Πώς το Hack-proof είναι το ασύρματο δίκτυό σας;

Πάρτε αυτό το γρήγορο κουίζ για να δείτε πώς το δίκτυό σας μπορεί να αντέξει σε μια επίθεση χάκερ

Εγκαταστήσατε το ασύρματο δίκτυό σας πριν από πολλά χρόνια και μετά ξεχάσατε το γιατί δεν θέλετε να χάσετε κάτι για όσο καιρό λειτουργεί. Όπως λέει η παλιά παροιμία: "αν δεν έχει σπάσει, μην το διορθώσετε", σωστά; Λανθασμένος!

Όταν ρυθμίζετε αρχικά τον δρομολογητή σας, θυμάστε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης, ίσως να ενεργοποιήσετε την ασύρματη κρυπτογράφηση, αλλά η μνήμη σας είναι θολό και δεν γνωρίζετε ακριβώς τις ακριβείς ρυθμίσεις. Τόσο εδώ είμαστε. Ο δρομολογητής ασύρματου δικτύου σας κάνει το πράγμα σε μια γωνία, συγκεντρώνοντας σκόνη, αλλά πραγματικά δεν ξέρετε αν είναι ακόμη ανθεκτικό στους χάκερς.

Ας πάρουμε ένα γρήγορο κουίζ και να δούμε πόσο ασφαλές είναι το ασύρματο δίκτυό σας. Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις και στο τέλος του άρθρου, θα σας πούμε ποια είναι η στάση σας όσον αφορά την ασφάλεια και τι μπορείτε να κάνετε για να την βελτιώσετε.

Δώστε στον εαυτό σας ένα σημείο για κάθε ερώτηση που απαντάτε ναι. Παρόλο που κανένα δίκτυο δεν είναι πραγματικά αδιάβροχο, θα σας πούμε πώς πιστεύουμε ότι κάνετε στο τέλος του κουίζ.

Το ασύρματο δίκτυό σας έχει ενεργοποιημένη την κρυπτογράφηση WPA2; (& # 43; 1 βαθμός εάν Ναι)

Το ασύρματο δίκτυό σας πρέπει να έχει ενεργοποιημένη την κρυπτογράφηση, προκειμένου να προστατεύει τα δεδομένα που τον διασχίζουν, καθώς και να παρέχει έναν τρόπο για να κρατήσει τους ανεπιθύμητους χρήστες από το freeloading. Ο τύπος της ασφάλειας Wi-Fi που χρησιμοποιείται, κάνει μεγάλη διαφορά.

Εάν χρησιμοποιείτε ξεπερασμένη κρυπτογράφηση WEP, τότε είστε ιδιαίτερα ευάλωτοι στο να σπάσει το δίκτυό σας ακόμη και από τους πιο αρχάριους χάκερ. Το WEP είναι εξαιρετικά ευάλωτο σε συμβιβασμούς και υπάρχουν εργαλεία που διατίθενται στο Διαδίκτυο που μπορούν να σπάσουν κρυπτογράφηση WEP σε λίγα λεπτά.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε κρυπτογράφηση WPA2, πρέπει να είστε. Ανατρέξτε στο άρθρο μας: Πώς να κρυπτογραφήσετε το ασύρματο δίκτυό σας για λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή του WPA2.

Ο δρομολογητής σας προσφέρει μια δυνατότητα Firewall και είναι ενεργοποιημένη; (& # 43; 1 βαθμός εάν Ναι)

Οι περισσότεροι σύγχρονοι ασύρματες δρομολογητές διαθέτουν ένα ενσωματωμένο τείχος προστασίας δικτύου που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δικτύου σας από ανεπιθύμητη κίνηση που προσπαθεί να εισέλθει ή να εγκαταλείψει το δίκτυό σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, εάν ρυθμιστεί σωστά. Δείτε τα άρθρα μας σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης παραμέτρων ενός τείχους προστασίας και επίσης πώς να δοκιμάσετε το τείχος προστασίας σας για να δείτε αν κάνει τη δουλειά του.

Έχετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για το ασύρματο δίκτυό σας; (& # 43; 1 βαθμός εάν Ναι)

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης στο δίκτυο είναι απαραίτητος για την αποτροπή των βίαιων επιθέσεων με κωδικό πρόσβασης. Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του κωδικού πρόσβασης Wi-Fi αν πιστεύετε ότι η δική σας ενδέχεται να μην είναι αρκετά ισχυρός κωδικός πρόσβασης.

Αλλάξατε το όνομα του ασύρματου δικτύου σας σε κάτι μοναδικό; (& # 43; 1 βαθμός εάν Ναι)

Χρησιμοποιώντας ένα απλό, κοινό ή προεπιλεγμένο όνομα ασύρματου δικτύου μπορεί επίσης να σας θέσει σε κίνδυνο να πάρει χάκερ. Διαβάστε το άρθρο μας: Το Ασύρματο Δίκτυο σας ονομάζει Κίνδυνο Ασφαλείας για να μάθετε γιατί μπορεί να είναι.

Χρησιμοποιείτε μια προσωπική υπηρεσία VPN για να προστατεύσετε το δίκτυό σας; (& # 43; 1 βαθμός εάν Ναι)

Ένα προσωπικό εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την προστασία των δεδομένων στο δίκτυό σας και μπορεί επίσης να παρέχει λειτουργίες όπως η ανώνυμη περιήγηση. Μάθετε για τα πολλά οφέλη που προσφέρονται από τα προσωπικά VPN στο άρθρο μας: Γιατί χρειάζεστε ένα προσωπικό VPN .

Είναι ενημερωμένο το υλικολογισμικό του ασύρματου δρομολογητή σας; (& # 43; 1 βαθμός εάν Ναι)

Εάν το υλικολογισμικό του δρομολογητή σας δεν είναι ενημερωμένο τότε ενδέχεται να λείπεις από ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα ασφαλείας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση τρωτών σημείων που σχετίζονται με το δρομολογητή. Ενδέχεται επίσης να λείπεις από νέες λειτουργίες που προσφέρονται μερικές φορές σε ενημερωμένο υλικολογισμικό. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του δρομολογητή σας για να δείτε εάν υπάρχει διαθέσιμο ενημερωμένο υλικολογισμικό για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το σκορ σας

Αν απαντήσατε "ναι" σε όλες τις 6 ερωτήσεις, τότε το δίκτυό σας είναι τόσο ασφαλές όσο έρχονται. 5 από τα 6 δεν είναι κακό ούτε. Λιγότερο από 5 υποδηλώνουν ότι ενδέχεται να έχετε ορισμένα ζητήματα ασφάλειας που πρέπει να αντιμετωπιστούν σύντομα, έτσι ώστε να είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να διατηρήσετε μια προσπάθεια ασύρματης πειρατείας. Προσπαθήστε να εφαρμόσετε και τα 6 στοιχεία για να δώσετε στους εαυτούς σας τις καλύτερες πιθανότητες να μην γίνετε θύμα ασύρματης πειρατείας.