Πώς να διορθώσετε προβλήματα Launchpad στο OS X

Επαναφορά της βάσης δεδομένων Launchpad επιδιορθώνει τα περισσότερα από τα δεινά της

Το Launchpad, το πρόγραμμα εκκίνησης εφαρμογών που εισήγαγε η Apple με OS X Lion (10.7) , ήταν μια προσπάθεια να φέρουμε το iOS στο λειτουργικό σύστημα Mac OS X. Όπως και το αντίστοιχο της iOS, το Launchpad εμφανίζει όλες τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει στο Mac σας σε ένα απλό περιβάλλον εφαρμογών που διανέμονται στην οθόνη του Mac σας. Ένα κλικ στο εικονίδιο μιας εφαρμογής ξεκινάει την εφαρμογή, επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε δικαίωμα στην εργασία (ή να παίξετε).

Το Launchpad είναι αρκετά απλό. Εμφανίζει τα εικονίδια της εφαρμογής μέχρι να γεμίσει την οθόνη σας και, στη συνέχεια, δημιουργεί μια άλλη σελίδα εικονιδίων στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση με ένα κτύπημα, ακριβώς όπως στο iOS. Εάν δεν διαθέτετε συσκευή εισόδου ενεργοποιημένη με χειρονομίες, όπως το Magic Mouse ή το Magic Trackpad ή ένα ενσωματωμένο trackpad, μπορείτε ακόμα να μετακινηθείτε από σελίδα σε σελίδα με ένα απλό κλικ των δεικτών σελίδας στο κάτω μέρος της οθόνης. Launchpad.

Μέχρι στιγμής, φαίνεται πολύ απλό, αλλά έχετε παρατηρήσει πόσο γρήγορα μετακινείται το Launchpad από σελίδα σε σελίδα ή πόσο γρήγορα ξεκινά όταν επιλέγετε για πρώτη φορά την εφαρμογή; Η ταχύτητα εκτόξευσης είναι πολύ εντυπωσιακή, ακόμα περισσότερο όταν συνειδητοποιείτε ότι όλες αυτές οι εικόνες σε ένα θαμπή, ημι-διαφανές υπόβαθρο παίρνουν μια μεγάλη γκάμα ιπποδύναμης για να τραβήξουν μακριά.

Πώς μπορεί το Launchpad να τρέξει σαν πρωταθλητής του Kentucky Derby; Λοιπόν, σε αντίθεση με τα υπέροχα ζώα στο Churchill Downs, οι απατεώνες Launchpad. Αντί να δημιουργούν μικρογραφίες των εικονιδίων κάθε εφαρμογής κάθε φορά που ξεκινάει η εφαρμογή ή γυρίζει μια σελίδα, το Launchpad διατηρεί μια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τα εικονίδια της εφαρμογής, όπου βρίσκεται η εφαρμογή στο σύστημα αρχείων, όπου το εικονίδιο θα εμφανίζεται στο Launchpad plus μερικά άλλα bits των πληροφοριών που είναι απαραίτητα για το Launchpad για να εκτελέσει τη μαγεία του.

Όταν το Launchpad αποτύχει

Ευτυχώς, οι αποτυχίες του Launchpad δεν είναι τόσο καταστροφικές όσο οι ατυχίες στο Cape Canaveral. Για το Launchpad, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι ότι ένα εικονίδιο για μια εφαρμογή που διαγράψατε θα αρνηθεί να πάει μακριά, τα εικονίδια δεν θα παραμείνουν στη σελίδα που τα θέλετε ή τα εικονίδια δεν θα διατηρήσουν την επιθυμητή οργάνωση που δημιουργήσατε.

Τέλος, όταν δημιουργείτε ένα φάκελο εφαρμογών στο Launchpad, τα εικονίδια θα επιστρέψουν στην αρχική τους θέση την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το Launchpad.

Σε όλες τις λειτουργίες αποτυχίας του Launchpad που γνωρίζω, δεν υπάρχει καμία βλάβη στο Mac ή σε οποιαδήποτε εγκατεστημένη εφαρμογή. Ενώ τα προβλήματα με το Launchpad μπορεί να είναι ενοχλητικά, δεν είναι ποτέ ένα καταστροφικό πρόβλημα που μπορεί να βλάψει τα δεδομένα σας ή Mac.

Προειδοποίηση : Τα προβλήματα στα προβλήματα Launchpad περιλαμβάνουν ένα σύστημα διαγραφής και δεδομένα χρήστη, οπότε πριν προχωρήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας .

