Χρησιμοποιήστε το iTunes για να αντιγράψετε CD στο iPhone ή στο iPod σας

Η μέθοδος με την οποία λαμβάνετε μουσική από τα CD σας στη βιβλιοθήκη iTunes και, συνεπώς, στο iPod ή το iPhone σας είναι μια διαδικασία που ονομάζεται αντιγραφή . Όταν αντιγράφετε ένα CD, αντιγράφετε τα τραγούδια από αυτό το CD και μετατρέπετε τη μουσική σε ψηφιακή μορφή ήχου (συχνά MP3, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι AAC ή μια σειρά άλλων μορφών) και στη συνέχεια να αποθηκεύσετε αυτά τα αρχεία τη βιβλιοθήκη iTunes για αναπαραγωγή ή συγχρονισμό στην κινητή συσκευή σας.

Ενώ είναι πολύ εύκολο να αντιγράψετε ένα CD χρησιμοποιώντας iTunes, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε και μερικά βήματα που πρέπει να κάνετε.

01 από 05

Πώς να αντιγράψετε το CD σε iPod ή iPhone Χρησιμοποιώντας το iTunes

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν ψάχνετε για το πώς να κάνετε ένα αντίγραφο ενός CD αντί να αντιγράψετε τα περιεχόμενά του στον σκληρό σας δίσκο, δείτε αυτό το άρθρο σχετικά με τον τρόπο εγγραφής ενός CD χρησιμοποιώντας το iTunes .

02 του 05

Εισαγάγετε το CD σε υπολογιστή

Με αυτές τις ρυθμίσεις αποθηκευμένες, στη συνέχεια, τοποθετήστε το CD που θέλετε να αντιγράψετε στη μονάδα CD / DVD του υπολογιστή σας.

Ο υπολογιστής σας θα επεξεργαστεί για λίγο και το CD θα εμφανιστεί στο iTunes. Ανάλογα με την έκδοση του iTunes που έχετε, το CD θα εμφανιστεί σε διαφορετικά μέρη. Στο iTunes 11 ή σε μεγαλύτερο μέγεθος , κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στην επάνω αριστερή γωνία του iTunes και επιλέξτε το CD. Στο iTunes 10 ή νωρίτερα , αναζητήστε το CD στον αριστερό δίσκο κάτω από το μενού Devices (Συσκευές) . Εάν ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο, το όνομα του CD θα εμφανιστεί εκεί, ενώ στο κύριο παράθυρο του iTunes θα εμφανιστεί το όνομα του καλλιτέχνη και οι τίτλοι των τραγουδιών.

Εάν αυτές οι πληροφορίες δεν εμφανίζονται, ενδέχεται να αποσυνδεθείτε από το Internet (ή το CD δεν υπάρχει στη βάση δεδομένων που περιέχει ονόματα άλμπουμ και τραγουδιών). Αυτό δεν θα σας εμποδίσει να αντιγράψετε το CD, αλλά αυτό σημαίνει ότι τα αρχεία δεν θα έχουν ονόματα τραγουδιών ή άλμπουμ. Για να αποφύγετε αυτό, αφαιρέστε το CD, συνδέστε το στο Internet και τοποθετήστε ξανά το δίσκο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ορισμένα CD χρησιμοποιούν μια μορφή διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων που δυσκολεύει να προσθέσετε τραγούδια στο iTunes (αυτό δεν είναι πλέον συνηθισμένο, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζεται από καιρό σε καιρό). Αυτή είναι μια αμφιλεγόμενη πρακτική από τις δισκογραφικές εταιρείες και μπορεί να διατηρηθεί ή όχι. Αυτό το σεμινάριο δεν καλύπτει την εισαγωγή τραγουδιών από αυτά τα CD.

03 του 05

Κάντε κλικ στην επιλογή "Εισαγωγή CD"

Αυτό το βήμα είναι διαφορετικό ανάλογα με την έκδοση του iTunes που έχετε:

Οπουδήποτε είναι το κουμπί, κάντε κλικ για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αντιγραφής των τραγουδιών από το CD στη βιβλιοθήκη iTunes και τη μετατροπή τους σε MP3 ή AAC.

Σε αυτό το σημείο, μια άλλη διαφορά συμβαίνει με βάση την έκδοση του iTunes που τρέχετε. Στο iTunes 10 ή νωρίτερα , η διαδικασία αντιγραφής αρχίζει απλά. Στο iTunes 11 ή υψηλότερο , θα εμφανιστεί το μενού ρυθμίσεων εισαγωγής, δίνοντάς σας την ευκαιρία να επιλέξετε πάλι τι είδους αρχεία θα δημιουργήσετε και με ποια ποιότητα. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο OK για να συνεχίσετε.

04 του 05

Περιμένετε να εισαχθούν όλα τα τραγούδια

Τα τραγούδια θα εισαχθούν τώρα στο iTunes. Η πρόοδος της εισαγωγής εμφανίζεται στο πλαίσιο στην κορυφή του παραθύρου του iTunes. Το παράθυρο θα εμφανίσει ποιο τραγούδι θα εισαχθεί και πόσο χρονικό διάστημα το iTunes υπολογίζει ότι θα πάρει για να μετατρέψει αυτό το αρχείο.

Στη λίστα τραγουδιών κάτω από το παράθυρο, το τραγούδι που μετατρέπεται έχει ένα εικονίδιο προόδου δίπλα του. Τα τραγούδια που έχουν εισαχθεί με επιτυχία φέρουν πράσινα σημάδια ελέγχου δίπλα τους.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να αντιγράψετε ένα CD εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ταχύτητα της μονάδας CD, οι ρυθμίσεις εισαγωγής, το μήκος των τραγουδιών και ο αριθμός των τραγουδιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, η αντιγραφή ενός CD θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά.

Όταν έχουν εισαχθεί όλα τα τραγούδια, ο υπολογιστής σας θα παίξει έναν ήχο κουδουνίσματος και όλα τα τραγούδια θα έχουν το πράσινο σημάδι ελέγχου δίπλα τους.

05 του 05

Ελέγξτε τη βιβλιοθήκη iTunes και το συγχρονισμό

Με αυτόν τον τρόπο, θα θέλετε να επιβεβαιώσετε ότι τα τραγούδια έχουν εισαχθεί σωστά. Κάντε αυτό κάνοντας περιήγηση στη βιβλιοθήκη του iTunes με τον προτιμώμενο τρόπο που θέλετε να βρίσκονται τα αρχεία. Αν είναι εκεί, είστε έτοιμοι.

Αν δεν είναι, δοκιμάστε να ταξινομήσετε τη βιβλιοθήκη iTunes από τις πρόσφατα προστεθείσες (Προβολή μενού -> Προβολή επιλογών -> επιλέξτε Πρόσφατα προστιθέμενο, στη συνέχεια κάντε κλικ στη στήλη Πρόσφατα προστιθέμενο στο iTunes) και μεταβείτε στην κορυφή. Τα νέα αρχεία πρέπει να είναι εκεί. Αν χρειάζεται να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες τραγουδιού ή καλλιτεχνών, διαβάστε αυτό το άρθρο σχετικά με την επεξεργασία ετικετών ID3 .

Αφού ρυθμίσετε τα πάντα με την εισαγωγή, αφαιρέστε το CD κάνοντας κλικ στο κουμπί εξαγωγής δίπλα στο εικονίδιο του CD στο αναπτυσσόμενο μενού ή στο αριστερό δίσκο. Στη συνέχεια, είστε έτοιμοι να συγχρονίσετε τα τραγούδια με το iPod, iPhone ή iPad.