Όλα για την Cydia

Ένα Εναλλακτικό App Store για συσκευές iOS

Το Cydia είναι ένα εναλλακτικό App Store που προσφέρει εφαρμογές για iPhone, iPod touch και iPad που δεν είναι διαθέσιμες στο επίσημο App Store. Οι εφαρμογές που προσφέρονται σε Cydia έχουν μερικές φορές απορριφθεί από την Apple για λόγους που περιλαμβάνουν ότι παραβιάζουν τους όρους της Apple για εφαρμογές ή ότι ανταγωνίζονται με τις δικές της εφαρμογές της Apple. Ορισμένες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Cydia μπορούν επίσης να επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν πράγματα που η Apple δεν τους θέλει.

Τι πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Ένα iPhone, iPod touch ή iPad, που εκτελεί iOS 3 ή νεότερη έκδοση, που είναι jailbroken .

Πού μπορώ να το κατεβάσω;

Η διαδικασία jailbreaking της συσκευής σας θα περιλαμβάνει συχνά την εγκατάσταση ή την επιλογή εγκατάστασης της Cydia. Αυτό ισχύει για τα εργαλεία jailbreak όπως το JailbreakMe.com και το blackra1n.

Το Cydia μπορεί επίσης να εγκατασταθεί μέσω του Installer.app/AppTap, ενός άλλου εργαλείου εφαρμογής που είναι διαθέσιμο σε συσκευές jailbroken.

Τι είδους εφαρμογές έχει η Cydia;

Οι εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στη Cydia κάνουν τα πράγματα μη διαθέσιμα μέσω του App Store, όπως:

Τι κοστίζει η Cydia Apps;

Όπως και στο επίσημο App Store, οι εφαρμογές στη Cydia είναι δωρεάν και για αμοιβή. Οι πληρωμένες εφαρμογές κοστίζουν οπουδήποτε από 0,99 έως 20 ή περισσότερο.

Μπορώ να πληρώσω για εφαρμογές Cydia με το λογαριασμό iTunes μου;

Όχι. Ο λογαριασμός σας στο iTunes λειτουργεί μόνο για αγορές μέσω του iTunes . Για να αγοράσετε εφαρμογές μέσω Cydia, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PayPal, Amazon Payments ή μέσω κάποιων εργαλείων μια πιστωτική κάρτα.

Είναι ασφαλείς οι εφαρμογές Cydia;

Πρόκειται για μια σκοτεινή περιοχή. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Apple προωθεί το App Store είναι να τονίσει την ανασκόπηση των εφαρμογών για κακή κωδικοποίηση ή κακόβουλη συμπεριφορά . Η Cydia δεν προσφέρει αυτό το είδος λεπτομερούς ελέγχου των εφαρμογών προτού προσφερθούν στους χρήστες.

Το ένα στα χέρια, η διαδικασία έγκρισης της Apple περιορίζει τις εφαρμογές που μπορεί να είναι απόλυτα ασφαλείς, αλλά κατά κάποιο τρόπο αντιτίθενται στα συμφέροντα της Apple. Από την άλλη, αυτό (θεωρητικά) εξασφαλίζει κάποιο επίπεδο ποιότητας.

Με δεδομένο αυτό, κατανοήστε ότι κατά την εγκατάσταση εφαρμογών από την Cydia, το κάνετε με δική σας ευθύνη και ότι η Apple ενδέχεται να μην σας παρέχει υποστήριξη εξαιτίας προβλημάτων που δημιουργούνται από εφαρμογές της Cydia.

Η Cydia λειτουργεί όπως το App Store;

Με πολλούς τρόπους, ναι, αλλά με έναν κρίσιμο τρόπο, δεν συμβαίνει. Το App Store της Apple αποθηκεύει όλες τις εφαρμογές που πωλεί στους διακομιστές της Apple και τις κατεβάζετε από εκεί. Η Cydia, ωστόσο, μοιάζει περισσότερο με έναν κατάλογο ή έναν μεσάζοντα παρά ένα κατάστημα με τον τρόπο που είναι το App Store. Όταν κάνετε λήψη εφαρμογών από την Cydia, η λήψη δεν προέρχεται από διακομιστές Cydia, αλλά από αποθήκευση που παρέχεται από τον δημιουργό της συγκεκριμένης εφαρμογής.