι χειροκίνητες προσαρμογές για άλλες εμφανίσεις ενός ζευγαρωτού ζεύγους καθώς επαναλαμβάνεται σε όλο το έγγραφο.

Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν μόνιμα τις πληροφορίες πυρήνα για μια γραμματοσειρά χρησιμοποιώντας ένα βοηθητικό πρόγραμμα kerning γραμματοσειράς. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει παραλλαγές στην εμφάνιση του κειμένου όταν το έγγραφο μοιράζεται με άλλους χρησιμοποιώντας την ίδια γραμματοσειρά αλλά όχι την προσαρμοσμένη έκδοση. Τα προσαρμοσμένα δεδομένα πυρήνα διατηρούνται όταν οι γραμματοσειρές είναι ενσωματωμένες σε ένα έγγραφο Acrobat PDF.

Δημιουργία γραφής με γράψιμο και εντοπισμό

Η αντιστοίχιση και η παρακολούθηση μπορούν να εφαρμοστούν σε κείμενο για τη δημιουργία ειδικών εφέ κειμένου για τίτλους, υποθέματα, πινακίδες τύπου και περιοδικά.

Η υπερβολική παρακολούθηση μπορεί να παράγει έναν αποτελεσματικό και εντυπωσιακό τίτλο. Το ακραίο πτύχωμα ή η υπερβολική πυκνότητα δημιουργεί ειδικά εφέ με τους χαρακτήρες που έχουν στενό διάκενο ή επικαλύπτονται.