Προσδιορισμός προβλημάτων Launchpad

Όπως ανέφερα παραπάνω, το Launchpad χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων για την αποθήκευση όλων των πληροφοριών που απαιτούνται για την εκτέλεση της εφαρμογής, πράγμα που σημαίνει ότι η εξαναγκασμός του Launchpad να ξαναφτιάξει την εσωτερική του βάση δεδομένων μπορεί να επιδιορθώσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η μέθοδος για την επανακατασκευή της βάσης δεδομένων ποικίλει λίγο ανάλογα με την έκδοση του OS X που εκτελείτε, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις πρόκειται να διαγράψουμε τη βάση δεδομένων και στη συνέχεια να επανεκκινήσουμε το Launchpad. Το Launchpad θα πάει να αρπάξει πληροφορίες από τη βάση δεδομένων και γρήγορα θα ανακαλύψει ότι το αρχείο που περιέχει τη βάση δεδομένων λείπει. Στη συνέχεια, το Launchpad θα σαρώσει εφαρμογές στον Mac σας, θα αρπάξει τα εικονίδια και θα ξαναχτίσει το αρχείο της βάσης δεδομένων.

Πώς να ξανακάνει τη βάση δεδομένων Launchpad στο OS X Mavericks (10.10.9) και νωρίτερα

  1. Κλείστε το Launchpad, εάν είναι ανοιχτό. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ οπουδήποτε στην εφαρμογή Launchpad, αρκεί να μην κάνετε κλικ σε ένα εικονίδιο της εφαρμογής.
  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder .
  2. Πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στον φάκελο της Βιβλιοθήκης , ο οποίος αποκρύπτεται από το λειτουργικό σύστημα . Αφού έχετε ανοίξει το φάκελο Βιβλιοθήκη και είναι ορατό στο Finder , μπορείτε να συνεχίσετε στο επόμενο βήμα.
  3. Στο φάκελο Βιβλιοθήκη , εντοπίστε και ανοίξτε το φάκελο Υποστήριξη εφαρμογών .
  4. Στο φάκελο Υποστήριξη εφαρμογών , εντοπίστε και ανοίξτε το φάκελο Dock .
  5. Θα βρείτε πολλά αρχεία στο φάκελο Dock , συμπεριλαμβανομένου ενός ονοματοποιημένου desktoppicture .db και ενός ή περισσότερων αρχείων που ξεκινούν με ένα διακεκομμένο σύνολο κεφαλαίων γραμμάτων και αριθμών και τελειώνουν σε .db. Ένα παράδειγμα ονόματος αρχείου είναι FE0131A-54E1-2A8E-B0A0A77CFCA4.db . Πιάσε όλα τα αρχεία στο φάκελο Dock με το διακεκομμένο σύνολο γραμμάτων και αριθμών που τελειώνουν σε .db και τα σύρουν στον κάδο απορριμμάτων.
  1. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να κάνετε επανεκκίνηση του Mac ή, αν δεν σας πειράζει κάποια εργασία στο Terminal, μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή Terminal που βρίσκεται στο φάκελο / Applications / Utilities και να εκδώσετε την ακόλουθη εντολή: killall Dock

Κάθε μέθοδος λειτουργεί καλά. Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το Launchpad, η βάση δεδομένων θα ξαναχτιστεί. Η εκκίνηση μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο την πρώτη φορά, ενώ το Launchpad ξαναχτίζει τη βάση δεδομένων του, αλλά εκτός από αυτό, το Launchpad θα πρέπει να είναι καλό.

Πώς να ξανακάνετε τη βάση δεδομένων Launchpad στο OS X Yosemite (10.10) και αργότερα

OS X Yosemite προσθέτει ένα κομμάτι από μια ρυτίδα στη μέθοδο της κατάργησης της βάσης δεδομένων Launchpad. Το Yosemite και οι νεότερες εκδόσεις του OS X διατηρούν επίσης ένα αποθηκευμένο αντίγραφο της βάσης δεδομένων που διατηρείται από το σύστημα, το οποίο πρέπει επίσης να διαγραφεί.

  1. Εκτελέστε τα βήματα 1 έως 6 παραπάνω.
  2. Σε αυτό το σημείο, έχετε διαγράψει τα αρχεία .db στο φάκελό σας ~ / Library / Application Support / Dock και είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα.
  3. Εκκινήστε τον τερματικό, που βρίσκεται στο φάκελο / Applications / Utilities.
  4. Στο παράθυρο του τερματικού, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα: προεπιλογή write com.apple.dock ResetLaunchPad -bool true
  5. Πατήστε enter ή επιστρέψτε για να εκδώσετε την εντολή.
  6. Στο παράθυρο του τερματικού, πληκτρολογήστε: killall Dock
  7. Πατήστε enter ή επιστροφή .
  8. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το Terminal.

Το Launchpad έχει τώρα επαναφερθεί. Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το Launchpad, η εφαρμογή θα ξανακτίσει τις βάσεις δεδομένων που χρειάζονται. Το Launchpad ενδέχεται να διαρκέσει λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο για να ξεκινήσει την πρώτη φορά και η οθόνη Launchpad θα είναι τώρα στον προεπιλεγμένο οργανισμό, με τις εφαρμογές της Apple να εμφανίζονται πρώτα και τις εφαρμογές τρίτων επόμενων.

Τώρα μπορείτε να αναδιατάξετε το Launchpad ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σας.