Πώς να αποκλείσετε τις διαφημίσεις στο Safari στο iPhone

Οι χρήστες του iOS μπορούν να επωφεληθούν από τις εφαρμογές αποκλεισμού περιεχομένου

Οι διαφημίσεις είναι ένα απαραίτητο κακό στο σύγχρονο Διαδίκτυο: πληρώνουν τους λογαριασμούς για τη συντριπτική πλειοψηφία των ιστοτόπων. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι τα βάζουν μαζί τους γιατί πρέπει, όχι επειδή θέλουν. Αν προτιμάτε να αποκλείσετε διαφημίσεις στον ιστό και έχετε iOS 9 ή νεότερη έκδοση στο iPhone σας, έχω καλά νέα για εσάς: μπορείτε.

Από τεχνική άποψη, δεν θα μπορείτε να αποκλείσετε όλες τις διαφημίσεις. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να καταργήσετε πολλά από αυτά, μαζί με τους διαφημιστές λογισμικού που χρησιμοποιούν για να παρακολουθήσουν τις κινήσεις σας στον ιστό για να στοχεύσουν καλύτερα τις διαφημίσεις σας.

Αυτό μπορείτε να το κάνετε επειδή το iOS, το λειτουργικό σύστημα που λειτουργεί στο iPhone, υποστηρίζει εφαρμογές αποκλεισμού διαφημίσεων.

Πώς λειτουργούν οι αποκλεισμοί περιεχομένου του Safari

Οι αναστολείς περιεχομένου είναι εφαρμογές που εγκαθιστάτε στο iPhone σας, οι οποίες προσθέτουν νέες λειτουργίες στο Safari, τις οποίες το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού του iPhone δεν έχει συνήθως. Είναι σαν τα πληκτρολόγια τρίτου μέρους - ξεχωριστές εφαρμογές που λειτουργούν μέσα σε άλλες εφαρμογές που τις υποστηρίζουν. Αυτό σημαίνει ότι για να αποκλείσετε τις διαφημίσεις πρέπει να έχετε εγκαταστήσει τουλάχιστον μία από αυτές τις εφαρμογές.

Αφού έχετε ενεργοποιήσει την εφαρμογή στο iPhone σας, οι περισσότεροι εργάζονται με τον ίδιο τρόπο. Όταν μεταβαίνετε σε έναν ιστότοπο, η εφαρμογή ελέγχει μια λίστα υπηρεσιών και διακομιστών διαφημίσεων. Εάν τα εντοπίσει στον ιστότοπο που επισκέπτεστε, η εφαρμογή τους αποκλείει τη φόρτωση διαφημίσεων στη σελίδα. Ορισμένες από τις εφαρμογές υιοθετούν μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση. Αποκλείουν όχι μόνο τις διαφημίσεις αλλά και την παρακολούθηση cookie που χρησιμοποιούν οι διαφημιζόμενοι με βάση τη διεύθυνση ιστότοπού τους (διεύθυνση URL).

Πλεονεκτήματα του μπλοκ διαφημίσεων: ταχύτητα, δεδομένα, μπαταρία

Το κύριο όφελος του αποκλεισμού διαφημίσεων είναι προφανές-δεν βλέπετε τη διαφήμιση. Υπάρχουν όμως και άλλα τρία βασικά πλεονεκτήματα αυτών των εφαρμογών:

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ένα μειονέκτημα. Ορισμένοι ιστότοποι χρησιμοποιούν λογισμικό που ανιχνεύει αν χρησιμοποιείτε αποκλειστές διαφημίσεων και δεν θα σας αφήσει να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο μέχρι να τις απενεργοποιήσετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι ιστότοποι ενδέχεται να το κάνουν αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα "Μπορείτε να αποκλείσετε διαφημίσεις, αλλά πρέπει να είστε;" στο τέλος αυτού του άρθρου.

Πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές αποκλεισμού περιεχομένου

Εάν θέλετε να αρχίσετε να εκμεταλλεύεστε το μπλοκάρισμα περιεχομένου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας εκτελεί iOS 9 ή νεότερη έκδοση
  2. Βρείτε την εφαρμογή αποκλεισμού περιεχομένου που θέλετε στο App Store και την εγκαταστήσετε
  3. Εκκινήστε την εφαρμογή πατώντας σε αυτήν. Μπορεί να υπάρχει κάποια βασική ρύθμιση που απαιτεί η εφαρμογή
  4. Πατήστε Ρυθμίσεις
  5. Πατήστε Safari
  6. Μεταβείτε στην ενότητα Γενικά και επιλέξτε Αποκλεισμός περιεχομένου
  7. Βρείτε την εφαρμογή που εγκαταστήσατε στο Βήμα 2 και μετακινήστε το ρυθμιστικό στο On / green
  8. Ξεκινήστε την περιήγηση στο Safari (αυτές οι εφαρμογές δεν λειτουργούν σε άλλα προγράμματα περιήγησης) και παρατηρήστε τι λείπει - οι διαφημίσεις!

Πώς να αποκλείσετε τα pop-ups στο iPhone

Οι εφαρμογές αποκλεισμού διαφημίσεων μπορούν να μπλοκάρουν κάθε είδους διαφημίσεις και ιχνηλάτες που χρησιμοποιούνται από τους διαφημιζόμενους, αλλά αν θέλετε απλώς να αποκλείσετε τα ανατρεπτικά αναδυόμενα παράθυρα, δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη οποιασδήποτε εφαρμογής. Το αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων ενσωματώνεται στο Safari. Εδώ μπορείτε να το ενεργοποιήσετε:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Safari
  3. Στην ενότητα Γενικά, μετακινήστε το ρυθμιστικό Αναδυόμενο παράθυρο αποκλεισμού στο πράσινο / πράσινο.

Μια λίστα των εφαρμογών αποκλεισμού διαφημίσεων για το iPhone

Αυτή η λίστα δεν είναι πλήρης, αλλά εδώ υπάρχουν μερικές καλές εφαρμογές για να δοκιμάσετε την αποκλεισμό διαφημίσεων:

Μπορείτε να μπλοκάρει τις διαφημίσεις, αλλά θα έπρεπε;

Αυτές οι εφαρμογές σάς επιτρέπουν να αποκλείσετε διαφημίσεις, αλλά προτού αρχίσετε να μπλοκάρετε οτιδήποτε, ίσως θελήσετε να εξετάσετε τον αντίκτυπο του αποκλεισμού διαφημίσεων στους ιστότοπους που αγαπάτε.

Σχεδόν κάθε ιστότοπος στο διαδίκτυο κάνει τη συντριπτική πλειοψηφία των χρημάτων του, προβάλλοντας τη διαφήμιση στους αναγνώστες του. Αν οι διαφημίσεις έχουν αποκλειστεί, ο ιστότοπος δεν πληρώνεται. Τα χρήματα που προέρχονται από τη διαφήμιση πληρώνουν τους συγγραφείς και τους εκδότες, το διακομιστή αμοιβαίων κεφαλαίων και το κόστος εύρους ζώνης, αγοράζουν εξοπλισμό, πληρώνουν για τη φωτογραφία, τα ταξίδια και πολλά άλλα. Χωρίς αυτά τα έσοδα, είναι πιθανό ότι ένας ιστότοπος που επισκέπτεστε κάθε μέρα θα μπορούσε να βγει από την επιχείρηση.

Πολλοί άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν αυτόν τον κίνδυνο: η διαδικτυακή διαφήμιση έχει γίνει τόσο ενοχλητική, ένα τέτοιο data hog και καταναλώνει τόσο πολύ τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που θα δοκιμάσει οτιδήποτε. Δεν λέω ότι ο αποκλεισμός διαφημίσεων είναι αναγκαστικά σωστός ή λάθος, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει πλήρως τις συνέπειες της τεχνολογίας πριν τη χρησιμοποιήσετε.